-
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
«γιατί έπρεπε να γεννηθώ, αφού δεν με ήθελε κανείς;».
αυτη την απορια φανταζομαι δεν την εχει μονο καποιο ζωο, την εχουν και ανθρωποι αστεγοι ανθρωποι ξεχασμενοι σε γηροκομεια και πολλοι αλλοι που εμαθαν πλεον να επιβιωνουν μονοι με αντιπαλο την αναισθησια και το σταρχιδισμο των ''πολιτισμένων''
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Tι τοπικ ειναι αυτο...
Δεν το αφηνουμε καλυτερα;
Εμεις που τα αγαπουμε,πονουμε οταν τα διαβαζουμε και κανουμε ο,τι καλυτερο μπορουμε.Αυτοι που δεν τα αγαπουν,δεν θα το διαβασουν.Επομενως,δεν οδηγει πουθενα.Δεν κερδιζουμε τιποτα...ΥΓ.Συγχαρητηρια σε ορισμενα ατομα για τις αντιληψεις τους...
Σωστος ο φιλος.Ετσι ακριβως ειναι.....
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Το τραγικο κ ειρωνικο της υποθεσης ξερετε πιο ειναι; Οτι ολος ο κοσμος μπορει να σ εχει γραψει εκει που δεν πιανει μελανι, οτι ολοι αυτοι που νομιζες για φιλους να μην σε κοιταζουν κ να μην σου μιλανε (ανεξαρτητως λογου), αλλα ο σκυλος σου θα ειναι αυτος που οταν θα σε δει θα σου κουνησει την ουρα, θα ερθει να σου κανει χαρουλες, να κοιμηθει διπλα σου κ να ειναι παντα παρεουλα σου!Οποιος δεν εχει σκυλο (γατα, ζωο γενικα) δεν καταλαβαινει τα αισθηματα και την αγαπη που βγαινουν απο μια τετοια συγκατοικιση.Εγω εχω 7 (επτα) χασκι.Οταν επιστρεφω σπιτι ,οσο στεναχωρημενος και να ειμαι,με το που θα μου αρχισουν τα παιχνιδια πραγματικα αναζωογονουμαι ξεκουραζομαι συναισθηματικα και ψυχικα.Για αλλους ειναι απλα καποια ζωντανα πραγματα για εμενα ειναι οι καλυτεροι φιλοι και κυριως ανιδιοτελοι.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το τραγικο κ ειρωνικο της υποθεσης ξερετε πιο ειναι; Οτι ολος ο κοσμος μπορει να σ εχει γραψει εκει που δεν πιανει μελανι, οτι ολοι αυτοι που νομιζες για φιλους να μην σε κοιταζουν κ να μην σου μιλανε (ανεξαρτητως λογου), αλλα ο σκυλος σου θα ειναι αυτος που οταν θα σε δει θα σου κουνησει την ουρα, θα ερθει να σου κανει χαρουλες, να κοιμηθει διπλα σου κ να ειναι παντα παρεουλα σου!
Οποιος δεν εχει σκυλο (γατα, ζωο γενικα) δεν καταλαβαινει τα αισθηματα και την αγαπη που βγαινουν απο μια τετοια συγκατοικιση.Εγω εχω 7 (επτα) χασκι.Οταν επιστρεφω σπιτι ,οσο στεναχωρημενος και να ειμαι,με το που θα μου αρχισουν τα παιχνιδια πραγματικα αναζωογονουμαι ξεκουραζομαι συναισθηματικα και ψυχικα.Για αλλους ειναι απλα καποια ζωντανα πραγματα για εμενα ειναι οι καλυτεροι φιλοι και κυριως ανιδιοτελοι.
Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο!Είναι ο πιο πιστός φίλος και το μόνο που θέλει είναι ένα πιάτο φαί και ένα χάδι!Ότι σκοτούρες και νεύρα σου δημιούργισε η μέρα ένα κούνιμα της ουράς του και ένα άλμα πάνω σου στο τέλος της είναι ότι καλύτερο και σε ξεκουράζει!
Κρίμα που υπάρχουν κάποια ζώα που καταλάθος έγιναν άνθρωποι!Δεν μου έχει τύχει να δω οδηγό να προσπαθεί να πατήσει ζωντανό αλλά αν πετύχω κάποιον θα τον τσακίσω στο ξύλο! -
Ετσι ειναι ακριβως.....
