-
Για επιδοσεις θες να μαθεις?
-
Ο χρήστης akaliptosZR έγραψε:
mipos iparxei katoxos 1.6T gtc edo mesa na rotiso merika pragmata?ακούει
-
Καλησπέρα παιδιά!
Εϊμαι σε ένα μεγάλο δίλλημα. Έχω καταλήξει στο astra λόγω της απίστευτα όμορφης εμφάνισης αλλά στον κινητήρα έχω δίλλημα. 1.8 ή 1.6Τ? Φαινομένικά η απάντηση είναι εύκολη και δείχνει τον Τ. Τι γίνεται όμως με θέμα κατανάλωσης και -κυρίως- αξιοπιστίας? Μιας και δεν έχουμε εμπειρία χρόνων από το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ μήπως μετά από 2-3 χρόνια αρχίσουν προβλήματα με την τουρμπίνα; Ποιος μπορεί να ξέρει φυσικά είναι η απάντηση, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν έχω βρει κάποιον να έχει αγοράσει τον 1.8... ΄παρόλο που σίγουρα πιο αξιόπιστος αλλά και πιο οικονομικός θα είναι. Μπορεί κάποιος φίλος που έχει το ένα ή το άλλο αυτοκινητο να μας πει τι γίνεται από θέμα κατανάλωσης? -
Δεν είναι τόσο οικονομικός ο 1.8. Ειδικά στην πόλη καίει αρκετή βενζίνη. Συγκριτικά με τον 1.6Τ δεν ξέρω τι κάνει, αλλά μη σου φανεί τόσο περίεργο αν ο δεύτερος είναι πιο οικονομικός από τον πρώτο.
**
Edit: **
Astra 1.8 έχει ο χρήστης x-rover.
Δοκίμασε να του στείλεις pm. -
Ο χρήστης kostis7gr1 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά!
Εϊμαι σε ένα μεγάλο δίλλημα. Έχω καταλήξει στο astra λόγω της απίστευτα όμορφης εμφάνισης αλλά στον κινητήρα έχω δίλλημα. 1.8 ή 1.6Τ? Φαινομένικά η απάντηση είναι εύκολη και δείχνει τον Τ. Τι γίνεται όμως με θέμα κατανάλωσης και -κυρίως- αξιοπιστίας? Μιας και δεν έχουμε εμπειρία χρόνων από το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ μήπως μετά από 2-3 χρόνια αρχίσουν προβλήματα με την τουρμπίνα; Ποιος μπορεί να ξέρει φυσικά είναι η απάντηση, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν έχω βρει κάποιον να έχει αγοράσει τον 1.8... ΄παρόλο που σίγουρα πιο αξιόπιστος αλλά και πιο οικονομικός θα είναι. Μπορεί κάποιος φίλος που έχει το ένα ή το άλλο αυτοκινητο να μας πει τι γίνεται από θέμα κατανάλωσης?αν παρεις το 1.8 να ξερεις οτι μαλλον θα το παντρευτεις...δηλαδη μετα δε θα μπορεις να το δωσεις ευκολα...εφοσον υπαρχει ο 1.6Τ με απλη τεχνολογια το βρισκω χαζο να ασχολεισαι με το 1.8...με το Τ μπορεις να κανεις οικονομια ως ενα σημειο...
-
Ο χρήστης kostis7gr1 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά!
Εϊμαι σε ένα μεγάλο δίλλημα. Έχω καταλήξει στο astra λόγω της απίστευτα όμορφης εμφάνισης αλλά στον κινητήρα έχω δίλλημα. 1.8 ή 1.6Τ? Φαινομένικά η απάντηση είναι εύκολη και δείχνει τον Τ. Τι γίνεται όμως με θέμα κατανάλωσης και -κυρίως- αξιοπιστίας? Μιας και δεν έχουμε εμπειρία χρόνων από το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ μήπως μετά από 2-3 χρόνια αρχίσουν προβλήματα με την τουρμπίνα; Ποιος μπορεί να ξέρει φυσικά είναι η απάντηση, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν έχω βρει κάποιον να έχει αγοράσει τον 1.8... ΄παρόλο που σίγουρα πιο αξιόπιστος αλλά και πιο οικονομικός θα είναι. Μπορεί κάποιος φίλος που έχει το ένα ή το άλλο αυτοκινητο να μας πει τι γίνεται από θέμα κατανάλωσης?Έχω εδώ και 2 χρόνια (29000χλμ) σχεδόν το GTC με το ατμοσφαιρικό 1800άρι με τα 125 άλογα. Σχετικά γραμμικό μοτέρ, κάτω από 2000 σαλ μην περιμένεις πολλά (κοινώς δεν ανεβάζει γρήγορα στροφές, με 4η πχ στο κιβώτιο). Η καλή περιοχή του μάλλον είναι μεταξύ 3600-4500 σαλ. Μετά τις 4000 σαλ (140 χαω με 5η) ακούγεται σχετικά έντονος θόρυβος από τον κινητήρα (όχι αεροδυναμικός δηλ), γεγονός που μειώνει σημαντικά την άνεση στο ταξίδι αν πχ θες να κινείσαι με 150+ χαω σε καλή εθνική επί μακρόν. Εγώ προσωπικά συνήθως ταξιδεύω με το Cruise Control ενεργοποιημένο στα 140 χαω, κυρίως λόγω θορύβου...Από τελικές, το αμάξι 200αρίζει άνετα, με 2 άτομα και αποσκευές και με ελαφρά κατηφορική κλίση έχω δει μέχρι 210 κοντερίσια. Από πλευράς αξιοπιστίας, μέχρι στιγμής ουδέν μεμπτόν από το αμάξι και τον κινητήρα, πχ δεν έχει κάψει σταγόνα λάδι παρόλο που τουλάχιστον 10 φορές συνολικά έχω δει κόφτη με 1η, 3η και 4η και πάμπολλες φορές το έχω φτάσει στις 6000+ (ο κόφτης είναι στις 6500σαλ).
Τέλος, από πλευράς κατανάλωσης βενζίνης, στην πόλη αν κινηθείς σχετικά γρήγορα ρουφάει άνετα γύρω στα 10,5 λτ/100χλμ, στο δε ταξίδι με σβέλτη αλλά όχι υπερβολική οδήγηση και 2 άτομα με αποσκευές, δύσκολα θα πετύχεις μέση κατανάλωση κάτω από 9λτ/100χλμ ειδικά αν η διαδρομή περιλαμβάνει και ορεινά-στριφτερά-απαιτητικά κομμάτια με συνεχή κατεβάσματα. Άρα, οικονομικό πολύ δύσκολα θα το έλεγα. Στην καλύτερη περίπτωση νορμάλ για τα κυβικά του...
Συμπερασματικά, δε μπορώ να πω πως ο κινητήρας είναι λίγος για το αμάξι, αλλά σίγουρα μια ιπποδύναμη της τάξης των 150 ίππων θα τη θεωρούσα ευπρόσδεκτη, ιδιαίτερα δε αν συνοδευόταν από μεγαλύτερη ροπή κάτω από τις 3000σαλ. Επειδή αν δε κάνω λάθος ο 1600άρης με τούρμπο προσφέρει και υψηλή ροπή από χαμηλά, ενώ η ροπή του 1800άρη με τα 140 είναι ίδια αν όχι χειρότερη χαμηλά σε σχέση με του δικού μου, νομίζω πως η επιλογή του 1.6Τ με το συγκεκριμένο αμάξι εφόσον θέλεις να κινηθείς στο άνω όριο του μοντέλου είναι μονόδρομος. Προσωπικά θα σκεφτόμουν τον 1800άρη με τα 140 μόνο αν προσφερόταν σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή από τον 1600άρη τουρμπάτο (πχ 1500-2000 ευρώ κάτω) και σε καμιά άλλη περίπτωση. Διαφορετικά ίσως σκεφτόμουν και τον ανανεωμένο 1600άρη με τα 115 που φαντάζει πλέον ένας καλός συμβιβασμός θα τολμούσα να πω για αυτό το αμάξι, αν δε θες να δώσεις πάνω από 20000 ευρώ.
Edit: Αν δε κάνω λάθος το 1800άρι με τα 140 έχει αγοράσει ο Χρονομέτρης (Ueberlegen). Aς μας πει κι αυτός τις εντυπώσεις του... -
αν παρεις το 1.8 να ξερεις οτι μαλλον θα το παντρευτεις...δηλαδη μετα δε θα μπορεις να το δωσεις ευκολα...εφοσον υπαρχει ο 1.6Τ με απλη τεχνολογια το βρισκω χαζο να ασχολεισαι με το 1.8...με το Τ μπορεις να κανεις οικονομια ως ενα σημειο...[/quote]
+100
-
Eυχαριστω πολύ για τις απαντήσεις. Το θέμα είναι πως, όπως συζητείται και σε άλλο thread, ο Τ θέλει 100άρα βενζίνη για την ομαλή λειτουργία του. (Το προτέινει άλλωστε και η οπελ. Για να είμαστε ακριβείς, προτείνει 98 οκτανίων αλλά στην ελλάδα δεν υπάρχει παρά μόνο 100αρα). Αυτό σημαίνει αυτόματα μια αύξηση στο κόστος της βενζίνης κατά περίπου 20-25%. Και τέλος είναι και αυτό το θέμα της αξιοπιστίας που με καίει...Άλλο ο ατμοσφαιρικός, άλλο η τουρμπίνα...
-
Όπως ίσως κατάλαβες, σχεδόν όλοι σου λέμε πως αν φτάσεις σε αυτά τα λεφτά και πάρεις 1800 αντί 1.6Τ θα κάνεις μαλ..κία, που θα σε κυνηγά μετά καθώς δύσκολα θα μπορείς να μεταπουλήσεις το αμάξι. Στην καλύτερη να το δώσεις σαν 1600 (από πλευράς χρημάτων εννοώ)...Το κόστος 100άρας είναι μια παράμετρος που θεωρητικά επιβαρύνει γύρω στο 15% πάνω το κόστος κίνησης, εν μέρει ωστόσο αντισταθμίζεται αφενός από τα μικρότερα ασφάλιστρα (κανά 100άρι ευρώ λιγότερο το χρόνο για μικτή τα υπολογίζω υπέρ του 1.6Τ) κι αφετέρου από την πιο οικονομική λειτουργία του 1.6Τ σε συνθήκες πόλης (δε θα μου έκανε εντύπωση αν κατά μέσο όρο είναι και 15-20% οικονομικότερος σε κατανάλωση σε σχέση με τον 1.8 μέσα στην πόλη). Άρα, διαλέγεις και παίρνεις. Κινείσαι σε μεγάλο βαθμό εντός πόλης και δε γουστάρεις να ανεβάζεις χιλιόμετρα σα χελώνα; Πας καραμπινάτα σε 1.6Τ εφόσον δίνεις τόσα λεφτά (γύρω στα 22000 ευρώ δηλ.). Κινείσαι σε μεγάλο βαθμό σε εθνικό οδικό δίκτυο με συνθήκες ταξιδιού (100-140χαω) ενώ παράλληλα σκοπεύεις να κρατήσεις το αμάξι οπωσδήποτε πάνω από 5-6 χρόνια ή ακόμα καλύτερα να το κρατήσεις όσο πάει με δεδομέμο κι ότι θα χάσεις δυσανάλογα πολλά σε πιθανή μεταπώληση; Ίσως τότε αξίζει να πας στο ατμοσφαιρικό...Thats all.
-
Φιλε lazarefa ήσουν ξεκάθαρος, ευχαριστώ. Κατά 80% οι μετακινήσεις μου γίνονται στη πόλη...
-
Θεωρώ απίθανο το 1.6Τ να καίει λιγότερο από το ατμοσφαιρικό στην πόλη. Μην ξεχνάς ότι το τουρμπο ανοίγει στις 2000rpm. Αρα δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα περιθώριο να πας ατούρμπιστος.
Για την ιστορία, εντός πόλης το trip λεει 11+ με νορμαλ οδήγηση και ac και νταλα ήλιο. Με ένα αυγό στο γκάζι άντε να παέι 10+.
Πάντως αν κινείσαι κατα 80% εντός πόλης δεν καταλαβαίνω γιατί θες ένα αμάξι με 180άλογα που θέλει 100αρα βενζίνη. Φια φανάρια πάντως είναι βαρύ. Οι χάρες του είναι αλλού, το αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται και είναι GT... με ό,τι αυτό συνεπάγεται
-
Αν είναι να κινείσαι τόσο πολύ εντός πόλης τότε ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν έχει ουσία κατά τη γνώμη μου. Κι εγώ με το tsi βλέπω ότι χαραμίζεται καθώς δεν έχω προλάβει να το βγάλω εκτός Αθήνας και ταλαιπωρείται (+ καίει 100άρα ) στο σταμάτα-ξεκίνα. Μάλλον έπρεπε να έχω πάρει ένα supermini Το marketing όμως μας σπρώχνει σε αγορές που δεν χρειαζόμαστε πραγματικά
Αν θες τη γνώμη μου, από τη στιγμή που 140 άλογα είναι υπερβολικά πολλά για χρήση 80% στην Αθήνα, φαντάσου τα 180 πόσο χαραμίζονται -
Το τουρμπο θα δωσει πιεση μονο με μπολικο γκαζι....
Το οτι αρχιζει και δινει πιεση απο τις 2000 δε λεει τιποτα,μπορεις ανετοτατα να φτασεις κοφτη ατουρμπιστος με 'μισο γκαζι'(τουλαχιστον με 1η,για τις υπολοιπες δυσκολο)...
Εμενα παντως εχει καρφωθει στα 8.8lt/100km... -
αρα κι εσυ καταλήγεις ότι δεν πάει ατουρμπιστο...
-
8.8L/100 km με τι χρήση? Πάντως ρε παιδιά δε τα μπορώ τα απλά 16βάλβιδα... μέχρι να φτάσει το απλό αστρα στις 3000 μου φαίνεται αιώνας...Από την άλλη κάποιοι φίλοι έχουν δίκιο που μιλούν για χαράμισμα του αυτοκινήτου στη πόλη. Αυτό τρέφεται με χιλιόμετρα... Έχω σκάσει και δεν μπορώ να πάρω απόφαση.
-
πριν 2 χρόνια τα 115 αλογα του απλού ήταν στο top της κατηγορίας, απλά τώρα ανέβηκε πολύ ο πύχης..
τι ακριβώς σε προβληματίζει
κανε μια συνοψη -
Μήπως κάπου μπερδέψαμε την πού..σα με τη βούρτσα ; Γιατί εδώ ακούω συνδυασμό οικονομίας επιπέδου supermini που οδηγείται συνετά, με επιδόσεις GT ή GTi πράγμα φυσικά ασυμβίβαστο.. Ξαναλέω, σαν κάτοχος 2 χρόνια astra GTC 1.8 125PS με σχεδόν 29000χλμ σε κάθε είδους διαδρομές, προκαλώ οποιονδήποτε να μου αποδείξει ότι στην πόλη με στοιχειωδώς σβέλτη οδήγηση με 1 άτομο το αμάξι με αυτό το μοτέρ δεν είναι φαγάνα...Επ΄ουδενί δε διανοούμαι πως ακόμα και 2λιτρο ατμοσφαιρικό μοτέρ με αυτό το αμάξι θα έτρωγε λιγότερη βενζίνη. Κάτω από τις 2000σαλ το μοτέρ σχεδόν σέρνεται... Αναπνέει και τραβάει πάνω από τις 3000σαλ και ιδιαίτερα μετά τις 3500-3600σαλ. Αυτό σημαίνει πως για να έχεις ικανοποιητικές επιταχύνσεις είτε από στάση είτε εν κινήσει πρέπει να είσαι σχετικά ψηλά και να κατεβάζεις συχνά σχέσεις στο σασμάν. Αν αυτό σας παραπέμπει σε οικονομική οδήγηση, τι να πω; Αναλογικά, φανταστείτε πως οδηγώντας το turbo λόγω τεράστιας διαφοράς ροπής (230Νm από 1980-5500σαλ έναντι 175Νm@3800σαλ), καταφεύγετε πολύ πιο αραιά στο κιβώτιο και είστε από τις 2000σαλ περίπου σρο μέγιστο ροπής...Υπάρχει καλύτερη αιτία για λελογισμένα οικονομική οδήγηση με καλά τραβήγματα του μοτέρ;
Όποιος θέλει οικονομία για εντός πόλης από αυτό το αμάξωμα, για μένα να ξεχάσει το γκάζι αφενός κι αφετέρου ας κοιτάξει και το 1.6 με τα 115 άλογα. Εγώ με 52 λίτρα ρεζερβουάρ στο 1800άρι βγάζω εντός πόλης κουτσά 450-470 χλμ...Είπατε τίποτα; -
πεστα ρε φιλε
για μενα όπως εγραψα κι εω http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... 612#969612 το θεμα βενζινης εξανλήθηκε
ας πουμε και τιποτα αλλο -
Ο χρήστης klong έγραψε:
Μήπως ξέρει κανείς εάν αυτός ο τεμπέλης υπάρχει κάπου στο Ελλαδιστάν;Κανείς
Σκεφτείτε ότι έχει 3 ποτηροθήκες, συρτάρι, αποθηκευτικό χώρο, ότι λείπει δηλ από το astra.
Δεν μπορεί, κάποιος θα τον φέρνει και στην Ελλάδα -
Για Astra F-G γράφει ότι είναι, όχι για το Η δυστυχώς. Αλλά κάτι θα πρέπει να υπάρχει και για το νέο μοντέλο.
Αποκλειστική συζήτηση για το Opel Astra III. (Opel Astra H)