-
Πέρα από το γεγονός ότι τον φίλο τον 'τσίμπησε' η τροχαία το οποίο βέβαια είναι άσχημο είτε φταίει είτε δεν φταίει, θα έλεγα ότι γενικά στο δρόμο πολλοί οδηγοί 'παρεξηγούνται' όταν σε βλέπουν στην προσπάθειά σου να τους προσπεράσεις.(λες και το παίρνουν πολύ προσωπικά και υποτιμητικά ). Ειλικρινά, δεν μπορώ να το καταλάβω. Έτσι αρχίζουν και αυτοί να επιταχύνουν (ειδικά όταν σε βλέπουν με κάποιο μικρότερης δυναμικότητας αυτοκίνητο). ¨Αλλη εξήγηση από τον κομπλεξισμό δεν μπορώ να δώσω
Φυσικά και δεν μιλάμε για κάποιο είδος 'κόντρας', αλλά για κάποιον που έρχεται από μακριά με κάποια κεκτημένη ταχύτητα και προσπεράνει κάποιον αργότερο στην δεξιά λουρίδα
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ίσως μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν ήταν δυνατόν να σε σημαδέψουν για να βγάλουν σωστό συμπέρασμα για την ταχύτητα εφόσον υπήρχε άλλος τόσο κοντά σου (αυτός που προσπερνούσες) κλπ. Κανονικά για να ισχύει η μέτρηση (με πιστόλια χειρός) πρέπει να μην υπάρχει κανένας γύρω σου για σημαντική απόσταση, ούτε άλλα σκληρά αντικείμενα, ούτε και στην αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου γιατί μπορεί να επηρεάσουν την ένδειξη! Αν αυτό ισχύει και στην Ελλάδα τότε εφόσον ο αστυνόμος παραδεχτεί ότι προσπερνούσες έχασε! Επίσης (σε άλλες χώρες φυσικά, δεν ξέρω για Ελλάδα) πρέπει να υπάρχει τακτικό και πολύ πρόσφατο πιστοποιητικό δοκιμασίας της συσκευής ότι λειτουργεί καλά και με ακρίβεια καθώς και απόδειξη ότι ο χειριστής έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα και ξέρει να το χρησιμοποιεί.... Όχι μια μέρα μας έπεσαν κάτι λεφτά στο τμήμα και αγοράζουμε ένα πιστόλι, στέλνουμε τον πιο νέο σε ενέδρα, σημαδεύουμε όποιον και όπου λάχει και χώνουμε κλήσεις....Λέτε γι'αυτό στην αναφορά του το οργανο δεν έγραψε ότι προσπερνούσα? Άσε που μου είπε ότι χάρη μου κάνει, γιατί λέει ήμουν για 200 μέτρα στο αντίθετο ρεύμα (και ας ήταν διακεκομμένη) και αυτό είναι παράνομο λέει. Αυτό ίσα-ίσα επιβεβαιώνει τα λεγόμενα μου ότι ο άλλος επιτάχυνε του λέω, χαμπάρι αυτός...
Θα σας πω και μια ιστορία σχετική με αυτά τα μέρη. Ξέρω περίπτωση γυναίκας, η οποία είναι αναισθησιολόγος και πήρε επείγουσα κλήση να πάει Καλαματα για χειρουργείο. Μοιραία έτρεχε, οπότε τη σταμάτησαν. Τους άφησε εκεί άδεια, δίπλωμα κτλ και έφυγε λέγοντας ότι είναι πολύ επειγον και πρέπει να πάει στο νοσοκομείο. Πήρε και βεβαίωση από το νοσοκομείο ότι όντως ήταν εκεί, τη μήνυση όμως δεν την γλίτωσε, και έφαγε και ένα μήνα με αναστολή!!!
