-
¨ολα θα τα τρεξουμε, να τα ξεμπουκωσω λιγο, αλλα οταν θα ειμαι ελλαδα...
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
¨ολα θα τα τρεξουμε, να τα ξεμπουκωσω λιγο, αλλα οταν θα ειμαι ελλαδα...Με τι να σε παω με τα αλλα????12αρι μοτερ εχει το tamiya???Πο πρεπει να ξεκαπνισω και εγω λιγο το δικο μου...Λεω να φτιαξω τις πλυμνες και να πα να γ@μηθει να το στραμπουλαω ολη μερα!
-
Να σας κάνω πολλές ερωτήσεις ή θα με βρίσετε?
Θα ήθελα να ξέρω μερικά τεχνικά πραματάκια, έτσι απο περιέργεια, αλλά δεν ξέρω που να τα ψάξω.
Τι κυβισμό έχουν τα μοτεράκια των 1/10, 1/8, 1/5?
Πόσες στροφές ανεβάζουν?
Τι καύσιμο καίνε?
Υπάρχουν τετράχρονα?
Είναι όλα μονοκύλινδρα?
Υπάρχουν υπερτροφοδοτούμενα?
Τι ιπποδύναμη βγάζουν?
Πόσες ταχύτητες έχουν?
Πόσο ζυγίζουν?
Πόσο γρήγορα επιταχύνουν?
Τι τελική έχουν?εεε... αυτά τα ολίγα
-
Θα προσπαθησω να καλυψω καποια που ξερω.
Λοιπον θα παρω ως παραδειγμα το δικο μου για να σου πω ποσες στροφες ανεβαζει.Το δικο μου λεγεται GX15 το μοτερ και σηκωνει νομιζω μεχρι τις 30.000 στροφες.
Ο κυβισμος ποικιλει αναλογα την εταιρια και το τι τυπου αμαξακι ειναι.Αρα υπαρχει ποικιλια.
Το καυσιμο που καινε ειναι Νιτρομεθανιο.Ειναι αναμυγμενο με λαδι επειδη ειναι διχρονια.
Τετραχρονα απο οτι νομιζω πρεπει να υπαρχουν σε μεγαλες κλιμακες και θα ειναι πανακριβα λογικα...
Μονοκυλινδρα απο οτι ξερω ειναι σχεδον ολα.Τωρα μπορει σε μεγαλες κλιμακες μπορει να υπαρχουν και με δυο κυλινδρους.Παντος τα monster που εχω δει εχουν δυο μοτερακια.
Υποδυναμη ποικιλει αναλογα τον κινητηρα.Το gx15 βγαζει 1,5 ιπους και ειναι νομιζω 1,8 κυβικα.Το πιστονακι του ειναι 15 χιλιοστα εξου και το GX15.
Ταχυτητες εχουν 2 μπροστα δηλαδη διταχυτα αυτοματα κανει δηλαδη την αλλαγη μετα απο καποιες στροφες και υπαρχουν και καποια με 3 τα οποια εχουν δυο μπροστα και μια οπισθεν.
Το βαρος τωρα ειναι αναλογα το αμαξακι.Το δικο μου ζυγιζει 1,8 κιλα.
Τωρα την επιταχυνση δε τη ξερω αλλα πανε γ@μιοντας!!!
Παντος η τελικη ποικιλει...Το δικο μου παει γυρω στα 60 με 65 χλμ.Ελπιζω να σε καλυψα.
-
Mad_Max_Geo το επόμενο μου θα είναι αυτό, ελπίζω πριν το καλοκαίρι, αλλιώς καλό Σεπτέμβρη (μιας και προηγείται το κανονικό αμάξι).
http://www.modelsport.co.uk/?CallFuncti ... emID=35796
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Mad_Max_Geo το επόμενο μου θα είναι αυτό, ελπίζω πριν το καλοκαίρι, αλλιώς καλό Σεπτέμβρη (μιας και προηγείται το κανονικό αμάξι).http://www.modelsport.co.uk/?CallFuncti ... emID=35796
Ωραιο ωραιο. Επειδη δεν τα ξερω καλα τα ηλεκτρικα ποσο παει τελικη αυτο?
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Θα προσπαθησω να καλυψω καποια που ξερω.Λοιπον θα παρω ως παραδειγμα το δικο μου για να σου πω ποσες στροφες ανεβαζει.Το δικο μου λεγεται GX15 το μοτερ και σηκωνει νομιζω μεχρι τις 30.000 στροφες.
