-
Ο χρήστης Andreascs έγραψε:
Παράδειγμα: Θέλω να αγοράσω ένα BMW 530d.
Φόροι τελωνείου: 2999 * 8 = 23992 * 1,15 (VAT) = 27590
Τελική τιμή: 53900cy pounds ----> 93900eurosΥπάρχουν και χειρότερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
γεια σας. θελω να φερω απο γερμανια μια bmw z4 2.2 μοντελο 2003.
εχω βρει πολλα αυτοκινητα στο ιντερνετ. με μεσο ορο γυρω στα 27.000
πηγα σε εναν εισαγωγεα και η τελικη τιμη που μου ειπε ηταν 40.000
δηλαδη εβαλε δασμους οπως μου ειπε 11.000ε. μου φανηκαν παρα πολλα. εγω γνωριζα μεχρι σημερα οτι για αυτοκινητο 3ετιας η φορολογια αγγιζει περιπου το 20% της α3ιας. δεδομενου οτι το αυτοκινητο καινουριο (το ιδιο μοντελο παντα) εχει 43000ε ειναι ασυμφορη η εισαγωγη 'εαν ολα αυτα που μου ειπε ο εισαγωγεας ειναι σωστα και δε με κοροιδεψε.
και κατι αλλο. εαν το αυτοκινητο εχει εργοστασιακη εγγυηση, οταν εκτελωνιστει παυει να ισχυει η υπαρχει καποια διαδικασια. ευχαριστω πολυ -
Ο χρήστης mourgos7 έγραψε:
δηλαδη εβαλε δασμους οπως μου ειπε 11.000ε. μου φανηκαν παρα πολλα. εγω γνωριζα μεχρι σημερα οτι για αυτοκινητο 3ετιας η φορολογια αγγιζει περιπου το 20% της α3ιας. δεδομενου οτι το αυτοκινητο καινουριο (το ιδιο μοντελο παντα) εχει 43000ε ειναι ασυμφορη η εισαγωγη 'εαν ολα αυτα που μου ειπε ο εισαγωγεας ειναι σωστα και δε με κοροιδεψε.
και κατι αλλο. εαν το αυτοκινητο εχει εργοστασιακη εγγυηση, οταν εκτελωνιστει παυει να ισχυει η υπαρχει καποια διαδικασια. ευχαριστω πολυΜήπως βοηθήσει αυτό: http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=198&page_id=3121
-
Ξερει κανεις τι γινεται με την εγγυηση ενος αυτ/του εισαγωγης? Αν πχ. φερω ενα ΤΟΥΟΤΑ μοντ. '03 απο Γερμανια εχω εγγυηση μεχρι το '09 ή οχι?
-
Ο χρήστης Troll έγραψε:
Ξερει κανεις τι γινεται με την εγγυηση ενος αυτ/του εισαγωγης? Αν πχ. φερω ενα ΤΟΥΟΤΑ μοντ. '03 απο Γερμανια εχω εγγυηση μεχρι το '09 ή οχι?Όχι. Έχεις εγγύηση μέχρι το 2006 δηλαδή τα 3 χρόνια που δίνει η Toyota στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τα υπόλοιπα 3 που δίνονται στην Ελλάδα είναι μέσω ασφαλίστικής κάλυψης, είναι δηλαδή 3+3 στην πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης mourgos7 έγραψε:
και κατι αλλο. εαν το αυτοκινητο εχει εργοστασιακη εγγυηση, οταν εκτελωνιστει παυει να ισχυει η υπαρχει καποια διαδικασια. ευχαριστω πολυ20% επί της εργοστασιακής είναι μόνο για αυτοκίνητα 1600cc. Για το z4 που είναι 2200cc το ποσοστό φορολόγησης είναι 50% επί της εργοστασιακής.
Τώρα για κάθε έτος παλαιότητας έχεις έκπτωση 7% επί του ποσού του φόρου. Προσοχή, η τιμή αγοράς του μεταχειρισμένου ΔΕΝ παίζει ρόλο...
για το πλήρες οικονομικό/νομικό πλαίσιο των εισαγωγών μεταχειρισμένων δες εδώ
http://www.g2g.gr/teloneia/xrisimes_pli ... k/efk5.htm
-
thnx boo
-
nothin!!!
ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ...