-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Δεν αμφιβάλλω τόσο για την ύπαρξή τους, ή για τις 'αλληλεπιδράσεις' τους με άλλα γονίδια, αμφιβάλλω για την αξιοπιστία των ερευνών που υποτίθεται ότι τα έχουν εντοπίσει. Μου φαίνεται σχεδόν αστείο και ότι τα έχουν ονοματίσει, π.χ. το γονίδιο του ψεύτη, του απατεώνα κ.λπ.και να υπαρχουν γονιδια τι παει να πει αυτο?
πολλοι ανθρωποι εχουμε διαφορες ορμες, αλλα για λογους αξιοπρεπειας και ηθικης τις συγκρατουμε
μια αυστηρη τιμωρια ειναι απλα ενα επιπλεον αντι-κινητρο, αν και για μενα η θανατικη δε πρεπει να εχει αυτο το ρολο, αλλα το ρολο της εκδικησης και της πραγματικης αποδοσης δικαιοσυνης και οχι της κοροιδιας που εχει το ελληνικο συστημα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Και ξαναρωταω τους υποστηρικτες.Που μπαινουν τα ορια αφαιρεσης ζωης?Θα υπαρχουν στο νομο σταθερα η θ αλλαζουν αναλογως την περιπτωση?
το οφθαλμος αντι οφθαλμου πώς σου φαινεται?
Kαλα οκ αιντε ζησε πουθενα αλλου ρε φιλε..Μην μας σπας τα @@.Α και αν τυχει και με τρακαρεις ποτε και σκοτωσεις τον συνοδηγο μου(γυναικα,αδερφος,κορη οτιδηποτε) μετα θα ερθω να σε τρακαρω και γω για να παρω το αιμα μου πισω..
Ακομα δεν εχω απαντηση σε αυτο.Joe bar.Το ιστορικα αποδεδειγμενο εχει να κανει με το οτι τα ποσοστα εγκηλματικοτητας κρατιουνται σταθερα υψηλα.Δεν χρειαζεται να συγκρινεις την ιδια ακριβως χωρα.Παρε τις διαφορες πολιτειες των ΗΠΑ που εχουν διαφορετικα συστηματα φυλακισης αλλα παρομοιες κοινωνικο-οικονομικες συνθηκες.Βλεπεις διαφορα?
Οσον αφορα χωρες οπως το Ιρακ και το Ιραν δεν τις βαζω καν στη συζητηση γιατι ειναι κοινωνιες που διακατεχονται απο θρησκευτικο φανατισμο και ιδεωδη και ο σκοπος της θανατικης ποινης εκει δεν εχει σχεη με την εξομαλυνση του κοινωνικου βιου.
Εκτος αυτου χωρες της Ευρωπης εχουν δειξει οτι με αλλους τροπους που αρμοζουν σε μια πολιτισμενη κοινωνια(αν θελουμε να λεγομαστε ετσι) καταφερνουν και φτιαχνουν πολυ πιο υγιεις κοινωνιες τουλαχιστον οσον αφορα την εγκληματικοτητα χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι την εξαλειφουν εντελως.
Μα δεν σου ειπα πουθενα οτι δεν πρεπει να τον τρεφεις!Πρεπει.Ειναι μερος της κοινωνιας ΣΟΥ πως να το κανουμε.Αν εσυ ησουν το θυμα το πραγμα αλλαζει αλλα και παλι αυτο που μπορεις να ζητησεις ειναι η δικαιοτερη αντιμετωπιση του απο το κρατος.
-
πραγματικά κουράστηκα ή θα διαβάζεις ακριβως αυτά που γράφουμε ή δεν υπάρχει νόημα στη συζήτηση:
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Joe bar.Το ιστορικα αποδεδειγμενο εχει να κανει με το οτι τα ποσοστα εγκηλματικοτητας κρατιουνται σταθερα υψηλα.Δεν χρειαζεται να συγκρινεις την ιδια ακριβως χωρα.Παρε τις διαφορες πολιτειες των ΗΠΑ που εχουν διαφορετικα συστηματα φυλακισης αλλα παρομοιες κοινωνικο-οικονομικες συνθηκες.Βλεπεις διαφορα?
οταν θα εξαλείψουν τη Θ.Π. από το Τέξας πχ και συγκεντρωθεί ενα αξιόλογο δειγμα του τι επακολούθησε, τοτε κ μόνο τοτε θα μπορέσουμε να μιλησουμε για σύγκριση.