-
taurus, ήσουν αρκετά τυχερός. Στο σημείο που λες και σε αντίστοιχη κατάσταση, προσπέραση σε κόπανο που επιτάχυνε, βγήκε από παράδρομο απέναντι κι έστριψε κατά πάνω μου, χωρίς φυσικά να κοιτάξει, αυτοκίνητο με οδηγό 120 χρόνων. Δεν σκοτωθήκαμε οριακά, αφού μόλις τσαρούχωσα τα φρένα άρχισε να φρενάρει και ο πρώτος κόπανος!
Επειδή το ίδιο έγινε και δεύτερη φορά την ίδια μέρα (με νεότατο οδηγό, αυτή τη φορά), από τότε στα συγκεκριμένα κομμάτια έχω τα μάτια μου 104, ειδικά στις ευθείες. -
Αυτο το καλο εχουν τα αμαξια με 60 αλογα σαν το δικο μου!!! Ξερεις οτι δεν σε περνει, οποτε στην πρωτη δυσκολια, (ξανα-αναβεις τον κλιματισμο που μολις ειχες κλισει για να προσπερασεις ) , τσιμπας λιγο το φρενο και ωωωπα λακια... η κοτουλα πισω στη θεση της!!
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Αυτο το καλο εχουν τα αμαξια με 60 αλογα σαν το δικο μου!!! Ξερεις οτι δεν σε περνει, οποτε στην πρωτη δυσκολια, (ξανα-αναβεις τον κλιματισμο που μολις ειχες κλισει για να προσπερασεις ) , τσιμπας λιγο το φρενο και ωωωπα λακια... η κοτουλα πισω στη θεση της!!Το δικό μου είναι 55 ατίθασα και καθαρόαιμα άλογα.
Μάλιστα το γράφει και στο πλάι.
Σκέφτομαι να βάλω μια τελεία ανάμεσα στα 2 5άρια
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
taurus, ήσουν αρκετά τυχερός. Στο σημείο που λες και σε αντίστοιχη κατάσταση, προσπέραση σε κόπανο που επιτάχυνε, βγήκε από παράδρομο απέναντι κι έστριψε κατά πάνω μου, χωρίς φυσικά να κοιτάξει, αυτοκίνητο με οδηγό 120 χρόνων. Δεν σκοτωθήκαμε οριακά, αφού μόλις τσαρούχωσα τα φρένα άρχισε να φρενάρει και ο πρώτος κόπανος!
Επειδή το ίδιο έγινε και δεύτερη φορά την ίδια μέρα (με νεότατο οδηγό, αυτή τη φορά), από τότε στα συγκεκριμένα κομμάτια έχω τα μάτια μου 104, ειδικά στις ευθείες.Στη συγκεκριμένη περίπτωση φίλε ililias, ήμουν αρκετά πίσω από τη διασταύρωση και ολοκλήρωνα την προσπέραση την ώρα που πέρναγα την πινακίδα του ορίου. Η φυσιολογική μου αντίδραση μετά θα ήταν να κόψω, όπως και πάντα κάνω εκεί.
Δεν είναι η πρώτη φορά που περνάω τα μέρη, τα ξέρω αρκετά καλά.
