-
Ο χρήστης morbid death έγραψε:
BRM Type 15 V16 του 1951; (αν και στις φωτογραφίες που έχω δει έχει 2 διαφορετικες μούρες, αλλά όχι αυτή...)Aκριβώς!!!
Το αυτοκίνητο αυτό κάνει τον πιο δαιμονισμένο ήχο που έχω ακούσει στη ζωή μου, είναι εμπειρία ζωής. Άμα βρω κλιπάκι θα το ανεβάσω να ακούσετε. 600hp στις 12.000rpm από 1500cc με supercharger το 1951!!!
O κινητήρας είχε κάτι απίστευτα μικρά πιστονάκια, τα οποία δεν άντεχαν την καταπόνηση και το αυτοκίνητο τερμάτιζε πολύ σπάνια (και πολύ πίσω). Σε όλη την επίσημη αγωνιστική του καριέρα μάζεψε μόλις 1 βαθμό. Οι καμπύλες απόδοσης ήταν τραγικές (ψόφιο χαμηλά, έκανε ξαφνικό ξέσπασμα ψηλά) και έστριβε μόνο μετά από επίδοση χαρτοσημασμένης αίτησης.
Η μεγάλη ελπίδα της Βρετανίας για κυριαρχία στη Formula 1 τις αρχές της δεκαετίας του '50 κατέληξε σε φιάσκο ύστερα από θεμελιώδη λάθη στην εφαρμογή της αρχικής σύλληψης. Όμως αυτό δε σημαίνει πως η BRM V16 δεν έμεινε στην ιστορία, για ένα σωρό άλλους λόγους.Περισσότερα εδώ: http://members.madasafish.com/~d_hodgkinson/brm-V16.htm
-
Juan Manuel Fangio.
-
Maserati 250F το '57 στο Ring
Bruce γρήγορα το video!
-
Ring δεν είναι, έχεις δίκιο
-
Αεροδρόμιο της Modena μήπως;;;
-
Ναι
-
Nαι κάτι τέτοιο πρέπει να είναι. Δοκιμές της Μaserati κοντά στο εργοστάσιο κι ένα βιντεάκι για να τις θυμούνται.
-
Τελικά όλοι ξέραμε την απάντηση, εκτός από αυτόν που την έβαλε
Bruce, πλάκα κάνω, ε;
-
-
Pascal Fabre
Team El Charro AGS
1987, Estoril
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Fiorano λέει πάντως εδώ...... Τεσπά δεν μπορώ να επιμήνω γιατί δεν ξέρω κιόλας...
Αρρωστημένε Θάνατε δεν το έκανα επίτηδες!Είδες διορθώθηκα!
Το ξέρω ότι δεν το έκανες επίτηδες don't worry
Πάντως όταν το βίντεο παίζει στο 50 years of F1 onboard λέει για Μόντενα και η πίστα που οδηγεί ο Fangio σίγουρα δεν είναι το Fiorano, το οποίο χτίστηκε το '72 αν θυμάμαι καλά...
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Pascal FabreTeam El Charro AGS
1987, Estoril
H πίστα και η χρονιά δεν είναι αυτή (ένα χρόνο πριν) αλλά ούτε και ο οδηγός!!!
Closer look στο κράνος!!!
-
Ο χρήστης morbid death έγραψε:
Pascal Fabre
Team El Charro AGS
1987, Estoril
H πίστα και η χρονιά δεν είναι αυτή (ένα χρόνο πριν) αλλά ούτε και ο οδηγός!!!
Closer look στο κράνος!!!
O Capelli?
Eδώ βρήκα μια παρόμοια που μάλλον την δίνουν http://www.garagevirtuale.com/ASP2/lista.asp?id=4&lang= -
Όχι, όχι... Ο Capelli είχε άσπρο κράνος με μπλε πάνω μέρος και οριζόντιες ρίγες στα χρώματα της Ιταλίας στο πλάι...
Ο τύπος που το οδηγεί στη φωτό δεν αγωνίατηκε ποτέ με αυτό το μονοθέσιο...
Πρόκειται για... καλοκαιρινές δοκιμές
-
Πρεπει να ειναι ο Ντιντιε Πιρονι στη μοναδικη περιπτωση που οδηγησε μονοθεσιο, αναμεσα στο φοβερο ατυχημα του και το θανατο του με powerboats.
Edit: Σιγουρα αυτος ειναι, βρηκα και το link
-
Σωστότατος!!!
(Ωραίο λινκ!!!)
Βάζεις ερώτηση
-
Επειδη κολλαω ας βαλω μια ευκολη βασικων γνωσεων:
Ποια ειναι η πρωτη πιστα;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Επειδη κολλαω ας βαλω μια ευκολη βασικων γνωσεων:Ποια ειναι η πρωτη πιστα;
A1 ring ????? (A το πρωτο γραμμα, 1 ο πρώτος αριθμός)
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Επειδη κολλαω ας βαλω μια ευκολη βασικων γνωσεων:Ποια ειναι η πρωτη πιστα;
Αν δεν μιλάς για σιρκουί που αποτελούνταν από δημόσιους δρόμους όπως το LeMans του 1906 με γύρο μήκους 105 χιλιομέτρων(!!!), τότε η πρώτη πίστα είναι η Brooklands στην Αγγλία (1907).
-
Το Μπρουκλαντς, σωστα!!!
Συνεχιζεις...
Quiz F1!