Οσον αφορα χωρες οπως το Ιρακ και το Ιραν δεν τις βαζω καν στη συζητηση γιατι ειναι κοινωνιες που διακατεχονται απο θρησκευτικο φανατισμο και ιδεωδη και ο σκοπος της θανατικης ποινης εκει δεν εχει σχεη με την εξομαλυνση του κοινωνικου βιου.
κι όμως ειμαι 100% σίγουρος οτι το 'ιστορικά αποδεδειγμένα' οφείλεται στο τι γίνεται σε εκείνες τις χώρες. αλλιώς δώσε κάποιο επίσημο παράδειγμα (που δεν μπορείς γιατί είπαμε ότι οι μεταβλητές είανι πολλές - δεν μπορείς να συγκρίνεις πχ Ευρώπη 1900 με Ευρώπη 1950).
Μα δεν σου ειπα πουθενα οτι δεν πρεπει να τον τρεφεις!Πρεπει.Ειναι μερος της κοινωνιας ΣΟΥ πως να το κανουμε.
δεν είπα ότι ΔΕΝ είναι. είπα - λέω - θα ξαναπω ότι πρέπει να το κερδίσει αυτό το 'πρέπει'. το βρίσκω αντισυνταγματικό να ειμαι νόμιμος πολίτης και να μη μου δίνει ΚΑΝΕΙΣ να φάω δωρεάν, ενώ τον εκληματία του δίνουν. δεν το πιάνεις αυτό;
Αν εσυ ησουν το θυμα το πραγμα αλλαζει αλλα και παλι αυτο που μπορεις να ζητησεις ειναι η δικαιοτερη αντιμετωπιση του απο το κρατος.
επιτέλους το είπες...
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Και ξαναρωταω τους υποστηρικτες.Που μπαινουν τα ορια αφαιρεσης ζωης?Θα υπαρχουν στο νομο σταθερα η θ αλλαζουν αναλογως την περιπτωση?
το οφθαλμος αντι οφθαλμου πώς σου φαινεται?
Kαλα οκ αιντε ζησε πουθενα αλλου ρε φιλε..Μην μας σπας τα @@.
σε ξερω κι απο χθες και μου μιλας ετσι?
οπου γουσταρω θα ζω και ο,τι γουσταρω θα λεω, αφου μου το παιζεις χιπης θα πρεπει να δεχεσαι και την αλλη αποψηΟσον αφορα χωρες οπως το Ιρακ και το Ιραν δεν τις βαζω καν στη συζητηση γιατι ειναι κοινωνιες που διακατεχονται απο θρησκευτικο φανατισμο και ιδεωδη και ο σκοπος της θανατικης ποινης εκει δεν εχει σχεη με την εξομαλυνση του κοινωνικου βιου.
μου αρεσει που μου ελεγες σε αλλο θεμα να μην κρινουμε τους λαους απο τις κυβερνησεις τους
-
Xρειαζεται να σε ξερει κανεις? Απαντας σε διαφορα θεματα περι πολιτικης κονωνιας κλπ και αυτα που λες ειναι απο τη μια ακραια απο την αλλη δεν κανεις τιποτα για να τα υποστηριξεις..Ναι δεν λεω ο καθενας μας εχει απο μια κωλοτρυπιδα το εχουν πει πολλοι αυτο αλλα απο τα 15 και μετα καλυτερα να ξεκιναμε αυτομορφωση και αυτοκριτικη
...Χιπης χαχαχαΔεν τους ειπα φασιστες η οτιδηποτε και εναν Ιρανο να ρωτησεις θα σου πει οτι η χωρα του ειναι Θεοκρατικη και μαλιστα ειναι περηφανος για αυτο οποτε ατοπη η συγκριση.
-
ναι ξερω πολυ καλα τι πιστευουν οι μουσουλμανοι μιας και εχω γνωρισει αρκετους (και συμμεριζομαι τις αποψεις τους σχετικα με το ισραηλ )
το αν εχω ακραιες αποψεις ή κατα την αποψη σου δε στηριζονται σου δινει το δικαιωμα φυσικα να διαφωνησεις οσο εντονα θες μαζι τους, αλλα οχι να μου το γυρνας στο προσωπικο γιατι εχω κι εγω αυτη την ικανοτητα
στο θεμα μας..
