-
Πάρτε και μερικές φωτογραφίες από το νέο μου αυτ/το....
-
Συγνώμη για όλο το θάρρος που παίρνω, άλλα μήπως πρέπει να το ξεκινήσουμε το θέμα του club γιατί έχω την αίσθηση ότι υπάρχει όρεξη και θέληση!!!
Σχετικά με τα λάδια κάπου είχα διαβάσει ότι αν το αμάξι δεν το φτάνει συνέχεια στους κόφτες ή τέλος πάντων δεν το φτάνεις 6.000 στροφές για να αλλάξεις ταχύτητα τότε και με απλό -μη συνθετικό- λάδι δεν θα έχεις πρόβλημα.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλημέρα.Για τους γνώστες της αγγλικής γλώσσας , υπάρχει στο εξωτερικό club Almera του οποίου φυσικά έγινα μέλος.....
Για περισσότερα, πατήστε εδώ:
http://www.almeraownersclub.com/newforu ... 0d4f41ea2&
Καλοτάξιδο το Almera.
Έίμαι κάτοχος ενος Almera Challenge 1.4 (mod. 1999) και είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το συγκεκριμένο μοντέλο, τουλάχιστον όσο αφορά τα μηχανικά μέρη και τον κινητήρα. Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.
Αν θέλεις forum για NISSAN γενικά τότε δες το site
http://www.nissanforums.com/ -
Ο χρήστης Giannis_K έγραψε:
Καλημέρα.
Για τους γνώστες της αγγλικής γλώσσας , υπάρχει στο εξωτερικό club Almera του οποίου φυσικά έγινα μέλος.....
Για περισσότερα, πατήστε εδώ:
http://www.almeraownersclub.com/newforu ... 0d4f41ea2&
Καλοτάξιδο το Almera.
Έίμαι κάτοχος ενος Almera Challenge 1.4 (mod. 1999) και είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το συγκεκριμένο μοντέλο, τουλάχιστον όσο αφορά τα μηχανικά μέρη και τον κινητήρα. Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.
Αν θέλεις forum για NISSAN γενικά τότε δες το site
http://www.nissanforums.com/Καλησπέρα.
Το ξέρω αυτό το club, εννοούσα για Almera εγώ
Επίσης υπάρχει και το παρακάτω γενικά για Nissan: -
Για να ιδρύσουμε μια λέσχη πως πρέπει να ξεκινήσουμε, ξέρει κανείς;
Δεν κανονίζουμε μια συνάντηση, ώστε να τα πούμε από κοντά;
-
Αν θέλετε βοήθεια τεχνικήs φύσεως web/dns hosting και forum εδώ είμαστε.
-
Ο χρήστης Dracumel έγραψε:
Για να ιδρύσουμε μια λέσχη πως πρέπει να ξεκινήσουμε, ξέρει κανείς;Δεν κανονίζουμε μια συνάντηση, ώστε να τα πούμε από κοντά;
Αυτό θα ήταν το καλύτερο αλλά η απόσταση είναι το κύριο εμπόδιο για εμένα
-
Που μένεις;
Νομίζω ότι για να κάνουμε μια αρχή πρέπει να συναντηθούμε πρώτα...
-
Ο χρήστης Dracumel έγραψε:
Που μένεις;Νομίζω ότι για να κάνουμε μια αρχή πρέπει να συναντηθούμε πρώτα...
Όπως γράφω και στα στοιχεία στα αριστερά,στο Ηράκλειο Κρήτης. Κανονίστε εσείς συνάντηση και κανονίζω άνοδο αν είναι. Δεν είναι εκεί το θέμα.
-
Καλησπέρα.
Το μεσημέρι γύρισα από Καστοριά όπου ήμουν οικογενειακώς για το 3ήμερο, πραγματοποιώντας και το παρθενικό ταξίδι του αυτ/του εκτός πόλης.
Η διαδρομή Θεσ/νίκη - Καστοριά είναι πολύ ωραία, περιλαμβάνει Εγνατία Οδό αλλά και πολλές στροφές - ανηφόρες στα τελευταία 50χλμ. (Ανέβηκα και στο Νυμφαίο). Το αμάξι είναι πολύ ξεκούραστο στην Εθνική, αρκετά οικονομικό και όχι πολύ θορυβώδης. Όταν δέ αρχίζουν οι στροφές, είναι σφιχτό αλλά δεν προδιαθέτει για πολλά - πολλά(ίσως επειδή έχω ακόμη το 'σύνδρομο του Punto GT') επειδή η ανάρτηση δεν παύει να είναι για οικογενειακό αμάξι και όχι για GT.
Επιπλέον των παραπάνω, επειδή το έστρωνα δέν ανέβαζα πάνω από 4000σαλ και όχι πάνω από 140χλμ στο κοντέρ. Έκανα 600χλμ (έχει 1200χλμ συνολικά) και διαπίστωσα μιά έντονη αλλαγή στον ήχο του κινητήρα μετά τις 4000σαλ(όταν το ξεπέρασα για λίγο σε μιά προσπέραση). Ρωτώντας έναν φίλο μου μηχανικό της Νισσάν μου είπε ότι από εκείνο το σημείο αρχίζει η λειτουργία του vvti και γι'αυτό ακουγόταν έστι. Συνολικά βρήκα το αμάξι καλύτερο από ότι περίμενα, ροπάτο, οικονομικό, άνετο, 'σφιχτό' όπου χρειαζόταν και με καλά φρένα.
Άριστες εντυπώσεις λοιπόν από την πρώτη επίπονη λίγο δοκιμασία στην οποία το υπέβαλα. -
Puntolord, μήπως έτυχε τις τελευταίες μέρες να δεις ένα Λεόν με σκασμένο λάστιχο στην Ανθέων; Και να το πεις στον οδηγό του;
Ήταν ολοκαίνουριο, πήγαινε αρκετά σβέλτα και είχε περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με το δικό σου!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Puntolord, μήπως έτυχε τις τελευταίες μέρες να δεις ένα Λεόν με σκασμένο λάστιχο στην Ανθέων; Και να το πεις στον οδηγό του;Ήταν ολοκαίνουριο, πήγαινε αρκετά σβέλτα και είχε περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με το δικό σου!
Καλησπέρα.
Όχι φίλε, δεν ήμουν εγώ. Αλλά μή μου πείς ότι υπάρχει και άλλο τέτοιο sedan Almera Challenge στη Θεσ/νίκη....ήθελα να είχα την πρωτοκαθεδρία!
-
Γεια σας και απο μενα.
Ειμαι κατοχος micra μοντ.99 1000cc εδω και 2 χρονια.Κατα πολυ ευχαριστημενος οικονομικοτατο και γκαζιαρικο.Σκεφτομαι τωρα να ανεβω λιγο σε κατηγορια και να παρω το ALMERA 1.5 CHALLENGE.
Αντε με το καλο περιμενω ενα club για μας τους κατοχους NISSAN
-
Ο χρήστης Atlantis έγραψε:
Γεια σας και απο μενα.Ειμαι κατοχος micra μοντ.99 1000cc εδω και 2 χρονια.Κατα πολυ ευχαριστημενος οικονομικοτατο και γκαζιαρικο.Σκεφτομαι τωρα να ανεβω λιγο σε κατηγορια και να παρω το ALMERA 1.5 CHALLENGE.
Αντε με το καλο περιμενω ενα club για μας τους κατοχους NISSAN
Καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα.
Εάν θέλεις να ρωτήσεις κάτι για το ALMERA 1.5 CHALLENGE, το αγόρασα πρίν 1 μήνα περίπου, ρώτησέ με ότι θέλεις.
-
Σε ευχαριστω πολυ.
Βασικα το εχω ψαξει πολυ το θεμα (Προσπεκτους-Service Manuals)κ.α
το μονο που δεν εχω νιωσει ειναι η επιταχυνση του,ειναι καλη?Και εδω και καιρο ψαχνω να βρω τροπο να του δωσω κι αλλα αλογα.
Κατι ακουσα οτι η Nissan βαζει TURBO ειναι αληθεια? -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Αλλά μή μου πείς ότι υπάρχει και άλλο τέτοιο sedan Almera Challenge στη Θεσ/νίκη....ήθελα να είχα την πρωτοκαθεδρία!Μπορεί και να την έχεις! Scan το δρόμο σε όλες τις βόλτες σου, και θα το διαπιστώσεις!΄
-
Γειά σας παιδιά
Είμαι και εγώ ένας κάτοχος ενος τρίθυρου Ν15 του 98!
Φυσικά και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος άπο το αυτοκίνητο!
Τώρα τελευταία μου έχει μπει το μικρόβιο να του βάλω πίσω δισκόφρενα,δεν έχει ΑΒS, μήπως έχετε καμμιά ιδέα?
Όσο για το club count me in!!!σας ευχαριστω εκ των προτέρων...
Φιλικά -
Για γραφτε!
Με ενδιαφερει το θεμα του φιλου 'adwnisgr'
Οσο για το club οταν κλεισω τα 18 -
επηδεί έχω χάσει το manual του αυτοκινήτου (Nissan Almera N15 96β) υπάρχει κάποιος να μου το φωτοτυπήσει και να μου το στείλει με αντικαταβολή???
Το αμάξι (τρίθυρο Ν15) το 'κληρονόμησα' από την μάνα μου και διαπίστωσα ότι δεν είχε κάνει τα απαιτούμενα service. Το μόνο που έκανε ήταν κάθε 5.000χλμ να αλλάζει λάδια (συνθετικά) και κάθε 10.000χλμ να αλλάζει μπουζί, φίλτρα βενζίνης, λαδιού και αέρα. Τώρα το αμάξι έχι 89.000χλμ.
Τι θα πρέπει να ελέγξω και τι να αλλάξω από εδώ και πέρα; -
Ο χρήστης boo έγραψε:
επηδεί έχω χάσει το manual του αυτοκινήτου (Nissan Almera N15 96β) υπάρχει κάποιος να μου το φωτοτυπήσει και να μου το στείλει με αντικαταβολή???Το αμάξι (τρίθυρο Ν15) το 'κληρονόμησα' από την μάνα μου και διαπίστωσα ότι δεν είχε κάνει τα απαιτούμενα service. Το μόνο που έκανε ήταν κάθε 5.000χλμ να αλλάζει λάδια (συνθετικά) και κάθε 10.000χλμ να αλλάζει μπουζί, φίλτρα βενζίνης, λαδιού και αέρα. Τώρα το αμάξι έχι 89.000χλμ.
Τι θα πρέπει να ελέγξω και τι να αλλάξω από εδώ και πέρα;Καλημέρα φίλε.
Προτείνω τα παρακάτω:- Αλλαγή ιμάντα χρονισμού
- Αλλαγή φίλτρου αέρα καμπίνας επιβατών
- Αλλαγή βαλβολίνες
- Αλλαγή Υγρών φρένων
- Τακάκια
- Έλεγχο σε ρουλεμάν τροχών-εξάτμιση-αμορτισέρ-υγρά τιμονιού-μπαταρία-σκουριές-ευθυγράμμιση τροχών-καυσαέρια(αισθητήρα 'λ')
Αυτά τα ολίγα...
NISSAN FORUM