-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Δεν πρέπει να βρούμε και μια απάντηση για το ερώτημα «πριν ο δημιουργός που λέτε φτιάξει αυτούς τους κανόνες τι είχαμε???»
Εγώ την ξέρω την απάντηση στο τι είχαμε πριν ο δημιουργός φτιάξει τα windows!!!!
Την ησυχία μας...
-
Οι Dire Straits πάντως το είχαν πει:
*'We have only one real world, but we live in different ones...' *(από το 'Βrothers in arms') -
Μικρή διόρθωση:
'But we've got just one world, though we live in different ones'
Από το βιβλιαράκι που είχε μέσα το CD.
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Το οτι ειδα οταν ημουν μικρη ενα ονειρο που περιεγραφε με λεπτομερεια ενα τελειως ασχετο με τη μεχρι εκεινη τη στιγμη ζωη μου περιστατικο, το οποιο συνεβει ακριβως οπως το ειχα δει την επομενη μερα δε μπορω να το εξηγησω μεσα απο την επιστημη, αλλα ουτε και μπορω να δεχτω οτι ηταν τυχαιο. Αλλη φορα ειχα δει τον πατερα μου με κεφαλι κυκλωπα, τρομαξα και του το ειπα και γελουσε, και την ιδια μερα γυρισε σπιτι με γαζα στο ενα του ματι, επειδη το ειχε χτυπησει σε ενα σιδερο που προεξειχε απο ενα τοιχο σε μια οικοδομη που ειχε παει να επιβλεψει. Τυχαιο κι αυτο; Δεν ξερω, αλλα το ψαχνω λιγο παραπερα απ' οτι ο τυπικος επιστημονας θεωρωντας οτι μπορει να υπαρχουν καποια 'παραθυρα' αναμεσα στους φυσικους νομους, η οτι μπορει να παιζει κατι αλλο που να μη μπορουμε να το δουμε μεσα απο τους μεχρι τωρα φυσικους νομους κλπ - παντως εχω τουλαχιστον μερικες ενδειξεις οτι δε θα επρεπε τετοιες περιπτωσεις να κατευθυνονται ολοταχως για το καλαθι των αχρηστων και θα αξιζε, εστω και στο περιθωριο, να τις εξερευνησουμε. :
Ειλικρινά θέλω να σέ ρωτήσω κάτι:
Αυτή τή στιγμή έχεις ένα 'ανεξήγητο' στό μυαλό σου.
Λές δηλαδή ότι βλέπεις κάποια προφητικά όνειρα.
Αυτό κατά τή γνώμη σου είναι κάποιου είδους ''ένδειξης' γιά τήν ύπαρξη κάποιας Α.Δ. (μέ τόν τρόπο πού συνηθίζεται νά επεξηγήτε),λόγω τού ότι δέν έχει ακόμα εξηγηθεί από τήν φυσική;
Εάν ισχύει (πού τίποτα δέν αποκλείεται),καί κάποια μέρα η επιστήμη έρθεί καί σού τό εξηγήσει (υπάρχουν άλλωστε κάποιες θεωρείες σέ λανθάνουσα μορφή αυτή τη στιγμη) μέ κάποιο τρόπο,θά συνεχίσεις νά τό αποδίδεις σέ αυτής τήν Α.Δ.,ή θά δεχτείς ότι αφού έχει εξηγηθεί από ανθρώπους άρα δέν υπάρχει θεεική ανάμιξη; -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Οι Dire Straits πάντως το είχαν πει:
*'We have only one real world, but we live in different ones...' *(από το 'Βrothers in arms')Ετσι λένε.
Εξι δισεκατομύρρια άνθρωποι πάνω στόν πλανήτη,έξι δισεκατομύρρια διαφορετικοί κόσμοι. -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Μικρή διόρθωση:'But we've got just one world, though we live in different ones'
Από το βιβλιαράκι που είχε μέσα το CD.
Άψογος!!!
Με έκανες και το ξανάκουσα!
Τελικά όταν το τραγουδάει λέει '(and) we have just one world, but we live in different ones' (2:38' στην κανονική έκδοση, 3:48' στη live).Πάντως φαίνεται δεν είναι ο μόνος που το πιστεύει!
-
To 'κατι' ομως, και το 'pre-κατι' και ολα τα 'pre...', πως οριζονται και γιατι υπαρχουν, και γιατι να υπαρχει 'κατι' και οχι 'κατι x 2'; Τι λεει η επιστημη; Τι λετε εσεις;
Το κάτι είναι …κάτι… που ξέρουμε ακριβώς τι είναι!
Άρα αφού μιλάς για κάτι x 2 άρα ξέρεις τι είναι το κάτι...παντως εχω τουλαχιστον μερικες ενδειξεις οτι δε θα επρεπε τετοιες περιπτωσεις να κατευθυνονται ολοταχως για το καλαθι των αχρηστων και θα αξιζε, εστω και στο περιθωριο, να τις εξερευνησουμε
Όποτε έχεις χρόνο πήγαινε κάποιες σελίδες πιο πίσω και κοίτα τι μου είχες απαντήσει όταν μίλησα για ενδείξεις…
Τώρα πως μπορείς να εξερευνήσεις τις δικές σου ενδείξεις δεν ξέρω...
