-
Πήγα συνεργείο για το τυπικό Service και ρώτησα για το θέμα με τα κλαπέτα του κλιματισμού. Το κόστος είναι σε κανονικά επίπεδα και σε συνδυασμό με το service που θα γίνει, είναι λιγότερο από μια τετράδα λάστιχα.
Αν επιτρέπεται, γράφεις και τι τιμή σου είπανε μόνο για το κλιματιστικό;
Το πρόβλημά μου είναι ότι άντε και το φτιάχνεις. Δεν κρατάει και είναι σίγουρο ότι θα στο ξανακάνει...
Τουλάχιστον πριν από 4 χρόνια που είχα ρωτήσει δεν είχε αλλάξει κάτι στο ανταλλακτικό. Το ίδιο με τις ίδιες ευπάθειες.
Γιαυτό και εγώ αποφάσισα να το αφήσω έτσι.
-
Κάνα 100 ευρώ μου είπε με τα εργατικά στην τιμή, μόνο για το κλιματιστικό.
Να το αφήσω έτσι αποκλείεται.
Φίλος με το SPORT (2008 μοντέλο) του το έκανε δύο φορές, το έφτιαξε και από τότε δεν ξαναεμφανίστηκε το πρόβλημα και εδώ και 5 χρόνια λειτουργεί μια χαρά.
Υπάρχει η λύση στο kit που δίνει η FIAT, αλλά κοστίζει λιγάκι, όχι πολύ. Όσο μια τετράδα λάστιχα. Πας σε παντογράφο και τα κάνεις όλα μεταλλικά με ακρίβεια χιλιοστού. Το έκανε φίλος σε Stilo σε άλλο εξάρτημα που έσπαγε συχνά.
-
Κάνα 100 ευρώ μου είπε με τα εργατικά στην τιμή, μόνο για το κλιματιστικό.
Να το αφήσω έτσι αποκλείεται.
Φίλος με το SPORT (2008 μοντέλο) του το έκανε δύο φορές, το έφτιαξε και από τότε δεν ξαναεμφανίστηκε το πρόβλημα και εδώ και 5 χρόνια λειτουργεί μια χαρά.
Υπάρχει η λύση στο kit που δίνει η FIAT, αλλά κοστίζει λιγάκι, όχι πολύ. Όσο μια τετράδα λάστιχα. Πας σε παντογράφο και τα κάνεις όλα μεταλλικά με ακρίβεια χιλιοστού. Το έκανε φίλος σε Stilo σε άλλο εξάρτημα που έσπαγε συχνά.
Τι ακριβώς είναι ο παντογραφος;
-
CNC κοπή με Laser.
Παίρνεις το πλαστικό εξάρτημα και βγαίνει αντίγραφο σε μεταλλική έκδοση.
-
CNC κοπή με Laser.
Παίρνεις το πλαστικό εξάρτημα και βγαίνει αντίγραφο σε μεταλλική έκδοση.
Θα το ψάξω να σου πω την αλήθεια.
Αλλα θα πρέπει να έχεις ένα καινούριο στα χέρια σου. Σωστά;
Ή μπορώ και από το χαλασμένο;
-
Εγώ μόλις παρήγγειλα δύο κιτ επιδιόρθωσης από Ελλάδα. Αύριο μάλλον θα τα έχω.
Θα πάω να δω αν μπορεί να μου τα κάνει μεταλλικά ένας εδώ στην Λάρισα. Όχι όλα, τα δύο τα γραναζάκια που δημιουργούν και το πρόβλημα συνήθως, αυτά που σπάνε δηλαδή.
Το πρόβλημα το έχουν και οι Delta και τα Stilo.
-
Εγώ μόλις παρήγγειλα δύο κιτ επιδιόρθωσης από Ελλάδα. Αύριο μάλλον θα τα έχω.
Θα πάω να δω αν μπορεί να μου τα κάνει μεταλλικά ένας εδώ στην Λάρισα. Όχι όλα, τα δύο τα γραναζάκια που δημιουργούν και το πρόβλημα συνήθως, αυτά που σπάνε δηλαδή.
Το πρόβλημα το έχουν και οι Delta και τα Stilo.
