-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ενδιαφερον παρουσιαζει το MeganeRs trophy που στο site αυτο κανει καλυτερους χρονους απο το TypeR και στο Nirburgring αλλα και στο Hockenheim....
ναι ναι, αναψε φωτιες τωρα εσυ!!!!
Σε καμμια περιπτωση δεν θα το ηθελα,απλα ειχα περιεργεια και δοκιμασα την συγκριση
Το TypeR απεναντι στο Golf 4 gti(180hp) δινει πολυ ξυλο παντως....(παντα με βαση το γυρολογιο)
-
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Παντως θα ξαναπω πως δεν καταλαβαινω γιατι για ορισμενους η πιστα ειναι το απολυτο κριτηριο για το πιο αυτοκινητο ειναι πιο γρηγορο.Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω πως για ορισμένους δεν είναι η πίστα, αλλά ο δρόμος.
Σίγουρα, μερικές πίστες που έχουν πολύ συγκεκριμένα και περιορισμένα χαρακτηριστικά μπορεί να βολεύουν ενίοτε ένα αυτοκίνητο σε σχέση με ένα άλλο. Μη σε μπερδεύει όμως αυτό. Αν υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να προσδιοριστεί αξιόπιστα και αντικειμενικά το πιο αυτοκίνητο είναι πιο γρήγορο, αυτός είναι μια ολοκληρωμένη πίστα (όχι απαραίτητα μεγάλη, αλλά ολοκληρωμένη).
Δεν καταλαβαίνω πώς μπορείς να αξιολογήσεις στο δρόμο ότι το 'χ' είναι πιο γρήγορο από το 'ψ'. Παράγοντες όπως ποιότητα οδοστρώματος, κίνηση, οδηγός, οδήγηση αρκετά μακρυά από το όριο (αλλιώς είσαι για τα σίδερα) σε εμποδίζουν από το να αξιολογήσεις αξιοκρατικά.
Σύμφωνοι, με ένα Golf κινείσαι σβέλτα και ατσαλάκωτα και ίσως (λέω ίσως) κάνεις και μια ανάβαση πιο γρήγορα από ένα Type-R. Αλλά το Type-R, όπως και να το κάνουμε, είναι γρηγορότερο σε μια ολοκληρωμένη διαδρομή. Δε λέω 'καλύτερο', λέω 'γρηγορότερο'.
My
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Παντως θα ξαναπω πως δεν καταλαβαινω γιατι για ορισμενους η πιστα ειναι το απολυτο κριτηριο για το πιο αυτοκινητο ειναι πιο γρηγορο.
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω πως για ορισμένους δεν είναι η πίστα, αλλά ο δρόμος.
Oυτε ο δρομος ειναι απολυτο κριτηριο,δεν ειπα κατι τετοιο.Και ειναι γνωστο πως σε πιστα βολευονται τα ατμοσφαιρικα,πολυστροφα μοτερ,αντιθετα με το δρομο που η ροπη ενος τουρμπο κινητηρα υπερτερει.
-
Oυτε ο δρομος ειναι απολυτο κριτηριο,δεν ειπα κατι τετοιο.Σύμφωνοι, όμως πώς εσύ θεωρείς ότι μπορεί κανείς να συγκρίνει δυο αυτοκίνητα σε ό,τι αφορά το πιο είναι γρηγορότερο, αν όχι σε μια καλή πίστα;
Υ.Γ.
Συζήτηση κάνουμε, ελπίζω να μην απαντάς με το ζόρι -
Oυτε ο δρομος ειναι απολυτο κριτηριο,δεν ειπα κατι τετοιο.
Σύμφωνοι, όμως πώς εσύ θεωρείς ότι μπορεί κανείς να συγκρίνει δυο αυτοκίνητα σε ό,τι αφορά το πιο είναι γρηγορότερο, αν όχι σε μια καλή πίστα;
Υ.Γ.
Συζήτηση κάνουμε, ελπίζω να μην απαντάς με το ζόριΑν ειναι πιστα η οποια εχει πολλα στοιχεια φυσικου πειβαλλοντος,δλδ ανηφορες-κατηφορες οπως και διαφορα ειδη στροφων,ανοιχτες-κλειστες, τοτε λογικα το αποτελεσμα θα ειναι δικαιο για ολα τα ειδη αυτοκινητων.Ομως απ'οσο ξερω τετοια πιστα δεν υπαρχει(κυριως οσον αφορα ανηφορες και κατηφορες) σε τετοια ποικιλια ωστε να πλησιαζει φυσικο περιβαλλον. Αρα μια συγκριση σε δρομο και σε πιστα και ενα συνολικο αποτελεσμα ειναι πιο αξιοπιστο.Ας πουμε στη συγκριση TYPE R και GTI το 1ο ειναι γενικα γρηγοροτερο σε πιστα ενω το 2ο στο δρομο.Ομως προσωπικη μου αποψη ειναι πως το αυτοκινητο οι περισσοτεροι το αγοραζουν για το δρομο και οχι για πιστα.
