-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό ελαστικό με μαλακή γόμα να βάλω στις καινούργιες 14' που θα βάλω. Μου έχουν προτείνει Brigdestone όχι κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο. Μήπως έχει κάποιος, κάποια κάλη και σε σχετικά χαμηλή τιμή λύση. Και σκέφτομαι να έβαζα 175/65R14 ενώ ο κατασκευστής προτείνει 165/60R14. Να τις βάλω οι να μείνω σε αυτές που λέει η ΚΙΑ?
Λίγα άχρηστα μαθηματικά...
Στο 165/60R14 το λάστιχο έχει
διάμετρο 2*(16560/100)/10+142.54 = 55.36 cm και περίμετρο 173.92cmΣτο 175/65R14 το λάστιχο θα έχει
διάμετρο 2*(17565/100)/10+142.54 = 58.31 cm και περίμετρο 183.19cmΤο αμάξι σου θα 'ψηλώσει' (58.31-55.36)/2 = 1.48cm (ενάμισι πόντο)
αλλά το σημαντικότερο είναι ότι το ταχύμετρο και το αποστασιόμετρο
σου θα αποκτήσουν αφαιρετικό σφάλμα 5%, επειδή 183.19/173.92 = 1.05Όταν το αμάξι σου λέει 100χλμ θα έχεις κάνει 105!
Όταν λέει ότι τρέχεις με 100χλμ θα τρέχεις με 105 (φυσικά σύν το
ήδη υπάρχον σφάλμα).Και ας κάνω μερικές διορθώσεις....
Για 175/65/14
Αύξηση διαμέτρου +5,06% και ταχύτητα πραγματική 94,9 χλμ αντί για 100 χλμ
Για 175/60/14 έχεις αλλαγή διαμέτρου +2,12% και πραγματική ταχύτητα 97,8 χλμ
Για 175/55/14 -1,01% και πραγματική ταχύτητα 101 χλμ
Και τέλος για 185/55/14 αλλαγή διαμέτρου 1% και ταχύτητα 99 χλμ.
Η πρώτη σου επιλογή είναι τελείως λάθος ( αλλαγή διαμέτρου πάνω από +/- 3% πρέπει να αποφεύγεται ).
Τώρα να σημειώσω οτι σύμφωνα με τον κατασκευαστή σου η 165/60/14 που φοράς είναι η πρώτη εναλακτική διάσταση η δεύτερη είναι η 175/50/15 οπότε πάς για αλλαγή ζάντας...
Προσωπικά δεν θα άλλαζα διάσταση και θα έμενα σε αυτήν καθώς οι εναλακτικές στις 14 ίντσες δεν είναι καθόλου καλές ( η 55 στα 175 δεν υφίσταται καν από όσο γνωρίζω απλά εγκυκλοπαιδικά την έβαλα ) το 185 είναι υπερβολή για 1.1 οπότε μένεις σε αυτή την διάσταση. Άλλωστε η αρχική σου είναι κανονικά 155/70/13
Για λάστιχο τα Michelin είναι μια καλή επιλογή αλλά μην περιμένεις οτι θα βάλεις και το υπερλάστιχο σε αυτή την διάσταση -
Το picanto ηταν ενα αυτοκινητο που μεχρι το καλοκαιρι απλα δεν υπηρχε για μενα. Ειχα ζησει για αρκετο καιρο και με Ατος αλλα και με sporting mpi . Το καλοκαιρι για διακοπες σε νησι και ετυχε να νοικιασω ενα picanto 1100.Ομολογω οτι επαθα πλακα.Το ειχαμε μια βδομαδα και καναμε περιπου 750 χλμ χωρις ποτε να κανει κιχ,εκαψε μετα βιας 50ε βενζινη (με πανω απο 1ε το λιτρο) με το a/c να δουλευει συνεχεια. Η θεση οδηγησης και γενικα η εργονομια με βολεψε μια χαρα (1.82 υψος) το τιμονι του σε αισθηση το θεωρησα αψογο και καλυτερο απο του sei το κιβωτιο θετικοτατο σε κουμπομα και απο σχεσεις τελειο. Το μοτερακι του δουλευε σαν ραπτομιχανη ακουραστα και απο ρεπριζ ανε γεια.Γενικα καναμε πλακα με την κοπελα μου του στυλ λες να παρουμε ενα να τρεξουμε Α0. Εχει πολυ καλο πατημα με ΦΡΕΝΑΡΕΣ αν και πολυ αποτομα (ΟΝ-ΟFF) και το θεωρησα πολυ σωστο και ολοκληρωμενο μικρο αυτοκινητακι που τα κανει ολα και συμφερει.Να συμπληρωσω οτι πανω απο τα 300 χλμ που καναμε ηταν χωμα σε ρυθμο δοκιμων (ε μην χασουμε και την μερα) και μας πηγε μεχρι και στα θειορυχεια (Μηλος) που ολοι ελεγαν θες 4χ4 και αν.
Δυστυχως οπου και να πω οτι αυτο το σκατουλι υπερκαλυπτει τις αναγκες εντος αλλα και εκτος πολης και χαριζει χαμογελο,με κοιτανε και γελανε.Μα καλα ΚΙΑ ? Αν λεγοταν φιατ η toyota θα ηταν αλλιως υποθετω.... -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Σ΄ευχαριστώ μου έλυσες μια απορία που είχα καιρό. Αλλά μήπως έχεις να μου προτείνεις και κάποιο συγκεκριμένο ελαστικό. Με μαλακή γόμα για να βελτιώσω την ελκτική πρόσφυση που σύμφωνα με το περιοδικό (4τροχοί) έχω πρόβλημα.
MICHELIN με κλειστά τα μάτια. Έχουν μαλάκή γόμα. Αν οδηγείς κυρίως
πόλη θα κρατήσουν και πολύ (ντρέπομαι να πώ πόσο τα κρατάω εγώ).
Αν όμως πας εκδρομές σε χαλικόδρομους ή κάνεις πάντες φθείρονται
εύκολα.Δεν τα χρησιμοποιώ σε πόλη αλλά σε επαρχικό δρόμο. που δεν είναι και σε πολύ καλή κατάσταση. Αρά να προτιμήσω MICHELIN?
-
Ο χρήστης reddragon έγραψε:
Το picanto ηταν ενα αυτοκινητο που μεχρι το καλοκαιρι απλα δεν υπηρχε για μενα. Ειχα ζησει για αρκετο καιρο και με Ατος αλλα και με sporting mpi . Το καλοκαιρι για διακοπες σε νησι και ετυχε να νοικιασω ενα picanto 1100.Ομολογω οτι επαθα πλακα.Το ειχαμε μια βδομαδα και καναμε περιπου 750 χλμ χωρις ποτε να κανει κιχ,εκαψε μετα βιας 50ε βενζινη (με πανω απο 1ε το λιτρο) με το a/c να δουλευει συνεχεια. Η θεση οδηγησης και γενικα η εργονομια με βολεψε μια χαρα (1.82 υψος) το τιμονι του σε αισθηση το θεωρησα αψογο και καλυτερο απο του sei το κιβωτιο θετικοτατο σε κουμπομα και απο σχεσεις τελειο. Το μοτερακι του δουλευε σαν ραπτομιχανη ακουραστα και απο ρεπριζ ανε γεια.Γενικα καναμε πλακα με την κοπελα μου του στυλ λες να παρουμε ενα να τρεξουμε Α0. Εχει πολυ καλο πατημα με ΦΡΕΝΑΡΕΣ αν και πολυ αποτομα (ΟΝ-ΟFF) και το θεωρησα πολυ σωστο και ολοκληρωμενο μικρο αυτοκινητακι που τα κανει ολα και συμφερει.Να συμπληρωσω οτι πανω απο τα 300 χλμ που καναμε ηταν χωμα σε ρυθμο δοκιμων (ε μην χασουμε και την μερα) και μας πηγε μεχρι και στα θειορυχεια (Μηλος) που ολοι ελεγαν θες 4χ4 και αν.
Δυστυχως οπου και να πω οτι αυτο το σκατουλι υπερκαλυπτει τις αναγκες εντος αλλα και εκτος πολης και χαριζει χαμογελο,με κοιτανε και γελανε.Μα καλα ΚΙΑ ? Αν λεγοταν φιατ η toyota θα ηταν αλλιως υποθετω....Reddragon εσύ μπορεί να έλεγες για πλάκα να συμμετάσχεις σε rally με το Picanto αλλά κάποιο δεν αστιεύονται και διαργανώνουν KIA CUP.
Δες το link και θα καταλάβεις. http://www.cenobioracing.com/temas.php?tid=17
Κάπου υπάρχει και ένα βιντεάκι με σκηνές από τον αγώνα. -
Ο χρήστης n1k05 έγραψε:
Δεν τα χρησιμοποιώ σε πόλη αλλά σε επαρχικό δρόμο. που δεν είναι
και σε πολύ καλή κατάσταση. Αρά να προτιμήσω MICHELIN?Απλά το αναφέρω για να τα κρατήσεις καιρό. Έχουν τέλειο κράτημα, ενώ το 'πρόβλημα' τους είναι οι χαλικόδρομοι (γιατί τρίβονται εύκολα) και
μειώνεται η διάρκειά ζωής τους. Δεν έχουν πρόβλημα με καρόδρομους, πεζοδρόμια κλπ. Φυσικά θυμίζω ότι αν 'ανάβεις' άσφαλτο η 'γράφεις'
πάλι μειώνεται (πολύ) η διάρκεια ζωής ειδικά αυτού του μοντέλου. -
Για πόλη και σχετικά ήπια οδήγηση, τα Michelin Energy είναι άνετα και αρκετά οικονομικά. Τα έχω 2 χρόνια τώρα στο Accent και κρατάνε μια χαρά. Του χρόνου θα τ' αλλάξω με τα ίδια.
-
Κοίταξα στο site της Michelin για τα Energy αλλά δεν έχει για τη διάσταση που θέλω. Αλλά θα πάω σε κάποιο μαγαζί να ρωτήσω.
