-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Παίδες εγώ δεν έχω Nissan, αλλά θα σας πω την εμπειρία μου από μια Nissanούμπα φωτιά!!!Κολλητός πήρε το 4θυρο Sunny, το 4Χ4 και του έχωσε σπλάχνα (κινητήρα και μετάδοση) από GTiR, φρένα από Porsche και ΤΕΙΝ ανάρτηση ρυθμιζόμενη και το αποτέλεσμα είναι ΟΥΑΟΥ!!!
Το αμάξι τα σκάει χαλαρά σε Ιmpreza WRX και από οδική συμπεριφορά, τραίνο!!! Best value for money 4κίνητο 220+ αλόγων...
-
Είχα το Ν13 1.4 12 VALVE 81 HP...
250000 ΧΛΜ χωρίς ουσιαστικά προβλήματα για 11 χρόνια...
Οπως βλέπετε με τη Laguna παραμένω μέσα στη συμμαχία Renault Nissan...
Αλλωστε το ΡΚ6 6άρι σαζμάν που φοράει η Laguna είναι...κατασκευής Nissan,όπως και ο 3.5 245ps V6 που φοράει το VelSatis δεν είναι άλλος απο τον γνωστό κινητήρα των 350Z και Μurano... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχει εξελιχθεί σε κονσόρτσιουμ. Κοινή πολιτική, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, κοινό οικονομικό πλάνο με μοίρασμα αγορών. Έτσι διασώζεται η Nissan και η Renault αποκτά πρόσβαση στο επιτυχημένο ιαπωνικό μοντέλο διοίκησης και παραγωγής.H Νissan εδώ και 2 χρόνια είναι κερδοφόρα με τη Renault (ως αυτόνομη) να παρουσιάζει ζημιές. Παρ'όλα αυτα και η Renault παρουσιάζει κέρδη λόγω του μεριδίου της στη Nissan. Στο μέλλον θα χρησιμοποιηθούν όλο και περισσότερα εξαρτήματα με σκοπό την επιπλέον μείωση του κόστους.
-
To PK6 είναι το ίδιο που χρησιμοποιεί και το Megane 2.0T; Γιατί και εγώ είχα διαβάσει ότι είναι της Νισσάν, αλλά όπου έτυχε να ψάξω, δεν αναφερόταν ως αντικείμενο ανταλλαγής.
Η Ρενώ αποκτάει βάσεις για πιθανή είσοδο στην Αμερική και στην Ασία, ενώ η Νισσάν ορθοπόδησε ήδη. Πάντως, ο Γκον με την αποχώρηση του Σβάιτσερ ετοιμάζεται για την ανάληψη της προεδρίας της Ρενώ. Ελπίζω για το καλό της Νισσάν, να συνεχίσει η ανοδική πορεία. Αν και με το επικείμενο GT-R, μάλλον θα αρχίσει να ανεβαίνει στα μάτια πολλών, μετά το επιτυχημένο πείραμα με το 350Ζ. Και η Νισσάν χρειάζεται ανόρθωση του brand image, όπως και έναν πολύ καλό (έως και εξαιρετικό) αντικαταστάτη του Αλμέρα. Έχουν τα φόντα λέτε;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
To PK6 είναι το ίδιο που χρησιμοποιεί και το Megane 2.0T; Γιατί και εγώ είχα διαβάσει ότι είναι της Νισσάν, αλλά όπου έτυχε να ψάξω, δεν αναφερόταν ως αντικείμενο ανταλλαγής.Γιατί αναφέρουν πουθενά οτι τα Renault Vel Satis και τα Megane του εννιαίου εφοδιάζονται με τον VQ35DE; Εδώ το Autocar έγραψε (το διόρθωσε στο επόμενο τεύχος) οτι ο κινητήρας του 350Ζ είναι της Renault
