-
Σε πολλα θεματα παρατηρειται το φαινομενο να εχουμε κανονικη συζητηση,με μορφη διαλογου.Εχω την εντυπωση οτι σε ενα forum πρεπει να υπαρχει καταθεση αποψεων και οχι διαλογος.Ετσι δεν ειναι;
Δεν ειμαι κατα του διαλογου.Το αντιθετο μαλιστα.Αλλα ενα θεμα καταστρεφεται οταν αντι για καταθεση μια αποψης,εχουμε απαντηση τους ενος στον αλλον.
Ισως το προβλημα λυνοταν με ενα chat room. -
Σε πολλα θεματα παρατηρειται το φαινομενο να εχουμε κανονικη συζητηση,με μορφη διαλογου.Εχω την εντυπωση οτι σε ενα forum πρεπει να υπαρχει καταθεση αποψεων και οχι διαλογος.Ετσι δεν ειναι;
Δεν ειμαι κατα του διαλογου.Το αντιθετο μαλιστα.Αλλα ενα θεμα καταστρεφεται οταν αντι για καταθεση μια αποψης,εχουμε απαντηση τους ενος στον αλλον.
Εχεις δίκηο,αλλά αυτό παρατηρείται για δύο κυρίως λόγους,κατά την γνώμη μου!
-
Πολλοί πιά ξέρουμε ο ένας τον άλλο και πολλές φορές αυτή η οικειότητα οδηγεί σε 'συζητήσεις' μέσα στα θέματα.
-
Το φαινόμενο που αναφέρεις εμφανίζεται όταν πια ένα θέμα έχει εξαντληθεί.
-
Η 'συζήτηση' δεν είναι μεμπτή αφου έτσι μένει το Φόρουμ 'ζωντανό' (Μπορείς να φανταστείς ένα θέμα που ο καθένας λέει απλά ένα επιχείρημα και...τέλος?
-
Σαφώς και δεν πρέπει (το κάνω κι εγω πολλές φορές ) να χαλάμε ένα θέμα!Αναφέρομαι μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που το θέμα δεν τραβάει πιά.
Το θέμα του chat είχε συζητηθεί και παλαιότερα αλλά δεν είχε προκύψει κάτι.
Αν και θα το ήθελα,δεν νομίζω ότι θα σταματήσει (ούτε και πρέπει) την 'συζήτηση' μέσα στα θέματα.Αλλο να βλέπεις τις ατάκες που πέφτουν (και πολλές είναι πολύ καλές! ) όποτε μπείς και άλλο να είσαι σε ένα chat όπου αυτά που θα πεις χάνονται μετά από λίγο!
Η πλάκα που γίνεται άλλωστε μας δένει!Δεν συμφωνείς? -
-
Μέσα από τη συζήτηση πολλές φορές βγαίνει και κάτι σχετικό στο θέμα, κάτι που του ξαναδίνει ζωή πολλές φορές.
Το τσατ θα σβηστεί, και εν πάσει περιπτώσει κανείς δε θα κάνει τον κόπο να ξαναδιαβάσει. Αν δεις πως το θέμα έγινε τσατ, εύκολα όμως προσπερνάς.Επίσης το βλέπω χλωμό να θέλω να πω κάτι σε κάποιον για αυτό το θέμα, και να του λέω έλα να τα πούμε έξω... Είτε στέλνεις μέηλ, είτε μήνυμα, είτε θα κάνεις δημοσίευση, τσατ δε βλέπω πόσο μπορεί να αφομοιωθεί χρηστικά...
-
Ούτε εγώ συμφωνώ με κάτι τέτοιο. Εξάλλου είναι μέρος του ύφους και της «προσωπικότητας» του Forum μας ο τρόπος που εξελίσσονται τα προς συζήτηση θέματα.
Ακόμα και στις περιπτώσεις που τα θέματα ξεφεύγουν οι αλλοιώνονται κάτι μένει κι ας είναι μυρωδιά από κοψίδια!!!!!
Όλα είναι μέσα στη ζωή και σε αυτή την παρέα που δεν πρέπει να είναι αποστειρωμένη αλλά ζωντανή με τα καλά και τα στραβά της. -
Δεν αντιλεγω στα παραπανω.Απλα,καποια θεματα καταληγουν να παιζονται μεταξυ δυο ή τριων ατομων,ουσιαστικα για να πεισει ο ενας τον αλλον,χωρις να αναφερεται κατι καινουριο.Δεν εχει το forum την αμεσοτητα ενος chat room.Εκει μπορει να πεταχτει και ενας τριτος και να πει την αποψη του.Στο forum,θα πει την αποψη του μετα απο 5 σελιδες διαλογου.
Παντως,το προαναφερθεν φαινομενο δειχνει οτι καποιοι απο εμας θα θελαμε τις αμεσες συζητησεις μεταξυ μας.
Δεν λεω να αποκλειστει το ενα ή το αλλο.Το καθενα εχει την φιλοσοφια του και την χρηστικοτητα του.Αρκει να γινεται σωστη χρηση.
Δεν μιλησα για αποστειρωση.Ειμαι ο τελευταιος που θα επεδιωκα κατι τετοιο.Ακριβως το αντιθετο ειπα.Δεν προτεινα να καταργηθει το forum.Προτεινα να δημιουργηθει ενα chat room.Φιλικα,
Δημητρης -
Και σε άλλα forum 'φώναζαν' για chat υπηρεσίες και τώρα πια κανείς δεν τις χρησιμοποιεί Τουλάχιστον έμεινε ο κόπος και τα ξενύχτια των διαχειριστών
Περι chat...