οταν αυριο μεθαυριο θα πλησιασει καποιος το παιδι σου και το μπλεξει στα ναρκωτικα και το παιδι σου γινει πρεζακι (γιατι εχουμε μπολικα εδω στα μερη μας σε περιπτωση που δεν εχεις επαφη με νεοτερες ηλικιες και σε περιπτωση που νομιζεις οτι η Γλυφαδα ειναι ενα 'ασφαλες' μερος ) εσυ θα θες απλα να μπει μεσα για μερικα χρονια παρα το κακο που σου προξενησε, ή εισαι τοσο βεβαιος για την ανατροφη του που ξερεις οτι δε θα μπλεξει?
δε χρειαζεται να φτασουμε στο σημειο να μας μπει το αγγουρι για να καταλαβουμε οτι η νομοθεσια δεν ειναι επαρκης και οι ποινες που εφαρμοζονται αστειες
-
Ο Q-sis έχει δίκιο...δεν νομίζω ότι οι ποινές είναι αυτές που θα έπρεπε για αρκετά πράγματα.
Και δεν χρειάζεται να τύχει σε εμάς για να το νιώσουμε και να καταλάβουμε ότι όντως κάποια πράγματα δεν....
Με ποιο τρόπο θα πεις στους γονείς ότι ο ''τάδε'' που σκότωσε το παιδί τους,βγήκε από τη φυλακή λόγω καλής διαγωγής ή ότι άλλο τελωσπάντων;Δεν μπορείς απλά...
Από την άλλη αυτό που πρέπει να προσθέσω είναι ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που αθώος,έχει υποστεί θανατική ποινή επειδή ή έχει γίνει λάθος έρευνα ή δεν μπορεί να πείσει τις αρχές για την αθωότητα του.Πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει κάποτε εξορθολογισμός για τις ποινές και να είναι αυτές που πρέπει όσο γίνεται βέβαια.
-
εξορθολογισμός και οπτική γωνία θύματος, μάλλον αμοιβαίως αποκλειόμενα.
-
Πιστέψτε με, δε θα θέλατε να δώσετε στο κράτος αυτή τη δυνατότητα..
-
lololol θανατικη ποινη στο πιο διεφθαρμενο κρατος της Ευρωπης;
εδω εχουμε ζαρντινιερες, τυπαδες που κατεβαινουν να πεταξουν σκουπιδια και τους φορτωνουν μολοτοφ και σκαπουλαρουν τη φυλακα μονο και μονο επειδη καποιος τυχαιος βρεθηκε εκει κοντα με βιντεοκαμερα...
lolθανατικη ποινη.. NEGER, WAS ?????????????????????
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
lololol θανατικη ποινη στο πιο διεφθαρμενο κρατος της Ευρωπης;εδω εχουμε ζαρντινιερες, τυπαδες που κατεβαινουν να πεταξουν σκουπιδια και τους φορτωνουν μολοτοφ και σκαπουλαρουν τη φυλακα μονο και μονο επειδη καποιος τυχαιος βρεθηκε εκει κοντα με βιντεοκαμερα...
lolθανατικη ποινη.. NEGER, WAS ?????????????????????
Ασε ρε φιλαρακι, αμα σου πηδαγανε την αδερφη ναουμε δε θα θελες να τους καθαρισεις?
Πάντως, πραγματικά ακόμη και το πιο αδιάφθορο κράτος του κοσμου να ειναι απλά δεν πρέπει να εχει αυτη τη δυνατοτητα.
-
-
στο θεμα μας..
οταν αυριο μεθαυριο θα πλησιασει καποιος το παιδι σου και το μπλεξει στα ναρκωτικα και το παιδι σου γινει πρεζακι (γιατι εχουμε μπολικα εδω στα μερη μας σε περιπτωση που δεν εχεις επαφη με νεοτερες ηλικιες και σε περιπτωση που νομιζεις οτι η Γλυφαδα ειναι ενα 'ασφαλες' μερος ) εσυ θα θες απλα να μπει μεσα για μερικα χρονια παρα το κακο που σου προξενησε, ή εισαι τοσο βεβαιος για την ανατροφη του που ξερεις οτι δε θα μπλεξει?
Στο είχα ξαναρωτήσει, αλλά δεν απάντησες.