Η Ρενώ αποκτάει βάσεις για πιθανή είσοδο στην Αμερική και στην Ασία, ενώ η Νισσάν ορθοπόδησε ήδη. Πάντως, ο Γκον με την αποχώρηση του Σβάιτσερ ετοιμάζεται για την ανάληψη της προεδρίας της Ρενώ. Ελπίζω για το καλό της Νισσάν, να συνεχίσει η ανοδική πορεία. Αν και με το επικείμενο GT-R, μάλλον θα αρχίσει να ανεβαίνει στα μάτια πολλών, μετά το επιτυχημένο πείραμα με το 350Ζ. Και η Νισσάν χρειάζεται ανόρθωση του brand image, όπως και έναν πολύ καλό (έως και εξαιρετικό) αντικαταστάτη του Αλμέρα. Έχουν τα φόντα λέτε;
H Renault ήθελε να μπεί και στην Ιαπωνική αγορά,έμμεσα όμως, κυκλοφορώντας τα Megane Scenic και Avantime με σήματα της Nissan. Ευτυχώς κάτι τέτοιο δε προχώρησε. Για εμένα η Nissan δεν έχει να αποδέιξει κάτι. Όποιοι παρακολουθούν τη πορεία και τα μοντέλα της εταιρίας παγκοσμίως γνωρίζουν τι γκάμα μοντέλων έχει και το σημαντικότερο πόσο ανταγωνιστικά είναι. Δυστυχώς η περιορισμένη γκάμα της Ευρώπης (δυστυχώς τα χρέη απο το 1993 και μετά οδήγησαν σε αυτό) έχει δημιουργήσει μια άλλη εικόνα. Η είσοδος του Murano αλλά και ενός ευρωπαϊκών προδιαγραφών Maxima (και όχι ενός αμερικανικών όπως γίνεται μέχρι τώρα) θα ανορθώσει το brand image. Επίσης θα συμφωνήσω πως χρειάζεται ένας πολύ καλός αντικαταστάτης του Almera αλλά δε το βλέπω μιας και ο πιθανότερος αντικαταστάτης θα είναι το Tiida ( http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=7063 ).
-
Καλησπερα!ειμαι κατοχος ενος micra racing απο αυτα του cup!περι αξιοπιστιας το αυτοκινητο ειναι πολυ καλο,χωρις να εχει παρουσιασει σοβαρα προβληματα παρολο που η χρηση του ειναι εξοντωτικη!ειναι εντελως νορμαλ οπως θα γνωριζετε και αντεχει!ειναι βεβαιως περισσοτερο γαλλικο κατα την αποψη μου(σασμαν,οδικη συμπεριφορα,στησιμο).ιαπωνικο ειναι σιγουρα το μοτερ και γενικα δεν ξερω αλλες λεπτομεριες!ωστοσο ειναι εκπληκτικο απο οδικη συμπεριφορα για την κατηγορια του και αυτο φαινεται αλλωστε απο τουσ χρονους που γραφει σε συγκριση με τα γιαρις,παρολη τη διαφορα ιπποδυναμης!και με μαμισιο στησημο για το δρομο ειναι επισης πολυ καλο!πολυ καλο και το 1200 σαν μοτερ σασμαν!πολυ δυνατα και τα 2 απο χαμηλα μεχρι τις 5000 στροφες περιπου.αυτα προς το παρον,απο τα καλυτερα μικρα αυτοκινητα κατα την αποψη μου και πολυ ενδιαφερον σχεδιαστικα!ξεχωριζει σε μια εποχη που τα περισσοτερα μοιαζουν!
Υ.Γ.το 3θυρο με ζαντες,χαμηλωμα και σποιλερακι μπροστα ειναι κουκλι.
-
Για το ενιαίο δεν λένε, αλλά τουλάχιστον συχνά - πυκνά αναφέρεται σχετικά με τον κινητήρα του Vel Satis και του Avantime, όπως και για τον κινητήρα που ίσως κινήσει το Fluence.
H Nissan δεν έχει να αποδείξει ότι φτιάχνει καλά αυτοκίνητα, απλά πρέπει να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να φτιάξει εντυπωσιακά αυτοκίνητα. Μακάρι να τα καταφέρει. Με το Revival Plan φρόντισε να κάνει ανακατατάξεις στα χρηματοοικονομικά/παραγωγικά της στοιχεία, ενώ πιστεύω ότι λόγω του νέου αέρα που πνέει στην εταιρεία, αποφασίστηκε και η στροφή όσον αφορά τον σχεδιασμό. Δάκτυλος της Renault; Δάκτυλος απλά του Γκον; Ίσως.
