-
panta ithela mia rolls-roys
-
Mας συνεβη και αυτό αλλά δεν πειράζει...
Με απογοήτευσε λίγο ότι δεν ειχε ρεζέρβα κανονικού μεγέθους
Μήπως κατά τύχη την έχει αλλάξει κανείς με κανονική ρόδα και αν ναι χωράει κανονικά?
Γιατί σκεφτομαι να την αλλάξω
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Γιάννης -
Check this site out if you are having need of Honda fix up knowledge...
-
Εγω το εχω δοκιμασει αλλα εχω βαλει 195/50-15 και δεν εκλεινε καλα.Ισως με την κανονικη του διασταση να ειναι οκ.
-
Ο χρήστης antonitrans έγραψε:
Εγω το εχω δοκιμασει αλλα εχω βαλει 195/50-15 και δεν εκλεινε καλα.Ισως με την κανονικη του διασταση να ειναι οκ.Ο λαστιχάς που την δοκιμασε μου είπε οτι δεν κάνει αλλά μάλλον το έκανε λίγο επιπόλαια. Τακτοποιώντας το πορτ μπαγκαζ διαπίστωσα ότι το καπάκι που βιδωνει την ρεζέρβα έγραφε ότι αν το βάλεις ανάποδα είναι για κανονικό λάστιχο. Με αυτή την διασταση 195/50-15 έχεις δει διαφορές στο κράτημα ?
Γιάννης
-
Εχει διαφορα στο κρατημα,Βεβαια χανεις λιγο σε τελικη ταχυτητα,απο οτι μου εχουν πει.
Συγκεκριμενα εχω μπει 2 φορες στα Μεγαρα !!! μια με τα κανονικα λαστιχα και μια με τα πιο φαρδια.Η διαφορα ηταν μεγαλη. -
Έχω και εγώ εδώ και τρεις μήνες περίπου το Honda Jazz με το CVT και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, η απορία μου είναι αν μπορώ εν κινήση να αλλάζω τις θέσεις στο CVT δηλαδή από D σε S ή σε M(anual) γιατί έχω την εντύπωση πως στην ουσία ο λεβιές δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κουμπί που αλλάζει τη λειτουργία του CVT ηλεκτρονικά και δεν μεσολαβεί κάτι μηχανικό ώστε να έχει φθορές.
Γνωρίζετε κάτι σχετικό;
Ευχαριστώ -
οσες φορές θέλεις
Εγω το κάνω συνέχεια -
Ακριβώς τα ίδια και εγώ... Καμμία φθορά.
Εξαρτάται απο το δρόμο και το τί θέλω να κάνω τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.Το ίδιο μου είπαν και απο την αντιπροσωπεία! -
Ευχαριστώ
-
Φίλοι συμφορουμίστες!
Μετά από τόοοσο καιρό που έχω να μπω στο site, βλέπω με χαρά (τρίβω τα μάτια μου για την ακρίβεια!) οτι το Jazzάκι έχει δικό του thread!!
Λοιπόοοον, μετά από 33.000 χλμ. έχω να πώ τα εξής όσον αφορά βλάβες κλπ:
- Το πλαστικό του παρ-πριζ που ανεμίζει είναι το πρώτο πράγμα που με ξένισε αλλά εγώ το κούμπωσα στη θεση του. Ούτε κόλλες ούτε σιλικόνες κλπ.
- Οι συναγερμάδες μπορεί να κάνουν ζημιά σε πλαστικά κατα το πέρασμα του συναγερμού. Θέλει γνώση και καλή δουλειά από πλευράς μάστορα. Εμένα ακούγεται τριγμός στην ένωση του ταμπλώ με το παρ-πρίζ μπρός δεξιά. Άσχετα με το συναγερμό που θα βάλεις, ζημιές μπορεί να προκύψουν.
- Το παράθυρο του οδηγού τρίζει και κάνει θόρυβο (πλέον) ακόμα και στο ρελαντί. Ο μηχανισμός είναι με σύρμα και η βάση όπου πατάει το τζάμι είναι πλαστική. Και να αλλαχτεί θα ακουστεί ξανά κάποια στιγμή.
- Το αφρώδες υλικό των καθισμάτων μπορεί να 'πιάσει' υγρασία (όχι να κάθεσαι και να αισθάνεσαι κατουρημένος βέβαια..!) και να τρίζει όταν κουνιόμαστε στη θέση μας. (πχ κρεμιέμαι απ'το παράθυρο να βρίσω...) Και σαν καθώς πρέπει υγρασία, το καλοκαίρι 'την κάνει'!
- Μικροτριγμοί φυσικά υπάρχουν καθώς και κάποιες στρεβλώσεις απ'το αμαξωμα στο ανέβα-κατέβα πεζοδρόμιο. Είναι απόλυτα λογικό και δεν είναι μόνιμοι, δηλ. δεν προέρχονται πάντα απ'την ίδια πηγή και δεν ακούγονται πάντα.
- Το τιμόνι στις γρήγορες επιτόπιες τείνει να βαραίνει λόγω απότομης υπερθέρμανσης του ηλεκρικού μοτέρ. Όχι σαν το χάλι του Civic '02, αλλά και πάλι...
