-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
το diesel το 180άρι πάντως είναι αθόρυβο όταν πας με σταθερό γκάζι...
δυστηχώς οι βενζινοκίνητες εκδόσεις κάνουν αρκετό θόρυβο όταν βυθίζεις το γκάζι...σου λένε οι άτιμοι οι Ιάπωνες αν θέλεις καλύτερη ηχομόνωση πάρε landcruiser....
με μια εξτρα ηχομόνωση λύνεται κάπως το πρόβλημα...
Λές τώρα εσύ με το που το πάρω να πάω να το μονώσω.....Δύσκολο το βλέπω. Για να μονωθεί σωστά θα πρέπει να έχει γίνει απο την αρχή χωρίς τη μηχανή επάνω.....
Εκτός αν υπάρχει κάτι στην αγορά για τέτοιες περιπτώσεις που να μην το ξέρω. Πάντως δεν έχω διαβάσει σε κανένα φόρουμ παράπονα για τον θόρυβο στα παλιότερα rav4 (που υποτίθεται οτι είναι και περισσότερος απο το καινούργιο). Μάλλον θα πρέπει να είμαστε λίγο υπερβολικοί με το θέμα...Μόνο ένα test drive θα μας πείσει κατα πόσο ανεχόμαστε το θόρυβο ή όχι. Πάντως αν ο θόρυβος του κινητήρα είναι σαν του νέου yaris (έτσι λενε τα τέστ στα 74db σε φούλ επιτάχυνση) που έχει η γυναίκα μου είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Είδωμεν... -
Ακριβώς, το θέμα του θορύβου είναι πολύ υποκειμενική υπόθεση.Σε άλλους σπάει τα νεύρα και άλλοι τον θέλουν για να μην τους παίρνει ο ύπνος... Χωρίς πλάκα ταξιδέψτε με μία καλή BMW κουρασμένοι.Έχουν τόσο απαλή κύλιση και τόσο λίγο θόρυβο που σε νανουρίζει...
Πάντως είναι γεγονός ότι από σύντομη επαφή που είχα με το νέο Rav είναι σαφώς πιό αθόρυβο απ' το παλιό που σε μεγάλα ταξίδια σου έκανε λίγο το κεφάλι κουδουνίστρα. -
Πάντως εμένα ο θόρυβος που κάνει το προηγούμενο ραβ ειδικά με τέρμα γκάζι και μετά τις 4000 στροφές μου αρέσει. Νιώθεις και καλύτερα το αμάξι. Βέβαια και το γεγονός οτι είμαι ακόμα 18 βοηθάει.
-
Κοιτά, και εμένα μου αρέσει να ακούω το μοτέρ, αλλά σε ταξίδια άνω των 100χμλ αρχίζει και γίνεται κουραστικός. Πάντως θα τον παρατηρήσεις πιο έντονα άμα τρέχεις (πάνω απο 100). Εγώ που σπάνια να πάω πάνω απο 120, βάζω και το CD μου και δεν έχω ανάγκη.
Εγώ γουστάρω πολύ την Toyota σαν εταιρία, αλλά ήθελα 3θυρο αμάξωμα και μόλις είδα ότι το καινούργιο RAV4 θα έρθει μόνο σαν 5θυρο παράγγειλα το Vitara 3D και τώρα το περιμένω πως και πως!
-
Απο ότι έιδα σε διαφορα περιοδικά για τεχνικά κλπ τα db π.χ σε συγκριση με το maverick είναι σχεδόν ίδια.
Δηλαδή δίνει για το Rav 71db στα 140 χλμ ανα ώρα και για το Maverick 72db. Αρα είναι πιο αθόρυβο. Βέβαια στη maximum επιταχυνση με δευτέρα ταχύτητα για το Rav δινει 76 db και για το Maverick δινει 73,5 db. Σε συγκριση με το Suzuki GV 2006 οι μετρήσεις είναι πολύ καλύτερες. Στη maximum επιτάχυνση με δευτέρα ταχύτητα για το GV δίνει 78,8 db!! Στο GV υπάρχει έντονος θόρυβος απο τον αξονα μετάδοσης.... -
Οι μετρήσεις είναι ενδεικτικές.Και αυτό γιατί ο θόρυβος δεν είναι ένα απόλυτο νούμερο.Μπορεί ένας θόρυβος να δίνει χαμηλότερη ένδειξη αλλά μπορεί να είναι πολύ πιό ενοχλητικός(π.χ. θόρυβος κύλισης)
-
Συμφωνώ απόλυτα.
Πάντως εγώ που έχω οδηγήσει και τα δύο (Vitara και το παλιό RAV4) μπορώ να πω ότι σε καμία περίπτωση ο θόρυβος δεν είναι ενοχλητικός. Τώρα αν κάποιος θέλει να πηγαίνει με 140 στην Εθνική για 2 ώρες μάλλον πρέπει να κοιτάξει αλλού καθώς τα SUV έχουν θόρυβο και λόγω αεροδυναμικής. (αν και του RAV έιναι κορυφαία στην κατηγορία).