Υπάρχει κάποια επιστήμη των ονείρων ή κάτι άλλο?Γιατί μέχρι στιγμής μόνο όνειρα έχεις αναφέρει…
Τελικά αυτή την δύναμη ξύπνιος δεν θα την δω ποτέ ρε παιδιά? :D:DΑν εγω ειχα προτιμηση θα την ειχα γραψει. Για εμενα και τα δυο ανηκουν στη 'λογικη του απειρου', που το μυαλο μου τη χωραει μονο ως θεωρητικη εννοια, οποτε δε μπορω να διαλεξω παρα μονο τυχαια (που δεν εχει και κανενα νοημα)
Και τα δύο έχουν την λογική του άπειρου μόνο που το ένα και έχει και το ανθρώπινο στοιχείο της δημιουργίας και του δημιουργού. Κλασική ανθρώπινη ανασφάλεια και φοβία. Σοι και καλά να έχουμε έρθει από έναν δημιουργό...Τι να πω…
Τεράστια η διαφορά οπότε καλό θα ήταν να μην διαλέξεις τυχαία...Φαντάζομαι βέβαια ΠΡΟΦΑΝΩΣ ότι αφού δεν έχεις καμία προτίμηση δεν έχεις ψηφίσει κιόλας…
Έτσι δεν είναι????????? ή λάθος????
Το προβλημα που βλεπω εδω ειναι το εξης: Αν καθε αιτια μπορει να αποδοθει σε αλλη αιτια που θα τη βρουμε αν μπορεσουμε να παμε 'ακομα πιο πισω', ποτε θα τα ξερουμε ολα;;;...
Κάποτε.
Είπαμε ο χρόνος τείνει στο άπειρο..άρα και οι γνώσεις.
Αν θες κρατήσου όμως και μην με ρωτήσεις πως είμαι 100% σίγουρος ότι δεν θα κολλήσουμε ποτέ.
δεν θα το αντέξω Μισέλ (ούτε όσοι διαβάζουν)Καταλαβα οτι αυτο λες, και ως φραση το 'παντα υπηρχε κατι' δεν αντιβαινει στους φυσικους νομους που ξερω. Απλα το μυαλο μου (α) δε μπορει να χωρεσει το 'παντα' (μου βγαίνει 'error: buffer overflow'!!) και (β) αναρωτιεται απο τι καθοριστηκε η ποσοτητα κλπ του 'κατι'.
Οκ, δεκτό
το περιεργο ομως ειναι πως δεν υπαρχει κατι που να αντικρουει τη 'λογικη του προγραμματιστη'.
Σταματάω εδώ γιατί μόλις έγραψες τον πρόλογο για το νέο σήριαλ «Αποδείξτε μου ότι δεν ισχύει η 'λογικη του προγραμματιστη'
Καλή συνέχεια.
Και καλή επιτυχία στα … σενάρια και υποθέσεις (και μόνο).
Πόσο παράξενο είναι πιστεύει κανείς ότι τον βολεύει/ευχαριστεί/δεν κουράζει/δεν αγχώνει/κλπ και μόνο...
Πόσο παράξενο είναι επίσης από την μία να λέει κάποιος ότι είναι δύσκολες έννοιες αλλά από την άλλη να φτιάχνει σενάρια για να δώσει εξηγήσεις.
Και πόσο παράξενο είναι την μία ημέρα η πορεία της επιστήμης να κρίνεται άσχετη με την ύπαρξη ανώτερων δυνάμεων ή όχι αλλά να την καλούμε για να μας αποδείξει ότι δεν υπάρχουν!!Όποιος θέλει να κάτσει να συζητάει πάνω σε προσωπικά σενάρια , και τίποτα παραπάνω, μπορεί να συνεχίσει!
Απλά όποτε έχεις χρόνο απάντησε μου για την ιστορία και μόνο....σε 2 πολύ απλές ερωτήσεις.
1)Τι ψήφισες και γιατί (αν και σου είπα ότι προφανώς δεν θα έχεις ψηφίσει κάτι με βάση τα παραπάνω)
2)Αν πιστεύεις σε κάποια θρησκεία συγκεκριμένηΕυχαριστώ
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ειλικρινά θέλω να σέ ρωτήσω κάτι:
Αυτή τή στιγμή έχεις ένα 'ανεξήγητο' στό μυαλό σου.
Λές δηλαδή ότι βλέπεις κάποια προφητικά όνειρα.
Αυτό κατά τή γνώμη σου είναι κάποιου είδους ''ένδειξης' γιά τήν ύπαρξη κάποιας Α.Δ. (μέ τόν τρόπο πού συνηθίζεται νά επεξηγήτε),λόγω τού ότι δέν έχει ακόμα εξηγηθεί από τήν φυσική;Με τον ιδιο τροπο που ειπες νωριτερα οτι αν δεις καποιον που περπαταει επανω στο νερο και παρα ολες τις εργαστηριακες μετρησεις δεν καταφερεις να εξηγησεις πως το κανει θα δεχτεις οτι *ισως *ευθυνεται καποιας μορφης ΑΔ, ετσι το βλεπω κι εγω (χωρις να ειμαι καθολου βεβαιη, διοτι το θεωρω εξισου πιθανο να υπαρχουν π.χ. καποιες μυστηριες 'σκουληκοτρυπες', περα απο αυτα που εχει εξηγησει η επιστημη ως τωρα, που καπως ενωνουν το παρελθον με το παρον και το μελλον και σε αυτες να οφειλεται το φαινομενο).
Εάν ισχύει (πού τίποτα δέν αποκλείεται),καί κάποια μέρα η επιστήμη έρθεί καί σού τό εξηγήσει (υπάρχουν άλλωστε κάποιες θεωρείες σέ λανθάνουσα μορφή αυτή τη στιγμη) μέ κάποιο τρόπο,θά συνεχίσεις νά τό αποδίδεις σέ αυτής τήν Α.Δ.,ή θά δεχτείς ότι αφού έχει εξηγηθεί από ανθρώπους άρα δέν υπάρχει θεεική ανάμιξη;
Καταρχην χαιρομαι που λες οτι τιποτα δεν αποκλειεται.
Αν καποτε η επιστημη βρει απαντηση (και οχι θεωρια) και την αποδειξει με καποιον τροπο δεν εχω κανενα λογο να μην τη δεχτω.
-
Με τον ιδιο τροπο που ειπες νωριτερα οτι αν δεις καποιον που περπαταει επανω στο νερο και παρα ολες τις εργαστηριακες μετρησεις δεν καταφερεις να εξηγησεις πως το κανει θα δεχτεις οτι *ισως *ευθυνεται καποιας μορφης ΑΔ, ετσι το βλεπω κι εγω (χωρις να ειμαι καθολου βεβαιη, διοτι το θεωρω εξισου πιθανο να υπαρχουν π.χ. καποιες μυστηριες 'σκουληκοτρυπες', περα απο αυτα που εχει εξηγησει η επιστημη ως τωρα, που καπως ενωνουν το παρελθον με το παρον και το μελλον και σε αυτες να οφειλεται το φαινομενο).
Ε,μάλλον υπάρχει πρόβλημα συνενόησης τελικά,καί γιά αυτόν τόν λόγο δέν βγάζουμε άκρη (όλοι μας).
Τό λέω αυτό,διότι,ο τρόπος γραφής σου στό πραπάνω παράδειγμα πού έδωσες,έδειχνε ότι δέν θεωρούσες ώς 'εξ'ίσου πιθανό' τό να υπάρχει κάποια διαφορετική εκδοχή γιά τήν ερμηνεία του γεγονότος,παρα μόνο η υπαρξη κάποιας Α.Δ.
Μάλλον τζάμπα διαφωνούσαμε.Καταρχην χαιρομαι που λες οτι τιποτα δεν αποκλειεται.
Αν καποτε η επιστημη βρει απαντηση (και οχι θεωρια) και την αποδειξει με καποιον τροπο δεν εχω κανενα λογο να μην τη δεχτω.
Ο.Κ.
Πές μου μόνο ένα τελευταίο.Τήν θεωρεία πού θά δεχτεί η επιστήμη,θά τήν θεωρήσεις ώς απάντηση;Ρωτάω γιατί μπορεί ή οποιδήποτε θεωρεία (ακόμα καί αποδεδειγμένη) νά χρειαστεί στό μέλλον κάποιου είδους συμπλήρωμα.
Δηλαδή,σέ ποιό σημείο τής θεωρείας θά πείς ότι έχει καλυφθεί τό ερώτημά σου; -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
To 'κατι' ομως, και το 'pre-κατι' και ολα τα 'pre...', πως οριζονται και γιατι υπαρχουν, και γιατι να υπαρχει 'κατι' και οχι 'κατι x 2'; Τι λεει η επιστημη; Τι λετε εσεις;
Το κάτι είναι κάτι που ξέρουμε ακριβώς τι είναι!
Άρα αφού μιλάς για κάτι x 2 άρα ξέρεις τι είναι το κάτι...Εγω δεν ξερω τι ειναι. Βοηθησε με λιγο.
Δε σε προβληματιζει οτι το οποιοδηποτε 'κατι' θα μπορουσε να ειναι περισσοτερο η λιγοτερο και αρα 'καπως' καθοριστηκε η ποσοτητα του;μέχρι στιγμής μόνο όνειρα έχεις αναφέρει…
Τελικά αυτή την δύναμη ξύπνιος δεν θα την δω ποτέ ρε παιδιά? :D:DΔεν ξερω τι να σου πω, προφανως με ειρωνευεσαι παλι.
Και τα δύο έχουν την λογική του άπειρου μόνο που το ένα και έχει και το ανθρώπινο στοιχείο της δημιουργίας και του δημιουργού.
