-
Ο χρήστης betoven έγραψε:
.......
Το βιβλίο του κατασκευαστή αναφέρει 4lt όταν έχουμε και αλλαγή φίλτρυ τελικά πήρε 4,8lt
..........Γιατι;Ελενξε παλι την σταθμη μηπως το παραγεμισαν και παθεις ζημια.
-
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Χτές πήγα και άλλαξα τα λάδια στο αυτοκίνητο τα οποία ήταν σε πολύ καλή κατάσταση τελικά παρόλο που στο δείκτη μέτρησης φαίνονταν μαύρα. Συνολικά από τη στιγμή που αγόρασα το αυτοκίνητο έκαψε 400ml λάδι (μήπως κάποιο σχόλιο γι αυτό?)
Το βιβλίο του κατασκευαστή αναφέρει 4lt όταν έχουμε και αλλαγή φίλτου τελικά πήρε 4,8lt
Το κόστος αναλυτικά
Λάδι 5W-30 Super Synthetic 1lt 5x8,57=42,85Euro
Φίλτρο λαδιού 14-16-18-20 1x3,00 = 3Euro
Ροδέλα τάπας λαδιού 1x0,67 = 0,67Euro
Σύνολο 46,52Euro
Δεν έγινε χρέωση εργασίας
Η αλλάγή έγινε στη Motostar Θεσσαλονικής46.53?!! Δηλαδή όσα ζητάει η Piaggio για να αλλάξει 600ml λάδι κινητήρα και 600ml λάδι διαφορικού στο BEVERLY!!!
Και όλα αυτά ανα 3000 χλμ. Πότε είπαμε θα βγάλει η Opel μηχανές?! -
Χμμ. Σήμερα μετά από αρκετό καιρό έριξα μια ματιά στα λάδια. Έλειπαν 2 γραμμούλες από τις 5 (αν δεν κάνω λάθος) του μετρητή. Χλμ 7.500, αστική χρήση με γκαζιές καλές για να φεύγω άνετα από στάση στα φανάρια, γενικά όμως με ήπια χρήση (2500-3500 στροφούλες μόνο στην αστική κίνηση 3500-4500 παραέξω). Δεν πειράζει, αφού είναι τα πρώτα λάδια από την αγορά και σε 2 μήνες θα τ'αλλάξω προληπτικά. Αρκεί να μην το ξανακάνει.
Αααα, ν' αναφέρω ότι ανοίγοντας το καπώ είδα ότι έχουν τρέξει λάδια γύρω από την κίτρινη τάπα του λαδιού. Υπάρχει περίπτωση λέτε να υπάρχει διαρροή από εκεί;
-
Φιλε Μανο μην ανησυχεις.Και εμενα το ιδιο πραγμα εχει συμβει.Στην ταπα του λαδιου εχει ψιλοδιαρροες αλλα δεν νομιζω να ειναι κατι το ανησυχητικο.Εγω παντως μονο μια φορα του συμπληρωσα λαδια που μου ειπε ο μηχανικος οταν το ειχα παει για ενα ψιλοκοιταγμα νομιζω εκει γυρω στις 8000 Km.Βεβαια ειχε παρει πολλα περιπου 600 ml αλλα απο τοτε δεν εχει ξαναχρειαστει.Τα χιλιομετρα μου ειναι πλεον 28000+.
Παντως οταν πατησα το κουμπακι του χιλιομετρητη που σου δειχνει ποτε πρεπει να κανεις το επομενο σερβις μου εδειξε εχω αλλα 7000 οποτε θεωρητικα τα λαδια αντεχουν μεχρι 35000.Εσενα Μανο ποσα σου λεει αν πατησεις το κουμπακι;
-
Δεν ξέρω, αλλά σκέφτομαι ν' αλλάξω προληπτικά τα λάδια στο χρόνο τουλάχιστον τώρα που είναι μέσα τα λάδια του στρωσίματος και λόγω του ότι κινούμαι σε πόλη πράγμα επιβαρυντικό για την αντοχή του λαδιού (γύρω στα 50 ευρώ θα κοστίσει με το φίλτρο). Τελικά έχασα 400 ml, τα συμπλήρωσα και εντάξει.