-
Ο χρήστης n1k05 έγραψε:
Κοίταξα στο site της Michelin για τα Energy αλλά δεν έχει για τη διάσταση που θέλω. Αλλά θα πάω σε κάποιο μαγαζί να ρωτήσω.Για ποια διάσταση μιλάμε?
-
165/60R14 ή 165/55R14 Αλλά κύρίως για την πρώτη ψάχνω γιατι η δεύτερη μπορεί να μην υφίσταται.
-
Ορίστε και ένα προγραμμάτακι για όσους θέλουν κάτι παραπάνω από το αμαξάκι μας!
-
http://www.michelin.fr/fr/auto/auto_TS_ ... selectIV=T
-
Μήπως γνωρίζει κανείς τι διάμετρο ηχεία μπορώ να βάλω πίσω στο Picanto?
Και πόσα Watts ηχεία μπορώ να χρησιμοποιήσω. Εχω Radio-CD το Sony S200. -
Ο χρήστης n1k05 έγραψε:
Μήπως γνωρίζει κανείς τι διάμετρο ηχεία μπορώ να βάλω πίσω στο Picanto?
Και πόσα Watts ηχεία μπορώ να χρησιμοποιήσω. Εχω Radio-CD το Sony S200.Φίλε μου, μια ερώτηση. Καλώδια πίσω (στις πόρτες) έχει ?
Κανονικά είναι ηχεία 12 cm. Θέλω και εγώ να βάλω
όταν μου έρθει.. -
Από όσο βλέπω στις πίσω πόρτες δεν βλέπω τίποτα καλώδια λογικά δεν πρέπει να έχει? Μόνο τα καλώδια για τις ηλεκτρομαγνητικές είναι.
-
Μια ερώτηση θα ήθελα να σας κάνω. Μπορώ να τοποθετήσω ηλεκτρομαγνητικες κλειδαριες (κεντρικο κλειδωμα) στο Picanto ? Εχω μόνο τον συναγερμό (εργοστασιακος) και θα ήθελα μαζί με αυτόν να ανοιγο-κλείνουν και οι πόρτες (είναι ευκολία - πως να το κανουμε ). Αν ξέρετε πείτε μου κανένα μαγαζι που να τοποθετει κεντρικο κλειδωμα. Ευχαριστώ.
-
Και βέβαια μπορείς να τοποθετήσεις ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές. Δεν χρειάζεται να πας πουθενά αλλού στη ΚΙΑ είναι ποιο φτηνά. Εγώ που έβαλα μου στοίχησαν 180 ευρώ όλα με την εργασία. Όσο για το συναγερμό αυτό είναι το ποιο εύκολο να γίνει κάποια καλώδια συνδέονται. Αλλά πρόσεχε γιατι σ' εμένα δεν κάνανε καθόλου καλή δουλειά γιατί αυτοί που βάλανε το συναγερμό είχαν κόψει κάποιες φύσες και μετά αυτοί που μου βάλανε το κεντρικό δεν καθήσανε και πολλοί να συμμαζέψουν τα καλώδια και δεν έδινε σωστό ρεύμα στις πόρτες και κάμια φορά κάποια πόρτα έμενε ανοιχτή.
-
Μια και λέτε τα πάντα για το Πικάντο, διάβασα εξαιρετικά σχόλια στο
γαλλικό autojournal για το νέο Πικάντο 1.1 CRDi με 75 παρακαλώ ίππους
από 3κύλινδρο ντίζελ. Το μόνο αρνητικό σχόλιο ήταν για την κατανάλωση
(νομίζω 7,5 λίτρα η μέση) που διαφέρει πολύ από τριπλέτα-Πάντα κλπ
μικρά ντίζελ. Φαίνεται πως μπορεί να γίνει μεγάλη επιτυχία εκεί, η Κία
έχει ρεύμα και στη Γαλλία! Άντε να δούμε πότε θα μπορούμε κι εμείς... -
όντως για πολλούς το μόνο αρνητικό είναι το σήμα στη μάσκα...
Μπορείτε να μου πείτε μέση ταξιδιωτική κατανάλωση, φορτωμένο τίγκα;
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Μπορείτε να μου πείτε μέση ταξιδιωτική κατανάλωση, φορτωμένο τίγκα;
Πρόσεξε!!!
Δεν είναι αυτοκίνητο για ταξίδια. Μετά τα 110 καίει τα άντερά του.Οι επίσημες τιμές είναι 6.1/4.3/4.7 lt/100χλμ (πολη/εκτός/μικτό)
Ο κουμπάρος μου που το νοίκιασε για Αθήνα-Θεσσαλονίκη (φορτωμένος)
μίλησε για 8.4l/100km που είναι περισσότερα απ' όσα καίει το 1.6άρι μου.Σε 4 ημέρες (θεωρητικά) το παίρνω.... ΑΙΝΤΕ!
-
Διαβάστε αυτη την έρευνα για το μικρό
http://www.kia.gr/Kia/topnav/News/a24.html
KIA PICANTO, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ!!!