Σημασία έχει ο αντικαταστάτης του Αλμέρα (όποιο και να είναι) όπως και ο αντικαταστάτης της Πριμέρα, να είναι αυτοκίνητα που να χτυπάνε κορυφή, και όχι να μένουν πίσω από την τριάδα, αυτά για το ευρύ κοινό. Με τα X-Trail, Murano, πιστεύω ότι κερδίζει σε όνομα, ενώ όσον αφορά το Maxima, πιστεύω ότι και το καλύτερο της κατηγορίας να είναι, οι πωλήσεις του θα τείνουν στο 0. Ίσως να είναι έξυπνη κίνηση, η προσφορά εναλλακτικής φύσης αυτοκινήτων. Τι εννοώ; Αν το Tiida είναι ο τελικός αντικαταστάτης του Αλμέρα, πιστεύω ότι θα προσπαθήσουν να το πουλήσουν ως μερικώς διαφοροποιημένο μοντέλο από τα υπόλοιπα της κατηγορίας, είτε στις δυνατότητες είτε στο χαρακτήρα.
-
H Nissan δεν έχει να αποδείξει ότι φτιάχνει καλά αυτοκίνητα, απλά πρέπει να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να φτιάξει εντυπωσιακά αυτοκίνητα. Μακάρι να τα καταφέρει. Με το Revival Plan φρόντισε να κάνει ανακατατάξεις στα χρηματοοικονομικά/παραγωγικά της στοιχεία, **ενώ πιστεύω ότι λόγω του νέου αέρα που πνέει στην εταιρεία, αποφασίστηκε και η στροφή όσον αφορά τον σχεδιασμό. Δάκτυλος της Renault; Δάκτυλος απλά του Γκον; Ίσως. **
To υπάρχον Primera που ξεκίνησε τη νέα τάση στο σχεδιασμό των Nissan υπήρχε ως σχέδιο πριν τη συμφωνία με τη Renault.
-
Ο χρήστης Nikolas-Ron έγραψε:
Καλησπερα!ειμαι κατοχος ενος micra racing απο αυτα του cup!περι αξιοπιστιας το αυτοκινητο ειναι πολυ καλο,χωρις να εχει παρουσιασει σοβαρα προβληματα παρολο που η χρηση του ειναι εξοντωτικη!ειναι εντελως νορμαλ οπως θα γνωριζετε και αντεχει!ειναι βεβαιως περισσοτερο γαλλικο κατα την αποψη μου(σασμαν,οδικη συμπεριφορα,στησιμο).ιαπωνικο ειναι σιγουρα το μοτερ και γενικα δεν ξερω αλλες λεπτομεριες!ωστοσο ειναι εκπληκτικο απο οδικη συμπεριφορα για την κατηγορια του και αυτο φαινεται αλλωστε απο τουσ χρονους που γραφει σε συγκριση με τα γιαρις,παρολη τη διαφορα ιπποδυναμης!και με μαμισιο στησημο για το δρομο ειναι επισης πολυ καλο!πολυ καλο και το 1200 σαν μοτερ σασμαν!πολυ δυνατα και τα 2 απο χαμηλα μεχρι τις 5000 στροφες περιπου.αυτα προς το παρον,απο τα καλυτερα μικρα αυτοκινητα κατα την αποψη μου και πολυ ενδιαφερον σχεδιαστικα!ξεχωριζει σε μια εποχη που τα περισσοτερα μοιαζουν!Γειά σου Νικόλα,οδηγώ και εγώ καθημερινά ένα Micra 1.2 3θυρο Techna και θεωρώ πως είναι εκπληκτικό αυτοκίνητο. Κιβώτιο πάρα πολύ καλό (ιαπωνικότατο),ανάρτηση με σωστή αναλογία άνεσης-σπόρ στησίματος και μοτέρ που σκοτώνει. Έχει και ορισμένα σημεία που θα μπορούσε να είναι καλύτερο όμως όπως είναι η πλευρική στήριξη (ανύπαρκτη), η αίσθηση στο τιμόνι (δεν είναι καθόλου κακή αλλά θα προτιμούσα να μην ελαφρένει τόσο πολύ το τιμόνι) και το ευαίσθητο BAS. Θα ήθελα να μου πέις αν ο θόρυβος στο racing κουράζει μετά απο λίγη ώρα.
-
Να υποθέσω ότι εννοείς το Fusion, ε; Το γεγονός όμως ότι παρήχθη με ελάχιστες αλλαγές, από πρωτότυπο σε τελικό μοντέλο παραγωγής, είναι ένα πράγμα στο οποίο δεν μας είχε συνηθίσει η Nissan. Ίσως οι παλιότεροι φορουμίστες να θυμούνται κάτι πραγματικά πρωτότυπα που έβγαζε η Νισσάν κατά τις αρχές του '90 και όμως στην παραγωγή έβγαιναν τα απόλυτα συντηρητικά μοντέλα (εξαιρείται το Μίκρα '93). Εκεί πιστεύω ότι μπορεί να έφταιξε ο αέρας ανανέωσης που έφερε όλη αυτή η κατάσταση. Και ύστερα, νομίζω ότι εταιρεία που παίζει τα τελευταία της χαρτιά (όπως η Νισσάν με τα χρέη που είχε μαζέψει), δεν κάνει το μετέωρο βήμα του πελαργού, να χάσει με το πιο κλασικό αυτοκίνητο - επιλογή οικογενειαρχών λόγω του σχεδίου του.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Γειά σου Νικόλα,οδηγώ και εγώ καθημερινά ένα Micra 1.2 3θυρο Techna και θεωρώ πως είναι εκπληκτικό αυτοκίνητο. Κιβώτιο πάρα πολύ καλό (ιαπωνικότατο)...Το κιβώτιο απ'ότι ξέρω είναι της Renault...
-
Καλημερα!το κιβωτιο περσι που το ανοιξα για συνχρονιζε εχει το σημα της ρενω χαραγμενο πανω στην χελωνα και πουθενα δεν γραφει νισσαν!αλλωστε και σε αισθηση γαλλικο μου κανει.λεγεται οτι προερχεται απο κλιο 1200.το τιμονι εχει πολυ καλη αισθηση μετα τα 20-30 χλμ αλλα οταν το αμαξι γυρισει πανω απο μια συγκεκριμενη γωνια παιρνει εντολη ο εγκεφαλος για παρκαρισμα και μαλακωνει επικινδυνα,ειδικα αν εχεις πολλα χιλιομετρα!οσο για την εξατμιση ειναι κουραστικη στο αγωνιστικο μονο στην εθνικη οδο που ειναι σταθερος ο ρυθμος.σε οποιοδηποτε αλλο δρομο ειναι ευχαριστος ο ηχος της αν και για αγωνιστικο θα τον ηθελα λιγο πιο δυνατο!ακουγεται πολυ μεσα στην καμπινα του αυτοκινητου αλλα λιγο απ εξω...ωστοσο το αγωνιστικο μικρα δεν εχει καμια ηχομονωση για λογους βαρους οποτε σε ενα νορμαλ μικρα υποθετω οτι θα ειναι πιο διακριτικος ο ηχος στην καμπινα!παντως σε γενικες γραμμες ειναι ευχαριστος!επισης ειναι ακριβως η ιδια εξατμιση που χρησιμοποιηται και στο micra racing παραγωγης!στο ρελαντι ειναι σχεδον αθορυβη.
οσο για το νορμαλ στησιμο ειναι γενικα μαλακο για τα γουστα μου αλλα το σωζουν οι αντιστρεπτικες οσον αφορα την σπορ οδηγηση! -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Γειά σου Νικόλα,οδηγώ και εγώ καθημερινά ένα Micra 1.2 3θυρο Techna και θεωρώ πως είναι εκπληκτικό αυτοκίνητο. Κιβώτιο πάρα πολύ καλό (ιαπωνικότατο)...
