-
Πάλι για κρέας????
Εγω ζήτησα σήμερα από τη γυναίκα κατι χωρίς κρέας!
Μπούχτισα! -
Θα ήθελα και γω με την σειρά μου να ευχαριστήσω τα παιδιά για την παρέα τους ,αυτές τις λίγες ώρες που κατάφερα να βρεθώ μαζί τους.
Μετά τον πρώτο καφέ και τις απαραίτητες φωτογραφίες στο φρούριο τους αποχαιρέτησα με κρύα καρδιά , ζηλεύοντας είναι αλήθεια , τη διαδρομή και τις στιγμές που θα περνούσαν.
Τους ξανασυνάντησα το απόγευμα στην επιστροφή τους έξω από το Νεραϊδοχώρι και από κει συνεχίσαμε παρέα.
Η αλήθεια είναι ότι έπαθα ένα μικρό σοκ παρόμοιο με του Βελισσάριου… Έχοντας κάνει όλη την ανάβαση προς τα πάνω σε ρυθμό ‘φεεεταα’ απολαμβάνοντας την διαδρομή, βρέθηκα να κάνω (για τα δικά μου δεδομένα πάντα) κατάβαση σε φρενήρη ρυθμό . Τα χρειάστηκα στην διαδρομή Νεραϊδοχώρι- Περτούλι μέχρι να μπω στο κλίμα αλλά μετά ακολούθησα ικανοποιητικά τους άλλους … τελευταίος μεν , αλλά δεν τους έχασα από το οπτικό μου πεδίο .
Βελισσάριε την επόμενη φορά εμείς θα κάνουμε Turing χωρίς καρδιοχτύπια . Φεεετααα
Ανασυγκρότηση στον Νερόμυλο όπου έγινε ‘της κατανάλωσης’. Τις βάλαμε κάτω και τις συγκρίναμε …(τις καταναλώσεις) και άκρη δεν βγάλαμε…
Κάπου εκεί μεταξύ ατελείωτων πειραγμάτων, βγάλαμε τις τελευταίες φωτογραφίες και χαιρετηθήκαμε σαν φίλοι πια και ο καθένας μας πήρε το δρόμο της επιστροφής. Συναντηθήκαμε το πρωί σαν 5 γνωστοί και αποχαιρετιστήκαμε σαν 5 φίλοι (εγώ τουλάχιστον έτσι ένοιωσα).
Ελπίζω η επόμενη συνάντηση να είναι διήμερη και να κινηθεί σε όχι τόσο αγχωτικούς ρυθμούς.
Συνοψίζοντας και συγκρίνοντας τα 5 αυτοκίνητα :
Dimik καλός αλλά εκτός συναγωνισμού…
Velissarios ο πιο αστραφτερός (μύριζε καινουργίλα)
Dickdick ο αρχηγός με την μεγαλύτερη (κατανάλωση)
Κωνσταντίνος ο πιο γρήγορος (έπαιζε εντός έδρας)
Εγώ ο ομορφότερος …Αν και σκονισμένος ξεχώριζα μέσα το άσπρο (άμα δεν παινέψεις το σπίτι σου…)
Φίλοι μου σας ευχαριστώ για όλα… Το τηλέφωνό μου είναι ανοιχτό μονίμως (αλλά όποιος με πάρει μετά τις 11μμ …. την έβαψε) -
Ο χρήστης Sakaflias έγραψε:
Εγώ ο ομορφότερος …Αν και σκονισμένος ξεχώριζα μέσα το άσπρο (άμα δεν παινέψεις το σπίτι σου…)..για μια στιγμή με μπέρδεψες! ...υπήρχε και 3ο λευκό αναρωτήθηκα....
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Εγώ ο ομορφότερος …Αν και σκονισμένος ξεχώριζα μέσα το άσπρο (άμα δεν παινέψεις το σπίτι σου…)
..για μια στιγμή με μπέρδεψες! ...υπήρχε και 3ο λευκό αναρωτήθηκα....
o dimik
-
..για μια στιγμή με μπέρδεψες! ...υπήρχε και 3ο λευκό αναρωτήθηκα....
o dimik
Εγω κατάλαβα ότι ήσουν εσύ με λευκό!
-
Στην επιστροφή από Νερόμυλο για Τρίκαλα κατέγραψα την μικρότερη κατανάλωση στο Βravo
Απόσταση 16km
Xρόνος 20min
MΩT κάπου στα 48km/h
Kατανάλωση 4,1l/100km
Eδώ έληξε ο πειραματισμός με την κατανάλωση (το ελπίζουμε δηλαδή μη γνωρίζοντας τι μας επιφυλλάσει στην πορεία το ΔΝΤ) και επανέρχομαι στα φυσιολογικά για εμένα επίπεδα.
Η κλασσική διαδρομή δουλειά - σπίτι (με 36 βαθμούς Κελσίου ) δηλ 14,8km , σε 13min με ΜΩΤ τα 64χλμ/ωρα και κατανάλωση 11,1l/100km -
Στην επιστροφή από Νερόμυλο για Τρίκαλα κατέγραψα την μικρότερη κατανάλωση στο Βravo
Απόσταση 16km
Xρόνος 20min
ΜΩΤ 54km/h
Kατανάλωση 4,1l/100km
Eδώ έληξε ο πειραματισμός με την κατανάλωση (το ελπίζουμε δηλαδή μη γνωρίζοντας τι μας επιφυλλάσει στην πορεία το ΔΝΤ) και επανέρχομαι στα φυσιολογικά για εμένα επίπεδα.
Η κλασσική διαδρομή δουλειά - σπίτι (με 36 βαθμούς Κελσίου ) δηλ 14,8km , σε 13min με ΜΩΤ τα 64χλμ/ωρα και κατανάλωση 11,1l/100kmΚαλά θα μας τρελλάνεις... Θέλω ιδιαίτερα κατανάλωσης
Ο αρχηγος ποσο εγραψε ?
-
5,0l/100km έγραψε ο dickdick.....
-
5,0l/100km έγραψε ο dickdick.....Απο 18 στα 5 ???????
-
5,0l/100km έγραψε ο dickdick.....Κατά λάθος γιατί πρόσεχε για λακούβες το έγραψε αυτός το 5άρι
-
Απο 18 στα 5 ???????
εε...με οτι δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις!
-
Απο 18 στα 5 ???????
εε...με οτι δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις!
Με την κατανάλωση αποδείχτηκε άριστος μαθητής... με τους τριγμούς να δούμε πως θα πάει....
Εδώ σε θέλω δάσκαλε. -
Με την κατανάλωση αποδείχτηκε άριστος μαθητής... με τους τριγμούς να δούμε πως θα πάει....
Εδώ σε θέλω δάσκαλε.Έχω λύση και γι αυτό!!!
Πιτσιρικάς -όταν ήμουν Γερμανία- είχα ένα πιστόλι με καψύλια.Κάτι απόκριες λοιπόν έχει έρθει στο σπίτι μια ξαδέλφη μου , αρκετά μεγαλύτερη , και αφελέστατα εγώ τις ρίχνω μια ακριβώς μπροστά από το αυτί ....δεν άκουγε τίποτα για πολλές ημέρες!Αν συνεχίζει να με ζαλίζει ο dickdick με τους -κατα φαντασίαν τριγμούς- θα του την μπουμπουνίσω!
-
Εδώ σε θέλω δάσκαλε.Έχω λύση και γι αυτό!!!
Πιτσιρικάς -όταν ήμουν Γερμανία- είχα ένα πιστόλι με καψύλια.Κάτι απόκριες λοιπόν έχει έρθει στο σπίτι μια ξαδέλφη μου , αρκετά μεγαλύτερη , και αφελέστατα εγώ τις ρίχνω μια ακριβώς μπροστά από το αυτί ....δεν άκουγε τίποτα για πολλές ημέρες!Αν συνεχίζει να με ζαλίζει ο dickdick με τους -κατα φαντασίαν τριγμούς- θα του την μπουμπουνίσω!
-
Αρχίζω να σχηματίζω στο μυαλό μου σιγά-σιγά μετά την βόλτα της Κυριακής , την σκέψη για την αναγκαιότητα αλλαγής των ελαστικών πριν τον ερχομό του 2011.
Τα Eagle F1 Asymmetric της Goodyear μάλλον δεν θα προτιμηθούν ξανά.
Οι ανάγκες που θέλω να καλύπτει το ελαστικό που θα επιλεγεί είναι με αύξουσα σειρά προτίμησης , οι παρακάτω:
α.Kαλή συμπεριφορά σε βρεγμένο οδόστρωμα (καθότι στα μέρη μας το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας έχουν το νεράκι τους).
β.Καλή συμπεριφορά σε στροφιλίκια 'τύπου εκδρομής 01/08/2010' με ανάλογους ή και πιο γρήγορους ρυθμούς (κάπως πρέπει να χαλαρώνουμε τις Κυριακές)
γ.Να μην φθείρονται σε μικρό χρονικό διάστημα (σε συνάρτηση βέβαια με τα χιλιόμετρα , υπολογίζω κατά μέσο όρο 25-28000 χλμ/χρόνο).
δ.Να μην έχουν αυξημένο θόρυβο κύλησης.Πείτε καμιά ιδέα....ή τι φοράτε εσείς και πως θα χαρακτηρίζατε αυτά που φοράτε στο Bravo σας.
-
Κωνσταντίνε πέρνα μια βόλτα και από εδώ: viewtopic.php?f=6&t=35915&start=3390
-
** red_monster**...οχι δεν ανατλλάξαμε αυτοκίνητα , καθότι παραδοσιακοί τύποι (γυναίκες και αυτοκίνητα δεν περνούν σε χέρια άλλων ) ...περιοριστήκαμε σ αυτό
Με τίποτα δεν είναι χαρακτηριστικό της εκδρομής αυτό το βίντεο!
Είναι γυρισμένο μετά απο το φαγητό, απόγευμα πια που είχαν πέσει οι ρυθμοί!!
Το αστείο είναι ότι φαίνεται το tsirocco μπροστά να ξεφεύγει απο το Bravo του Κωνσταντίνου με άνεση (βλ. 4:00), χωρίς όμως να φαίνεται το πρώτο bravo του dickdick που του είχε ρίξει ήδη πολλές στροφές !!! και φυσικά χωρίς κανένας να έχει πατημένο το sport κομβίον !!!
Καλό το tsirocco αλλά όχι για τα βουνά. Συμφωνείς Dimik ??
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
** red_monster**...οχι δεν ανατλλάξαμε αυτοκίνητα , καθότι παραδοσιακοί τύποι (γυναίκες και αυτοκίνητα δεν περνούν σε χέρια άλλων ) ...περιοριστήκαμε σ αυτό
Με τίποτα δεν είναι χαρακτηριστικό της εκδρομής αυτό το βίντεο!
Είναι γυρισμένο μετά απο το φαγητό, απόγευμα πια που είχαν πέσει οι ρυθμοί!!
Το αστείο είναι ότι φαίνεται το tsirocco μπροστά να ξεφεύγει απο το Bravo του Κωνσταντίνου με άνεση (βλ. 4:00), χωρίς όμως να φαίνεται το πρώτο bravo του dickdick που του είχε ρίξει ήδη πολλές στροφές !!! και φυσικά χωρίς κανένας να έχει πατημένο το sport κομβίον !!!
Καλό το tsirocco αλλά όχι για τα βουνά. Συμφωνείς Dimik ??
Διαφωνώ γιατί το Scirocco το δούλευα στο αυτόματο πρόγραμμα S και όχι στο χειροκίνητο...πράγμα που σημαίνει ότι αντί να παίζω σε 2-3 ταχύτητα και 4500+ στροφές μόνιμα έπαιζα σε 4-5η ταχύτητα και 3000+ στροφές. Τα παραπάνω αν συνδυαστούν με τα φορτωμένα με 24.000χλμ λάστιχα που έκαναν το ESP να λειτουργεί συχνά αποδεικνύουν γιατί ο dickdicκ έφευγε μπροστά.
Όπως και να έχει ένα αυτοκίνητο με μεγαλύτερο μετατρόχιο και μεγαλύτερα ελαστικά και +10 άλογα με παρόμοιο βάρος είναι αδύνατο να μένει πίσω στις στροφές, για να μην μιλήσουμε για ακαμψίες τρίθυρου vs τετράθυρου και μας την πέσουν οι μηχανολόγοι . Να μου πείτε για τον οδηγό να το δεχτώ.
-
Σ αυτή τη φωτό φαίνεται ο τρόπος που ο dickdick επιβαρύνει την κατανάλωσή του έχοντας ανοικτό και το παράθυρο από την πλευρά του συνοδηγού!
Η ...κυριαρχία του Λευκού!
Η έμπρακτη απόδειξη της παροιμίας 'όλοι μαζί ...και ο ψωριάρης χώρια'
Οι φωτογραφίες αυτές όπως και πολλές από τις προηγούμενες είναι ευγενική προσφορά του Velissarios. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Διαφωνώ γιατί το Scirocco το δούλευα στο αυτόματο πρόγραμμα S και όχι στο χειροκίνητο...πράγμα που σημαίνει ότι αντί να παίζω σε 2-3 ταχύτητα και 4500+ στροφές μόνιμα έπαιζα σε 4-5η ταχύτητα και 3000+ στροφές. Τα παραπάνω αν συνδυαστούν με τα φορτωμένα με 24.000χλμ λάστιχα που έκαναν το ESP να λειτουργεί συχνά αποδεικνύουν γιατί ο dickdicκ έφευγε μπροστά.
Όπως και να έχει ένα αυτοκίνητο με μεγαλύτερο μετατρόχιο και μεγαλύτερα ελαστικά και +10 άλογα με παρόμοιο βάρος είναι αδύνατο να μένει πίσω στις στροφές, για να μην μιλήσουμε για ακαμψίες τρίθυρου vs τετράθυρου και μας την πέσουν οι μηχανολόγοι . Να μου πείτε για τον οδηγό να το δεχτώ.
**Σχόλια:**α.Αυτό δεν ήταν βουνό!..ήταν ασφάλτινος δρόμος σε βουνό,,,να ξέρουμε τι λέμε!..βουνό είναι αυτόhttp://www.youtube.com/watch?v=r4trub1DVc0και χρειαζόμαστε και το αντίστοιχο όχημα!
β.3η-4η και ελάχιστα 5η , με στροφές 3500-5500 είμαι εγώ , με λάστιχα στα όριά τους μετά από 31500χλμ και το esp σε υπερωρίες , σίγουρα είδατε πως γλύστρησα στα νερά στην αρχή της διαδρομής
γ.τα 150 μας , είναι μόνο στα χαρτιά...έχουμε δωράκι το κατι τις μας
δ.10 άλογα σε τέτοια διαδρομή δεν μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Μόνο το στήσιμο σε συνάρτηση με τον οδηγό.
ε.ο dickdick έφευγε μπροστά , γιατί απλά ήθελε να αποδείξει ότι την έχει μεγαλύτερη (την κατανάλωση).
ζ.υποννοείς ότι τα αμαξώματά μας στρεβλώνουν?....
Fiat Bravο 2007