Επίσης τα παιδιά άλλαξαν τη βάση του καθίσματος οδηγού που έτριζε λίγο όταν μετακινούσα το σώμα μου και πείραξαν ένα εξαρτηματάκι στο τιμόνι που επίσης προκαλούσε τρίξιμο. Όλα εντάξει.
Φτου, φτου μην το ματιάσω, μέχρι σήμερα δεν έχει βγάλει τρελά κι ας είναι νέο μοντέλο. -
Αυτό με το κουμπάκι δεν το κατάλαβα. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γιατί δεν το ξερώ αυτό το κόλπο.
Thanks -
Το γράφει το εγχειρίδιο χρήσης.
Με σβηστή την ανάφλεξη κρατάμε πιεσμένο το κουμπί του μηδενισμού χλμ για 2 δευτερόλεπτα. Εμφανίζεται στην πάνω γραμμή η λέξη 'InSP' κι από κάτω χιλιομετρική ένδειξη με το διάστημα που απομένει μέχρι το service. Δεν ξέρω που στηρίζεται αυτός ο υπολογισμός. Αν συνυπολογίζει το χρόνο λειτουργίας της μηχανής και όχι μόνο τα διανυθέντα χλμ, τότε είναι χρήσιμη ένδειξη, διαφορετικά ποιο το όφελος;
Θα κοιτάξω πάντως κάποια στιγμή να δω τι μου βγάζει. Έχοντας κοντά 8000 χλμ στο κοντέρ, αν εμφανίσει 30000-8000=22000 ως το service, τότε είναι ένδειξη μόνο για τους αφηρημένους. -
Αυτο με την ταπα του λαδιου δεν το εχω προσεξει, σημερα θα το τσεκαρω και θα σας πω αν συμβαινει και στο δικο μου.
Παιδια επειδη εχω μπερδευτει λιγο με το manual μηπως μπορει καποιος να μου πει ποια γραμμη του δεικτη λαδιου πρεπει να φτανει το λαδι ωστε να ξερω αν εχει καψει και ποσο? Επισης οταν λεμε γραμμη εννοουμε το υπερυψωμενο σημειο του δεικτη η το κοίλο?
-
Ο μετρητής έχει μερικές γραμμούλες-κοιλότητες. Το λάδι πρέπει να καλύπτει την τελευταία κοιλότητα, ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο. Κάθε γραμμή, όπως έμαθα, αντιπροσωπεύει 200 ml, άρα εμένα που μου έλειπαν 2 γραμμούλες μου είχαν καεί 400 ml.
Πήρα ένα λίτρο λάδι της Opel (10 ευρώ), συμπλήρωσα 400 σιγά-σιγά ελέγχοντας ενδιάμεσα τον μετρητή και όλα εντάξει. -
Σημερα κοιταξα αυτο με τον δεικτη του λαδιου.
Λοιπον το αμαξι μεχρι στιγμης δεν εχει καψει σταγονα λαδι. Δεν εχω κανει τα τρομερα χιλιομετρα, ομως ο δεικτης ηταν καργαρισμενος με λαδι μεχρι απανω.
Επισης δεν ειδα εκκριματα λαδιου κατω απο την ταπα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
.....Αααα, ν' αναφέρω ότι ανοίγοντας το καπώ είδα ότι έχουν τρέξει λάδια γύρω από την κίτρινη τάπα του λαδιού. Υπάρχει περίπτωση λέτε να υπάρχει διαρροή από εκεί;Και στο δικό μου είχε (και έχει λάδια) στην τάπα παρόλο που μου την άλλαξαν μία φορά.
Σχετικά με τα λάδια εγώ είμαι πιο ήσυχος που τα άλλαξα αλλά τα λάδια πάντως ήταν πεντακάθαρα -
Εμένα δεν είναι και τόσο καθαρά. Δεν είναι μαύρα, όμως έχουν σκουρύνει κάπως.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο μετρητής έχει μερικές γραμμούλες-κοιλότητες. Το λάδι πρέπει να καλύπτει την τελευταία κοιλότητα, ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο. Κάθε γραμμή, όπως έμαθα, αντιπροσωπεύει 200 ml, άρα εμένα που μου έλειπαν 2 γραμμούλες μου είχαν καεί 400 ml.