Υ.Γ.Δεν υπαρχει προβλημα,σαφως και δεν απανταω με το ζορι
-
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω πως για ορισμένους δεν είναι η πίστα, αλλά ο δρόμος.Σίγουρα, μερικές πίστες που έχουν πολύ συγκεκριμένα και περιορισμένα χαρακτηριστικά μπορεί να βολεύουν ενίοτε ένα αυτοκίνητο σε σχέση με ένα άλλο. Μη σε μπερδεύει όμως αυτό. Αν υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να προσδιοριστεί αξιόπιστα και αντικειμενικά το πιο αυτοκίνητο είναι πιο γρήγορο, αυτός είναι μια ολοκληρωμένη πίστα (όχι απαραίτητα μεγάλη, αλλά ολοκληρωμένη).
ΑΚΡΙΒΩΣ!!!
Δεν καταλαβαίνω πώς μπορείς να αξιολογήσεις στο δρόμο ότι το 'χ' είναι πιο γρήγορο από το 'ψ'. Παράγοντες όπως ποιότητα οδοστρώματος, κίνηση, οδηγός, οδήγηση αρκετά μακρυά από το όριο (αλλιώς είσαι για τα σίδερα) σε εμποδίζουν από το να αξιολογήσεις αξιοκρατικά.
Σύμφωνοι, με ένα Golf κινείσαι σβέλτα και ατσαλάκωτα και ίσως (λέω ίσως) κάνεις και μια ανάβαση πιο γρήγορα από ένα Type-R. Αλλά το Type-R, όπως και να το κάνουμε, είναι γρηγορότερο σε μια ολοκληρωμένη διαδρομή. Δε λέω 'καλύτερο', λέω 'γρηγορότερο'.
Ρε παιδια, τωρα σοβαρα μιλατε οτι συγκρινουμε αυτοκινητα στο 'δρομο' με τις συνθηκες που γραφετε και οτι εχει νοημα κατι τετοιο;! Ο μονος 'δρομος' που ξερω που εχει νοημα μια συγκριση ειναι επαρχιακες διαδρομες σε στυλ Καραβωμα, Αγ. Μερκουριος, Διονυσος, κλπ. Τοση διαφορα εχουν αυτες απο μια πιστα οπως τα Μεγαρα;;!!! Και ευθειες εχουν, και ποικιλια στροφων (αλλες ανοιχτες, αλλες κλειστες) και ειλικρινα δε νομιζω οτι ενα 'στημενο' αυτοκινητο οπως το TypeR μπορει να διαπρεπει στα Μεγαρα, κλπ και να χανει στο 'δρομο' - σε τετοιες διαδρομες επειδη 'του λειπει ροπη'!!!
-
Αν ειναι πιστα η οποια εχει πολλα στοιχεια φυσικου πειβαλλοντος,δλδ ανηφορες-κατηφορες οπως και διαφορα ειδη στροφων,ανοιχτες-κλειστες, τοτε λογικα το αποτελεσμα θα ειναι δικαιο για ολα τα ειδη αυτοκινητων.Ομως απ'οσο ξερω τετοια πιστα δεν υπαρχει(κυριως οσον αφορα ανηφορες και κατηφορες) σε τετοια ποικιλια ωστε να πλησιαζει φυσικο περιβαλλον.Υπάρχουν τέτοιες πίστες και δεν είναι λίγες (στο εξωτερικό φυσικά). Spa, Brands-Hatch, Outlon-Park, Mas du Clos μου έρχονται αμέσως αμέσως στο μυαλό. Και υπάρχει και κάτι που λέγεται Nurburgring...
-
Ισως ο strassenmeister αναφερεται σε διαδρομες οπως ο παραδρομος της εθνικης που εχουν στροφες των 140-160-ακομα και 200χλμ και εκει η δυναμη του Golf μπορει να φανει...
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Ρε παιδια, τωρα σοβαρα μιλατε οτι συγκρινουμε αυτοκινητα στο 'δρομο' με τις συνθηκες που γραφετε και οτι εχει νοημα κατι τετοιο;!Με παρεξήγησες. Καμία σύγκριση δεν κάνω και ποτέ δε δέχομαι το δρόμο ώς ένδειξη ή πεδίο σύγκρισης...
-
Αν ειναι πιστα η οποια εχει πολλα στοιχεια φυσικου πειβαλλοντος,δλδ ανηφορες-κατηφορες οπως και διαφορα ειδη στροφων,ανοιχτες-κλειστες, τοτε λογικα το αποτελεσμα θα ειναι δικαιο για ολα τα ειδη αυτοκινητων.Ομως απ'οσο ξερω τετοια πιστα δεν υπαρχει(κυριως οσον αφορα ανηφορες και κατηφορες) σε τετοια ποικιλια ωστε να πλησιαζει φυσικο περιβαλλον.