-
Εκτός από τις επίσημες σημασμένες διασταυρώσεις υπάρχουν οι ανεπίσημες (απλός χωματόδρομος) και μερικές φορές σπίτια με θάμνους, μαγαζιά, βενζινάδικα και πολλοί βγαίνοντας κοιτάνε ποιος έρχεται πίσω τους και όχι ποιος από απέναντι προσπερνώντας..... Οφείλουμε να προβλέπουμε την πιθανότητα να βγει κάποιος αν υπάρχει οποιοδήποτε οίκημα, θάμνος κλπ. Επίσης μπορεί μπροστά από τον μπροστινό μας να γίνεται κάτι που δεν βλέπουμε εύκολα αφού μας το κρύβει αυτός άθελά του (τρύπα, ζώο, σταματημένος, διασταύρωση δεξιά) και ίσως χρειαστεί να ανοιχτεί αριστερά για να τα αποφύγει. Αν πάλι μπροστά μας είναι μεγάλο όχημα μπορεί να έχει μπροστά του και άλλο χωρίς χώρο ανάμεσα για να μπούμε οπότε θε πρέπει να προσπεράσουμε περισσότερα οχήματα.....αν προλαβαίνουμε.... ή μπορεί η επιβράδυνσή του φορτηγού μπροστά μας να μην είναι για να μας διευκολύνει να περάσουμε ή για να σταματήσει αλλά να κρύβει κάποιον που ετοιμάζεται να στρίψει αριστερά..... τον οποίο θα συναντήσουμε με πλήρη επιτάχυνση μόλις το φορτηγό πάει δεξιά για να περάσει από εκεί..... Προσοχή λοιπόν, να σκεφτόμαστε όλες τις περιπτώσεις προτού ξεκινήσουμε προσπέραση! Α και υπάρχει η πιθανότητα μπροστά από την αργή νταλίκα να πηγαίνει αστυνομικό.....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εκτός από τις επίσημες σημασμένες διασταυρώσεις υπάρχουν οι ανεπίσημες (απλός χωματόδρομος) και μερικές φορές σπίτια με θάμνους, μαγαζιά, βενζινάδικα και πολλοί βγαίνοντας κοιτάνε ποιος έρχεται πίσω τους και όχι ποιος από απέναντι προσπερνώντας.....Δεν υπήρχε εκεί φίλε 'onyx !' ούτε μονοπάτι... Ο δρόμος ήταν εκεί τελείως ασφαλής.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δεν υπήρχε εκεί φίλε 'onyx !' ούτε μονοπάτι... Ο δρόμος ήταν εκεί τελείως ασφαλής.Κι αν πεταγότανε κανένα φιδάκι, αν έπεφτε μετεωρίτης??? Αστειεύομαι φυσικά και δεν απευθυνόμουνα σε εσένα, πως θα μπορούσα άλλωστε αφού δεν ξέρω το δρόμο που αναφέρεις, αλλά γενικότερα με συμβουλευτικό εως πατρικό ύφος για να προλάβουμε κανέναν άλλον (και για να τα θυμάμαι και μόνος μου πότε πότε )!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
ºóùò ìðïñåßò íá éó÷õñéóôåßò üôé äåí Þôáí äõíáôüí íá óå óçìáäÝøïõí ãéá íá âãÜëïõí óùóôü óõìðÝñáóìá ãéá ôçí ôá÷ýôçôá åöüóïí õðÞñ÷å Üëëïò ôüóï êïíôÜ óïõ (áõôüò ðïõ ðñïóðåñíïýóåò) êëð. ÊáíïíéêÜ ãéá íá éó÷ýåé ç ìÝôñçóç (ìå ðéóôüëéá ÷åéñüò) ðñÝðåé íá ìçí õðÜñ÷åé êáíÝíáò ãýñù óïõ ãéá óçìáíôéêÞ áðüóôáóç, ïýôå Üëëá óêëçñÜ áíôéêåßìåíá, ïýôå êáé óôçí áíôßèåôç êáôåýèõíóç ôïõ äñüìïõ ãéáôß ìðïñåß íá åðçñåÜóïõí ôçí Ýíäåéîç! Áí áõôü éó÷ýåé êáé óôçí ÅëëÜäá ôüôå åöüóïí ï áóôõíüìïò ðáñáäå÷ôåß üôé ðñïóðåñíïýóåò Ý÷áóå! Åðßóçò (óå Üëëåò ÷þñåò öõóéêÜ, äåí îÝñù ãéá ÅëëÜäá) ðñÝðåé íá õðÜñ÷åé ôáêôéêü êáé ðïëý ðñüóöáôï ðéóôïðïéçôéêü äïêéìáóßáò ôçò óõóêåõÞò üôé ëåéôïõñãåß êáëÜ êáé ìå áêñßâåéá êáèþò êáé áðüäåéîç üôé ï ÷åéñéóôÞò Ý÷åé åêðáéäåõôåß êáôÜëëçëá êáé îÝñåé íá ôï ÷ñçóéìïðïéåß.... ¼÷é ìéá ìÝñá ìáò Ýðåóáí êÜôé ëåöôÜ óôï ôìÞìá êáé áãïñÜæïõìå Ýíá ðéóôüëé, óôÝëíïõìå ôïí ðéï íÝï óå åíÝäñá, óçìáäåýïõìå üðïéïí êáé üðïõ ëÜ÷åé êáé ÷þíïõìå êëÞóåéò....