Κλασική ανθρώπινη ανασφάλεια και φοβία. Σοι και καλά να έχουμε έρθει από έναν δημιουργό...Τι να πω…Δεν ειναι θεμα ανασφαλειας. Το ιδιο ανασφαλης νοιωθω οταν πιστευω οτι η υπαρξη μου ειναι εντελως τυχαια. Ειναι θεμα εξηγησης, και μεταξυ δυο ανεξηγητων προτιμω να μη διαλεξω τυχαια ενα αλλα να περιμενω να βρω την εξηγηση.
Το προβλημα που βλεπω εδω ειναι το εξης: Αν καθε αιτια μπορει να αποδοθει σε αλλη αιτια που θα τη βρουμε αν μπορεσουμε να παμε 'ακομα πιο πισω', ποτε θα τα ξερουμε ολα;;;...
Κάποτε.
Είπαμε ο χρόνος τείνει στο άπειρο..άρα και οι γνώσεις.To ιδιο και οι αποριες μας!
το ιδιο και τα αιτια πισω απο τα αιτια!Εδω ομως δε μιλαμε για το ποτε θα εχουμε θεωρητικα απειρες γνωσεις, αλλα για το ποτε δεν θα υπαρχουν αλλες ερωτησεις να απαντησουμε! Δεν ειναι το ιδιο! Παντα θα μαθαινουμε, αλλα οσο οι γνωσεις μας γενουν αλλες αποριες δεν θα τα εχουμε εξηγησει ολα.
Το 100% το εχω δεχτει προ πολλου ως μια απλη υπερβολη.
Καταλαβα οτι αυτο λες, και ως φραση το 'παντα υπηρχε κατι' δεν αντιβαινει στους φυσικους νομους που ξερω. Απλα το μυαλο μου (α) δε μπορει να χωρεσει το 'παντα' (μου βγαίνει 'error: buffer overflow'!!) και (β) αναρωτιεται απο τι καθοριστηκε η ποσοτητα κλπ του 'κατι'.
Οκ, δεκτό
Δεκτο.... αλλα δε θα μας πεις εσυ τι πιστευεις η δεν πιστευεις κατι συγκεκριμενο για το 'κατι';
Πόσο παράξενο είναι πιστεύει κανείς ότι τον βολεύει/ευχαριστεί/δεν κουράζει/δεν αγχώνει/κλπ και μόνο...
Πόσο παράξενο είναι επίσης από την μία να λέει κάποιος ότι είναι δύσκολες έννοιες αλλά από την άλλη να φτιάχνει σενάρια για να δώσει εξηγήσεις.
Και πόσο παράξενο είναι την μία ημέρα η πορεία της επιστήμης να κρίνεται άσχετη με την ύπαρξη ανώτερων δυνάμεων ή όχι αλλά να την καλούμε για να μας αποδείξει ότι δεν υπάρχουν!!Χμμμμ...
Το πιο παραξενο για εμενα ειναι το πώς καποιος που ισχυριζεται οτι δεν πιστευει και δεν ασχολειται με ΑΔ ανοιξε ολοκληρο θεμα για να τις συζητησει με τους αλλους και εχει περασει απειρες ωρες να τις συζητησει!Απλά όποτε έχεις χρόνο απάντησε μου για την ιστορία και μόνο....σε 2 πολύ απλές ερωτήσεις.
1)Τι ψήφισες και γιατί (αν και σου είπα ότι προφανώς δεν θα έχεις ψηφίσει κάτι με βάση τα παραπάνω)
2)Αν πιστεύεις σε κάποια θρησκεία συγκεκριμένηΕυχαριστώ
ΟΚ.
- Οταν ανοιξε το θεμα ειχα ψηφισει 'ΟΧΙ' επειδη το 99% απο αυτα που βλεπω στην καθημερινη μου ζωη μπορω να το εξηγησω με αυτα που εχω μαθει, και δεν εχω καποια συγκεκριμενη εικονα για ΑΔ μεσα στο μυαλο μου. Παρολα αυτα δινω καποιες πιθανοτητες να υπαρχει κατι ανωτερο απο εμας εκει εξω.
- Οχι, πιστευω στο να κανω το 'καλο' στη ζωη μου για να τα εχω πρωτα απ' ολα η ιδια καλα με τον εαυτο μου.
φιλικα,
Μισελ -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ο τρόπος γραφής σου στό πραπάνω παράδειγμα πού έδωσες,έδειχνε ότι δέν θεωρούσες ώς 'εξ'ίσου πιθανό' τό να υπάρχει κάποια διαφορετική εκδοχή γιά τήν ερμηνεία του γεγονότος,παρα μόνο η υπαρξη κάποιας Α.Δ.
Μάλλον τζάμπα διαφωνούσαμε.Χαιρομαι πολυ!
Πές μου μόνο ένα τελευταίο.Τήν θεωρεία πού θά δεχτεί η επιστήμη,θά τήν θεωρήσεις ώς απάντηση;Ρωτάω γιατί μπορεί ή οποιδήποτε θεωρεία (ακόμα καί αποδεδειγμένη) νά χρειαστεί στό μέλλον κάποιου είδους συμπλήρωμα.