Ο κυβισμος ποικιλει αναλογα την εταιρια και το τι τυπου αμαξακι ειναι.Αρα υπαρχει ποικιλια.
Το καυσιμο που καινε ειναι Νιτρομεθανιο.Ειναι αναμυγμενο με λαδι επειδη ειναι διχρονια.
Τετραχρονα απο οτι νομιζω πρεπει να υπαρχουν σε μεγαλες κλιμακες και θα ειναι πανακριβα λογικα...
Μονοκυλινδρα απο οτι ξερω ειναι σχεδον ολα.Τωρα μπορει σε μεγαλες κλιμακες μπορει να υπαρχουν και με δυο κυλινδρους.Παντος τα monster που εχω δει εχουν δυο μοτερακια.
Υποδυναμη ποικιλει αναλογα τον κινητηρα.Το gx15 βγαζει 1,5 ιπους και ειναι νομιζω 1,8 κυβικα.Το πιστονακι του ειναι 15 χιλιοστα εξου και το GX15.
Ταχυτητες εχουν 2 μπροστα δηλαδη διταχυτα αυτοματα κανει δηλαδη την αλλαγη μετα απο καποιες στροφες και υπαρχουν και καποια με 3 τα οποια εχουν δυο μπροστα και μια οπισθεν.
Το βαρος τωρα ειναι αναλογα το αμαξακι.Το δικο μου ζυγιζει 1,8 κιλα.
Τωρα την επιταχυνση δε τη ξερω αλλα πανε γ@μιοντας!!!
Παντος η τελικη ποικιλει...Το δικο μου παει γυρω στα 60 με 65 χλμ.Ελπιζω να σε καλυψα.
Προσωπικά έχω ένα διτάχυτο της kyosho με 18αρη κινητήρα(αναβάθμιση λόγω βλάβης του πρώτου 15αρη).
Για την επιτάχυνση ένα θα πω(Λίγο phsyco αυτό που έκανα). Εχω βάλει φίλο μου να οδηγήσει το τ/κ και εγώ απο δίπλα με μαμίσο punto gt κόντρα. Μέχρι το τελείωμα της πρώτης κάτι γινόταν, μέχρι να βάλω δευτέρα, για χαραντάν.....
Υπολογίζω τελική στο τ/κ γύρω στα 65-70 χλμ. Οπότε μέχρι εκεί υπολογίζω ότι δεν πρέπει να θέλει πάνω απο 4,5-5 δεύτερα για να τα πιάσει. -
fazer εχεις piii?
-
fazer εχεις piii?Οχι fw05S έχω.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
fazer εχεις piii?
Οχι fw05S έχω.
Αχα καταλαβα ποιο.Ειναι νομιζω ποιο παλιο απο το fazer.Καλο θα ηταν και στο δικο μου 18αρι μοτερ αλλα κανει πολλα...
-
fazer εχεις piii?
Οχι fw05S έχω.
Αχα καταλαβα ποιο.Ειναι νομιζω ποιο παλιο απο το fazer.Καλο θα ηταν και στο δικο μου 18αρι μοτερ αλλα κανει πολλα...
Σαν παλαιότητα ναί, είναι πολύ ποιό παλιό απο το fazer, αλλά σαν κατηγορία ένα κλίκ παραπάνω απο το fazer.(Αν θυμάμαι καλά η σειρά fazer αντικατέστησε την alpha).
Το 18αρι μοτέρ μου κόστισε αν θυμάμαι καλά κάπου στα 170 ευρώπουλα. Της lrp είναι.
Αν διαβάζω καλά εδώ στο manual λέει: 1.58 ps υπποδύναμη, μέγιστες στροφές 33.000.
Ούτε f1 να είχαμε λέμε. -
χαχαχαχα τα σπανε τα μοτερακια.
Οντως το fazer ειναι η αντικατασταση του alpha.Το alpha ειχε 12αρι μοτερ.Το fazer εχει 15αρι.Μπορει ομως ανετα να μπει 18αρι.Το καλυτερο ειναι αμα ξερεις(και αυτο θα εκανα και εγω αμα ηξερα) θα αγοραζα κομματια κομματια το βενζινοκινητο και θα εβαζα GX18 αντι για το GX15 που εχει.Αυτο που φοραει το dbx για την ακριβεια.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
fazer εχεις piii?
Οχι fw05S έχω.
+1 from me
-
χαχαχαχα τα σπανε τα μοτερακια.Οντως το fazer ειναι η αντικατασταση του alpha.Το alpha ειχε 12αρι μοτερ.Το fazer εχει 15αρι.Μπορει ομως ανετα να μπει 18αρι.Το καλυτερο ειναι αμα ξερεις(και αυτο θα εκανα και εγω αμα ηξερα) θα αγοραζα κομματια κομματια το βενζινοκινητο και θα εβαζα GX18 αντι για το GX15 που εχει.Αυτο που φοραει το dbx για την ακριβεια.
παντως γενικα εχω ακουσει οτι το fazer δεν αξιζει οικονομικα για αναβαθμιση. Ειναι καλυτερα δηλ για καποιον να παρει καιτι καλυτερο εξ αρχης αν εχει στο νου του να το αναβαθμισει στο μελλον
-
Aναλόγως την εμπειρία. Αρχάριος με έμπειρο έχει μεγάλη διαφορά. Όπως και στο 'οικονομικό', άλλο budget το ένα άλλο το άλλο.
-
Ερώτηση προς εσάς τους γνωρίζοντες,
Θέλω να κάνω ένα δώρο στον ανιψιό μου (7χρονών) και να τον βάλω παράλληλα και στον χώρο του τηλεκατευθυνόμενου μοντελισμού. Την αρχή θα την κάνουμε μαζί αλλά θα ήθελα να πάρω κάτι που δεν θα λυπηθεί (ούτε και εγώ) όταν το διαλύσει, να μην είναι όμως και τελείως της πλάκας στον χειρισμό του.
Είδα κάτι φτηνο και εντυπωσιακό σε site που χρησιμοποιώ στην δουλειά αλλά δεν ξέρω απο τεχνικά χαρακτηριστικά.
Τι λέτε για αυτό: http://www.aliexpress.com/store/100190/209413112-272969933/New-product-73cm-gyro-metal-3-5ch-rc-radio-control-helicopter-r-c-plane-toy-with.html
Βγαίνει 69€ παραδομένο
-
Ελικόπτερο σε 7χρονο το βλέπω από τολμηρό ως επικίνδυνο. Αν επιμένεις τουλάχιστον σιγουρέψου ότι δεν θα το χειρίζεται μόνο του αλλά μόνο υπό την άμεση επιτήρηση ενηλίκου. Για την ηλικία αυτή πάντως θα ήταν πιο βολικό αυτοκινητάκι ηλεκτρικό εκτός δρόμου (για να πηγαίνει παντού και να πηδάει) δικίνητο ή τετρακίνητο σε κλίμακα 1:16+.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ελικόπτερο σε 7χρονο το βλέπω από τολμηρό ως επικίνδυνο. Αν επιμένεις τουλάχιστον σιγουρέψου ότι δεν θα το χειρίζεται μόνο του αλλά μόνο υπό την άμεση επιτήρηση ενηλίκου. Για την ηλικία αυτή πάντως θα ήταν πιο βολικό αυτοκινητάκι ηλεκτρικό εκτός δρόμου (για να πηγαίνει παντού και να πηδάει) δικίνητο ή τετρακίνητο σε κλίμακα 1:16+.Δε θα μπορούσα να το πω καλύτερο, άντε 1/12 να χαρείς και συ με τα παντιλίκια
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ελικόπτερο σε 7χρονο το βλέπω από τολμηρό ως επικίνδυνο. Αν επιμένεις τουλάχιστον σιγουρέψου ότι δεν θα το χειρίζεται μόνο του αλλά μόνο υπό την άμεση επιτήρηση ενηλίκου. Για την ηλικία αυτή πάντως θα ήταν πιο βολικό αυτοκινητάκι ηλεκτρικό εκτός δρόμου (για να πηγαίνει παντού και να πηδάει) δικίνητο ή τετρακίνητο σε κλίμακα 1:16+.Συζητάμε για την περίπτωση να υπάρχει πάντα κάποιος μεγαλύτερος.
Αλλά έχετε δίκιο οτι είναι λίγο τραβηγμένο για αυτή την ηλικία. Απλως δεν αρέσουν σε εμένα τα αυτοκινητάκια..... -
Ασχολείται κάποιος φίλος (σχετικώς ενεργά) με ελικόπτερα (όχι αυτά που πουλάνε στα Jumbo έτσι?!?!) ? Με δίχρονο κινητήρα κατά προτίμηση και όχι ηλεκτρικά.
Tηλεκατευθυνόμενος Μοντελισμός