Αν ΕΣΥ ή κάποιος δικός σου πέσει θύμα δικαστικής πλάνης και καταλήξεις να κοιτάς τα ραδίκια ανάποδα, γιατί απλά βρέθηκες/ε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, θα συνεχίσεις να είσαι υπέρ;;;
δε χρειαζεται να φτασουμε στο σημειο να μας μπει το αγγουρι για να καταλαβουμε οτι η νομοθεσια δεν ειναι επαρκης και οι ποινες που εφαρμοζονται αστειες
Η ανεπάρκεια του παρόντος νομοθετικού πλαισίου και του δικαστικού / σωφρονιστικού συστήματος τι σχέση έχει με τη δολοφονία; Αν επιμένεις να θεωρείς ότι ο φόβος φυλάει τα έρμα, επαναλαμβάνω ότι ΠΟΥΘΕΝΑ όπου ισχύει η θανατική ποινή δεν παρατηρήθηκε επίπτωσή της στα επίπεδα εγκληματικότητας. Εκτός αν θεωρείς ότι στις ΗΠΑ πχ δεν έχουν ναρκωτικά...
-
α) ναι θα συνεχισω
β) δε μιλησα για μειωση της εγκληματικοτητας , αλλα για απονομη δικαιοσυνηςη εγκληματικοτητα μειωνεται με αλλα μετρα και οχι με εκτελεσεις
-
α) ναι θα συνεχισωΚαλά... δηλαδή η αφαίρεση μίας ζωής από λάθος είναι ψιλά γράμματα... ΟΚ... πάσο...
β) δε μιλησα για μειωση της εγκληματικοτητας , αλλα για απονομη δικαιοσυνης
η εγκληματικοτητα μειωνεται με αλλα μετρα και οχι με εκτελεσεις
Γιατί αυτό το επιχείρημα προβάλλεται αρκετά... Αν για εσένα είναι απονομή δικαιοσύνης... πάσο πάλι...
-
ε ετσι τη βλεπω εγω την απονομη δικαιοσυνης τι να κανουμε τωρα?
εκανες μαλακια , να πληρωσεις και μαλιστα σκληρα
οχι διακοπουλεςσυνεχιζω να μην καταλαβαινω γιατι η ζωη του εγκληματια να εχει μεγαλυτερη αξια απο τη ζωη του θυματος
-
συνεχιζω να μην καταλαβαινω γιατι η ζωη του εγκληματια να εχει μεγαλυτερη αξια απο τη ζωη του θυματος
Αυτό από που προκύπτει;;; Δεν σκότωσε το κράτος το θύμα... Με το να σκοτώσει όμως τον εγκληματία, γίνεται δολοφόνος.
-
η απλα κανει το φονο που δε μπορει να κανει ο πολιτης για να νιωσει δικαιωμενος
μηπως να καταργησουμε και το στρατο? η αστυνομια μηπως να μην εχει οπλα? γιατι και αυτα μπορει να κανουν το κρατος δολοφονο
-
εκανες μαλακια , να πληρωσεις και μαλιστα σκληρα
οχι διακοπουλεςΦιλε μου η φυλακη ΔΕΝ ειναι διακοπουλες... και πιστεψε με ειναι χειροτερη τιμωρια να περασεις ολη σου τη ζωη εκει μεσα παρα να ξεμπερδεψεις γρηγορα...
Επισης η θανατικη ποινη δεν ειναι λογικο να επιβαλλεται σε οποιαδηποτε περιπτωση δολοφονιας. Αν παει καποιος να σε ληστεψει στο δρομο κι εσυ αρχισεις να τον χτυπας τοσο που τον σκοτωσεις, θα πρεπει να υποστεις θανατικη ποινη????? Και τελοσπαντων επειδη λαθη παντα γινονται πολυ προτιμοτερο θα ηταν στα εγκληματα που 'σηκωνουν' θανατικη ποινη (μιλαω για πολυ αρρωστημενες καταστασεις κατα συρροη δολοφονους/ βιαστες, εμπορους ναρκωτικων) να επιβαλλονται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ισοβια, ωστε και ο εγκληματιας να τιμωρηθει και αν τελικα δεν ειναι αυτος που τιμωρηθηκε ο ενοχος, να μπορει να αποφυλακιστει.
-
οκ εστω πραγματικα ισοβια.. γιατι κανεις σχεδον δεν περναει ολη του τη ζωη μες στη φυλακη
οσο για τις διακοπουλες, αναλογα για ποιον μιλαμε..
Θανατική ποινή ........