-
ρε παιδια αυτο που λεει ο σπυρος το ξερουμε με το ABS...........
εγω ΑΛΛΟ ροταω..... -
Άμα το αμάξι είναι προσθιοκίνητο και παρουσιαστεί υπερστροφή μέσα στη στροφή, αν πατήσεις φρένο το φαινόμενο θα επιδεινωθεί. Φαντάζομαι πως για να παρουσιαστεί κατ αρχάς η υπερστροφή, θα πρέπει ο οδηγός είτε να έχει αφήσει απότομα γκάζι στην είσοδο είτε να πάτησε φρένο μέσα στη στροφή. Από τη στιγμή που έγινε αυτό, για να μη 'γυρίσει' το αυτοκίνητο θα πρέπει ο οδηγός να πατήσει γκάζι με τους τροχούς στριμένους προς την έξοδο της στροφής και να είναι έτοιμος για πιθανό 'χαστούκι'.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Άμα το αμάξι είναι προσθιοκίνητο και παρουσιαστεί υπερστροφή μέσα στη στροφή, αν πατήσεις φρένο το φαινόμενο θα επιδεινωθεί. Φαντάζομαι πως για να παρουσιαστεί κατ αρχάς η υπερστροφή, θα πρέπει ο οδηγός είτε να έχει αφήσει απότομα γκάζι στην είσοδο είτε να πάτησε φρένο μέσα στη στροφή. Από τη στιγμή που έγινε αυτό, για να μη 'γυρίσει' το αυτοκίνητο θα πρέπει ο οδηγός να πατήσει γκάζι με τους τροχούς στριμένους προς την έξοδο της στροφής και να είναι έτοιμος για πιθανό 'χαστούκι'.Συμφωνώ απόλυτα! Αλλά είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά θα συνέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει 500 ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας κλπ... Από αυτοκίνητα με esp ebd κλπ έχω μικρή εμπειρία
-
Ωπ! Ξαναδιάβασα το ερώτημα του popolarou και ρωτάει τι θα γίνει αν μείνεις στο φρένο, λέγοντας πως το αυτοκίνητο έχει ABS (δεν είπε για άλλα συστήματα). Σε αυτή την περίπτωση, αν δηλαδή το αυτοκίνητο έχει ήδη γυρίσει 30-40 μοίρες και μείνεις στο φρένο, μάλλον θα φύγει με τα 4 το αμάξι. Από κει και πέρα το που θα καταλήξει εξαρτάται από το πόσο γρήγορα πάει.
-
Το δοκιμασα και εγω σημερα αυτο που λεγατε μιας και ειχε βροχη και ηταν ευκαιρια να παιξουμε. Και οντως με μαζεψε με το φρενο!!! Δεν το περιμενα ουτε θα το δοκιμαζα αν δεν το διαβαζα εδω αλλα οντως ετσι ειναι. Τεχνολογια!
-
τελικα θα μπορεσει καποιος να δωσει μια εμπεριστατομενη αποψη / λυση???
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ερωτηση :πειτε οτι ενα αυτοκινητο υπερστρεφει , και μολις εχει αποκλισει απο την πορεια του ας πουμε κατα 30 - 40 μοιρες ο οδηγος παταει τερμα το φρενο εχωντας και ελαφρο αναποδο.....το αμαξι ΕΧΕΙ ΑΒS.........
ποια θα ειναι η συμπεριφορα του απο εκει και μετα???? θα μεταφερθει το βαρος απο την αλλη μερια και θα εχουμε ενα φαινομενο εκρεμους???? θα μπει το ABS στο παιχνιδι οποτε οι τροχοι θα συνεχισουν τα κυλανε???θα ηθελα την αποψη σας
Χμμμμ ....
Εξαρτάται ..... (πολύ διπλωματικό , ξέρω )
Εξαρτάται από την κατανομή βαρών του αυτοκινήτου , από τη ρύθμιση των φρένων του (πως είναι ρυθμισμένο το ABS του και το EBD του) , από την ταχύτητα του , από την πρόσφυση του δρόμου ... κλπ.Πιστεύω ότι σε δρόμο με κανονικό συντελεστή πρόσφυσης και με σταθερή τη γωνία του αυτοκινήτου (δηλ. έχει 'κλειδώσει' στις 30-40 μοίρες) είναι πιο πιθανό να υπάρξει μεταφορά βάρους και να γυρίσει το αυτοκίνητο ανάποδα. Αντίθετα , αν η υπερστροφή έχει μεγάλη 'ταχύτητα' - είναι δηλ. πολύ απότομη- δεν νομίζω ότι σώζεται ...... θα φύγει και πιθανόν να κάνει και σβούρες μέχρι να βγεί έξω.
συμπεριφορα αυτοκινητου