Υπάρχουν τέτοιες πίστες και δεν είναι λίγες (στο εξωτερικό φυσικά). Spa, Brands-Hatch, Outlon-Park, Mas du Clos μου έρχονται αμέσως αμέσως στο μυαλό. Και υπάρχει και κάτι που λέγεται Nurburgring...
Συμφωνοι.Εχεις καποιο αποτελεσμα απο τις εν λογω πιστες για τα συγκεκριμενα αυτοκινητα?
Υ.Γ.Φιλε VW16v μπορω κι εγω να ειρωνευτω μια χαρα,ας μην το φτασουμε εκει ομως.
-
Υ.Γ.Φιλε VW16v μπορω κι εγω να ειρωνευτω μια χαρα,ας μην το φτασουμε εκει ομως.
Σε καμια περιπτωση δεν ειχα αυτη τη προθεση!!! Απλα πιστευω πραγματικα οτι εκει το Golf ειναι καλυτερο του TypeR...γιατι πιστευεις οτι ειρωνευτικα!? Δεν νομιζω να το εχω κανει ποτε στο φορουμ...
Σεβομαι και παραλληλα συμμεριζομαι την επιλογη σου να αγορασεις το Golf...κατω απο αλλες συνθηκες ισως να ηταν και δικη μου επιλογη!
-
Συμφωνοι.Εχεις καποιο αποτελεσμα απο τις εν λογω πιστες για τα συγκεκριμενα αυτοκινητα?Στο Nurburgring:
- Horst von Saurma (D) Honda Civic Type-R, 200 PS, 1246 kg, sport auto Supertest, avg: 140.721km/h, time: 8:47s
- Horst von Saurma (D) VW Golf GTI, 180 PS, 1320 kg, sport auto Supertest, avg: 138.876km/h, time: 8:54s
Ίδιος οδηγός
-
Ο χρήστης VW16v έγραψε:
Ισως ο strassenmeister αναφερεται σε διαδρομες οπως ο παραδρομος της εθνικης που εχουν στροφες των 140-160-ακομα και 200χλμ και εκει η δυναμη του Golf μπορει να φανει...Υπαρχουν κατι ακομα καλυτερες 'διαδρομες' στην ερημο του Μοχαμπι! 110 χιλιομετρα ευθεια και 'στροφες' με ακτινα 2 χλμ!! Εκει να δεις τι ωραια που θα πηγαινε.
Τελος παντων, εγω ανεφερα κατι. Το C2 VTS του 0-100-0 με σαφως χειροτερη αναλογια ισχυος/βαρους απο το GTi (8.5 vs 6.5 κιλα/ιππο), ψοφια ροπη (14 χγρμ), λιγο πιο σφιχτα αμορτισερ απο τα εργοστασιακα, μαμα ελατηρια, πιο ανθεκτικα φρενα (ΑP) και μαμα ζαντολαστιχα. Ειλικρινα, ποσο πιο χαλια πρεπει να στριβει το Golf απο το C2, που ειναι σαφως πιο γρηγορο στις ευθειες, για να κανουν ιδιο χρονο;;;....
-
Συμφωνοι.Εχεις καποιο αποτελεσμα απο τις εν λογω πιστες για τα συγκεκριμενα αυτοκινητα?
Στο Nurburgring:
- Horst von Saurma (D) Honda Civic Type-R, 200 PS, 1246 kg, sport auto Supertest, avg: 140.721km/h, time: 8:47s
- Horst von Saurma (D) VW Golf GTI, 180 PS, 1320 kg, sport auto Supertest, avg: 138.876km/h, time: 8:54s
Ίδιος οδηγός
Αν δεν κανω λαθος, αναφερεσαι στο VW Golf mk4 εδω, ετσι δεν ειναι?
Το mk5 πολυ πιθανον να μπορει να κλεισει την διαφορα των 7δευτερολεπτων...επισης το ring ειναι κατα την γνωμη μου μια πιστα που διαθετει πολλων ειδων στροφες αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι 'κλειστη' πιστα! Δηλαδη εκει που θεωρω εγω οτι εχει προβαδισμα το TypeR...
-
Ο χρήστης VW16v έγραψε:
Σε καμια περιπτωση δεν ειχα αυτη τη προθεση!!! Απλα πιστευω πραγματικα οτι εκει το Golf ειναι καλυτερο του TypeR...γιατι πιστευεις οτι ειρωνευτικα!?Μήπως γιατί οι ταχύτητες που ανέφερες ήταν εξωφρενικές;
-
Ρε παιδια, τωρα σοβαρα μιλατε οτι συγκρινουμε αυτοκινητα στο 'δρομο' με τις συνθηκες που γραφετε και οτι εχει νοημα κατι τετοιο;!
Με παρεξήγησες. Καμία σύγκριση δεν κάνω και ποτέ δε δέχομαι το δρόμο ώς ένδειξη ή πεδίο σύγκρισης...
Θεμη, δεν πηγαινε σ'εσενα το σχολιο, κι ας ηταν κατω απο αυτα που εγραψες εσυ περι 'δρομου'! Ειπαμε, συμφωνουμε!
-
Ο χρήστης VW16v έγραψε:
Το mk5 πολυ πιθανον να μπορει να κλεισει την διαφορα των 7δευτερολεπτων...επισης το ring ειναι κατα την γνωμη μου μια πιστα που διαθετει πολλων ειδων στροφες αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι 'κλειστη' πιστα! Δηλαδη εκει που θεωρω εγω οτι εχει προβαδισμα το TypeR...Θες να πεις ότι το ring ευννοεί το Golf;
-
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Ισως ο strassenmeister αναφερεται σε διαδρομες οπως ο παραδρομος της εθνικης που εχουν στροφες των 140-160-ακομα και 200χλμ και εκει η δυναμη του Golf μπορει να φανει...
Υπαρχουν κατι ακομα καλυτερες 'διαδρομες' στην ερημο του Μοχαμπι! 110 χιλιομετρα ευθεια και 'στροφες' με ακτινα 2 χλμ!! Εκει να δεις τι ωραια που θα πηγαινε.
Τελος παντων, εγω ανεφερα κατι. Το C2 VTS του 0-100-0 με σαφως χειροτερη αναλογια ισχυος/βαρους απο το GTi (8.5 vs 6.5 κιλα/ιππο), ψοφια ροπη (14 χγρμ), λιγο πιο σφιχτα αμορτισερ απο τα εργοστασιακα, μαμα ελατηρια, πιο ανθεκτικα φρενα (ΑP) και μαμα ζαντολαστιχα. Ειλικρινα, ποσο πιο χαλια πρεπει να στριβει το Golf απο το C2, που ειναι σαφως πιο γρηγορο στις ευθειες, για να κανουν ιδιο χρονο;;;....
H πιστα των Μεγαρων ειναι πολυ κλειστη και κατα την γνωμη μου, ειναι φυσικο το Golf να μην βολευεται εκει μεσα...εχει αρκετα μεγαλο βαρος καθως επισης τοχαρακτηριζει και η υποστροφικη του συμπεριφορα, που οπως και να το κανουμε, δεν την γλυτωνεις λογο της ροπης που διαθετει απο πολυ χαμηλα...στα μεγαρα εχω δει 106 με proflex+σκουπα+ημισλικ να γυρανει απο ιδιωτη ψηλα 1:12 και 6 ιδιωτες με Subaru Impreza να μην μπορουν να κατεβουν στο 1:13 καλα καλα...το C2 και το Golf το οδηγησε ο ιδιος οδηγος?
Τελος ανεφερα τον παραδρομο γατι απλουστατα ειναι πιθανο σεναριο αντιπαραθεσης για τους κατοικους του νομου αττικης...εμενα μου εχει τυχει απειρες φορες, καλο κυνηγητο εκει, και φυσικα με το μεταξονιο,μετατροχιο μου, πολλεσ φορες ειμαι με την ταυτοτητα στο στομα...
-
Σε καμια περιπτωση δεν ειχα αυτη τη προθεση!!! Απλα πιστευω πραγματικα οτι εκει το Golf ειναι καλυτερο του TypeR...γιατι πιστευεις οτι ειρωνευτικα!?
Μήπως γιατί οι ταχύτητες που ανέφερες ήταν εξωφρενικές;
Δεν νομιζω, υπαρχουν πολλα σημεια που αυτες οι ταχυτητες ειναι εφικτες...μαλλον επειδη υπαρχει ενα γενικο κλιμα εναντια του Gti και ο ιδιος ειναι ιδιοκτητης του, μπορει να θεωρησε οτι θελω να μειωσω την αγορα του! Ομως σε καμια περιπτωση δεν ηθελα κατι τετοιο!
-
Το mk5 πολυ πιθανον να μπορει να κλεισει την διαφορα των 7δευτερολεπτων...επισης το ring ειναι κατα την γνωμη μου μια πιστα που διαθετει πολλων ειδων στροφες αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι 'κλειστη' πιστα! Δηλαδη εκει που θεωρω εγω οτι εχει προβαδισμα το TypeR...
Θες να πεις ότι το ring ευννοεί το Golf;
Εν συγκριση με την πιστα των Μεγαρων η' ακομα και των Σερρων, νομιζω πως ναι...
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......