-
;ena βαθύ γκουπ ακούγεται από τον ημιάκαμπτο. το κάνει και το 307 σε εγκάρσιες ανωμαλίες, εκεί που οι υστερούντες βραχίονες του ραλλύ (αν και ήταν πιο σκληρό) δεν καταλάβαιαναν τίποτα..
-
Ο χρήστης TreckeR έγραψε:
Εγω μόλις εγραψα τα πρωτα μου 300χμ με το αστρακι.Ειμαι γενικα ευχαριστημενος εκτός βεβαια απο το ηχοσυστημα που θελω και να το αλλαξω.το εχει αλλαξει κανεις?Πηρα σημερα στην οπελ και μου ειπαν οτι δεν εχει δοκιμαστει και δεν ειναι 100% σιγουροι αν γινεται!!! Δηλαδη πρεπει να μεινω με το cd30??? Εχω βαλει στο vectra B του πατερα μου ενα Pioneer και ζηλεύω!!!!!! Τέλος ναι το αστρα λεγεται επισημα 'Astra H' σε όλα τα ξένα forum.Για τον φίλο που ενδιαφέρεται για να αλλάξει το CD30:
http://babelfish.altavista.com/babelfis ... 1&lp=de_en
-
Αναρρωτιέμαι που θα πάνε μετά και πως θα συνδεθούν όλοι οι διακόπτες χειρισμού ('joystick', κεντρικό κλείδωμα θυρών κλπ), οι οποίοι φαίνεται να είναι πάνω σε μονοκόμματη πλαστική πλάκα κάτω από το CD 30. Τουλάχιστον το πλαίσιο έχει το κάθετο νεύρο για να μην φαίνεται ξεκάρφωτο πάνω στην κονσόλα.
-
Το site που πουλάει το πλαίσιο, αν και ήταν στα Γερμανικά, από ότι ψιλό κατάλαβα λέει πως μπορεί να συνεργαστεί με την οθόνη και τέτοια.
Εγώ απλώς το βρήκα, αν και όπως έχω ξαναπεί δεν θα το πείραζα.
Μάλλον σε απλές εκδόσεις όπως το δικό μου δεν θα ήταν δύσκολο να χειριστείς τις ενδείξεις.
Αλλά σε αλλά μοντέλα με BC, το πώς θα γίνει, δεν ξέρω.
Α. και από ότι άκουσα τα χειριστήρια στο τιμόνι λειτουργούν όπως το τηλεκοντρόλ της TV. Δηλαδή με ακτίνες(υπέρυθρες).Εγώ δεν έχω. -
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Το site που πουλάει το πλαίσιο, αν και ήταν στα Γερμανικά, από ότι ψιλό κατάλαβα λέει πως μπορεί να συνεργαστεί με την οθόνη και τέτοια.
Μάλλον σε απλές εκδόσεις όπως το δικό μου δεν θα ήταν δύσκολο να χειριστείς τις ενδείξεις.
Α. και από ότι άκουσα τα χειριστήρια στο τιμόνι λειτουργούν όπως το τηλεκοντρόλ της TV. Δηλαδή με ακτίνες(υπέρυθρες).Εγώ δεν έχω.Αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία είναι και για πλοήγηση και εμφανίζει χάρτες στην οθόνη οπότε δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος να το πλήρωσε τόσα λεφτά και να θέλει να το αλλάξει και να χάσει την πλοήγηση. Πάντως λογικά θα υπάρχουν συμβατά ραδιο-CD στην αγορά αν και δεν το έχω ψάξει. Τα χειρίστήρια στο τιμόνι είναι πραγματικά με υπέρυθρες.
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Α. και από ότι άκουσα τα χειριστήρια στο τιμόνι λειτουργούν όπως το τηλεκοντρόλ της TV. Δηλαδή με ακτίνες(υπέρυθρες).Εγώ δεν έχω.Αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία είναι και για πλοήγηση και εμφανίζει χάρτες στην οθόνη οπότε δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος να το πλήρωσε τόσα λεφτά και να θέλει να το αλλάξει και να χάσει την πλοήγηση. Πάντως λογικά θα υπάρχουν συμβατά ραδιο-CD στην αγορά αν και δεν το έχω ψάξει. Τα χειρίστήρια στο τιμόνι είναι πραγματικά με υπέρυθρες.
Αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία είναι η οθόνη του πιο ακριβού μοντέλου που έχει σχεδόν τα πάντα από ότι μπορώ να διακρίνω.(και αν παρατηρήσατε κάτι, λείπει η κλειδαριά για το κλειδί και κάπως είναι επεξεργασμένη η εικόνα εκεί) Μέχρι και 6 τάχυτο κιβώτιο και είναι φυσικά για διαφημιστικούς σκοπούς.
Τώρα για εμάς τους απλούς, το πλαίσιο είναι απλώς για το 2din R CD που έχει το Astra.