Δηλαδή,σέ ποιό σημείο τής θεωρείας θά πείς ότι έχει καλυφθεί τό ερώτημά σου;Αν κατι το δεχτει η επιστημη ως αποδεδειγμενη θεωρια θα το δεχτω κι εγω.
Η πιθανοτητα να αναθεωρηθει η να συμπληρωθει μια θεωρια παντα παιζει. -
Που πηγε παλι το ποστ;;;
-
Δεν ειναι θεμα ανασφαλειας. Το ιδιο ανασφαλης νοιωθω οταν πιστευω οτι η υπαρξη μου ειναι εντελως τυχαια. Ειναι θεμα εξηγησης, και μεταξυ δυο ανεξηγητων προτιμω να μη διαλεξω τυχαια ενα αλλα να περιμενω να βρω την εξηγηση.
Είπαμε ότι δεν είναι τυχαία αλλά μια συνέχεια καταστάσεων και εσύ πάλι εκεί...
τι να πω...Χμμμμ...
Το πιο παραξενο για εμενα ειναι το πώς καποιος που ισχυριζεται οτι δεν πιστευει και δεν ασχολειται με ΑΔ ανοιξε ολοκληρο θεμα για να τις συζητησει με τους αλλους και εχει περασει απειρες ωρες να τις συζητησει!Μάλλον δεν καταλαβαίνεις την διαφορά του 'ασχολούμαι με ΑΔ' και 'ασχολούμαι με αυτούς που πιστεύουν σε ΑΔ'
- Οταν ανοιξε το θεμα ειχα ψηφισει 'ΟΧΙ' επειδη το 99% απο αυτα που βλεπω στην καθημερινη μου ζωη μπορω να το εξηγησω με αυτα που εχω μαθει, και δεν εχω καποια συγκεκριμενη εικονα για ΑΔ μεσα στο μυαλο μου. Παρολα αυτα δινω καποιες πιθανοτητες να υπαρχει κατι ανωτερο απο εμας εκει εξω.
Πριν 30 σελίδες ήταν κάποια πιθανότητα, μετά έγινε *Κατα τη δικη μου λογικη, το οτι το ιδιο το Συμπαν που μας φιλοξενει και ολοι οι κανονες λειτουργιας του δεν οφειλονται σ'εμας ειναι αρκετη αποδειξη του οτι υπαρχει κατι ανωτερο απο εμας. Εγω το λεω 'ανωτερη δυναμη'.
- και τώρα πάλι πιθανότητα.....
Μααααλιστα...
Και αφού δίνεις πιθανότητες για ΑΔ...δηλαδή θεωρείς πιθανό να υπάρχει ΑΔ γιατί δεν ψήφισες ΝΑΙ?
Επειδή δεν είσαι 100% σίγουρη ε?
Γιατί είσαι 100% σίγουρη ότι ΔΕΝ υπάρχει? όχι..τότε γιατί ψήφισες ΟΧΙ?Παράξενα πράγματα ακούμε σήμερα!
-
Δηλαδή,σέ ποιό σημείο τής θεωρείας θά πείς ότι έχει καλυφθεί τό ερώτημά σου;Αν κατι το δεχτει η επιστημη ως αποδεδειγμενη θεωρια θα το δεχτω κι εγω.
Η πιθανοτητα να αναθεωρηθει η να συμπληρωθει μια θεωρια παντα παιζει.Πως θα το δεχτείς??
Αφού ίσως ΟΛΑ είναι μέσα στο σενάριο του δημιουργού κλπ κλπ... -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Δεν ειναι θεμα ανασφαλειας. Το ιδιο ανασφαλης νοιωθω οταν πιστευω οτι η υπαρξη μου ειναι εντελως τυχαια. Ειναι θεμα εξηγησης, και μεταξυ δυο ανεξηγητων προτιμω να μη διαλεξω τυχαια ενα αλλα να περιμενω να βρω την εξηγηση.
Είπαμε ότι δεν είναι τυχαία αλλά μια *συνέχεια καταστάσεων *και εσύ πάλι εκεί... τι να πω...
Αυτο ποιος μας το λεει; Το διαβασες καπου; Απο που προεκυψε η 'συνεχεια καταστασεων'; Μηπως ειναι αυτο το 'κατι' που 'υπηρχε παντα' (απλά το 'παντα' δε χωραει στο μυαλο μας) και τερμα;!!! Με συγχωρεις αλλα αν αυτη ειναι η τελικη απαντηση που δινεις εχει καποια ευμεγεθη κενα το σεναριο σου. Δες αυτα που σε ρωτουσα νωριτερα τα οποια και ξεχασες να απαντησεις και θα καταλαβεις.
Χμμμμ...
Το πιο παραξενο για εμενα ειναι το πώς καποιος που ισχυριζεται οτι δεν πιστευει και δεν ασχολειται με ΑΔ ανοιξε ολοκληρο θεμα για να τις συζητησει με τους αλλους και εχει περασει απειρες ωρες να τις συζητησει!Μάλλον δεν καταλαβαίνεις την διαφορά του 'ασχολούμαι με ΑΔ' και 'ασχολούμαι με αυτούς που πιστεύουν σε ΑΔ'
Ναι, ειναι σαν να σου λεω οτι 'δεν πιστευω στον καρκινο και το θεωρω χασιμο χρονου να ασχολουμαι μαζι του αλλα μου αρεσει να ασχολουμαι με καρκινοπαθεις!!!'. Σε καταλαβαινω απολυτα!