Πήρα ένα λίτρο λάδι της Opel (10 ευρώ), συμπλήρωσα 400 σιγά-σιγά ελέγχοντας ενδιάμεσα τον μετρητή και όλα εντάξει.10€ το λίτρο! Για ρώτα και λίγο παραπέρα...
-
Ίσως το βρω 2-3 ευρώ φθηνότερα, όμως τα παιδιά, πως να το πω, με έπιασαν πελάτη με την προηγούμενη συμπεριφορά τους.
Άλλωστε 10 ευρώ έδωσα ευχαρίστως (5+5) σε δυο τεχνικούς για πουρμπουάρ (χουβαρντάς ) επειδή ήταν ευγενικοί και σωστοί. Και το συγκεκριμένο συνεργείο έχω αποφασίσει ότι, πλην απροόπτου, θα μου κάνει ΟΛΑ τα service τα προσεχή χρόνια. Το σωστό πρέπει να ανταμοίβεται. -
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Πήρα ένα λίτρο λάδι της Opel (10 ευρώ), συμπλήρωσα 400 σιγά-σιγά ελέγχοντας ενδιάμεσα τον μετρητή και όλα εντάξει.10€ το λίτρο! Για ρώτα και λίγο παραπέρα...
Και εγω 10 ευρω το πηρα.
Ποσο το παιρνεις interland;;;;;
Μιλαμε παντα για το φουλ συνθετικο long life στο γκρι κουτι του λιτρου
και οχι στο μαυρο διλιτρο που εβαλαν σε ενα γνωστο μου. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Με σβηστή την ανάφλεξη κρατάμε πιεσμένο το κουμπί του μηδενισμού χλμ για 2 δευτερόλεπτα. Εμφανίζεται στην πάνω γραμμή η λέξη 'InSP' κι από κάτω χιλιομετρική ένδειξη με το διάστημα που απομένει μέχρι το service. Δεν ξέρω που στηρίζεται αυτός ο υπολογισμός. Αν συνυπολογίζει το χρόνο λειτουργίας της μηχανής και όχι μόνο τα διανυθέντα χλμ, τότε είναι χρήσιμη ένδειξη, διαφορετικά ποιο το όφελος;
Θα κοιτάξω πάντως κάποια στιγμή να δω τι μου βγάζει. Έχοντας κοντά 8000 χλμ στο κοντέρ, αν εμφανίσει 30000-8000=22000 ως το service, τότε είναι ένδειξη μόνο για τους αφηρημένους.Το κοίταξα. Με 8.000 χλμ κυρίως στην πόλη μου βγάζει ότι χρειάζεται service σε 19.000 χλμ, δηλαδή ο υπολογιστής προσμέτρησε και τις στροφές του κινητήρα που έγιναν στο ρελαντί ή χωρίς γενικά να κινείται το αυτοκίνητο. Δηλαδή αντί να βγάζει 30.000 - 8.000 χλμ= 22.000 χλμ, υπολόγισε ότι 3.000 χλμ έγιναν στο πουθενά (σε φανάρια, σε μαρσαρίσματα από στάση, σε απότομες ανηφόρες κλπ). Χρήσιμο αυτό.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ίσως το βρω 2-3 ευρώ φθηνότερα, όμως τα παιδιά, πως να το πω, με έπιασαν πελάτη με την προηγούμενη συμπεριφορά τους.
Άλλωστε 10 ευρώ έδωσα ευχαρίστως (5+5) σε δυο τεχνικούς για πουρμπουάρ (χουβαρντάς ) επειδή ήταν ευγενικοί και σωστοί. Και το συγκεκριμένο συνεργείο έχω αποφασίσει ότι, πλην απροόπτου, θα μου κάνει ΟΛΑ τα service τα προσεχή χρόνια. Το σωστό πρέπει να ανταμοίβεται.Άρα δεν πήρες και συμπλήρωσες εσύ σιγά σιγά ελέγχωντας, τις γραμμές, 400ml δίνοντας 10 € αλλά το πήγες στα παιδιά και έδωσες 10 για το λάδι και 10 για το μπουρμπουάρ. Άλλο μήνυμα το ένα άλλο το άλλο!
Καλά χιλιόμετρα, το χτύπημα στο πίσω καπό σταμάτησε μετά την ρύθμιση?
-
Το συμπλήρωσε μπροστά μου το ένα παιδί, το ίδιο κάνει.