- Το κλιματιστικό μετά από καμμιά κατοσταριά χιλιόμετρα ταξιδιού με μ.ω.τ 60-70 χλμ, κουράζεται και σταματάει. Οι αεραγωγοί ρίχνουν αέρα αλλά... κοπανιστό! Το σβήνεις, το ανάβεις σε κανά δίλεπτο και voila!
Αυτές είναι οι παρατηρήσεις μου μετά από 2 και κάτι χρόνια συμβίωσης. Υπ'όψιν οτι τα περίπου 20.000 χλμ τα έκανα σε ένα χρόνο και τα υπόλοιπα στον επόμενο (ήρθε η δουλειά μου πιο κοντά στο σπίτι μου!).
Στο δια ταύτα, το Jazz δεν θα το άλλαζα. Το έχω φορτώσει, το έχω ζορίσει, το έχω καταπονέσει σε αρκετά δύσκολα χιλιόμετρα. Είναι ΣΙΓΟΥΡΑ made in Japan!
Highlights:
- Το 200άρισα με τέσσερα άτομα και φορτίο (κατεβαίναμε Αθήνα με το καρντάσι συν γυναιξί και τέκνοις...)! Τα 160 τα έχει για πλάκα, αλλά καίει...! Πολύ!
- Βάλτε Shell racing και να σας γίνει συνήθειο! Δεν θα το μετανιώσετε! Το αμαξάκι γίνεται θηρίο (έλα λίγο...), η κατανάλωση πέφτει ΚΑΙ στην πόλη, ο υπολογιστής δείχνει σωστά την κατανάλωση και συντηρείτε και το μοτεράκι. Μόνο βρείτε κάποιο πρατήριο που να εμπιτεύεστε. Εγώ είδα τρελλή διαφορά, αλλά ΜΟΝΟ από Shell. Δοκίμασα τα πάντα και κατέληξα.
- Μέτρησα (όχι απ'τον υπολογιστή) την κατανάλωση σε μεικτή διαδρομή (εθνική μέχρι Κατερίνη, ανέβα-κατέβα τον Όλυμπο για Ελασσόνα και πάλι πίσω) με 3 ενήλικα άτομα και μέτριο φορτίο αποσκευών, χωρίς κλιματισμό στα 5.7 λίτρα/100 χλμ.
- Την παραπάνω διαδρομή την κάνω πολύ συχνά από 2 ώς 6 φορές το μήνα και συχνά φορτωμένο. Αποτέλεσμα τακάκια φρένων στα 30.000 χλμ. ενώ κανονικά θα τα άλλαζα στις 50-55.
- Στην ευθεία είναι απολαυστικά ευθύβολο (όλα τα Honda άλλωστε) και στις μακριές ανοιχτές ένα μειδίαμα διαγράφεται στα χείλη! Η άνεση του είναι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ στην κατηγορία. Όποιος λέει το αντίθετο ή δεν έχει μπει σε Jazz ή δεν έχει μπεί σε Γαλλικό (για να συγκρίνει!). Συγκρίνεται με του 307/C4 και δεν λέω υπερβολές.
Αυτά, συγγνώμη και ευχαριστώ.
-
Παιδιά θέλει να αγοράσει κανείς αυτό (ολοκαινουργιο)
http://tamiya.com/english/products/24251fit/fit.htm
Δεν εχω το χρόνο να το φτιάξω ... (δε ξέρω καν πόσο κάνει αλλα φαντάζομαι 12-15 ευρω μαχ)
Να το πάρει κάποιος που αγαπάει το JAzz και θα το φτιάξει
-
Ωπα φιλαρακι ενδιαφερομαι.Το ειχα δει στο εξωτερικο και ηθελα να το βρω και εδω.
Πως μπορω να το παρω? -
στείλε κανένα pm.
-
Antiprosopos gia Ellada einai o Kalfakis:
http://www.kalfakis.gr (210-6468220/ kk@kalfakis.gr)
-
Ο χρήστης kapoioskapou έγραψε:
Antiprosopos gia Ellada einai o Kalfakis:http://www.kalfakis.gr (210-6468220/ kk@kalfakis.gr)
δε νομιζω να εχει φερει το jazz
εγω το εχω πάρει από έξω -
Ston timokatalogo tou, to exei:
24251 1/24-HONDA JAZZ
-
ωραια, αρα το δινω φτηνα!
-
Geia xara se oles kai olous !!!
Mipws brike kapoios na sindesei MP3 Φωνο στο JAzz stin ejodo Aux kai an nai pws to ekane kai pou mporoume na apeythinthoume.
Giannis -
Το έχω ψάξει αρκετά το θέμα.
Μόνο σε ένα γνωστό μαγαζί στο Ψυχικό μου είπαν οτι το κάνουν με περίπου 150 Ευρώ το οποίο το θεωρώ υπερβολικό οπότε το εγκατέλειψα πρός το παρόν.
Άν θές στείλε μου PM να σου πώ το μαγαζί.
HONDA JAZZ