-
Ηρεμα παίδες!
Οπως τα διάβασα πρόκειται για παρεξήγηση!
Μην το χαλάσουμε!!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
.... Ασε που εκοψες το αλλο παραλογο ερωτημα που εθεσα ως παραδειγμα, που μαλλον ενοχλει τους πιστους
Μου απαντησες στο ποιος ΟΧΙ στο γιατι.Γενικοτερη παρατηρηση.
Αν αντι για 12 χρονια εβραϊκη μυθολογια και κατηχηση, μας μαθαιναν αριστοτελεια λογικη θα μπορουσαμε να αναλυσουμε καλυτερα οσα βλεπουμε και διαβαζουμε.Ο βαθμός μου στα θρησκευτικά ήταν 5 έως 7 (με άριστα το 20).
Ιλιάδα και Οδύσσεια ήταν τα αγαπημένα μου αναγνώσματα από το Δημοτικό. Η Ελληνική Μυθολογία είναι το μόνο που έχω ζητήσει κληρονομιά από τον πατέρα μου.
Μη μου κολλάς, είπαμε, δεν με ξέρεις.Δε μου λες ρε ililias ετσι σας εχουν μαθει οι δημοσιοι υπαλληλοι με τα μουσια; Οταν πρεπει να πειτε επιχειρηματα να το ριχνετε στην τρελλιτσα; Δε σε κατηγορω! Κρινεσαι οπως κι εγω.
Μιλαω με το επιπεδο των γραφομενων σου που ειναι (τουλαχιστον στην απαντηση που αναφερομαι) ρηχο και χαμηλο. Αν δε σ'αρεσει αλλαξε το. Στο χερι σου ειναι.Αυτό με τα μούσια, αν θέλεις μου το εξηγείς. Τα άλλα τα κατάλαβα.
Αν θέλεις, μου εξηγείς και πού είδες τη θρησκοληψία, όταν εξήγησα (και το ανέλυσα) το πως κατάλαβα εγώ την ερώτηση του kida.
kouk, δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης, τουλάχιστον όχι από μένα. -
- Οι δημοσιοι υπαλληλοι με μουσια ειναι οι παπαδες.
- Ουτε εσυ με ξερεις. Οταν θελει καποιος να σχολιασει τα γραφομενα μου, καλο ειναι να απευθυνεται ΚΑΙ σε εμενα. Ειρωνιες κλπ εκει που περνανε.
- Εχω γραψει 2-3 πραγματα χρησιμοποιοντας λογικη αναλυση διαφορων θεσεων, προσπαθοντας να δειξω τα (κατ'εμε) λογικα αλματα και χασματα που εχουν αυτοι οι συλλογισμοι. Αν η αριστοτελεια λογικη ειναι τροπος που βλεπει (ή δε βλεπει) καποιος την υπαρξη του θεου και οχι τροπος σκεψης και εκφρασης, τι να πω
- Δεν ειδα θρησκοληψια στην πρωτη απαντηση! Ουτε ειπα κατι τετοιο. Σε επομενες αντιδρασεις την ειδα. Καλως ή κακως, εχω μαθει πως γυρνανε την συζητηση καποιοι που διαφωνουν με τις αποψεις μου.
- Παρ'ολα αυτα, πολυ θελω να ακουσω αντιθετες αποψεις. Γι'αυτο ας μεινουμε επι του θεματος.
Γενικοτερα ομως νο προμπλεμ
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
- Οι δημοσιοι υπαλληλοι με μουσια ειναι οι παπαδες.
- Ουτε εσυ με ξερεις. Οταν θελει καποιος να σχολιασει τα γραφομενα μου, καλο ειναι να απευθυνεται ΚΑΙ σε εμενα. Ειρωνιες κλπ εκει που περνανε.