Και αφού δίνεις πιθανότητες για ΑΔ...δηλαδή θεωρείς πιθανό να υπάρχει ΑΔ γιατί δεν ψήφισες ΝΑΙ?
Επειδή δεν είσαι 100% σίγουρη ε?
Γιατί είσαι 100% σίγουρη ότι ΔΕΝ υπάρχει? όχι..τότε γιατί ψήφισες ΟΧΙ?
Παράξενα πράγματα ακούμε σήμερα!Με αλλα λογια 'μονο οι 100% σιγουροι οτι ΔΕΝ υπαρχει ΑΔ θα επρεπε να ψηφισουν ΟΧΙ'...
Επειδη κινδυνευει η αξιοπιστια σου με καποια απο αυτα που γραφεις, το παραπανω θεωρω οτι απλα σου ξεφυγε. Σου θυμιζω τι ελεγες νωριτερα (στη σελιδα 7
O sirgus εγραψε:
*1.Aν είναι άθεος προφανώς δεν ειναι σε κάποια θρησκεία, άρα 2η επιλογή
3.ψηφίζει πάλι το 2ο
4.Αν είναι θρησκευόμενος τότε θα πιστεύει και σε κάποια δύναμη άρα ψηφίζει το 1οΓια το 2ο....όλο και κάπου τείνουμε... Κανείς μας δεν είναι 100% σίγουρος αλλά προς τα κάπου κοιτάμε.Κανείς δεν είναι ακριβώς στην μέση ανώτερη δύναμη-Επιστήμη.
**Άρα τελικά άθεος ή μη μας μένει.*Δεν μας νοιάζει (στην παρούσα κουβέντα) αν υποστηρίζουμε κάποια θρησκεία ή όχι.
Αν εχουν αρχισει να σε παραξενευουν οι ιδιοι σου οι κανονες, με συγχωρεις αλλα δε μπορω να σε βοηθησω. Στο ειπαμε απο την αρχη οτι δε θα βγει ακρη αν τσουβαλιαζεις ολες τις αποψεις σε 2 κατηγοριες αλλα εκει εσυ!
Τουλαχιστον καλο θα ηταν πριν συνεχιζεις να ριχνεις και μια ματια που και που σε αυτα που εγραφες νωριτερα. -
Αυτο ποιος μας το λεει; Το διαβασες καπου; Απο που προεκυψε η 'συνεχεια καταστασεων'; Μηπως ειναι αυτο το 'κατι' που 'υπηρχε παντα' (απλά το 'παντα' δε χωραει στο μυαλο μας) και τερμα;!!! Με συγχωρεις αλλα αν αυτη ειναι η τελικη απαντηση που δινεις εχει καποια ευμεγεθη κενα το σεναριο σου. Δες αυτα που σε ρωτουσα νωριτερα τα οποια και ξεχασες να απαντησεις και θα καταλαβεις.
1)Σενάριο ΜΟΥ? Μάλιστα..οκ! Ας μην το σχολιάσω!
2)Δεν ξέχασα να απαντήσω...απλά είναι ανούσιες ερωτήσεις που δεν έχω λόγο να απαντήσω. Δεν δίνω συνέντευξη! Ερωτήσεις φτιαγμένες για να βγούνε συμπεράσματα..με άγνωστο τρόπο
5)Τουλάχιστον το σενάριο μου έχει (εκτός από αποδείξεις) ενδείξεις! Ενδείξεις που τις βλέπω και ξύπνιος και μάλλον τις βλέπουνε εκατομμύρια άλλοι ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ.
Το δικό σου σενάριο ή θεωρία-πλαστελίνη μάλλον δεν έχει κάτι τέτοιο.Με αλλα λογια 'μονο οι 100% σιγουροι οτι ΔΕΝ υπαρχει ΑΔ θα επρεπε να ψηφισουν ΟΧΙ'...
Γιατί τείνεις (με βάση τους κανόνες μου όπως λες) στο ΟΧΙ και όχι στο ΝΑΙ??
Αν εχουν αρχισει να σε παραξενευουν οι ιδιοι σου οι κανονες, με συγχωρεις αλλα δε μπορω να σε βοηθησω. Στο ειπαμε απο την αρχη οτι δε θα βγει ακρη αν τσουβαλιαζεις ολες τις αποψεις σε 2 κατηγοριες αλλα εκει εσυ!
Τουλαχιστον καλο θα ηταν πριν συνεχιζεις να ριχνεις και μια ματια που και που σε αυτα που εγραφες νωριτερα.1)Δεν έχει λόγο κανείς να παίρνει μέρος σε ψηφοφορία που θεωρεί λάθος. Αν μέσω αυτής τσουβαλιάζονται απόψεις, τότε μην συζητάτε!