ËÝôå ãé'áõôü óôçí áíáöïñÜ ôïõ ôï ïñãáíï äåí Ýãñáøå üôé ðñïóðåñíïýóá? ¶óå ðïõ ìïõ åßðå üôé ÷Üñç ìïõ êÜíåé, ãéáôß ëÝåé Þìïõí ãéá 200 ìÝôñá óôï áíôßèåôï ñåýìá (êáé áò Þôáí äéáêåêïììÝíç) êáé áõôü åßíáé ðáñÜíïìï ëÝåé. Áõôü ßóá-ßóá åðéâåâáéþíåé ôá ëåãüìåíá ìïõ üôé ï Üëëïò åðéôÜ÷õíå ôïõ ëÝù, ÷áìðÜñé áõôüò...
Èá óáò ðù êáé ìéá éóôïñßá ó÷åôéêÞ ìå áõôÜ ôá ìÝñç. ÎÝñù ðåñßðôùóç ãõíáßêáò, ç ïðïßá åßíáé áíáéóèçóéïëüãïò êáé ðÞñå åðåßãïõóá êëÞóç íá ðÜåé Êáëáìáôá ãéá ÷åéñïõñãåßï. Ìïéñáßá Ýôñå÷å, ïðüôå ôç óôáìÜôçóáí. Ôïõò Üöçóå åêåß Üäåéá, äßðëùìá êôë êáé Ýöõãå ëÝãïíôáò üôé åßíáé ðïëý åðåéãïí êáé ðñÝðåé íá ðÜåé óôï íïóïêïìåßï. ÐÞñå êáé âåâáßùóç áðü ôï íïóïêïìåßï üôé üíôùò Þôáí åêåß, ôç ìÞíõóç üìùò äåí ôçí ãëßôùóå, êáé Ýöáãå êáé Ýíá ìÞíá ìå áíáóôïëÞ!!!
Máëëïí æáâá ðëÜóìáôá åßíáé áõôïß ïé 'ôóáßïé ' óôçí ðåñéï÷Þ
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Θα σας πω και μια ιστορία σχετική με αυτά τα μέρη. Ξέρω περίπτωση γυναίκας, η οποία είνα νομι αναισθησιολόγος και πήρε επείγουσα κλήση να πάει Καλαματ α για χειρουργείο. Μοιραία έτρεχε, οπότε τη σταμάτησαν. Τους άφησε εκεί άδεια, δίπλωμα κτλ και έφυγε λέγοντας ότι είναι πολύ επειγον και πρέπει να πάει στο νοσοκομείο. Πήρε και βεβαίωση από το νοσοκομείο ότι όντως ήταν εκεί, τη μήνυση όμως δεν την γλίτωσε, και έφαγε και ένα μήνα με αναστολή!!!
λογικο.κανεις και για οποιοδηποτε ,λογο δεν εχει το δικαιωμα να γινεται επικινδυνος στο δρομο. Ουτε ασθενοφορα ουτε περιπολικα νομιμοποιουνται να παραβαινουν π.χ ερυθρους σηματοδοτες. Τωρα βεβαια ολοι μας θα περασουμε τα ορια ταχυτητας και κοκκινα φαναρια αν πχ μεταφερουμε ευσπεσμενα καποιον δικο μας στο νοσοκομειο. Αλλα δεν πρεπει μετα να απαιτουμε την ευνοια του νομου.
-
φίλε taurus πόσο σε καταλαβαίνω...και εγώ Saxo VTS 1,6 έχω (μέχρι τον Μάιο γιατί μετά...) και καταλαβαίνω το μίσος που έχουν για τα Σαξόραλλα τα «όργανα».
