-
Ο χρήστης Demetriades έγραψε:
Πρωτη επαφή με γλωσσα προγραματισμου για τους περισσοτερους και εχουν να αντιμετοπισουν φορτραν.
Η Fortran είναι άριστη επιλογή για αρχάριους που δεν σκοπεύουν να εντρυφήσουν στον προγραμματισμό (π.χ. για φοιτητές άλλων κλάδων)
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Ωστόσο δεν μου ξυνίζει που αρχίσαμε με αυτήν την 'δύστροπη' για αρχάριο γλώσσα μιας και έχω μάθει ένα σωρό πράγματα.
Επίσης να προσθέσω ότι η όλη φιλοσοφία του προγράμματος σπουδών έχει να κάνει με το να έχουμε πλήρη συναίσθηση του τι κάνει κάθε γραμμή κώδικα και για αυτό στα μισά περίπου υποχρεωτικά προγραμματιστικά μαθήματα η γλώσσα είναι η C.
Σε ποια σχολή; -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ωστόσο δεν μου ξυνίζει που αρχίσαμε με αυτήν την 'δύστροπη' για αρχάριο γλώσσα μιας και έχω μάθει ένα σωρό πράγματα.
Επίσης να προσθέσω ότι η όλη φιλοσοφία του προγράμματος σπουδών έχει να κάνει με το να έχουμε πλήρη συναίσθηση του τι κάνει κάθε γραμμή κώδικα και για αυτό στα μισά περίπου υποχρεωτικά προγραμματιστικά μαθήματα η γλώσσα είναι η C.
Σε ποια σχολή;Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Ηράκλειο.
-
Κάποτε η Κρήτη ήταν software-oriented και η Πάτρα hardware-oriented. Έτσι παραμένουν;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Κάποτε η Κρήτη ήταν software-oriented και η Πάτρα hardware-oriented. Έτσι παραμένουν;Δε ξέρω για την Πάτρα (αλλά ως Πολυτεχνείο υποθέτω ότι θα παραμένει) αλλά το δικό μας στα μαθήματα ΚΟΡΜΟΥ παραμένει. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά μαθήματα επιλογής στο Hardware ώστε να ασχολείσαι πολύ δυνατά με αυτό. Σε αυτό βεβαίως βοηθάει η ύπαρξη του ITE με τις αντίστοιχες ερευνες που γίνονται εκεί.
-
Για το φίλο kyan και όποιον άλλον ενδιαφέρεται για FREE Delphi και Object Pascal περιβάλλον προγραμματισμού, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω links:
Free Pascal: Μάλλον ο καλύτερος (και με διαφορά) free cross-platform Pascal compiler!
Lazarus Project: class libraries for Free Pascal that emulate Delphi!
Και τα δυο μαζί είναι γύρω στα 60 Mb, αλλά από ότι κατάλαβα πρέπει πραγματικά να αξίζει τον κόπο για όποιον ενδιαφέρεται (ακόμα και για επαγγελματίες).
Επίσης, σχετικοάσχετο, ρίξτε μια ματιά εδώ:
WideStudio: αν έχω καταλάβει καλά, εσύ 'ζωγραφίζεις' και αυτό φτιάχνει κώδικα (????) -- 21MbΥΓ1. Εγώ πάντως έχω ήδη κατεβάσει το Lazarus Κώστα, και πάω και για τη Free Pascal!
ΥΓ2. Α, βγήκαμε και 1οι στο Eurovision
-
Ψάχνω ένα site να ανεβάζω φωτογραφίες αλλά
-να είναι free προφανώς
-να μπορώ να τις ανεβάζω με ftp πρόγραμμα
-να επιτρέπει άλλα sites (όπως το forum μας) να τις φορτώνει.
-όσο γίνεται γρήγορο.τι λέτε?
-
Λοιπόν...
α) το IDE της FreePascal είναι σε DOS και ομοιάζει απόλυτα με εκείνο της Turbo Pascal που θυμάμαι από τα ... φοιτητικά μου χρόνια. Μα καλά, ακόμα DOS είναι το IDE της Turbo Pascal?
b) το Lazarus είναι πλήρες παραθυρικό, κι απ' ότι κατάλαβα πρόκειται για συνδυασμό reasource-editing, code-generating και debugging πρόγραμμα (γεμίζει η οθόνη παράθυρα)
c) το WideStudio είναι 119Mb και όχι 21 που έγραψα πριν
ΥΓ. Όσοι ενδιαφέρεστε για ολοκληρωμένο προγραμματιστικό και πλήρως παραθυρικό περιβάλλον σε C, δωρεάν, υπάρχει μονάχα ένας δρόμος... ο δρόμος της Pelles C (απίστευτη!!!!! ). Σε μόλις 8 Mb έχετε οτιδήποτε μπορεί να ζητήσει ένας σοβαρός C programmer!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Ψάχνω ένα site να ανεβάζω φωτογραφίες αλλά-να είναι free προφανώς
Sir Gus (χρονια πολλα! )
εγω(και πολλοι αλλοι εδω μεσα) χρησιμοποιω αυτο: http://www.imageshack.us/
-ειναι ελευθερο
-τι ειναι ftp προγραμμα;
-ειναι ελευθερο σε ολους να τις βλεπουν,εχει και thumbnails
-ειναι γρηγορο.Edit : To http://www.photobucket.com/ υποστηριζει ftp
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ψάχνω ένα site να ανεβάζω φωτογραφίες αλλά
-να είναι free προφανώς
Sir Gus (χρονια πολλα! )
εγω(και πολλοι αλλοι εδω μεσα) χρησιμοποιω αυτο: http://www.imageshack.us/
-ειναι ελευθερο
-τι ειναι ftp προγραμμα;
-ειναι ελευθερο σε ολους να τις βλεπουν,εχει και thumbnails
-ειναι γρηγορο.Thanks!!
θα το κοιτάξω τώρα...Για το ftp δεν ξέρω πως λέγεται...νομίζω ftp client
Απλά δεν ανεβάζεις αρχεία μέσω σελίδας αλλά προγράμματος.
Ας με διορθώσει κάποιος -
Κοιτα και αυτο: http://www.photobucket.com/ υποστηριζει ftp
-
Οταν ανοιγουν τα XP κ φορτωσει κ η επιφανεια εργασιας βγαζει κ το ακολουθω μηνυμα
Please wait while Windows configures Norton AntiVirus 2005
κ μετα ακολουθει
Norton AntiVirus 2005 does not support the Repair feature, please uninstall and reinstall.
Επισης το ιδιο ακριβως γινεται οταν παω ν ανοιξω Word κ καποια αλλα προγραμματα.
Δεν καταλαβαινω τι διαολο ειναι τουτο παλι!!
Αν ξερει κανεις -
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Οταν ανοιγουν τα XP κ φορτωσει κ η επιφανεια εργασιας βγαζει κ το ακολουθω μηνυμαPlease wait while Windows configures Norton AntiVirus 2005
κ μετα ακολουθει
Norton AntiVirus 2005 does not support the Repair feature, please uninstall and reinstall.
Επισης το ιδιο ακριβως γινεται οταν παω ν ανοιξω Word κ καποια αλλα προγραμματα.
Δεν καταλαβαινω τι διαολο ειναι τουτο παλι!!
Αν ξερει κανεις -
Ευχαριστω πολυ.
Οντως χρησιμοποιω παντα το site της Symantec οταν εχω προβλημα αλλα τουτη την φορα νομιζα οτι προερχοταν απ αλλου. -
Άλλο ένα πρόβλημα των Norton Antivirus.
Το έβγαλα και είμαι ήσυχος.
Με πολλές αμφιβολίες, στην αρχή, έβαλα Panda και είμαι μια χαρά!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Άλλο ένα πρόβλημα των Norton Antivirus.Το έβγαλα και είμαι ήσυχος.
Το Norton εχει τα προβληματα του επειδη χρειαζεται δυνατο μηχανημα μιας κ ειναι βαρυ σαν προγραμμα αλλα τουλαχιστον εχει ενα καλο επιπεδο κ σαν Firewall αλλα κ σαν Antivirus. Οχι το καλυτερο αλλα σιγουρα good enough.
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Το Norton εχει τα προβληματα του επειδη χρειαζεται δυνατο μηχανημα μιας κ ειναι βαρυ σαν προγραμμα αλλα τουλαχιστον εχει ενα καλο επιπεδο κ σαν Firewall αλλα κ σαν Antivirus. Οχι το καλυτερο αλλα σιγουρα good enough.
Μπααα... ούτε καν good enough δεν είναι!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Μπααα... ούτε καν good enough δεν είναι!
Τεκμηριωσε pls!
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Τεκμηριωσε pls!
Είναι απαράδεκτα βαρύς, δύστροπος στις ρυθμίσεις του, αργεί να ενημερώσει τα virus definitions του και έχει μέτρια heuristics (αλγόριθμους αναζήτησης πιθανών ιών). Χώρια ότι και από τους υπάρχοντες ιούς του ξεφεύγουν αρκετοί.
-
Programming Update
-
Το WideStudio ξεχάστε το, είναι μια μαλακία και μισή.
-
Αν δεν θέλετε Delphi Like IDE για τη Free Pascal, αλλά ταυτόχρονα σας την σπάει και το DOS IDE της Turbo/Free Pascal, ψάξτε για το DevPas (υποστηρίζει και gcc pascal).
-
Αν είστε fan του gcc/g++ ακόμα και στο PC (και δεν έχετε αποφασίσει ακόμα να 'γυρίσετε' είτε σε Visual Studio είτε σε PellesC... κακώς!), τότε το παραθυρικό IDE που θέλετε είναι το DevC++ (ή DevCpp). Είναι φτιαγμένο για να δουλέυει 'εργοστασιακά' με Mingw, αλλά διατείνεται πως μπορεί να ρυθμιστεί για οποιοδήποτε άλλο gcc/g++ port για Windows (π.χ. DJgpp, Cygwin, κλπ).
Επίσης, αν δουλεύετε με gdb (τον GNU debugger, χάρα στο κουράγιο σας ), κατεβάστε το Insight, ανοιχτό παραθυρικό περιβάλλον για τον gdb, που υποστηρίζεται τόσο από το DevPas όσο και από το DevC++ (βλέπε παραπάνω).
ΥΓ. Γιορ μαλάβα, άντερκάβα...
-
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#1]