-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Nα ρωτήσω κάτι ως αδαής;
Το 'φιδιάζω' προέρχεται εκ της προσφιλούς συνήθειας των ερπετών να μένουνν κουλουριασμένα σε μια γωνία και να αράζουν;Βρίσκεις μια μεγάλη πέτρα και την αράζεις από κάτω που έχει δροσιά...
Επίσης θα εκτιμήσεις και την προστασία που παρέχουν οι φαρδιές κολώνες... κάνεις το γύρο ώστε να είσαι πάντοτε σε παράλλαξη με τον αξιωματικό και είστε και οι δύο ευτυχισμένοι! Playschool ένα πράμα... -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ε και Φ να πας, αν κλαφτείς λίγο στο 1ο γραφείο τις σβήνουν συνήθως.άτε να χαθείς ρε λαμόγιο, δεν πάω να κλαφτώ σε κανέναν!
-
Δε φαντάζεσαι πόσο το σιχαινόμουν όταν έρχονταν στο γραφείο να κλαφτούν... Και τις περισσότερες φορές τις σβήναμε...
Εκτός κι αν ο αξκός δε χώνευε κάποιον. Τότε του γράφαμε κι άλλες.
-
Άσε ρε τσατσονι, εσύ αποκλίεται να ήσουν στο 1ο γραφείο, για 2ρο γραφείο δαγκωτό σε κόβω!
-
Στη μονάδα στην παραμεθόριο ήμουν κατά βάση στο 4ο (λόγω οικονομικών σπουδών, μη χέσω) αλλά βοηθούσα και στο 2ο-3ο, καθώς και στον Εφοδιασμό αφού είχαν ανάγκη από άτομα.
Οταν ήρθα κοντά στην Αθήνα, ήμουν στο 1ο. Απ'όλα πέρασα.
-
Πάντως οι 'παραπάνω μήνες' του Δόκιμου ΔΕΝ είναι μήνες φαντάρου.
Δεν σταματάει η ζωή σου, όπως του φαντάρου.Και είσαι από την αρχή, και ως νέοπας, ο 'κύριος Τσουτσουνίδης' (πχ), όχι το ποντίκι, το κωλόψαρο κλπ, και δεν έχεις από πάνω σου όλο το κομπλεξικό και αγράμματο λοχιαριό.
Όπως παρατηρεί ο αείμνηστος Ρένος Αποστολίδης στη μνημειώδη και σπαρακτική 'Πυραμίδα 67' (βασισμένη στο προσωπικό του ημερολόγιο ως φαντάρου του ΕΣ στην πρώτη γραμμή, στον εμφύλιο πόλεμο, σε Γράμμο και Βίτσι) το μεγαλύτερο μίσος μεταξύ ανθρώπων δεν είναι ούτε εθνοτικό, ούτε ταξικό, είναι το μίσος των αμόρφωτων για τους μορφωμένους.Εγώ το μετάνιωσα πολύ πικρά που δεν υπηρέτησα ως Δόκιμος. Δεν μετάνιωσα πάντως που πήγα σε μάχιμη μονάδα εκστρατείας. What doesn't kill you, makes you stronger (and wiser).
-
Δεν είναι έτσι ακριβώς, μετά απο κάποιο καιρό που παλιώνεις (με τα 12μηνα τώρα δεν ξέρω πότε και αν γίνετε) τα πράγματα αλλάζουν πολύ, σαν δόκιμος δεν παλιόνεις ποτέ, αν στο τάγμα είνα ικα ιμόλις 2-3 δόκιμοι τις υπηρεσίες παραμονή Χρ, ανήμερα ή Παραμονή Πρωτ, και ανήμερα τις πέρνουν επ'όμου!
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Διαφωνώ με αυτό... Η Κύπρος αυτή τη στιγμή είναι καλύτερα από ξενοδοχείο και σαν εγκαταστάσεις και σαν συνθήκες διαβίωσης. Συν το ότι παίρνεις ένα σεβαστό ποσό κάθε μήνα, συν ότι δε θες πάνω από 1 ώρα για να πας σπίτι σου, όταν είσαι με άδεια (εννοείται όλα τα εισητήρια πληρωμένα), συν-συν-συν... Από Έβρο ή νησί καλύτερα είναι ΙΜΟ.
Άντε Βαγγέλη, με το καλό...
Οι αδερφοί δύο φίλων μου έχουν πάει (ο ένας υπηρετεί τώρα) και δεν συμφωνούν. Αφενός, οι Κύπριοι δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τους Έλληνες φαντάρους, αφετέρου τα λεφτά είναι μόνο 300 ευρώ -τώρα ετοιμάζεται να πάει και ο ξάδερφος του φίλου μου-, τα οποία στην Κύπρο δεν είναι και πολλά χρήματα, καθότι είναι πανάκριβα όλα...
Όσο για την απόσταση, ναι μεν είναι 1-1,5 ώρα, αλλά δεν κανείς δεν έρχεται Ελλάδα πάνω από 2-3 φορές όσο καιρό μείνει Κύπρο (δηλ. εννιά μήνες).Και ποιος σου είπε ότι σε όλες τις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας οι ντόπιοι συμπαθούν τους φαντάρους?
300 Ε είναι για τον απλό φαντάρο. Αν γίνεις δεκανέας ή λοχίας είναι παραπάνω και πίστεψέ με, αν δε τα τρως στα κ@λ@μπαρα της Λευκωσίας, θα χρειαστεί να σου στείλουν τραγικά λιγότερα οι δικοί σου απ' ότι, πχ, σε ένα νησί, ακόμα και απλός φαντάρος να είσαι.
Όσο για την άδεια, εξαρτάται τι χρήση θα κάνει της άδειάς του ο καθένας, Εγώ άργησα να πάρω τις 2 πρώτες μου στην Κύπρο (ήταν 14 μήνες τότε στο νησί), αλλά αποζημιώθηκα γι' αυτό, καθώς προς το τέλος την έκανα συνέχεια. Συν ότι κονόμησα και 1-2 τιμητικές (πράγμα όχι και πολύ δύσκολο εκεί κάτω), οπότε ερχόμουν για αρκετό καιρό.
Α! Και κάτι άλλο. ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ η ζωή στην Κύπρο σε περίπτωση εξόδου (χειμώνα-καλοκαίρι) με οποιαδήποτε παραμεθόριο στην Ελλάδα, όπου ιδιαίτερα το χειμώνα κωλοβαράς παρέα με παππούδες στον καφενέ και αν θες να πας κάπου καλύτερα πρέπει να κάνεις ολόκληρο ταξίδι...
n_olympios
Δεν ξέρω σε τι περιπτώσεις έτυχες, εμείς εξαντλήσαμε ΟΛΗ την άδειά μας στο νησί και ήρθαμε Αθήνα 20 μέρες πριν το χαρτί, αφήσαμε τα πράγματά μας στο στρατόπεδο και ξαναγυρίσαμε μόνο για τη λέλα! -
Τη ρόζα θες να πείς!
-
Ρόζα για σένα ψάρακα! Εγώ πήρα αρχικά λευκό...
Η Λέλα ρε... Από το απολύομαι... τόσους μηνες δεν έμαθες την διάλεκτο?
-
Εγώ έκανα Ελλάδα φαντάρος ρε, δεν γυρνούσα απο την Ελλα΄δα με διαβατήριο!
Λέλα ΔΕΝ την λέγαμε την ρόζα!
Λελέ οκ λέγαμε και απολελέ και διάφορα άλλα τέτοια, που τώρα που τα γράφω αισθάνομαι λίγο γελοίος!
Αλλά Λέλα ΠΟΤΕ! Παλιοάπιστοι, κερατώσατε την Ρόζα!