Το κιβώτιο απ'ότι ξέρω είναι της Renault...
Δηλαδή, δεν εχουν πλεον εκεινη την 'μελατη΄ αισθηση που ειχαν τα κιβωτια της nissan πλεον??
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Γειά σου Νικόλα,οδηγώ και εγώ καθημερινά ένα Micra 1.2 3θυρο Techna και θεωρώ πως είναι εκπληκτικό αυτοκίνητο. Κιβώτιο πάρα πολύ καλό (ιαπωνικότατο)...
Το κιβώτιο απ'ότι ξέρω είναι της Renault...
Σωστά,εγώ δε το διευκρίνησα,ιαπωνικότατο σε αίσθηση και κούμπωμα και σωστό σε σχέσεις (όχι θεόμακρο) όπως κανένα άλλο Nissan. Και εγώ απ'ότι ξέρω οι Γάλλοι έχουν βάλει περισσότερο το χεράκι τους.
οσο για το νορμαλ στησιμο ειναι γενικα μαλακο για τα γουστα μου αλλα το σωζουν οι αντιστρεπτικες οσον αφορα την σπορ οδηγηση!
Τι ελατήρια και αμορτισέρ φοράς στο Micra σου; Επίσης γνωρίζει κανείς τι offset έχει το k12;
-
Να υποθέσω ότι εννοείς το Fusion, ε; Το γεγονός όμως ότι παρήχθη με ελάχιστες αλλαγές, από πρωτότυπο σε τελικό μοντέλο παραγωγής, είναι ένα πράγμα στο οποίο δεν μας είχε συνηθίσει η Nissan. Ίσως οι παλιότεροι φορουμίστες να θυμούνται κάτι πραγματικά πρωτότυπα που έβγαζε η Νισσάν κατά τις αρχές του '90 και όμως στην παραγωγή έβγαιναν τα απόλυτα συντηρητικά μοντέλα (εξαιρείται το Μίκρα '93). Εκεί πιστεύω ότι μπορεί να έφταιξε ο αέρας ανανέωσης που έφερε όλη αυτή η κατάσταση. Και ύστερα, νομίζω ότι εταιρεία που παίζει τα τελευταία της χαρτιά (όπως η Νισσάν με τα χρέη που είχε μαζέψει), δεν κάνει το μετέωρο βήμα του πελαργού, να χάσει με το πιο κλασικό αυτοκίνητο - επιλογή οικογενειαρχών λόγω του σχεδίου του.Όχι,εννοώ το Primera ως τελικό σχέδιο. To Fusion ήταν για να δεί ο κόσμος πως περίπου θα είναι το επόμενο Primera. H Νισσάν έκανε ένα τεράστιο άνοιγμα στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές του '90 (παρουσιάζοντας με πολύ μικρή χρονική διαφορά τα 'δεν έχω λόγια να εκφραστώ' 300ΖΧ-Skyline R32-200SX S13-Primera p10 κ.α.) το οποίο τελικά για διάφορους λόγους (κάποια στιγμή θα πρέπει να κάτσουμε να τους αναλύσουμε) δεν της βγήκε. Ο αέρας ανανέωσης δε νομίζω πως συντέλεσε αρνητικά παρά μόνο απο οικονομικής απόψεως.