Και φυσικά για οποίον ενδιάφερε να το ψάξει, είμαι σίγουρος πως θα βρει.
Π.χ. Εγώ ρώτησα αντιπροσωπεία για υποβραχιόνιο και ακόμα δίνουν το υποβραχιόνιο του G, για να τα ξεφορτωθούν μάλλον.
Ρωτώντας σε φίλο μου με αξεσουάρ, κυκλοφορεί το γνήσιο για Η, αλλά βεβαία σε λίγο πιο ακριβή τιμή από του G. -
Πάντως κατά τη γνώμη μου είναι η πιο κομψή κονσόλα της κατηγορίας. Τόσο όμορφη που θα προτιμούσα να βάλω το μαμίσιο CD30 mp3 για να μην τη χαλάσω.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάντως κατά τη γνώμη μου είναι η πιο κομψή κονσόλα της κατηγορίας. Τόσο όμορφη που θα προτιμούσα να βάλω το μαμίσιο CD30 mp3 για να μην τη χαλάσω.Εγώ το μόνο αυτοκίνητο που έχει κονσόλα που μπορεί να συγκριθεί είναι το καινούριο το Volvo. Ειλικρινά και δωρεάν να μου δώσουν το καλύτερο ραδιο δεν χαλάω την κονσόλα για να το βάλω. Άλλωστε λίγο ρύθμισμα θέλει ο ήχος και παίζει καλύτερα από την πλειοψηφία των άλλων αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάντως κατά τη γνώμη μου είναι η πιο κομψή κονσόλα της κατηγορίας. Τόσο όμορφη που θα προτιμούσα να βάλω το μαμίσιο CD30 mp3 για να μην τη χαλάσω.Συμφωνώ και επαυξάνω
-
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Πάντως κατά τη γνώμη μου είναι η πιο κομψή κονσόλα της κατηγορίας. Τόσο όμορφη που θα προτιμούσα να βάλω το μαμίσιο CD30 mp3 για να μην τη χαλάσω.
Συμφωνώ και επαυξάνω
Me too!
-
Τα κουμπια που λες για το κλειδωμα δεν τα εχει το enjoy που εχω εγω.Βεβαια απο την αντιπροσωπία μου ειπαν οτι αν δεν μου το αλλαξουν αυτοι θα χασω την εγγύηση στα ηλετρικά οπότε παλι σ'αυτούς θα πάω.
-
Το κουμπί για το κεντρικό κλείδωμα στο δικό μου είναι ακριβώς πάνω και δεξιά από τη σχισμή εισαγωγής του CD (το πλατύ ορθογώνιο πλήκτρο που φαίνεται και στη φωτογραφία - η οποία πάντως έχει και κάποια κουμπιά που δεν έχει η δική μου έκδοση, μάλλον του cosmo είναι αυτή η κονσόλα).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το κουμπί για το κεντρικό κλείδωμα στο δικό μου είναι ακριβώς πάνω και δεξιά από τη σχισμή εισαγωγής του CD (το πλατύ ορθογώνιο πλήκτρο που φαίνεται και στη φωτογραφία - η οποία πάντως έχει και κάποια κουμπιά που δεν έχει η δική μου έκδοση, μάλλον του cosmo είναι αυτή η κονσόλα).Συγνώμη αν λέω βλακείες, αλλά το κουμπί για το κεντρικό κλείδωμα ,τι σχέση έχει με την κονσόλα του RCD;
Εγώ που έχω την απλή έκδοση με CD30 MP3 (Essentia), το μοναδικό κουμπί που έχει διπλά από τα alarm και δεξιά του, είναι για το κεντρικό κλείδωμα από μέσα των θυρών.
Έχει ακριβώς από αριστερά από τα alarm ακόμα ένα κουμπί, αλλά δεν πατιέται και είναι ανενεργό. -
Σωστά και λάθος μου, εκεί πάνω είναι το κουμπί για το κεντρικό κλείδωμα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το κουμπί για το κεντρικό κλείδωμα στο δικό μου είναι ακριβώς πάνω και δεξιά από τη σχισμή εισαγωγής του CD (το πλατύ ορθογώνιο πλήκτρο που φαίνεται και στη φωτογραφία - η οποία πάντως έχει και κάποια κουμπιά που δεν έχει η δική μου έκδοση, μάλλον του cosmo είναι αυτή η κονσόλα).Μακάρι αδερφέ να ήταν η κονσόλα από το cosmo γιατί εγώ το cosmo έχω και δεν έχει ούτε τα μισά κουμπιά, για την ακρίβεια έχει 2. Για να βάλεις όλα όσα έχει στην φωτογραφία ούτε 2500ευρώ δεν σου φτάνουν. Από ότι καταλαβαίνω από την φωτογραφία αυτό είναι το πετρέλαιο με μερικά εξτρά φυσικά όπως είναι το δερμάτινο σαλόνι με θερμαινόμενα καθίσματα, οι αισθητήρες παρκαρίσματος και το σύστημα για την πίεση των ελαστικών.
-
Σε αυτή την εικόνα
http://img69.exs.cx/img69/4222/cd30rcd9oh.jpgμπορείτε να δείτε όλες τις διαφορετικές κονσόλες που θα μπορούσατε θεωρητικά να έχετε στο αυτοκίνητο σας. Η δεξιά είναι μάλλον και η καλύτερη που είναι η CD 70 NAVI
-
Σχετικά με κάποια έξτρα στοιχεία του εξοπλισμού όπως:
-> IDS Plus (μόνο ο betoven έχει σχολιάσει και μάλιστα θετικά),
-> Έλεγχο πίεσης ελαστικών,
-> 'Ενεργά' φώτα,
-> Park Pilot,
-> Ηλεκτρική Ηλιοροφή,
-> Ενεργά προσκέφαλα εμπρός,
-> Φώτα Xenon,τι έχετε να σχολιάσετε (όσοι τα έχετε τοποθετήσει);
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Σχετικά με κάποια έξτρα στοιχεία του εξοπλισμού όπως:-> IDS Plus (μόνο ο betoven έχει σχολιάσει και μάλιστα θετικά),
-> 'Ενεργά' φώτα,
-> Park Pilot,
-> Ηλεκτρική Ηλιοροφή,
Εγώ έχω μονό ESP από έξτρα και αν και δεν χρειάστηκε ακόμα να με επαναφέρει στην κανονική μου πορεία.
Σε γλιστερό οδόστρωμα και σε ανηφόρα, είναι πολύ χρήσιμο πάντως γιατί λειτουργεί για να μην σπινάρει η ρόδα. -
Από αυτά έχω park pilot (το σύστημα για στάθμευση υποθέτω που χτυπάει όταν κάνεις όπισθεν). Θετική γνώμη, κατά τη γνώμη μου πολύ χρήσιμο. Σήμερα για παράδειγμα με ειδοποίησε έγκαιρα για χαμηλό μεταλλικό κάδο σκουπιδιών που ήταν αφημένος σύριζα στο πεζοδρόμιο και δεν φαινόταν από τον καθρέπτη. Μόνο από τις φαναρτζοδουλειές που σου γλιτώνει αξίζει τα λεφτά του.
-
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Σχετικά με κάποια έξτρα στοιχεία του εξοπλισμού όπως:
-> IDS Plus (μόνο ο betoven έχει σχολιάσει και μάλιστα θετικά),
-> 'Ενεργά' φώτα,
-> Park Pilot,
-> Ηλεκτρική Ηλιοροφή,
Εγώ έχω μονό ESP από έξτρα και αν και δεν χρειάστηκε ακόμα να με επαναφέρει στην κανονική μου πορεία.
Σε γλιστερό οδόστρωμα και σε ανηφόρα, είναι πολύ χρήσιμο πάντως γιατί λειτουργεί για να μην σπινάρει η ρόδα.Λοιπόν το ESP δουλεύει εξαιρετικά σε στεγνό οδόστρωμα που το δοκίμασα, το μόνο πρόβλημα είναι ότι αν αποφασίσεις να κινηθείς πραγματικά γρήγορα τότε δεν κόβει πολύ.
Το IDS+ βελτιώνει πάρα πολύ την συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις συνεχόμενες στροφές ιδιαίτερα αν βγάλεις το ESP και δεν σε κόβει και μπορείς και μπαίνεις όπως πρέπει στην στροφή.
Έλεγχο πίεσης έχει βάλει ένας φίλος μου που έχει ίδιο αυτοκίνητο μόνο που μου φαίνεται ότι δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει γιατί ο αισθητήρας για την πίεση βρίσκεται κάτω από το καπάκι της βαλβίδας με αποτέλεσμα να κινδυνεύεις να στους πάρουν μαζί με τα καπάκια. Εγώ τουλάχιστον δεν έβαζα τέτοιο σύστημα γιατί αν αρχίσει μια ρόδα να ξεφουσκώνει την καταλαβάινεις, δεν είναι και νταλίκα να μην ξέρεις τη γίνεται.
Η ηλιοροφή είναι μόνο για αυτούς που καπνίζουν γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο να χρειάζεται σε αυτοκίνητο με κλιματισμό.
Τα φώτα XENON γαμάνε κυριολεκτικά αλλά για τον ενεργό φωτισμό δεν μπορώ να πω το ίδιο.
Τα ενεργά προσκέφαλα δεν τα δοκίμασα και ελπίζω να μην τα δοκιμάσω ποτέ γιατί μόνο να τρακάρεις θα τα χρειαστείς. Γι' αυτό μακριά απο εμάς!
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)