Μιας και είσαι Λάρισα, εάν μπορείς να τα φτιάξεις, δεν φτιάχνεις και για μένα;;; Δίπλα είμαι. Ξέρεις κόστος;;;
-
Το βλέπουμε!
Τα πήγα το πρωί και θα μου απαντήσει από βδομάδα εάν μπορεί να είναι τα κόψει σε μεταλλική μορφή.Γνωρίζει κανείς τον κωδικό ανταλλακτικού για το κέλυφος του χειριστηρίου των κλειδιών μαζί με το σηματάκι;
Επίσης τους κωδικούς ανταλλακτικών για τις αναρτήσεις της Sport έκδοσης;
-
Το βλέπουμε!
Τα πήγα το πρωί και θα μου απαντήσει από βδομάδα εάν μπορεί να είναι τα κόψει σε μεταλλική μορφή.Γνωρίζει κανείς τον κωδικό ανταλλακτικού για το κέλυφος του χειριστηρίου των κλειδιών μαζί με το σηματάκι;
Μακάρι να μπορέσει γιατί εγώ 100+φπα δεν ξαναδίνω σε καμμία περίπτωση και να χαλάσει πάλι.
Κέλυφος για το κλειδί θα βρείς από Κίνα. Είναι προτιμότερο και σαφώς πολύ φθηνότερο. Τώρα δεν ξέρω για το σήμα εάν δεν έχει το κλειδί σου.
Επίσης καλό θα ήτανε του βάλεις και μία θήκη σιλικόνης.
-
Δυστυχώς μεταλλικά τα ανταλλακτικά του κλιματιστικού δεν γίνονται.
Θα το επισκευάσω τέλος του μήνα θα ασχοληθεί δύο μέρες αποκλειστικά γιατί θα τα ξηλώσει όλα για να τα καθαρίσει κιόλας τα μέρη του κλιματιστικού. Θα φύγουν όλα από την καμπίνα. Κόστος επισκευής λογικό.
Του έκανα ένα Service, τα απαραίτητα όταν παίρνεις μεταχειρισμένο και έμειναν αμορτισέρ και ελαστικά για τον άλλον μήνα.
Αμορτισέρ ποια να βάλω; Bilstein B4; Σκεφτόμουν για B6 αλλά θεωρώ μεγάλο το κόστος.
Ελατήρια μαμά, δεν θα τα αλλάξω.
-
Μέτριο το Β4. Καλύτερα KYB ή Sachs.
-
Χμμ...
Μαμά ποια φοράει;
Sachs ποιά;
-
-
Έβαλα τα SACHS, μια χαρά είναι.
Το αμάξι δεν είχε αλλάξει αμορτισέρ από τότε που αγοράστηκε καινούριο, ήταν διαλυμμένα!
Αύριο αλλάζω και λάστιχα, θα δοκιμάσω τα Falken ZE310 Eco Drive, ήθελα Pirelli, αλλά τα P7 Blue μου βγαίνουν κοντά στα 400.00 €, ενώ αυτά στα 300.00 €.
Και μένει αρχές του επόμενου μήνα να φτιάξω επιτέλους και το Κλιματιστικό...
Γνωρίζει κανείς αν οι κωδικοί της FIAΤ για όλα τα μοτεράκια των κλαπέτων του Κλιματιστικού είναι οι ακόλουθοι :
46723703
46723704
46723705
46723706
-
Άλλαξα και τα λάστιχα, τα δοκίμασα και στην βροχή. Μια χαρά πάει το αυτοκινητάκι με νέα αμορτισέρ και λαστιχάκια!
Για τα μοτεράκια, επειδή δεν θέλω να χάσω χρόνο όταν θα το ανοίξει ο ηλεκτρολόγος, περιμένωντας κάποιο ανταλλακτικό τα βρήκα εδώ Ελλάδα, τελικά είναι 5 και θα τα αγοράσω, να τα αλλάξω όλα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για το μέλλον, όπως και τα γρανάζια που έχω δύο σετ επιδιόρθωσης.
Είναι καινούρια και έχουν αλλάξει οι κωδικοί. Μου είπαν ότι τα έχει ανανεώσει η Fiat. 200.00 € μου βγήκαν όλα μαζί.
Τα παλιά θα τα βάλω προς πώληση να μην πάνε χαμένα.