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Οι γραπτές εξετάσεις είναι ένα ερωτηματολόγιο 80 (συχνά πυκνά επαναλαμβανόμενων) ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής ή σωστό/λάθος κάποιες από τις οποίες είναι... κάπως! Π.χ. 'Εχετε ποτέ σκεφτεί σοβαρά να αυτοκτονήσετε;', 'Μισείτε τους ανθρώπους;' και φυσικά το all time classic 'Είστε απεσταλμένος του Θεού;'
Στο τεστ γενικά φροντισε να δώσεις κάποιες λάθος απαντήσεις (πραγματικά πρέπει να έχεις το νου σου για να γίνει κάτι τέτοιο) αλλά μην το χοντρύνεις και απαντήσεις λάθος στις psycho ερωτήσεις...
Εναν από τη σειρά μου που απάντησε κάτι παλαβομάρες για πλάκα (υποτίθεται τουλάχιστον ), τον στείλανε για μια εβδομάδα στην ψυχιατρική κλινική του 424 και τον βγάλανε Ι4 ψυχολογικό. Οχι οτι τον χάλασε βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο
Τα τεστ είναι ένα τεστ νοημοσύνης κι ένα ψυχολογικό τεστ (με περίπου 600 ερωτήσεις το δεύτερο). Και τα δύο μπορεί να φαίνονται ηλίθια, αλλά δεν είναι. Ιδίως το μεγάλο θεωρείται από τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στο είδος του!
Όσο για το να σε βγάλουνε Ι ψυχολογικό μόνο με μερικές μλκίες σ' ένα τεστ, αποκλείεται... αυτά είναι βλακείες των καραβανάδων... Και να σε βγάλουν Ι4 ψυχολογικό τι έγινε;;; Το χρησιμοποιείς καταλλήλως και περνάς ζάχαρη... Ούτε φαίνεται μετά (στο απολυτήριο) εννοείται!
Όσο για τον φίλο που μετάνιωσε που δεν υπηρέτησε δόκιμος, τι να πω, απόψεις είναι αυτές, προσωπικά το σκυλομετάνιωσα για τους 12 μήνες που χαράμισα στο στρατό...
Πάντως η διαδικασία επιλογής για ΥΕΑ ήταν η μεγαλύτερη λούφα στο κέντρο... Τρελό γέλιο
Όσο για την επεξήγηση του όρου 'φιδιάζω' δεν θα επεκταθώ... Από κοντά γιατρέ μου! Συνοδεία κοψιδιών κατά προτίμηση
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Όσο για την επεξήγηση του όρου 'φιδιάζω' δεν θα επεκταθώ... Από κοντά γιατρέ μου! Συνοδεία κοψιδιών κατά προτίμηση
Tόσο καλά είναι ρε σεις;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Tόσο καλά είναι ρε σεις;
Αναλόγως την παρέα...
-
εγω λεω περιμενε να δεις που θα πας πρωτα
αμα πας σε καμια μοναδα, οπως εγω και βγαινεις 1 φορα στις 20 τι να το κανεις? ασε που η μοναδα δεν ειχε παρκινγκ και ο μοναδικός που είχε αυτοκίνητο το άφηνε απεξω.
χαζομάρα δεν είναι να κάθεται το αυτοκίνητο 20 μέρες έξω απο ενα στρατόπεδο? ειδικά αμα είσαι και σα κανα νησί (όπως πάλι εγω)
περιμένε να δεις εγω λεω
-
ήρθε το χαρτίιιιιιιιιιιι
14 Φλεβάρη
6ο ΣΠ Κόρινθο!
Ούτε καν μηχανικό ρε...
άντε με τις υγείες μας γαμώ το βίσμα που ΔΕΝ έχουμε...
-
Ναι αλλα Κορινθο... Διπλα δηλαδη...
-
Μμμμμ και ωραία ημερομηνία!
Καλή θητεία και καλά να περάσεις!
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Μμμμμ και ωραία ημερομηνία!Ο στρατός δέν είναι για έρωτες
Καλή θητεία και απο μένα. -
δες συμπτωση..
24 φεβ. 2004...ωραια ειναι στη κορινθο....
Θητεία? Ωχωχωχ...