3)Με όσα περιέγραψες τόσες σελίδες μακάρι να πιστέψει κάποιος ότι τείνεις προς το ΟΧΙ με το *το Συμπαν που μας φιλοξενει και ολοι οι κανονες λειτουργιας του δεν οφειλονται σ'εμας ειναι αρκετη αποδειξη του οτι υπαρχει κατι ανωτερο απο εμας. Εγω το λεω 'ανωτερη δυναμη'. * Αυτό λέω λοιπόν...Προς τα που τείνεις και γιατί? Κάθε μέρα κάτι άλλο παρουσιάζεις! Πριν 30 σελίδες ΣΑΦΩΣ και πίστευα ότι ψήφισες ΝΑΙ.
4)Στο 'Κανείς μας δεν είναι 100% σίγουρος αλλά προς τα κάπου κοιτάμε' θα μου επιτρέψετε να πω ότι σηκώνει διόρθωση και επεξήγηση... Αν θέλεις να πιαστείς από αυτο και να πεις 'ΣΕ ΤΣΑΚΩΣΑ SirGus..ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ!!! No problem...Θα χαρούν και οι οπαδοί σου!Όταν έγραψα αυτό το περιβόητο 100% μετά άρχισες να λες ότι θες να πιστεύεις πως απλά είναι μια υπερβολή! Αν σου πω ότι το «κανείς ΜΑΣ» είναι θέμα υπερβολής (στο οποίο δεν βάζω τον εαυτό μου) δεν νομίζω να το δεχτείς! Θα αρχίσεις να λες πως άλλαξα την άποψη μου κλπ κλπ. Αναμενόμενο γιατί βρίσκεσαι υπό πίεση τις τελευταίες σελίδες και πρέπει να ισοφαρίσεις! Εξάλλου η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση ε? Αυτό σίγουρα είναι για σένα θεωρία και όχι σενάριο.
5)Να πως η άνετη και ωραία Μισέλ που βρισκόταν στην θέση του 'ρωτάω ασταμάτητα ότι μου κατέβει για κόντρα και μόνο' αρχίζει να χάνει τον έλεγχο μόλις βλέπει ότι...πιέζεται. Αναμενόμενο! και
9)Να πως πάλι βασίζεσαι σε πιθανές ασάφειες άλλων ανθρώπων, θεωριών για να εμφανίσεις το δικό σου....σενάριο με τις γνωστές ενδείξεις...(καλά δεν μιλάμε για αποδείξεις...)!
Τέλος
14)Ο κάθε ένας κρίνεται από τις απόψεις του που έχει διατυπώσει ξεκάθαρα. Τώρα όσοι δεν διατύπωσαν απόψεις δεν θα κριθούν οπότε είσαι τυχερή!
-
Μάλλον δεν καταλαβαίνεις την διαφορά του 'ασχολούμαι με ΑΔ' και 'ασχολούμαι με αυτούς που πιστεύουν σε ΑΔ'
Ναι, ειναι σαν να σου λεω οτι 'δεν πιστευω στον καρκινο και το θεωρω χασιμο χρονου να ασχολουμαι μαζι του αλλα μου αρεσει να ασχολουμαι με καρκινοπαθεις!!!'. Σε καταλαβαινω απολυτα!
Χαίρομαι!! Μέσω όσων πιστεύουν σε ΑΔ μαθαίνεις τι είναι αυτό!!!
Δεν μπορώ να ασχοληθώ με ΑΔ αν δεν καταλάβω τι είναι!
Υπάρχουν αυτοί , όπως εσύ, που πιστεύουν. και έτσι μαθαίνω τι είναι και γιαυτό συζητάω μαζί τους.Σαν τον ψυχολόγο που ακούει ένα πρόβλημα και συζητάει με τους ασθενείς. Δεν μπορεί να βάλει την κατάθλιψη στο μικροσκόπιο. Την εξετάζει μέσω των ασθενών.
Έτσι και εγώ.
Σας ακούω. -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
1)Σενάριο ΜΟΥ? Μάλιστα..οκ! Ας μην το σχολιάσω!
Θα μπορουσες λοιπον να μας παρουσιασεις τις πηγες σου, αφου μαλλον εννοεις οτι καπου το διαβασες η το ακουσες αυτο περι 'παντα' και 'κατι' κλπ; Νομιζω οτι ειναι λογικο αυτο που ζηταω.
5)Τουλάχιστον το σενάριο μου έχει (εκτός από αποδείξεις) ενδείξεις!
Περιληψη του ποιες ειναι τελικα αυτες να μην περιμενουμε καλυτερα, ε;
Γιατί τείνεις (με βάση τους κανόνες μου όπως λες) στο ΟΧΙ και όχι στο ΝΑΙ??
Διοτι οπως σου εξηγησα δεν εχω **αποδειξεις **για την υπαρξη καποιας ΑΔ, μονο πιθανες ενδειξεις. Επομενως απλα επιλεγω να διατηρω το μυαλο μου ανοικτο στην πιθανοτητα υπαρξης ΑΔ, οπως και ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΛΛΟΙ (και σιγουρα το 60% εδω μεσα) διοτι δε θα μου εκανε καμια εντυπωση αν ολος αυτος ο πολυπλοκος κοσμος μας τελικα ειναι 'προιον' ΑΔ. Μεχρι να εχω αποδειξεις δε θα 'πιστευω σε καποια αγνωστη ΑΔ' αλλα αν ειχες θεσει το αρχικο σου ερωτημα ως 'Πιστευετε στην **πιθανοτητα **υπαρξης ΑΔ;' τοτε ΣΑΦΩΣ και θα ειχα απαντησει θετικα.