Εχω 2 σκυλια εκ των οποιων ο ενας ειναι κοπριτακος που ειχα βρει χτυπημενο κ ετοιμοθανατο μαλλον απο πετρα στο κεφαλι...Τεσπα τους μιλαω και με καταλαβαινουν....και αυτο δεν το αλλαζω με τιποτα στον κοσμο...
Ξερεις οτι οταν γυρισεις στο σπιτι θα ειναι καποιος που θα σου κανει χαρες ετσι γιατι απλα σε βλεπει..... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγω εχω 7 (επτα) χασκι.Να σου ζήσουν!
Έχεις φωτογραφίες? -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Εγω εχω 7 (επτα) χασκι.
Να σου ζήσουν!
Έχεις φωτογραφίες?Merci mon ami!!!
Φωτο θα βγαλω συντομα και θα σου στειλω. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Παιδιά μην τα βάζουμε με τους οδηγούς.....
Δεν νομίζω ότι κανένας θέλει να χτυπήσει ζώο με το αυτοκίνητο του, πιστέψτε με δεν είναι ότι καλύτερο ,παθαίνεις σοκ, και δεν ξέρεις και τι να κανείς, αν χτυπήσεις άνθρωπο τουλάχιστον ξέρεις .Εγώ εστιάζω την κριτική μου, με αφορμή αυτό το ποστ,......
-Σε όλους αυτούς τους δήθεν φιλόζωους που λειτουργούν με αυτό τον τρόπο, παίρνοντας ένα ζώο και στην συνέχεια το εγκαταλείπουν με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει οι πόλεις αδέσποτα .
-Σε όλους αυτούς που τα έχουν στα μπαλκόνια και στις ταράτσες μέσα στο κρύο και τη βροχή, και επίσης να ενοχλούν όλους τους περίοικους..
-Σε όλους αυτούς που τα βγάζουν και αφοδεύουν στα πεζοδρόμια χωρίς να καθαρίζουν και στα πάρκα όπου παίζουν παιδάκια χωρίς να σέβονται τους υπόλοιπους και την υγεία τους
-Σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι οι πόλεις είναι φτιαγμένες να ζουν τα ζώα , και μάλιστα απαιτούν να συμβαίνουν όλα τα προηγούμενα , και αν τα επισημάνεις δεν αγαπάς τα ζώα.....Έλεος πια, έχουμε χάσει κάθε μετρό.....
ενω συμφωνω απολυτα με το δευτερο σκελος της δημοσιευσης σου σχετικα με ολους αυτους τους υποτιθεται ''φιλοζωους'' θα διαφωνησω εν μερει με το πρωτο σκελος και θα πω οτι σιγουρα κανεις δεν θα χτυπησει σκοπιμα ενα μεγαλοσωμο ζωο πχ σκυλο εκτος αν ειναι πολυ ζωον και οδηγαει κανα τρακτερ ομως μικροσωμα οπως γατες ή και αλλα κυριως σε επαρχια οπως λαγοι αλεπουδες κλπ πολλοι ειναι αυτοι που θα τα ηθελαν κατω απο τις ροδες τους μονο και μονο επειδη αυτα ειναι ζωα και εκεινοι.......... ''ανθρωποι''.
-
Άντε να έρθουν οι γιορτές να πάω σπίτι να δω τη σκυλίτσα μου!!
Με τα ανθρώπινα μέλη της οικογένειάς μου μιλάμε στο τηλέφωνο και είναι πιο εύκολο, αλλά με αυτήν όχι.Να δω, θα πηδάει πάλι μέχρι το πηγούνι μου (κανίς γκριφόν!!) από τη χαρά της όπως το Πάσχα, ή θα μου κρατάει μούτρα όπως το καλοκαίρι; ( )
-
Ενταξει, να δεχτω τις ενστασεις οτι ειναι λιγοι οι οδηγοι που χτυπουν συνειδητα ενα ζωο (κυριως λογω των υλικων ζημιων ), αν και υπαρχουν.
Αλλα απο ποτε ξαφνικα σεβομαστε οι Ελληνες οδηγοι τα ζωντανα?
Ποσες φορες ομως εχετε δει καποιον που εχει χτυπησει ενα ζωο (ειτε απο δικη του απροσεξια ειτε απο του ζωου) με το αυτοκινητο του να το πηγαινει στο κτηνιατρο?? Εγω ποτε, αν και εχω δει με τα ματια μου να χτυπανε ενα σκυλι με τρελλη ταχυτητα (πρεπει να πεθανε επι τοπου) και αλλο ενα σχεδον να του συνθλιβουν το ποδι.
Αλλα οπως καταλαβαινετε και απο το αρθρο, οι ασυνειδητοι οδηγοι ειναι ενα πολυ μικρο μερος του προβληματος, οι φιλοζωοι του 'Σαββατοκυριακου' που παρατανε ενα ζωντανο μολις μεγαλωσει λιγο και βαρεθουν να το φροντιζουν ειναι πρωτιστα καταδικαστεοι. -
Παιδιά... από το σπίτι μου έχουν περάσει αρκετά σκυλάκια και γατάκια...
αυτή την στιγμή έχω τον Rex, ένα απλό αλλά χαριτωμένο σκυλάκι ( ο Χρήστος και ο Νικόλας τον ξέρουν.) και δυο γατούλες... για την ακρίβεια ένα γάτο και μια γάτα.
Στον Rex μέχρι και τσιπάκι του βάλαμε (όχι για να ανεβάσουμε ίππους χιχιχι αλλά αν γίνει κάτι να ήμαστε καλυμμένοι και εμείς και αυτός )Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πότε μα ποτέ δεν μπορώ να με φανταστώ ότι θα κακοποιήσω κάποιο ζώο. αν το έκανα εγώ θα ήμουν το ζώο.
επίσης εύχομαι να μην δω ποτέ στην ζωή μου κάποιον να κάνει κάτι τέτοιο σε κάποιο ζώο, γιατί όσο ήρεμος άνθρωπος είμαι, τόσο ΖΩΟ θα γίνω επάνω του!Ελπίζω να θυμάστε την διαφήμιση που κυκλοφορεί τα τελευταία δύο καλοκαίρια... που δείχνει ένα σκυλάκο που τον πατάνε τα αυτοκίνητα... και μετά λέει: Εγκαταλείψατε τον σκύλος σας και τον καταδικάσατε σε 1...2...3...4...15...25... κτλ... φορές σε θάνατο! και στο τέλος... ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ... απλά γαμάτη διαφήμιση, όσες φορές την είχα δει...
η κατάσταση πιστεύω να αλλάξει από τα παιδία (μας), γιατί έτσι όπως ήμαστε σαν γενιά τώρα, λίγοι είναι οι πραγματικά καλοί... βλέπεις σε γέρικο γάιδαρο δεν μπορείς να μάθεις καινούρια περπατησιά.
και τέτοιες διαφημίσεις εύχομαι να μείνουν βαθιά χαραγμένες στα παιδάκια, όπου αργότερα είναι το μέλλων μας.Φιλικά Θανάσης.
-
Να χαλάσω λίγο το κλίμα περι ζωοφιλίας?
Λοιπόν είμαι και εγώ ζωόφιλος και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα βλάψω κάποιο ζώο.
Αλλα 2 φορές έχω κοντέψει να σκοτωθώ απο σκύλο που βγήκε απο το πουθενά μες τη νυχτα. Μια φίλη μου έφυγε απο το δρόμο εξ αιτίας σκύλου και την γλίτωσε φτηνά. Και όταν έλεγε 'πετάχτηκε το κοπρόσκυλο' είμουν μαζί της και όχι με το σκύλο.
Τώρα θα μου πείτε 'τι φταίει ο σκύλος, το άβουλο όν?' φυσικά και δεν φταίει! Αλλα όχι και να ρίχνουμε τα βάρη στούς οδηγούς και να τους λέμε και δολοφόνους!!!
Εγώ μάλιστα όταν είμαι με μηχανάκι πολλές φορές έχω κλωτσήσει χωρίς τύψεις τα συμπαθέστατα τεράποδα απο τα οποία κινδυνεύω να πέσω κάτω λόγω του χόμπυ τους να κυνηγούν 'παπάκια'.
Τώρα βεβαια το πως βρέθηκαν αυτά τα σκυλιά στο δρόμο είναι άλλο ζήτημα το οποίο μας απασχολεί όλους. Αλλά εγω τα σκυλιά στούς δρόμους τα αντιμέτωπίζω σαν κίνδυνο για την ασφάλειά μου και δεν θεωρώ τον εαυτό μου επικίνδυνο για τα σκυλιά. -
Δολοφονος δεν ειναι ο οδηγος που δεν θα καταφερει να αποφυγει καποιο αδεσποτο. Εδω διποδα του ειδους homo sapiens πεταγονται μπροστα σου αδιαφορωντας γαι την ασφαλεια τους/σου.
Δολοφονος ειναι αυτος που θα προσπαθησει επιτηδες να πατησει καποιο ζωο (εχω δει και τετοιους).
Επισης τουλαχιστον αναισθητος ειναι οποιος χτυπησει ζωο και απλα το αφησει εκει και δεν κανει κατι να το βοηθησει.Xristos69
Σταματα να κλωτσας σκυλους, γιατι μπορει να σε δαγκωσουν (και καλα θα κανουν). Αντιθετα κανε το εξης:
Οταν θα δεις σκυλο να σε πλησιαζει για να σου γαβγισει/κυνηγησει, σταματα και γαβγισε του εσυ....(οταν θα σταματησεις να γελας με αυτο που ειπα δοκιμασε το και θα δεις οτι δουλευει παντα). -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Ελπίζω να θυμάστε την διαφήμιση που κυκλοφορεί τα τελευταία δύο καλοκαίρια... που δείχνει ένα σκυλάκο που τον πατάνε τα αυτοκίνητα... και μετά λέει: Εγκαταλείψατε τον σκύλος σας και τον καταδικάσατε σε 1...2...3...4...15...25... κτλ... φορές σε θάνατο! και στο τέλος... ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ... απλά γαμάτη διαφήμιση, όσες φορές την είχα δει...
Σοκαριστηκες εσυ και εγω που ουτως ή αλλως δεν θα αφηναμε ποτε τον σκυλο στον δρομο και δεν καηκε καρφακι(αν την καταλαβε) στον ηλιθιο που θα το εκανε αυτο...
Φιλικα
-
Δυστυχώς Εθνικάρα, το κείμενό σου είναι πέρα για πέρα αληθινό...
Προσωπικά τρελαίνομαι με κάθε είδους κατοικίδιο (ακόμα θα θυμάται ο πατέρας μου όταν μία μέρα στο χωριό ανεβάσαμε εγώ και ο ξάδερφός μου καμιά 15αριά κοτόπουλα με μυτερά νύχια πάνω στο καπώ του καινούριου τότε Renault 14... ), απλά δεν θα ήθελα να έχω κάποιο στην πόλη, για πολλούς λόγους... Γι' αυτό και δεν πέρνω... Σε χωριά και εξοχικά, κατά καιρούς έχουν περάσει πολλά ζώα...
Όλοι αυτοί που τα πετάνε στους δρόμους, αλήθεια, έχουν καρδιά;;;
Αυτοί που πετάνε φόλες σε κάθε είδους ζωντανά (όπως το κτήνος που δολοφόνησε τις γάτες του Hunter) έχουν καθόλου αίμα στις φλέβες τους;;; Ή μήπως απλά σκ@τ@;;;
Κάτι 'φιλόζωοι' που πέρνουν ένα ακριβό σκυλί για να βγάζουν τα κόμπλεξ που δεν μπορούν να βγάλουν σε ανθρώπους έχουν καθόλου μυαλό;;;Και θυμήθηκα ένα ατύχημα που είχαμε με έναν θείο μου κάπου έξω από την Βουρβουρού, όταν ένα μεγαλόσωμο λυκόσκυλο ξαφνικά πετάχτηκε μπροστά στο αμάξι του θείου μου... ο οποίος δεν είχε κανένα περιθώριο να αντιδράσει... Το αμάξι βρέθηκε στην άλλη μεριά του δρόμου (ευτυχώς για εμάς δεν ερχόταν κανείς από απέναντι...) και ο σκύλος πέθανε ακαριαία... (τουλάχιστον δεν βασανίστηκε...)
Ο χρήστης KingManos έγραψε:
«γιατί έπρεπε να γεννηθώ, αφού δεν με ήθελε κανείς;».
αυτη την απορια φανταζομαι δεν την εχει μονο καποιο ζωο, την εχουν και ανθρωποι αστεγοι ανθρωποι ξεχασμενοι σε γηροκομεια και πολλοι αλλοι που εμαθαν πλεον να επιβιωνουν μονοι με αντιπαλο την αναισθησια και το σταρχιδισμο των ''πολιτισμένων''
Πέστα Μάνο!!!
-
ÐñïóùðéêÜ äÝí Ý÷ù óêïôþóåé ïýôå óðïõñãßôé.Å÷ù äéáðéóôþóåé ïôé ìå÷ñé 60 ÷ëì/ù óôï êïíôÝñ ïé 'éðôÜìåíïé' ðñïëáâáßíïõí ôï öéëß ìå ôçí ëáìáñßíá.Ôþñá ãéá ôá ôåôñÜðïäá,äßðïäá, íïìßæù ðùò üôáí êÜðïéïò áíôéëáìâÜíåôáé êÜðïéï æùÜêé 'åêôüò ôüðïõ êáé ÷ñüíïõ', ïöåßëåé íá ðëçóéÜæåé ìå ÷áìçëÝò ôá÷ýôçôåò.
-
Αν και με χαρά βλέπω ότι όλοι είμαστε ζωόφιλοι σ'αυτό το θέμα, δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει μια προτίμηση στα κατοικίδια ράτσας; Παίρνοντας σπίτι ένα ζωάκι απο το δρόμο το γλυτώνεις απο ενα σωρό κακουχίες και ίσως απο το θάνατό του.
Είναι κρίμα να πληρώσεις για ένα σκυλί/γατί ράτσας το οποιοδήποτε ποσό τη στιγμή που ψοφάνε ένα σωρό αδέσποτα κάθε μέρα...
-
Ο χρήστης Meimaridis έγραψε:
Αν και με χαρά βλέπω ότι όλοι είμαστε ζωόφιλοι σ'αυτό το θέμα, δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει μια προτίμηση στα κατοικίδια ράτσας; Παίρνοντας σπίτι ένα ζωάκι απο το δρόμο το γλυτώνεις απο ενα σωρό κακουχίες και ίσως απο το θάνατό του.Είναι κρίμα να πληρώσεις για ένα σκυλί/γατί ράτσας το οποιοδήποτε ποσό τη στιγμή που ψοφάνε ένα σωρό αδέσποτα κάθε μέρα...
Φίλε Meimaridis θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου...
Και τα αδέσποτα έχουν ψυχή για να ζήσουνε (παρεπιπτόντως και την δικιά μου την βρήκα στο δρόμο στην Αίγινα που έψαχνε στα σκουπίδια.... )
-
Ο χρήστης Meimaridis έγραψε:
Αν και με χαρά βλέπω ότι όλοι είμαστε ζωόφιλοι σ'αυτό το θέμα, δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει μια προτίμηση στα κατοικίδια ράτσας; Παίρνοντας σπίτι ένα ζωάκι απο το δρόμο το γλυτώνεις απο ενα σωρό κακουχίες και ίσως απο το θάνατό του.Είναι κρίμα να πληρώσεις για ένα σκυλί/γατί ράτσας το οποιοδήποτε ποσό τη στιγμή που ψοφάνε ένα σωρό αδέσποτα κάθε μέρα...
Γιατί άμα το σκυλί δεν είναι ράτσας, πως θα πουλήσεις μούρη στους φίλους σου στην Εκάλη ή όπου αλλού μένεις;
Συμφωνώ με τους περισσότερους κ χαίρομαι για τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα.. Εγώ μεγάλωσα με σκύλο, τώρα δυστυχώς έχει πεθάνει .. οι γονείς μου έχουν σκυλιά, εγώ συνειδητοποιημένα δεν έχω κάποιο ζώο σπίτι τώρα πια, γιατί μένω μόνος κ λείπω αρκετές ώρες, και δε θα ήθελα να έχω ένα ζωντανό που να μην του προσφέρω όσα πρέπει, και σε τελική ανάλυση ούτε τον εαυτό μου δεν μπορώ να φροντίσω... Πάντως είναι κρίμα να ακούς ιστορίες για οδηγούς που πατάνε επίτηδες ζωντανά στο δρόμο. Ευτυχώς δε μου έχει τύχει, γιατί δεν είμαι και τόσο πολιτισμένος όσο μπορεί να φαίνομαι με κάτι τέτοια, και σίγουρα η καταληξη μου θα ήταν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής..
-
Πάντως είναι κρίμα να ακούς ιστορίες για οδηγούς που πατάνε επίτηδες ζωντανά στο δρόμο.
Είπε κανείς κάτι για θανατική καταδίκη και αν θα έπρεπε να εφαρμοστεί ???
ΥΓ: Απλώς το συνδέω με άλλο θέμα που είχε ανοιχτεί τις προηγουμενες μέρες...
Αυτά
Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα