-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Μιά ερώτηση που έχω εγώ είναι:
Αν κάποιος επίδοξος κλέφτης είναι αρκετά 'μάγκας', δε θα έχει προετοιμαστεί με τα κατάλληλα ηλεκτρονικά 'παρασιτογόνα', ώστε με το που 'ακούει' το αμάξι να πάει να στείλει σήμα μέσω GSM να το μπλοκάρει?Είναι πολύ απλό αυτό που λες και γίνετε πολύ εύκολα, το σύστημα αυτό για μένα είναι απλά ένα επιπλέον σύστημα προστασίας και δεν υπάρχει κάτι που να σε εξασφαλίζει 100%.
Δεν νομίζω να μπορείς να το μπλοκάρεις και δύσκολο να εντοπίσεις τη κεραία (μπορεί να έχει μια παραπλανητική πίσω από το ντουλαπάκι και μια κρυμμένη). Συνήθως αφού κλέψουν το αυτοκίνητο το παρατάνε αμέσως κάπου απόμερα για μερικές μέρες και αν δεν το εντοπίσει ο ιδιοκτήτης του, τότε πηγαίνουν και το σηκώνουν κανονικά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν νομίζω να μπορείς να το μπλοκάρεις...Ας μην πονηρέψουμε τους κλέφτες (όσους δεν ξέρουν τέλος πάντων...)με το πως μπλοκάρετε το GPS
Είναι πολύ εύκολο πάντως και ο **nidosan **μίλησε για 'μάγκες' κλέφτες και αυτοί σίγουρα θα το ξέρουν... -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Το κόστος της λύσης που λες περιλαμβάνει μόνο το κομμάτι του GPS/GSM tracking module? Πρέπει να το κάνεις interface με υπάρχων σύστημα συναγερμού ή έχει/παίρνει δικούς του αισθητήρες κλπ? ?..
Είναι πλήρες GPS/GSM tracking που απλά στέλνει και λαμβάνει SMS με τη θέση κλπ. Δεν έχει σύνδεση με συναγερμό. Από εκεί και πέρα όμως έχει εισόδους/εξόδους που μπορείς να τηλεχειρίσεις για διακοπή καυσίμου κλπ. Δεν έχει κάποιο εξωτερικό interface, αλλά αν ασχοληθείς μπορείς να κάνεις πολλά! Έχει manual 500 σελίδων με ΑΤ εντολές.
Ενδιαφέρον ακούγεται..
Πώς του τις περνάς τις εντολές - έχει port για σύνδεση π.χ. με laptop & κάποιο configuratiion software ή κάτι άλλο?
Άν κατάλαβα καλά πρέπει να το κάνεις interface με motion sensors ή ό,τι άλλο θέλεις εσύ, έτσι? Για να σου 'μιλάει' σε διάφορα άλλα events εννοώ, όχι μόνο όταν εντοπίσει ότι κουνήθηκε το αμάξι...
Μπορεί να σε πάρει και τηλέφωνο ή μόνο SMS στέλνει? Ρωτάω γιατί αν πάρει τηλέφωνο είναι πολύ μεγαλύτερες οι πιθανότητες π.χ. να σε ξυπνήσει αν κοιμάσαι και να προλάβεις το κακό 'εν τη γεννέση' - ενώ με SMS μπορεί να το δεις όταν είναι ήδη σε νταλίκα το αμάξι, κλπ...
Πάντως, με 500 σελίδες manual (μια γλώσσα?) πρέπει να κάνει παπάδες!.....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ενδιαφέρον ακούγεται..Πώς του τις περνάς τις εντολές - έχει port για σύνδεση π.χ. με laptop & κάποιο configuratiion software ή κάτι άλλο?
Άν κατάλαβα καλά πρέπει να το κάνεις interface με motion sensors ή ό,τι άλλο θέλεις εσύ, έτσι? Για να σου 'μιλάει' σε διάφορα άλλα events εννοώ, όχι μόνο όταν εντοπίσει ότι κουνήθηκε το αμάξι...
Μπορεί να σε πάρει και τηλέφωνο ή μόνο SMS στέλνει? Ρωτάω γιατί αν πάρει τηλέφωνο είναι πολύ μεγαλύτερες οι πιθανότητες π.χ. να σε ξυπνήσει αν κοιμάσαι και να προλάβεις το κακό 'εν τη γεννέση' - ενώ με SMS μπορεί να το δεις όταν είναι ήδη σε νταλίκα το αμάξι, κλπ...
Πάντως, με 500 σελίδες manual (μια γλώσσα?) πρέπει να κάνει παπάδες!.....
Κάνεις κανονικά σύνδεση με RS232 και από εκεί μπορείς να το προγραμματίσεις.
Δεν είναι συσκευή εμπορίου, είναι πλακέτα με ένα connector 80 pin το οποίο έχει εισόδους, εξόδους κλπ και είναι όλα προγραμματιζόμενα.
Λογικά θα μπορεί να σε πάρει και τηλέφωνο, δεν το έχω ψάξει αυτό, αλλά αντί να του ορίσεις να σου στείλει sms θα του ορίζεις να σε καλέσει.
350 σελίδες (μια γλώσα) είναι οι ΑΤ εντολές και όλο το manul σε software-hardware πρέπει να είναι πάνω από 1000 σελίδες.
Είναι για κατασκευαστές και ανάπτυξη εφαρμογών, οπότε τα έχει όλα αναλυτικά, δεν είναι ένα απλό user manual που απευθήνετε στον τελικό χρήστη. -
Με ενδιαφέρει το manual, να δούμε τι κάνει....
Υπάρχει κάπου σε hard copy?Ευχαριστώ!
Εφαρμογές τηλεματικής για ασφάλεια αυτοκινήτων