Στο 'Κανείς μας δεν είναι 100% σίγουρος αλλά προς τα κάπου κοιτάμε' θα μου επιτρέψετε να πω ότι σηκώνει διόρθωση και επεξήγηση... Αν θέλεις να πιαστείς από αυτο και να πεις 'ΣΕ ΤΣΑΚΩΣΑ SirGus..ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ!!! No problem...Θα χαρούν και οι οπαδοί σου!
ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!
Αν σου πω ότι το «κανείς ΜΑΣ» είναι θέμα υπερβολής (στο οποίο δεν βάζω τον εαυτό μου) δεν νομίζω να το δεχτείς! Θα αρχίσεις να λες πως άλλαξα την άποψη μου κλπ κλπ.
Μα αγαπητε μου **ΕΣΥ **μας το ειπες οτι αλλαξες την αποψη σου στην αμεσως προηγουμενη παραγραφο. Θα μας τρελανεις;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αναμενόμενο γιατί βρίσκεσαι υπό πίεση τις τελευταίες σελίδες και πρέπει να ισοφαρίσεις! Εξάλλου η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση ε? Αυτό σίγουρα είναι για σένα θεωρία και όχι σενάριο.
Υπο πιεση;
Να ισοφαρισω;Ποιος ειναι στην 'επιθεση'; Μηπως εσυ προσπαθεις να γυρισεις τη συζητηση γυρω απο τις δικες μου αποψεις αντι να αιτιολογησεις τα δικα σου 'μαργαριταρια'; Λεω, μηπως (για εμενα ειναι προφανες!). Συζηταω εντελως καλοπροαιρετα απο τη στιγμη που γυρισα απο το ταξιδι μου και ξαναπεφτω επανω στη συνεχιζομενη μανια καταδιωξης σου!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!
Τωρα μας εδειξες πως πραγματικα σκεφτεσαι. Φαινεται πως πιστευεις οτι εχε δικιο καποιος που εγραφε κατι για @@ και περιμενες να γυρισω για να παρεις το αιμα σου πισω!!Κριμα που δε μπορεις να συζητησεις καλοπροαιρετα και τα γυρνας ολα σε προσωπικη κοντρα... Αν δε νομιζεις οτι ειναι ετσι, ζητα απο κανεναν αλλο να σου πει τι ειρωνιες κλπ βλεπει στα δικα μου post απο 6/3 που γυρισα και μετα, και τι στα δικα σου. Και παλι κριμα...
5)Να πως η άνετη και ωραία Μισέλ που βρισκόταν στην θέση του 'ρωτάω ασταμάτητα ότι μου κατέβει για κόντρα και μόνο' αρχίζει να χάνει τον έλεγχο μόλις βλέπει ότι...πιέζεται. Αναμενόμενο! και
9)Να πως πάλι βασίζεσαι σε πιθανές ασάφειες άλλων ανθρώπων, θεωριών για να εμφανίσεις το δικό σου....σενάριο με τις γνωστές ενδείξεις...(καλά δεν μιλάμε για αποδείξεις...)!
Τέλος
14)Ο κάθε ένας κρίνεται από τις απόψεις του που έχει διατυπώσει ξεκάθαρα. Τώρα όσοι δεν διατύπωσαν απόψεις δεν θα κριθούν οπότε είσαι τυχερή!Ειλικρινα, μου θυμιζεις μια φιλη μου οταν παιζουμε ταβλι. Αν κερδισει εκεινη στις 3 παρτιδες σταματαμε, αν κερδισω εγω ειναι 'διπλα η τιποτα', 'τριπλα η τιποτα' κλπ... μεχρι να χασω!!! Αν δε χανω, ειναι ικανη να με κραταει εκει ολο το βραδυ!!!!!!!!
Enough is enough. Αυτοι που παρακολουθησαν μπορουν να κρινουν και μονοι τους το αποτελεσμα. Δε στο εμαθε κανεις αυτο; Η εχεις κι αλλα να πεις για να ενισχυσεις την αδυναμη θεση σου; Χωρις ομως να εκτιθεσαι ανεπανορθωτα, οπως κανεις τελευταια...
φιλικα,
Μισελ -
Βρε παιδιά, δεν εξαντλήτε το θέμα με προσωπικά mails? Εμείς τι φταίμε, οι αθεόφοβοι?
-
Εγώ θα παραθέσω άλλο ένα στοιχάκι και περιμένω να μου πείτε σε ποιόν/ποιούς ταιριάζει και ποιό είναι το συγκρότημα!
'Congratulations! You came out on top!
Congratulations! You never did know when to stop!'
Πιστεύετε σε κάποια ανώτερη δύναμη?