- Εχω γραψει 2-3 πραγματα χρησιμοποιοντας λογικη αναλυση διαφορων θεσεων, προσπαθοντας να δειξω τα (κατ'εμε) λογικα αλματα και χασματα που εχουν αυτοι οι συλλογισμοι. Αν η αριστοτελεια λογικη ειναι τροπος που βλεπει (ή δε βλεπει) καποιος την υπαρξη του θεου και οχι τροπος σκεψης και εκφρασης, τι να πω
- Δεν ειδα θρησκοληψια στην πρωτη απαντηση! Ουτε ειπα κατι τετοιο. Σε επομενες αντιδρασεις την ειδα. Καλως ή κακως, εχω μαθει πως γυρνανε την συζητηση καποιοι που διαφωνουν με τις αποψεις μου.
- Παρ'ολα αυτα, πολυ θελω να ακουσω αντιθετες αποψεις. Γι'αυτο ας μεινουμε επι του θεματος.
- Και τι σχέση βλέπεις να έχω εγώ με αυτούς;
- Σχολίασα τα γραφόμενα του kida και όχι τα δικά σου. Αλλά και όταν σχολίασα τα δικά σου με είπες αγράμματο θρησκόληπτο, χωρίς να μου απαντήσεις.
- Αυτά συζητούσαμε.
- Που ακριβώς;
- Θέλεις; τότε μην τις ειρωνεύεσαι. Και μη φυλάγεσαι, δεν σου γίνεται επίθεση. Συζήτηση προσπαθούμε να κάνουμε και, ενίοτε, το πετυχαίνουμε.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Διαβασα το εξης τερατουργημα:Ο επιστήμονας είναι καταδικασμένος, αν θέλεις, να μη δει ποτέ του Θεό! Και ο Θεός (ή η οποιαδήποτε Ανώτερη Δύναμη μπορεί να υπάρχει) είναι καταδικασμένος να μην τον πιστέψουν ποτέ οι επιστήμονες!!
Τσιτατα απο κατηχητικο χορτασαμε! Ξερεις τι βγαινει απο αυτο που ειπες; Η επιστημη με το θεο ειναι αντιθετες ενοιες => Η επιστημη δεν πηγαζει απο το θεο. Ατοπο! εφ'οσον (για να παραδεχεσαι την υπαρξη θεου) ΟΛΑ πηγαζουν απο το θεο.
Γιατί δεν το κάνεις quote ΟΛΟ αυτό που έγραψα, greo? Μόνο την πιο πάνω φράση διάβασες?!!
Καταρχήν, ποιός μίλησε για παραδοχή της ύπαρξης του Θεού από την επιστήμη? Ποιός δέχτηκε ότι όλα πηγάζουν από το Θείο? Αφού αυτό προσπαθούμε να διαπιστώσουμε!... ΑΝ υπάρχει Θεός ή οποιαδήποτε άλλη Ανώτερη Δύναμη ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχει, ΤΟΤΕ ίσως ισχύει αυτό που λέω περί επιστήμονα.
Αυτό που έγραψα είναι ότι ο , αν θέλεις, επιστήμονας (φυσικός, βιολόγος, κλπ) ΠΡΕΠΕΙ να τα αμφισβητεί ΟΛΑ και να μη σκέφτεται , ό,τι φαινόμενο και να συναντήσει, διότι η στιγμή που θα δεχθει την Ανώτερη Δύναμη ως πιθανή αιτία και επαναπαυθεί στο συμπέρασμά του, θα είναι και η στιγμή που θα αρχίσουν να του διαφεύγουν άλλες απαντήσεις, οι οποίες μπορεί τελικά να είναι και οι σωστές.
Δε μπορεί όμως ΚΑΙ να βάζεις το Θεό ως εξήγηση στα μέχρι τώρα ανεξήγητα ΚΑΙ να τον αμφιβάλλεις!!! Συνεπώς, για να προχωρήσει και να δώσει απάντηση στα μεγάλα ερωτήματα ο είναι αναγκασμένος (το το έγραψα για να το τονίσω περισσότερο, σε περίπτωση που υπάρχει Θεος και έρθει και σου πει ) να μη βλέπει το Θεό ως αρχή, τέλος, απάντηση στα δύσκολα, κλπ. Απλό δεν είναι?!
Τα υπόλοιπα περί κατηχητικού θα μου επιτρέψεις, χωρίς παρεξήγηση, να σου πω ότι είναι μπούρδες.
-
Αν δεν το έχετε καταλάβει μέχρι τώρα να σας το πω εγώ
Το συμπέρασμα μετά από 33 σελίδες posts είναι: ΟΛΟΙ συμφωνείτε.
Απλά πράγματα -
Ο χρήστης syele έγραψε:
Απλά πράγματαΠου σημαίνει ότι όλοι είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμα και ρίχνουμε και λίγο νερό στο κρασί μας, η όχι;
Γιατί αν αυτό είναι το συμπέρασμα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΡΑΙΟΙ! -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Απλά πράγματαΠου σημαίνει ότι όλοι είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμα και ρίχνουμε και λίγο νερό στο κρασί μας, η όχι;
Γιατί αν αυτό είναι το συμπέρασμα, ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΡΑΙΟΙ!Ξενερώνω δεν σημαίνει ριχνώ νερό στο κρασί;
Ζητάς να γίνει ξενέρωτη συζήτηση;Δυστηχώς σε μερικούς το αίμα βράζει και πολιτισμένη συζήτηση δεν θα κάνουν εύκολα
Φιλικά,
Δημήτρης -
Kouk
Μα βρε Κώστα,το παράδειγμά σου δεν στηρίζεται σε σωστές βάσεις!
Απλούστατα γιατί μπορεί να αναλυθεί και να εξηγηθεί με βάση την Φυσική που ΗΔΗ ξέρουμε!
Στην περίπτωση της (υποτιθέμενης) ανώτερης δύναμης μου ζητάς να δεχθώ ότι ξέρουμε ή θα ξέρουμε τα πάντα σχετικά με την λειτουργία κόσμων και περιοχών που ούτε καν φανταζόμαστε!!
Ενώ στην περίπτωση της ταχύτητας είναι αποδεδειγμένο το όριο που μπορεί ένας άνθρωπος να φτάσει σε ταχύτητα με βάση την μυϊκή του δύναμη,την αντίσταση του αέρα και την ενέργεια που μπορεί να παράγει!!
Έτσι δεν είναι?Και πως ξέρεις Νίκο ότι ίσως κάποτε δεν θα βρεθεί η Χ ουσία που θα τα καταφέρει..
Βλέπεις ότι αυτή η αστεία λογική του ίσως, κάποτε και του γιατί όχι να μην υπάρχει και 0,000001% πιθανότητα δεν τελειώνει ποτέ και την βρίσκω αρκετά διασκεδαστική!!Michelle
Το να μην αφηνεις καμια πιθανοτητα για κατι χωρις να εχεις αποδειξει οτι δε γινεται, απλα περιοριζει το πεδιο αντιληψης σου.
Και το να δίνεις σε όλα πιθανότητα το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχεις καμία συγκεκριμένη θεωρία καμία συγκεκριμένη άποψη.…Απλά μια σκέτη αοριστία να υπάρχει στο μυαλό…(τελικά όντως έπρεπε να βάλω το ερώτημα Δεν ξέρω για αυτούς που δεν έχουν συγκεκριμένη θέση απλά ποντάρουν σε ότι θα βγει σωστό κάποτε..ίσως!!!)
Οπότε εσύ δίνεις και μια μικρή πιθανότητα να συμβούν κάποτε, ίσως όσα ανέφερα???
Εσύ με δικά σου επιχειρήματα και όχι ενδείξεις (!!) έχεις απάντηση στην ερώτηση μου αν βρίσκεις λογική την θεωρία μου?
Βρίσκεις λογική την παρακάτω σκέψη (είπαμε…από μηχανή μπορεί να βγει….πάρε άλλη μία!!) :
Ότι υπάρχει έστω και μία πιθανότητα κάποτε ίσως να βρεθούν ειδικές ουσίες έτσι ώστε να μπορώ να κουνάω τα χέρια μου σε συχνότητα 5000000 φορές το λεπτό πάνω κάτω και τελικά να καταφέρω να πετάξω!!!!!!
(Δεν πιστεύω να γελάς! Είναι λιγότερο αστείο από το «Οτι υπαρχει εστω και μια πιθανοτητα ο κοσμος μας να ειναι δημιουργημα 'ανωτερης δυναμης' την οποια δε χωραει ο νους μας και η οποια βρισκεται σε αλλο επιπεδο απο μας;;» για μένα)
Γιατί κάααααποτε ίιιιισως να μην υπάρχει μια ουσία και ένα φάρμακο που θα «κοντράρει» την ιατρική και θα με βλέπετε να πετάω?
Λοιπόν?Είπες>«Ειπα οτι τετοια ολοκληρωτικη βεβαιοτητα ειναι εξω απο τη λογικη μου»
Οπότε ΤΙΠΟΤΑ για εσένα δεν έχει 0% ή 100% πιθανότητες να συμβεί!
Σε κάθε μήνυμα σου φανερώνεις (άθελα σου μάλλον) την λογική που ανέφερα (Ανώτερη δύναμη θα υπάρχει για να εξηγήσει ότι δεν κατάφερε η επιστήμη…Τώρα δεν ξέρω τι…αλλά όταν κολλήσει θα έρθω να πω «Να η ανώτερη δύναμη!!!»). Που προφανώς δείχνεις ότι δεν έχεις καμία συγκεκριμένη άποψη για το θέμα! Κάποιος που δεν ξέρει τι είναι η ανώτερη δύναμη και πως δρα (μέχρι να κολλήσει η επιστήμη είπαμε οπότε θα ξέρουμε πως δρα) αναρωτιέμαι πως ψήφισε κιόλας!! Αφού δεν ξέρεις τι και πόσα πράγματα ευθύνονται για αυτή την ανώτερη δύναμη! Πως ψήφισες? (αν ψήφισες!)
Αφού έστω και όχι 100% θεωρείς ότι υπάρχει πιθανότητα να εξηγήσει τα πάντα η επιστήμη πως ψήφισες ναι ή όχι????
Καταλαβαίνω 1000 φορές αυτόν που πιστεύει ότι η ανώτερη δύναμη είναι συγκεκριμένη με μια θεωρία…παρά αυτόν που ψήφισε ΝΑΙ απλά επειδή θεωρεί λογικό να υπάρχει..ή αλλιώς ..γίνεται να μην υπάρχει?? :D:DΚαι τελικά είναι βασικό πρόβλημα κατανόησης να μην μπορείς να καταλάβεις ότι δεν έχει λογική η συνεχής απόδειξη ότι δεν ισχύουν 100 θεωρίες.
Αν κερδίσω το λαχείο…
Ο μαθηματικός θα πει ότι ήταν πιθανότητες…
Ο μέντιουμ θα πει ότι μου είχε προβλέψει τους αριθμούς…
Ο χριστιανός θα πει ότι ήταν θέλημα Θεού…
Ο Χ θα πει ότι ήταν μοιραίο και γραφτό να γίνει…
Ο Ψ θα πει ότι ήταν θέλημα του Μωάμεθ….
Κλπ κλπ...Αναρωτιέμαι πάλι αν αντέχεις στην ζωή σου να κάθεσαι να αμφισβητείς αυτούς με τους οποίους δεν συμφωνείς …Δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο και βγάζει πουθενά!!!!!
Μπορείς εσύ με επιχειρήματα (όχι ενδείξεις!!!) να πείσεις τον μέντιουμ ότι ήταν λάθος?? Αφού τους είδε στην γυάλα! Ο χριστιανός?? Αφού είδε το όραμα του Αγίου Τζογαδόρου να του λέει τους αριθμούς!!! Ο Χ? Το ένιωθε! Ήταν η στιγμή σου!!!
Άρα όλοι είναι οκ! :D:D
Εξάλλου Το να μην αφηνεις καμια πιθανοτητα για κατι χωρις να εχεις αποδειξει οτι δε γινεται, απλα περιοριζει το πεδιο αντιληψης σου.
Οπότε τα έχουμε καλά με όλουςΑς το σταματήσουμε εδώ όχι γιατί δεν συμφωνούμε (ποτέ δεν είναι λόγος να σταματήσεις μια κουβέντα) απλά επειδή και εγώ νιώθω ότι είναι αδύνατο να συνεννοηθώ μαζί σου....
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ανδρέα, μ' ακούς; ΑΥΤΟ εννοώ. Βλέπεις πως απαντάει ο greo; Βλέπεις **πως **κοιτάζει;Ομολογώ ότι δέν κατάλαβα.
Μπορείς να τό κάνεις πιό συγκεκριμένο;
Πώς βλέπεις εσύ σέ σχέση μέ εμένα; -
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Αφου δεχεσαι οτι ειναι θεμα ενδειξεων και **πιστης σου **και οχι μαθηματικως βεβαιων στοιχειων να ειναι ετσι, παλι καλα! Παμε παρακατω!
Αν δεν γράφω δεν σημαίνει ότι δεν σας σκέφτομαι…
Βγάζω τον μαθηματικό τύπο που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ανώτερη δύναμη.
Έχει πολλές πράξεις απλά και καθυστερώ…
Λίγο και με τις μονάδες κολλάω αλλά που θα πάει... -
Αλλο ένα ερώτημα:
Οσοι ψηφίσατε 'ναί',δίνετε κάποια πιθανότητα στό νά μήν υπάρχει η 'ανώτερη δύναμη';
Αν δίνετε,δέν θα χρειαστώ τήν οποιαδήποτε περεταίρω εξήγηση.
Αν ΔΕΝ δίνετε όμως,θά χρειαστεί νά τό αιτιολογήσετε.Υ.Γ. αν ψάξουμε στίς προηγούμενες σελίδες,δώθηκαν αρκετά έμμεσα ερωτήματα,τά οποία δέν έχουν απαντηθεί.
-
Παντως με το να απαξιωνεται ο ενας τον αλλον με τετοιο τροπο επειδη δεν μπορειται να αποδειξεται κατι που δεν αποδεικνυεται δειχνει ενα μονο πραγμα: δεν εχετε τον Θεο σας!
-
Γενική παρατήρηση μέ κάτι πού διάβασα νωρίτερα:
Η ηλικία τής γής ΔΕΝ μετράτε σέ τρισεκατομύρρια χρόνια.
Περίπου τέσσερα μέ τεσσεράμισυ δισεκατομύρρια χρονάκια.Καί κάτι ακόμα,πού άν καί ξαναειπώθηκε,θά επαναλάβω:
Μπορεί τό σύμπαν νά δείχνει 'άπειρο',αλλά όλες του οι άπειρες γνώσεις νά μπορέσουν κάποτε νά χωρέσουν σέ ΜΙΑ καί μόνη εξίσωση.
Αυτός είναι ο τελικός σκοπός τής επιστήμης της φυσικής.