Επίσης μου είπαν ότι τα ίδια μπαίναν σε Mito και στην Giulietta εκτός από το Stilo και την Delta. Απορώ πως δεν έχουν τα ίδια προβλήματα χρήστες Alfa Romeo.
-
-
Το έχω δει το αντίστοιχο σε έναν γνωστό μου με Sport.
Δεν ξέρω αν λειτουργούν τα χειριστήρια στο τιμόνι. Δεν μου είπε.
Εγώ σκέφτομαι να βάλω κάτι σε full set gps, multimedia device android που είναι αποκλειστικά για το Bravo.
Ιταλία βρήκα με 9' οθόνη, στο χρώμα του εσωτερικού φωτισμού των οργανών και με συμβατότητα με τα χειριστήρια του τιμονιού.
Android 10, 3GB Ram, 16GB Rom και παίζει και DVD.
Αν και είμαι ικανοποιημένος με το Blue & Me και με την USB θύρα.
-
Για να παίξει το τιμόνι θέλει ένα κιτ που το χρεώνουν 100€. Δεν πρόκειται να τα δώσω με τίποτα.
Εσύ που έχεις bluetooth είσαι μια χαρά. Το δικό μου δεν έχει και προς το παρών έχω ένα Roidmi Bluetooth. Στην πόλη μέσα καλό είναι, αλλά όταν βγαίνεις προς τα έξω θα πρέπει να αλλάξω συχνότητα.
-
Όντως δεν με καίει και τόσο.
Το 2005 - 2006 όταν ψαχνόμουν τότε στο Megane τι να κάνω με την μουσική γιατί είχε χαλάσει το καλώδιο με το δεκαπλό CD changer και κοιτούσα να βάλω άλλο Radio CD, υπήρχαν πολλά που ήταν συμβατά με τα χειριστήρια στο τιμόνι. Kenwood, Clarion, Pioneer. Τελικά επέλεξα την λύση να βάλω την οθόνη ενδείξεων θερμοκρασίας, ώρας και ραδιοφώνου από το phase II, όπως και το Radio CD που είχε έξοδο για CD changer, καθώς όλα ήταν συμβατά (με όλα τα Renault γενικά) με το 1.6e του 1998 που είχα και έβαλα έναν εξομοιωτή CD changer που παίζει MP3. Δημιουργούσες στο USB stick, ή στην SD 6 φακέλους, CD1 - CD6 και έβαζες μέσα 99 Mp3s σε κάθε φάκελο και είχα βρει την υγειά μου.
70.00 € είχε αυτή η συσκευή.
-
Επιτέλους τον έφτιαξα τον διζωνικό!
Έγινε τέλεια δουλειά παρόλο που ξηλώθηκαν όλα, μέχρι και τα καθίσματα τα μπροστινά και οι πόρτες...
Αλλά ούτε κραδασμούς ακούω, ούτε τίποτα.
Άλλαξα όλα τα μοτεράκια και τα πέντε και όλα τα γρανάζια και έβαλα και τον συναγερμό που έβγαζε η Fiat για το μοντέλο.
Εργασία 250 ευρώ, τα ανταλλακτικά, 200 ευρώ τα μοτεράκια, 16 ευρώ τα γρανάζια και 130 ευρώ ο συναγερμός. Τα είχα πάρει τα ανταλλακτικά εδώ και τρεις μήνες...
Για την κατάσταση που ήταν το αυτοκίνητο τα άξιζε αυτά τα λεφτά.
Έτσι και αλλιώς όταν παίρνεις μεταχειρισμένο θα πρέπει να έχεις ένα ποσό στην άκρη για παν ενδεχόμενο.
Εγώ το αγόρασα 5000 με τα χαρτιά και όλα και έδωσα 400 ευρώ για service, ιμάντες, αντλία νερού, λάδια, φίλτρα, υγρά, τακάκια, δισκόφρενα, 280 ευρώ για ελαστικά και 200 ευρώ για αμορτισέρ συν τα έξοδα για τον κλιματισμό και τον συναγερμό.
Δηλαδή 1476 ευρώ επιπλέον, αλλά έχω το κεφάλι μου ήσυχο και το αμάξι είναι στην πένα.
Προϋπολογισμό 9500 ευρώ είχα και πήγαινα για Giulietta...
Fiat Bravο 2007