-
Σήμερα το βράδυ το πήρα για ένα test (rav4).
Τα πρώτα συμπεράσματα είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με το maverick και οποιοδήποτε offroad έχω οδηγήσει μέχρι σήμερα (Cherokee, Kia sorento ).
Είναι ένα υπερυψωμένο αυτοκίνητο δρόμου με έντονη την σβελτάδα και το νευρο που έχει ένα 100 αλογων συμβατικό αυτοκίνητο.
Οι χώροι είναι υπερβολικά μεγάλοι στο πορτμπαγκάζ και για τους πίσω επιβάτες που μπορούν να κάτσουν και σταυροπόδι! Πολλές θήκες πανω στο ταμπλώ και στην κονσόλα των ταχυτήτων.
Ηλεκτρονικές ενδείξεις παντού με trip και θερμοκρασίες καθώς και πολύ καλό σύστημα κλιματισμού. Τα καθίσματα άνετα και ευκολα ρυθμίσιμα. Ορατότητα καλή και ανετη αίσθηση οδήγησης.
όσο αφορά τα offroad προσόντα του δεν μπόρεσα να σχηματίσω κάποια γνώμη καθώς δεν πρόλαβα....
Τα μείον που είδα είναι 2: Κακή απόσβεση των εγκάρσιων κραδασμών του δρόμου απο τις αναρτήσεις και αρκετός θόρυβος απο τη μηχανή στις υψηλές στροφές πάνω απο 4000.
Το mav μπροστά του φαίνεται σαν μαούνα που πλέει στη θάλασσα.....
Αλλη φιλοσοφία κατασκευής και αίσθησης.
Ο Ιάπωνας είναι σπίρτο και ο Αμερικάνος κάρβουνο.... -
TO ΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕ ΜΙΑ COROLLA 1600 TOY 98.OI ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ RAV ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΕΣ ΜΕ ΤΗΝ COROLLA ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ.ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΣΦΙΧΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΩ. ΤΕΛΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΤΟ RAV ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΟ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ.
-
Ο χρήστης panosla έγραψε:
TO ΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕ ΜΙΑ COROLLA 1600 TOY 98.OI ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ RAV ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΕΣ ΜΕ ΤΗΝ COROLLA ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ.ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΣΦΙΧΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΩ. ΤΕΛΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΤΟ RAV ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΟ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ.Ποιά έκδοση πήρες?
-
EXECUTIVE
-
Δεν είναι RAV4 αλλά είναι 3θυρο...
http://www.autopress.gr/fnews/show.asp?ID=8997 -
Για περιγράψτε λίγο το easy entry plz.....
Πλησιάζεις και ξεκλιδώνει δηλαδή αν εχω παρκάρει κάπου σε ένα δρόμο και μετά περάσω από δίπλα του βολτάροντας με τα ποδία χωρίς να χρειάζομαι τίποτα από το αυτοκίνητο αυτό θα ξεκλειδώνει???
Και αν μπει κάποιος άλλος μέσα αντι για μένα χωρίς κλειδί πατάει το πλήκτρο και αρχίζει ο κινητήρας???? αν ναι σε τι απόσταση πρέπει να είναι το 'κλειδί¨ για να απενεργοποιηθεί το αυτοκίνητο???? Δηλαδή μπορεί να έχεις το κλειδι΄στο σακκάκι στο πίσω κάθισμα και το αμάξι να λειτουργεί???
Μήπως είμαι κουτός??? -
EXECUTIVEΣου έχει κολλήσει....
το caps lock? -
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ΟΛΑ ΜΕΓΑΛΑ
-
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ΟΛΑ ΜΕΓΑΛΑΓιατί μας το λές?
να μαζέψουμε τα γυναικόπαιδα? -
ΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ;ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ RAV.
-
ΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ;ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ RAV.Προφανώς δεν κατάλαβες το αστείο του coyote...
anyway!Αγαπητέ 'panosla' στο 4Τροχοί forum (όπως και σε όλα τα forum που γνωρίζω) γράφουμε με μικρούς χαρακτήρες γιατί τα 'κεφαλαία' είναι κουραστικά στην ανάγνωση.
Eπίσης τα 'κεφαλαία' στα forums υποδηλώνουν ότι φωνάζεις! -
Τι εγιναν οι νεοι κάτοχοι?
Δεν πήγαν κανένα ταξιδάκι το Πασχα να μας πουν εντυπωσεις!!!
Πως πάει στην εθνική?
Κατανάλωση?
Θόρυβος?
Στο χώμα?
Η σιωπή μας κάνει να πιστεύουμε
μήπως το μετάνιωσαν που το πήραν .. -
Μήως το θέμα είναι σε λάθος Topic και μάλιστα με λάθος Τίτλο.Ειχε ανοιχτεί ενα θεμα στα Εκτος Δρόμου ,γιατί εκλεισε?
Toyota RAV-4 2005