-
εκτός απο αυτοκίνητα ασχολούμαστε και με τίποτα άλλο; Εγώ προσωπικά πριν πάρω το θερμικό το αυτοκίνητο είχα χτυπήσει και ένα σκάφος απο αμέρικα με θερμικό κινητήρα αλλά δυστυχώς κάνεις γούστα μόνο καλοκαίρι.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
εκτός απο αυτοκίνητα ασχολούμαστε και με τίποτα άλλο; Εγώ προσωπικά πριν πάρω το θερμικό το αυτοκίνητο είχα χτυπήσει και ένα σκάφος απο αμέρικα με θερμικό κινητήρα αλλά δυστυχώς κάνεις γούστα μόνο καλοκαίρι.Eκτός αν έχεις καμία λιμνούλα κοντά στο σπίτι!
Προσωπικά δεν είχα ποτέ σκαφάκι αλλά είχαν κάτι γνωστοί μου και τα έβαζαν σε μία λιμνούλα στην Πάρνηθα. Αν έμεναν περίμεναν να τα βγάλει το ρεύμα από την απέναντι πλευρά! -
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
εκτός απο αυτοκίνητα ασχολούμαστε και με τίποτα άλλο; Εγώ προσωπικά πριν πάρω το θερμικό το αυτοκίνητο είχα χτυπήσει και ένα σκάφος απο αμέρικα με θερμικό κινητήρα αλλά δυστυχώς κάνεις γούστα μόνο καλοκαίρι.
Eκτός αν έχεις καμία λιμνούλα κοντά στο σπίτι!
Προσωπικά δεν είχα ποτέ σκαφάκι αλλά είχαν κάτι γνωστοί μου και τα έβαζαν σε μία λιμνούλα στην Πάρνηθα. Αν έμεναν περίμεναν να τα βγάλει το ρεύμα από την απέναντι πλευρά!Αυτό που έχω εγώ είναι της traxxas και έχει ένα 'πούστικο' σύστημα αν μείνει απο καύσιμα η οτιδήποτε άλλο εχει ηλεκτρ/ρα που με ένα γρανάζι κινεί την προπέλλα και γλυτώνεις το μπανάκι μέχρι ένα σημείο.
-
Δεν ήξερα ότι υπάρχουν και τέτοια συστήματα!:o Πολύ καλό!
-
Δεν ήξερα ότι υπάρχουν και τέτοια συστήματα!:o Πολύ καλό!Καλό σίγουρα είναι, αλλά εάν πέσεις σε κάνα ρεύμα δεν μπορέσει να κάνει και πολλά(δεν έχει μεγάλη δύναμη ο ηλεκτροκινητήρας).Σε σώζει πάντως απο κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις.
-
1/10 με κινητήρα delta 1.25hp απο 2.5cc(αν και μου φαίνεται υπερ αισιοδοξο το 1.25) και πλαίσιο touring
-
Και όμως υπάρχουν μοτέρ για 1/10 που φθάνουν και 1.5hp! Aφού τώρα βγήκαν κάτι καινούργια μοτέρ του mario rossi που φτάνουν μέχρι 48.000rpm!!
-
Φωτογραφίες από το βενζινοκίνητο 1/18 που σας περιέγραφα πριν δύο σελίδες.
Δίπλα σε 1/10 και 1/8
-
Drift show την Κυριακή στο Frt!!
http://www.radiocontrol.gr/news_frt_esc ... 180106.htm
-
Φωτογραφία αφιερωμένη σε όσους αρέσουν τα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα!
Έχω κατεβάσει και μερικά videos και ο ήχος από τις τουρμπίνες είναι πραγματικά απίστευτος!! -
.
.
.
. -
Με τέτοιο ρίχνεις και το empire state μιας και οι 2διμοι πύργοι πέσανε
-
Φωτογραφία αφιερωμένη σε όσους αρέσουν τα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα!
http://airteamimages.com/imageFiles/upl ... 19_800.jpg
Έχω κατεβάσει και μερικά videos και ο ήχος από τις τουρμπίνες είναι πραγματικά απίστευτος!!χαλαρα το καβαλας και πας μια βολτα
-
Που να ακούσετε και τον ήχο από τις τουρμπίνες!! Όποιοι θέλουν video απογείωσης ενός αεροπλάνου παρόμοιου με αυτό ας μου στείλουν το email τους να τους το στείλω!
-
Και όμως υπάρχουν μοτέρ για 1/10 που φθάνουν και 1.5hp! Aφού τώρα βγήκαν κάτι καινούργια μοτέρ του mario rossi που φτάνουν μέχρι 48.000rpm!!Τι σου είναι η τεχνολογία...! Εγώ, θυμάμαι, τους είχα 'αφήσει' τους κινητήρες για 1:10 στα 1.8cc και τα 0.43 Bhp (πριν από 15 περίπου χρόνια!)...
Το τελευταίο μου 1:10 4WD buggy (το οποίο κατά τη διάρκεια της θητείας μου πούλησα για να ολοκληρώσω το στερεοφωνικό του σπιτιού!...) το είχα μετατρέψει (custom βάσεις για κινητήρα και για σέρβο γκαζόφρενου & τιμονιού, υποδοχή για μεγαλύτερο ρεζερβουάρ, μετακίνηση δέκτη & μπαταρίας, custom εξάτμιση, κλπ) ώστε να δέχεται κινητήρα 3.5cc από 1:8 και του είχα φορέσει έναν από τους πιο 'άγριους' γιαπωνέζικους της εποχής, τον O.S. 21RX-B (2.1 Βhp @ 30.000 rpm, 38.000 rpm max). Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στις πιο κάτω φωτο:
http://users.hol.gr/~nido/various/P405_P205_35a.jpg
http://users.hol.gr/~nido/various/P405_P205_35b.jpgΕν τω μεταξύ οι Άγγλοι 'ομόλογοί μου' (=τρελαμένοι) με τους οποίους κάναμε κόντρες την εποχή εκείνη (κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο εξωτερικό) ήταν πεπεισμένοι ότι για ένα αυτοκινητάκι το οποίο ερχόταν κομπλέ με μοτέρ των 0.27 Βhp στις 18.000 rpm, αυτό που σχεδίαζα να κάνω ήταν υπερβολικό ('σαν να βάζω κινητήρα Φερράρι σε Μίνι') και κατά πάσα πιθανότητα θα κατέληγα με κουρεμένα γρανάζια, σπασμένους ιμάντες (έτσι έπαιρναν κίνηση τα εμπρός & πίσω διαφορικά), κλπ...
Τελικά το 'μαστρο-μήτσος engineering' ολοκλήρωσε , η μετάδοση της Κyosho δε μάσησε και το 'τέρας' βγήκε επιτυχώς στα χώματα, θυμίζοντας κάτι από τα Group B αυτοκίνητα - υπερβολικά δυνατό και γρήγορο γι αυτό που ήταν, αλλά και πιο 'δύστροπο' (όντας και αρκετά γραμμάρια βαρύτερο & με ψηλότερο κέντρο βάρους) από τα state-of-the-art αγωνιστικά 1:10 της εποχής....
Τώρα έχω στο πατάρι το αδερφάκι του, ένα [αρχικά] ολόιδιο buggy που το είχα πάρει με σκοπό να το εξελίξω με 'νόμιμο' τρόπο, και το οποίο υπέστη διάφορες στανταρντ μετατροπές - δυνατότερο μοτέρ 1.8cc (τότε δεν υπήρχαν ακόμα τα 2.5), ημιαξόνια με σταυρούς, ρουλεμάν παντού αντί για κουζινέτα, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, ζαντολάστιχα κλπ. Φωτο εδώ:
http://users.hol.gr/~nido/various/P405_buggy_18a.jpg
http://users.hol.gr/~nido/various/P405_buggy_18b.jpg -
λοιπον, εχουμε και λεμε: ειμαι απο τους δυστυχεις που μπηκαν στο χορο και χορεψαν με το θερμικο τηλεκατευθυνομενο της kyosho που εβγαλε πριν απο εναμιση χρονο περιπου η de agostini!
λεω δυστυχεις γιατι λιγο πριν τελειωσω την συναρμολογηση εμαθα ποσο ειναι το κοστος ολοκληρου του κιτ , το οποιο φυσικα βγαινει λιγοτερο απο τα μισα χρημματα! εμενα μαζι με την μπουζοπιπα που αγορασα εξτρα μου βγηκε περιπου 700€ ... επεσα απο τα συννεφα οταν εμαθα απο καταστημα που εχει kyosho οτι κοστιζει μολις 290€[με καλυτερο σασι που εχει χωνευτες τις βιδες του πατωματος, αμορτισερ λαδιου και ελαφρα πιο δυνατο κινητηρα]!
οπως καταλαβαινετε δεν ρωτησα και την επαθα, αλλα τουλαχιστον εκανα ενα βημα που δεν το επαιρνα μονος μου αποφαση, να αποκτησω ενα θερμικο μοντελο!
περισσοτερες λεπτομερειες εγω δεν γνωριζω, υπαρχει καποιος που εχει το συγκεκριμενο μοντελο για να με διαφωτισει για τις επιδοσεις του και αλλα χαρακτηριστικα [οπως στρ/λεπτο που ανεβαζει, διαθεσιμα βελτιωτικα αξεσουαρ και γενικα αν αξιζει να ασχοληθω με αυτο σε θεμα εξελιξης]!
ευχαριστω πολυ προκαταβολικα! -
Δυστυχώς όσοι ασχολούνταν ήδη με τον μοντελισμό γνώριζαν ότι η προσφορά της De agostini ήταν μεγάλη κλεψιά! Η πιο εύκολη μετατροπή που θα μπορούσες να κάνεις είναι βάλεις τα πράγματα με τα οποία είπες ότι έρχεται κανονικά το kyosho, δηλαδή αμορτισέρ λαδιού και πιο δυνατό μοτέρ. Αν αξίζει γενικότερα να το βελτιώσεις εξαρτάται πιστεύω από τι χρήση θες να κάνεις...
Άσχετο, στο κάτω link είναι οι τελευταίο 3-4 γύροι από ένα αγώνα indoor αγώνα της κατηγορίας 1/5 που έγινε στην Ολλανδία το Σαββατοκύριακο. Αξίζει πραγματικά να το δείτε! Έχει προσπέρασμα στην τελευταία στροφή και τερματισμό με διαφορά μόνο 4 δέκατα του δευτερολέπτου μεταξύ πρώτου και δεύτερου.
http://www.rs5-racing.nl/downloads/barn ... stlaps.wmv
Είναι μόνο 2+mb. -
Να μας έδινες και κανένα σύνδεσμο να κατεβάσουμε κείνο το αερόπλανο...
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Να μας έδινες και κανένα σύνδεσμο να κατεβάσουμε κείνο το αερόπλανο...Εσένα σου έδωσα σύνδεσμο με καπάκι Hachiroku! Δεν σου φτάνει??
Το βίντεο με το αεροπλάνο το είχα κατεβάσει πριν κανα χρόνο και δεν θυμάμαι από που. Γι'αυτό είπα ότι όσοι το θέλετε στείλτε μου σε pm το e mail σας.
-
Να μας έδινες και κανένα σύνδεσμο να κατεβάσουμε κείνο το αερόπλανο...
Εσένα σου έδωσα σύνδεσμο με καπάκι Hachiroku! Δεν σου φτάνει??
Έχεις δίκιο.... αχαριστία....
Έχεις ΠΜ, για να μάθεις!!
Tηλεκατευθυνόμενος Μοντελισμός