Βέβαια έφταιγες και εσύ και απορώ πώς με τόσους «συναγερμούς» μέσα στο αμάξι (κοπέλα, θεία, μάνα) έφτασες στα 145...εμένα στα 100 χτυπά alarm!
Καλά τον λαμάκα που επιτάχυνε δεν χρειάζεται να τον σχολιάσω... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
φίλε taurus πόσο σε καταλαβαίνω...και εγώ Saxo VTS 1,6 έχω (μέχρι τον Μάιο γιατί μετά...) και καταλαβαίνω το μίσος που έχουν για τα Σαξόραλλα τα «όργανα».
Βέβαια έφταιγες και εσύ και απορώ πώς με τόσους «συναγερμούς» μέσα στο αμάξι (κοπέλα, θεία, μάνα) έφτασες στα 145...εμένα στα 100 χτυπά alarm!
Καλά τον λαμάκα που επιτάχυνε δεν χρειάζεται να τον σχολιάσω...Ωχ, πρέπει να εκπαιδεύσεις τους 'συναγερμους' σου ενόψει του νέου εργαλείου (C5 2.0 ??)
-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Καλά τον λαμάκα που επιτάχυνε δεν χρειάζεται να τον σχολιάσω...Ωχ, πρέπει να εκπαιδεύσεις τους 'συναγερμους' σου ενόψει του νέου εργαλείου (C5 2.0 ??)
...χα χα δίκιο έχεις αλλά στο μαγικό χαλί δεν θα καταλαβαίνουν τίποτα.
Ευτυχώς δεν έχει το ταχύμετρο στην μέση όπως το C4... -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Στη συγκεκριμένη περίπτωση φίλε ililias, ήμουν αρκετά πίσω από τη διασταύρωση και ολοκλήρωνα την προσπέραση την ώρα που πέρναγα την πινακίδα του ορίου. Η φυσιολογική μου αντίδραση μετά θα ήταν να κόψω, όπως και πάντα κάνω εκεί...Κατάλαβα τι έγινε και που, απλά είπα να πω κι εγώ τον (σχετικό με τον τίτλο) πόνο μου....
-
ΩΧ κρίμα
όπως είπε κ ο Clio-V6 δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι παραπάνω από τα 330€ (αν θυμάμε καλά).... οπότε καλή τύχη!
Τώρα η καφρίλα που έκανε ο τύπος την έχουμε ζήσει όλοι μας δυστυχώς
Χαρακτηριστηκά θυμάμε 4 περιπτώσεις:- Στην έξοδο της Πάτρας προς Αθήνα 'σπάω' 3η (βλέπε 140+) για να περάσω μία 33 κ μόλις φτάνω δίπλα αρχίζει να ανοίγει αλλά κ να ... ανοίγετε... κ από την άλλη φορτηγό.... εκεί του 'πήρα' τον καθρέπτη του οδηγού κ με τον δικό μου του συνοδηγγού κ τα είχα παίξει από το σοκ! ευτυχώς εγώ δεν έπαθα τίποτα ΄...
- στο ίδιο ακριβώς σημείο, ανάλογα χλμ κ αυτή τη φορά προσπερνάω uno με λαστιχάκι από 900αράκι όπως κ το εξωτερικό, αλλά από κάτω κινητήρα από Uno Turbo... ε! με άφησε στο αντίθετο κ πλακώθηκα στα φρένα για να μπω πίσω του
- οδηγούσε φίλος Υ10 κ σε προσπέραση μας έκλεισε τύπος όπου εκεί έγινε σκηνικό κ στο τέλος κατεβήκαμε κάτω όπου μας αποστώμοσε: 'η αδερφή μου σκοτώθηκε με Υ10 κ όπου πετύχω τέτοιο το έχω σκίσει....' μετά από αυτό φύγαμε γιατί δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να συννενοηθούμε με έναν που δεν έχει σώας τας φρένας...