Τέλος να προσθέσω πως η Nissan καλά έκανε και πραγματοποίησε μια τέτοια στροφή στο σχεδιασμό μιας και απο ότι βλέπουμε τα συντηριτικά οχήματα που επικρατούσαν στις πωλήσεις τη δεκαετία του '90 είναι απο τα τελευταία σήμερα (Toyota Corolla sedan,Almera sedan,Civic Sedan...) -
Το micra μου φοραει οτι φορανε ολα τα micra του ενιαιου 2003 και micra racing cup 2004.αμορτισερ bilstein με ελατηρια H&R!οσο για το ποια μοντελα των συγκεκριμενων εταιριων ειναι δεν ξερω,αν και νομιζω οτι τα αμορτισερ εχουν κατασκευαστει απο το κ.Κυρλακιτση(Bilstein Θεσσαλονικη)ειδικα για τα αγωνιστικα micra!παντος ειναι πολυ σκληρο για καθημερινη χρηση καθως ειναι πισταδικο το στησιμο αφου το αμαξι ειχε στηθει για πιστα!ειναι ακαταληλα για road use!ειμαι σιγουρος παντως οτι αν ψαξεις θα βρεις αρκετες επιλογες για το micra σου ωστε να ειναι και σφιχτο αλλα και υποφερτο στο δρομο!παντως φανταζομαι πως ξερεις οτι οταν ενα αμαξι σκληραινει γινεται πιο απολυτο και απαιτητικο και θελει προσοχη οδηγικα!παντως το αγωνιστικο micra απο στριψιμο ειναι καταπληκτικο και πολυ σταθερο στα γρηγορα κομματια!
-
Ο χρήστης Nikolas-Ron έγραψε:
Το micra μου φοραει οτι φορανε ολα τα micra του ενιαιου 2003 και micra racing cup 2004.αμορτισερ bilstein με ελατηρια H&R!οσο για το ποια μοντελα των συγκεκριμενων εταιριων ειναι δεν ξερω,αν και νομιζω οτι τα αμορτισερ εχουν κατασκευαστει απο το κ.Κυρλακιτση(Bilstein Θεσσαλονικη)ειδικα για τα αγωνιστικα micra!παντος ειναι πολυ σκληρο για καθημερινη χρηση καθως ειναι πισταδικο το στησιμο αφου το αμαξι ειχε στηθει για πιστα!ειναι ακαταληλα για road use!ειμαι σιγουρος παντως οτι αν ψαξεις θα βρεις αρκετες επιλογες για το micra σου ωστε να ειναι και σφιχτο αλλα και υποφερτο στο δρομο!παντως φανταζομαι πως ξερεις οτι οταν ενα αμαξι σκληραινει γινεται πιο απολυτο και απαιτητικο και θελει προσοχη οδηγικα!παντως το αγωνιστικο micra απο στριψιμο ειναι καταπληκτικο και πολυ σταθερο στα γρηγορα κομματια!Σε ρωτάω απο περιέργια και μόνο μιας και δε γνώριζα τις λεπτομέριες της ανάρτησης των Micra Cup. Το micra που οδηγώ δεν είναι δικό μου οπότε και οι λύσεις σε αυτό το τομέα θα είναι μονάχα συμβουλευτικού χαρακτήρα με κυρίαρχο σκοπό να μη χαθεί η ,έστω και περιορισμένη, άνεση.
-
Καλησπέρα.
Είμαι ένας υποψήφιος αγοραστής Nissan και σήμερα πήγα και είδα στην αντιπροσωπεία της Νissan N.I. Θεοχαράκης στην Θεσ/νίκη το Almera Challenge 1.5 Sedan. Η τιμή του είναι 17150 Euro και με μια προσφρά 1300 Euro μείον, μου κοστίζει 15850 Euro.
Μένει μόνο να βρώ αγοραστή για το Punto GT που έχω και να πάω να το παραγγείλω...ΥΓ:Καμμιά άποψη για το συγκεκριμένο μοντέλο??
-
Πες μας για ποιο λογο θελεις το συγκεκριμενο αυτοκινητο
-
Καλημέρα.
Χμμ, λόγους ίσως:
α) Αξιοπρεπέστατες επιδόσεις (με κεφάλαιο έως 16.000)
β) Οικονομία βενζίνης
γ) Αξιοπιστία
δ) Εμφάνιση
ε) ΑυτονομίαΜε τιν έως τώρα έρευνά μου, τα αυτοκίνητα που καλύπτουν τις ανάγκες μου(χώροι-επιδόσεις-αξιοπιστία), μου αρέσουν εμφανισιακά και είναι εντός των οικονομικών δυνατοτήτων μου είναι τα Seat Cordoba - Renault Megane και το Almera, πάντα στις sedan εκδόσεις τους.
Τέλος, οι απόψεις όλων των φίλων μου κατόχων Nissan είναι άριστες...
NISSAN FORUM