Τά επιμέρους τεχνικά του χαρακτιριστικά,θά μπορούν νά συνεχίζουν να μελετώνται,αλλά η 'ουσία' θά έχει τελειώσει σέ αυτήν τήν εξίσωση.τέλος
μού φαίνεται λιγάκι περίεργο,τό πόσο μπορεί κάποιος νά αμφισβητεί τίς επιστημονικές τεκμηριωμένες απόψεις,καί τήν καταπληκτική γνώση πού αυτές προσφέρουν,καί όμως να είναι ''ανοιχτός' σέ πάσης φύσεως...''διαισθήσεις' πού στερούνται ολότελα κάποιας (οποιασδήποτε) άποδείξεως.Αλλοι πιστεύουν στά όνειρα,άλλοι στό κακό τό 'μάτι',άλλοι στά ωροσκόπια,κ.ο.κ.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Καί κάτι ακόμα,πού άν καί ξαναειπώθηκε,θά επαναλάβω:
Μπορεί τό σύμπαν νά δείχνει 'άπειρο',αλλά όλες του οι άπειρες γνώσεις νά μπορέσουν κάποτε νά χωρέσουν σέ ΜΙΑ καί μόνη εξίσωση.
Αυτός είναι ο τελικός σκοπός τής επιστήμης της φυσικής.
Τά επιμέρους τεχνικά του χαρακτιριστικά,θά μπορούν νά συνεχίζουν να μελετώνται,αλλά η 'ουσία' θά έχει τελειώσει σέ αυτήν τήν εξίσωση.τέλος
μού φαίνεται λιγάκι περίεργο,τό πόσο μπορεί κάποιος νά αμφισβητεί τίς επιστημονικές τεκμηριωμένες απόψεις,καί τήν καταπληκτική γνώση πού αυτές προσφέρουν,καί όμως να είναι ''ανοιχτός' σέ πάσης φύσεως...''διαισθήσεις' πού στερούνται ολότελα κάποιας (οποιασδήποτε) άποδείξεως.Αλλοι πιστεύουν στά όνειρα,άλλοι στό κακό τό 'μάτι',άλλοι στά ωροσκόπια,κ.ο.κ.
Ανδρέα με βρίσκεις σύμφωνο και εμένα με αυτά που γράφεις.
Φιλικά,
Δημήτρης -
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Παντως με το να απαξιωνεται ο ενας τον αλλον με τετοιο τροπο επειδη δεν μπορειται να αποδειξεται κατι που δεν αποδεικνυεται δειχνει ενα μονο πραγμα: δεν εχετε τον Θεο σας!Νομίζω ότι,θά απαξιώναμε ο ένας τόν άλλον,άν δέν καταδεχόμασταν νά συζητήσουμε μαζί τους.
Ειλικρινά,νοιώθω απόλυτα ικανοποιημένος μέ αυτόν πού θά καθήσει να συζητήσει μαζί μου,καί άς μή συμφωνούμε σε τίποτα. -
Σωστό!
Και με αυτό το θέμα πιστεύω ότι αποδείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε πολιτισμένα ακόμα και αν διαφωνούμε!!!Πολύ το χάρηκα!
Είχα πολύ καιρό να νοιώσω έτσι!Να σκέφτομαι επιχειρήματα και τρόπους να τεκμηριώσω καλύτερα την άποψή μου!Να διαβάζω όλα τα Posts και να περιμένω με αγωνία την απάντηση!
Πάντως,όντως,πρέπει η κουβέντα να γίνει με κρασάκι!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πολύ το χάρηκα!Είχα πολύ καιρό να νοιώσω έτσι!Να σκέφτομαι επιχειρήματα και τρόπους να τεκμηριώσω καλύτερα την άποψή μου!Να διαβάζω όλα τα Posts και να περιμένω με αγωνία την απάντηση!
Me too!!!
(καλά τό έγραψα; )Πάντως,όντως,πρέπει η κουβέντα να γίνει με κρασάκι!!!
Στό ρετιρέ τής Αμαλίας,θά γίνει τής ανωμαλίας!!!!
-
Θα το κλείσουμε το μαγαζί Αντρέα!!!!
-
ωχ ωχ...
Πιστεύετε σε κάποια ανώτερη δύναμη?