- κ πρόσφατη στην Παλιά εθνική Πατρών - Αιγίου σε προσπέραση χαλαρή (είχαμε μεγάλη διαφορά χλμ) ενός 5αριού ξαφνικά ακούω κόρνα κ τον βλέπω να έχει επιταχύνει κ να έχει φτάσει δίπλα μου (από δεξιά πατώντας έξω ) κ να με βγάζει στο αντίθετο.... ευτυχώς έριξα ένα καρφωτό κατέβασμα κ πρόλαβα... αλλά τι μυαλό κουβαλάνε αυτοί οι άνθρωποι που χωρίς να τους κάνεις κάτι προσπαθούν να σε στείλουν αδιάβαστο???
-
Φίλε μου σε καταλαβαίνω απόλυτα, μου έχει συμβεί άπειρες φορές να μου το κάνουν αυτό σε προσπέραση διάφοροι κομπλεξικοί @#$%^.
Και εφ΄όσον έκανες προσπέραση, λογικό είναι να πήγες 140, δεν είναι ότι έτρεχες αφού πήγαινες με σταθερή ταχύτητα ~100χλμ/ω. Μάλιστα, όσοι βιαστήκατε να πείτε πως έτρεχε, φαντάζομαι δε θα έχετε συνείδητοποιήσει ότι την προσπέραση την κάνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Πραγματικά στη θέση του δεν ξέρω τι θα έκανα, ίσως κ να έκοβα, ίσως κ να επιτάχυνα κ εγώ. Έχω το νου μου πάντως, συνήθως όταν έχει μπλόκο αναβοσβήνουν τα φώτα οι οδηγοί από το αντίθετο ρεύμα .
Εξ΄άλλου, σίγουρα τα σαξόραλα είναι από τα αγαπημένα των μπλόκων, κυρίως αν συνδιάζονται με οδηγό νεαρής ηλικίας.. -
Ελπίζω να πέσεις στα μαλακά φίλε μου...
Το δρόμο τον ξέρω αρκετά (τον κάνω σχεδόν κάθε δίμηνο τα τελευταία χρόνια) και κάθε φορά ψάχνω 'λαγό' ( ) που να πηγαίνει κοντά στα 100, αφού τα όρια εκεί είναι καθαρά εισπρακτικά και μόνο...Τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά σε αντίστοιχο topic βέβαια...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εξ΄άλλου, σίγουρα τα σαξόραλα είναι από τα αγαπημένα των μπλόκων, κυρίως αν συνδιάζονται με οδηγό νεαρής ηλικίας..
Εδω που τα λέμε δεν έχουν και άδικο......... Μερικοί νεαροί με σαξόραλα είναι πιο επικίνδυνοι κι απο πιτσαδόρους!
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Εξ΄άλλου, σίγουρα τα σαξόραλα είναι από τα αγαπημένα των μπλόκων, κυρίως αν συνδιάζονται με οδηγό νεαρής ηλικίας..
Εδω που τα λέμε δεν έχουν και άδικο......... Μερικοί νεαροί με σαξόραλα είναι πιο επικίνδυνοι κι απο πιτσαδόρους!
Ενώ οι μεσήλικες με τις 'Μπεμπέ' και τις 'Μερσεντέ', οι νεόπλουτες κυράτσες με τα SUV, οι παπούδες που έχουν πεθάνει και... δεν τους το έχουν πει ακόμα, οι νέες κοπελίτσες που οδηγούν με το τιμόνι αγκαλιά και το πρόσωπο κολλημένο στο παρμπριζ δεν είναι, ε?
Φίλε, σε ταξίδι 700+ χιλιομέτρων, κινδύνεψα (σοβαρά) από τον τύπο και το Χιουντάι και από 2 μεσήλικες 'κυρίους' με Κομπρέσορ και Α4 1.8Τ, αλλά από **κανένα **σαξόραλο ή οτιδήποτε συναφές... Αλλά θα μου πεις, ποιος είμαι εγώ με το ταπεινό κουβαδάκι που τόλμησα να προσπαθήσω να τους προσπεράσω...
Πώς μπορεί κάποιος να την πατήσει έτσι ξαφνικά...