-
Σε ποιο τομεα ?
-
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Σε ποιο τομεα ?Ετοιμάζω το 1/10, Kyosho V1S με μοτέρ OPS, μήηηηηηηηηπως με αξιώσει ο Θεός για κάποιον αγώνα...
-
Τώρα το αγόρασες? Έχεις τρέξει καθόλου αγώνες στο παρελθόν??
-
Αυτη την Κυριακη εχει αγωνα 1/10 και 1/8 on road στον Ασπροπυργο. Οσοι εχουν ορεξη να δουν ας κατηφορισουν. Οδηγιες για το πως θα ερθετε μπορειτε να δειτε στο παρακατω link
http://www.rchobbyarena.gr/ -
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Τώρα το αγόρασες? Έχεις τρέξει καθόλου αγώνες στο παρελθόν??To έχω χρόνια. Παλιά έτρεχα στο Κύπελλο Ελλάδος. Το άφησα όμως λόγω καρτ και Πανελλαδικών.
Μου έχει λείψει το ξενύχτι πριν τον αγώνα...
-
Αντε να επιστρέψεις στους αγώνες σιγά σιγά. Ωραίο, φοβερό το καρτ αλλά και οι αγώνες έχουν μία ομορφιά που δεν συγκρίνεται με τις απλές προπονήσεις. Είναι το κλίμα, η προετιμασία, το άγχος, η πίεση κατά την διάρκεια του αγώνα που δεν συγκρίνονται με το να παίζεις μόνος σου. Θα είχα παρατήσει και εγώ τον μοντελισμό και θα είχα αρχίσει το kart αλλά αν πάρω kart δεν θα μου φτάσουν τα χρήματα για αγώνες και γι'αυτό δεν το κάνω.
Ωραία κατηγορία η 1/10, πολλές συμμετοχές καλό σχολείο. -
Παιδιά κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.Έχω ένα kyosho FWS εάν δεν κάνω λάθος εδώ και 1 χρόνο περίπου.Ολα δουλέυαν ρολόι αυτό το διάστημα έως ότου κατα λάθος έσπασα το (πώς λέγεται εκείνο το πραγματάκι που κάθεται πάνω στο γρανάζι απο το σερβό) και οι ρυθμίσεις του γκαζιού αφού το αντικατέστησα πήγαν βόλτα. Δεν μπορώ να το ρυθμίσω με τίποτα. Μία το ρελάντί είναι πολύ χαμηλό και σχεδόν μπουκώνει παντώντας γκάζι και φυσικά σβήνει και μία είναι πολύ 'γκαζερό' και μόνο ρελαντί δεν θυμίζει κοντεύω να φτάσω την F1 και να την ξεπεράσω.
-
Yποτίθεται ότι αν έβαζες κανά το πιατέλο του servo στην αρχική του θέση δεν θα είχες πρόβλημα. Μήπως όμως το πρόβλημα σου λύνεται ρυθμίζοντας την κατεύθυνση και όχι το carburator? Έχεις ρυθμίσει σωστά τις διαδρομές του servo ώστε να κλείνει τελείως το γκάζι αλλά και να ανοίγει ολόκληρο? Όπως και να'χεις εάν δεν μπορείς να το φτιάξεις με τίποτα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι μία βόλτα από κάποιον αντιπρόσωπο ή κάποια πίστα. Εκεί θα σε βοηθήσουν σίγουρα.
Θα ξέρεις φαντάζομαι ότι οι αλλαγές στις ρυθμίσεις του carburator κάθε φορά πρέπει να είναι ελάχιστες. Πρέπει να βιδώνεις ή να ξεβιδώνεις κάθε φορά το πολύ 5 ή 10 λεπτά αν φανταστούμε ότι μία πλήρη περιστροφή αντιστοιχεί σε μία ολόκληρη ώρα. -
Στα 1/10 για FRT τι λάδια να χρησιμοποιήσω σε διαφορικά και αμορτισέρ;
-
Ωραία η ερώτηση σου αλλά ταυτόχρονα δύσκολη να απαντηθεί γιατί εξαρτάται απ'οτι μάρκα είναι τα λάδια που βάζεις. Κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί διαφορετική κλίμακα για να δείξει το ιξώδες του λαδιού. Θα κάνω όμως μία μικρή έρευνα. Θα μιλήσω με ένα συγγενή μου που τρέχει με 1/10 Mugen και θα σου πω.
-
Yποτίθεται ότι αν έβαζες κανά το πιατέλο του servo στην αρχική του θέση δεν θα είχες πρόβλημα. Μήπως όμως το πρόβλημα σου λύνεται ρυθμίζοντας την κατεύθυνση και όχι το carburator? Έχεις ρυθμίσει σωστά τις διαδρομές του servo ώστε να κλείνει τελείως το γκάζι αλλά και να ανοίγει ολόκληρο? Όπως και να'χεις εάν δεν μπορείς να το φτιάξεις με τίποτα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι μία βόλτα από κάποιον αντιπρόσωπο ή κάποια πίστα. Εκεί θα σε βοηθήσουν σίγουρα.
Θα ξέρεις φαντάζομαι ότι οι αλλαγές στις ρυθμίσεις του carburator κάθε φορά πρέπει να είναι ελάχιστες. Πρέπει να βιδώνεις ή να ξεβιδώνεις κάθε φορά το πολύ 5 ή 10 λεπτά αν φανταστούμε ότι μία πλήρη περιστροφή αντιστοιχεί σε μία ολόκληρη ώρα.Θα πειραματιστώ λίγο την κυριακή ξανά μπας και βρώ άκρη. Πάντως σε ευχαριστώ για την απάντηση.
-
Ωραία η ερώτηση σου αλλά ταυτόχρονα δύσκολη να απαντηθεί γιατί εξαρτάται απ'οτι μάρκα είναι τα λάδια που βάζεις. Κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί διαφορετική κλίμακα για να δείξει το ιξώδες του λαδιού. Θα κάνω όμως μία μικρή έρευνα. Θα μιλήσω με ένα συγγενή μου που τρέχει με 1/10 Mugen και θα σου πω.Σε ευχαριστώ!
-
Α-viper7 ρώτησα τον συγγενή μου τηλεφωνικώς τι λάδια χρησιμοποεί για frt και μου είπε ότι τα λάδια που χρησιμοποιεί είναι της mugen οπότε και να σου πω νούμερο δεν θα μπορέσεις να τα συγκρίνεις με τα λάδια που βάζεις εσύ στο δικό σου. Στο αντιπρόσωπο της kyosho ρώτησες??
Δοκιμή του γνωστού σε όλους μας Ιαβέρη Jr με τηλεκατευθυνέμενο της κλίμακας 1/5.
http://www.radiocontrol.gr/news_iaveris ... 161105.htm -
600 wt με 1 τρυπα εμπρος (1.0 - 1.3) και 2 τρυπες πισω (2χ 0.9) ειναι ενα καλο starting point....
-
Καλημέρα!
Είχε ασχοληθεί ποτέ κάποιος φίλος με το πρωτάθλημα TAMIYA στα ηλεκτρικά; -
Ο χρήστης bellos έγραψε:
Για χαρά παιδιά. Καλή αρχή κ ότι καλύτερο για το νέο θέμα. Θα ήθελα να ζητήσω τη συμβουλή σας στο εξής. πριν δυο χρόνια αγόρασα το HPI RS4 3 http://www.hpieurope.com/kit-info.php?p ... 11&lang=en. πιο παλιά ασχολιόμουν με μοντελισμό μόνο με αεροπλάνα. Τo HPI το έτρεξα δυο φορές μόνο σε πίστα, ίσα ίσα για ένα στρώσιμο δηλαδή, επειδή ήταν αρχή, και άλλη μια σε γρήγορους ρυθμούς. Μετά επειδή δεν έτυχε να ξαναπαω στη πίστα ήρθε η εγκατάλειψη. Το κατέβασα Καλαμάτα όπου και είναι το πατρικό μου κ το ψιλοπαρατησα.Τελικά παιδιά αποφάσισα να το πουλήσω. Γιατί με τράβηξε ο αερομοντελισμός και μιας και δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ μαζί του. Είπα να το πουλήσω. Υπάρχει αντίστοιχο θέμα στο forum για όποιον ενδιαφέρεται. http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=15275
Ευχαριστώ. -
Φίλε bello θα σε συμβούλευα να βάλεις αγγελία και σε κάποια μοντελιστικά sites, θα το πουλήσεις πιο εύκολα από από εδώ.
Με TAMIYA έτρεχε ο πατέρας μου πριν 11-12 χρόνια αλλά από τότε δεν έχω ξανασχοληθεί. Είχα και εγώ τότε ένα μπροστιοκίνητο Tamiya με το μοτέρ μπροστά, το οποίο αν δεν κάνω λάθος έβγαινε μόνο με καπάκια honda civic και corolla coupe.
-
Με TAMIYA έτρεχε ο πατέρας μου πριν 11-12 χρόνια αλλά από τότε δεν έχω ξανασχοληθεί. Είχα και εγώ τότε ένα μπροστιοκίνητο Tamiya με το μοτέρ μπροστά, το οποίο αν δεν κάνω λάθος έβγαινε μόνο με καπάκια honda civic και corolla coupe.
Έχω ένα ΤΑ03RS σασί 4χ4 με ιμάντα και το μοτέρ στη μέση με καπάκι 911GT1. Τότε που το είχα πάρει (7-8 χρόνια πριν) υπήρχε παγκόσμιο πρωτάθλημα ΤΑΜΙΥΑ στο οποίο συμμετείχε η Ελλάδα μέσω του Καλφάκη. Γιαυτό το λόγο την είχα αγοράσει αλλά δεν ευδοκίμησε και είναι φυλαγμένη από τότε (απάτητη!). Υπήρχε, αν θυμάμαι καλά, κατηγορία open και γιαυτό της είχα φορέσει 12single μοτέρ (αν θυμάμαι καλά πάλι) team LOSI, ρουλεμάν γύρω γύρω και μακρύ γρανάζωμα. Που τα τρέχετε εσείς τώρα; (Ενδιαφέρον θα είχε να την αναστήσω αν και φοβάμαι οτι θα έχει μουσειακή αξία πλέον)
-
Οι πίστες στην Αττική για τα θερμικά είναι ουσιαστικά δύο. Fanatix (Σταμάτα) και Arena (Ασπρόπυργος). Οι ηλεκτρικοί κάνουν και μερικούς αγώνες στην πίστα του Καλφάκη (Σταμάτα) η οποία όμως είναι λίγο εγκατελειμένη πλέον.
Στην προϊγούμενη σελίδα έχει φωτογραφία από το frt και link για την Arena. -
Φίλε msamaro(μιάς και σε βλέπω αρκετά ενημερωμένο για θέματα μοντελισμού) μήπως ξέρεις τι παίζει και απο πίστες σε θεσσαλονίκη μεριά;
Γιατί η μόνη εξάσκηση που έχω κάνει είναι σε πάρκινγκ πολυκαταστήματος και όπως καταλαβαίνεις δεν μπορείς να μάθεις και πολλά πράγματα εκεί.
Tηλεκατευθυνόμενος Μοντελισμός