Όσο για το πορτμπαγκάζ που δεν έκλεινε εύκολα (δεν χτύπαγε), κανένα πρόβλημα πλέον μετά τη ρύθμιση (στο στομάχι μου έχει κάτσει εκείνο το $%@#$% της πρώτης αντιπροσωπείας).
Για να κάνω μια ανασκόπηση:
- τρίξιμο στο τιμόνι. Χωρίς ανταλλακτικό τελικά σταμάτησε, τους ήρθε λέει οδηγία από την Opel. Λίγο σπρώξιμο σε κάποιο εξαρτηματάκι κι εντάξει.
- τρίξιμο στο κάθισμα. Αλλαγή βάσης (στην εγγύηση εννοείται). Πάει κι αυτό.
- καμμένο λάδι. Αναλογικά μισό λίτρο στα 10.000 χλμ. Δεν είναι πολύ, ούτε όμως λίγο. Πάντως κυμαίνεται εντός των προδιαγραφών. Σύμφωνα με το βιβλιαράκι, στην περίοδο ρονταρίσματος αναμένεται υψηλότερη από την κανονική κατανάλωση λαδιού. Θα δούμε. Εξακολουθώ πάντως να φοβάμαι την περίπτωση διαρροής λαδιού από την τάπα που είναι πάνω στον κινητήρα, αν και ο μηχανικός το απέκλεισε. Αυτό γιατί δεν πιέζω τακτικά τον κινητήρα αφενός και αφετέρου γιατί υπήρχε χυμένο λάδι γύρω από την τάπα.
- κατανάλωση 8,8 λίτρα από τότε που το πήρα. Καλή. Χρήση σχεδόν πάντα απλής αμόλυβδης. Καμιά φορά σε χαμηλές στροφές με δευτέρα ακούγεται ένα κροτάλισμα. Υποθέτω ότι δεν είναι πυράκια αλλά η καδένα. Ελπίζω δηλαδή.
- αυτό που φοβόμουν από την αρχή, δηλαδή προβλήματα με τα ηλεκτρονικά καλούδια, αφού το αμάξι είναι γεμάτο από δαύτα, δεν έχει συμβεί.
Άρα ικανοποιημένος. Αν συνεχίσει έτσι, πολύ ικανοποιημένος.
Α, όσο για την οδηγική συμπεριφορά, το χαίρομαι το αυτοκίνητο κι άσε τον popolaro να λέει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα κοιτάξω πάντως κάποια στιγμή να δω τι μου βγάζει. Έχοντας κοντά 8000 χλμ στο κοντέρ, αν εμφανίσει 30000-8000=22000 ως το service, τότε είναι ένδειξη μόνο για τους αφηρημένους.Το κοίταξα. Με 8.000 χλμ κυρίως στην πόλη μου βγάζει ότι χρειάζεται service σε 19.000 χλμ, δηλαδή ο υπολογιστής προσμέτρησε και τις στροφές του κινητήρα που έγιναν στο ρελαντί ή χωρίς γενικά να κινείται το αυτοκίνητο. Δηλαδή αντί να βγάζει 30.000 - 8.000 χλμ= 22.000 χλμ, υπολόγισε ότι 3.000 χλμ έγιναν στο πουθενά (σε φανάρια, σε μαρσαρίσματα από στάση, σε απότομες ανηφόρες κλπ). Χρήσιμο αυτό.
Αρα Μανο η ενδειξη δουλευει και δεν ειναι μονο για αφηρημενους.
Εμενα η ενδειξη μου ελεγε 35000 λογικο αφου τα περισσοτερα εχουν γινει στην εθνικη.Εχει περασει ομως και μερικα σκισιματα -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καμιά φορά σε χαμηλές στροφές με δευτέρα ακούγεται ένα κροτάλισμα. Υποθέτω ότι δεν είναι πυράκια αλλά η καδένα. Ελπίζω δηλαδή.To kanei kai se mena parolo pou ypotithetai oti den exei kadena alla imanta. Mallon etsi prepei na einai o hxos tou kinhthra kai tipota parapanw.
To exw rothsei kai palaiotera alla epeidh den phra apanthsh, mhpws exei kaneis allaksei to cd 30 me kapoio allo allhs markas? Kai an nai se poio magazi?
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)