-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Αγγελακο, μην μου λες την καμερα αηδια,γιατι χανεις. Δοκιμασε!Απλα ειναι θεμα νοοτροπιας... πιστευω σε αλλα πραγματα οπως η προσαρμογη με το αυτοκινητο,ο συνοδηγος,το φορμαρισμα,τα καλα γραπτα, δικαιωθηκα 2 φορες ακολουθωντας αυτη την τακτικη αλλα δεν ειναι της.... παρουσης για τι θα μας βαλει χερι ο APR
-
Ο χρήστης zivas έγραψε:
.... για τι θα μας βαλει χερι ο APRΤις θολόμπαρες πρόσεχε!!!
-
ΤΟ ΞΕΘΑΨΑ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ , ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ?
ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ , ΓΙΑ ΨΑΞΤΕΤΟ
-
ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΡΩΕΙ Ο Κ.. ΜΟΥ , ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ , ΑΛΛΑ ΑΠ'ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΩ ΘΑ ΣΚΑΣΩ , ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΛΟΙΠΟΝ ..........
ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΔΙΣΕΛΙΔΟ ΤΩΝ 4Τ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΡΑΤΗΣΙΝΟ , ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΥ .............
** Η ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ .
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ , ΑΛΛΑ ΑΡΧΗΓΕ ΜΟΥ , ΜΟΥ ΠΕΤΑΞΕΣ ΤΟ ΣΚΑΛΠ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ .
ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ -ΕΧΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΣΕΙ (ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ), ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ , ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ 4 .
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ , ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ , ΟΥΤΕ ΚΑΝ 4 ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ .
ΑΝ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΗΣΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΞΕΝΑ DVD , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ , ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΕ ΤΟΝ ΘΕΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΟΡΙΑ ΤΟΥ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΕ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΠΑΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΔΕΨΟΥΜΕ .
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠ'ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΟ ΣΠΟΡ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ (ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ), ΟΣΟ ΑΠΛΟ ΚΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ , Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ , ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕ ΜΥΑΛΟ .
Υ.Γ. Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ , ΟΙ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ .
-
Τελικά πολύ κόσμο τον τρώει ο κ....ς του...
Αγαπητέ APR άκου κι εμένα κι ας μην πήρα ακόμα το πτυχίο μου
-
Σκέφτηκε ποτέ κανένας στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ότι κάνοντας περάσματα από τις ΑΣΦΑΛΤΙΝΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ (ομιλώ λόγω ειδικότητος...) βελτιώνεις ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΑ την άποψή σου για την διαδρομή και ΔΙΕΥΡΥΝΕΙΣ (ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥ....) τα όρια ασφαλείας ενός ΚΑΛΟΥ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ, που το ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΛΥ κι εσύ σαν αγωνιζόμενος (που προσπαθείς να διασκεδάσεις μ' αυτό πυ αγαπάς) και το ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥ και όσοι φίλοι θεατές (αντέχουν ακόμη και) έχουν βγέι στα βουνά, για να σε (μας) δουν ;;;;
Αυτό που λέτε έχει φάση, πλάκα (οι δοκιμούλες φιλαράκια μου συναθλητές) και ΒΟΗΘΑΕΙ να πηγαίνεις (πιο) γρήγορα και ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ακόμα και σε δύσκολα σημεία...
Για ρωτήστε και τον αγαπητό μου Δήμο Ρ. : το πήδημα στο Δήλεσι το πέρναγε όπως το πέρναγε με 4 περάσματα;;; -
Σκέφτηκε ποτέ κανείς (και ΟΧΙ ΜΟΝΟ να σκεφτεί) ότι ο Στρατισίνο ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΣΕ ΜΑΣ ;;;;
Ποιοί είμαστε εμείς ;;;;
Να σας πω ;;;
Εμείς που κάνουμε το σ....ό μας παξιμάδι, για να τρέξουμε στους αγώνες
Εμείς που χάνουμε τις δουλιές μας για να τρέξουμε στους αγώνες
Εμείς που καρδιοχτυπάμε μέσα στις ειδικές μην και αγγίξει πουθενά το αυτοκινητάκι μας, γιατί μετά ΠΩΣ θα το ξαναφτιάξουμε ;;;
κλπ κλπ
Ο Στρατισίνο, ο οποίος αναντήρητα έχει διαγράψει σπουδαία αγωνιστική και δημοσιογραφική (επαγγελματική) τροχιά...
ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ (ταλαίπωρη) ΤΣΕΠΗ !!!!!!!!
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΠΑ
(Αιδώς Αργείοι (Ομηρική επίκληση ευαισθησίας...)!!! Από πότε τα μέλη της ΕΛΠΑ μπορούν και επιτρέπεται να εκπροσωπούν και να πρεσβεύουν τις απόψεις των ΠΕΛΑΤΩΝ της, δηλ. των οδηγών ;;;;;;... Μοιάζει με τον βιομήχανο, ο οποίος είναι και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων του !!! )
ΜΗΠΩΣ ΧΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ;;;;
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΘΕΑ ;;;;
ΜΗΠΩΣ ΕΞ' ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΙΒΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ;;;; -
Τελικά βγαίνει κανείς από τα ρούχα του, άμα τύχει να σκεφτεί, πως ΙΣΩΣ, αν είχαν κι άλλα περάσματα κάποιοι αγωνιζόμενοι ΜΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΔΗΓΟΙ ΑΓΩΝΩΝ, ΙΣΩΣ να μην είχαν βγει κάπου και ΙΣΩΣ να είμαστε περισσότεροι (πολύ κόσμο έχουμε χάσει τελευταία)...
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ! ΑΣΦΑΛΕΙΑ ! ΑΣΦΑΛΕΙΑ !
ΦΩΝΑΖΟΥΝ (ΟΡΘΩΣ !!!!) ΟΛΟΙ
(Αντε, όμως, να επιβάλλει ο οδηγός στον εαυτό του ΜΕΙΩΣΗ ΡΥΘΜΟΥ λόγω ελλιπούς γνώσης και ΑΙΣΘΗΣΗΣ του δρόμου... τη στιγμή, που τρέχει για να πάει όσο ποιό γρήγορα γίνεται/ μπορεί... Δεν το κάνει και το ρίσκο είναι ΜΕΓΑΛΟ !!!)
Να μου ζήσεις APR, που ξεθάβεις τα θεματάκια...
Και να δούμε μέχρι πότε αντί να λέμε (όλοι κι όχι μόνο οι συνταξιοδοτημένοι φοιτητές...) ευθαρσώς τις απόψεις μας, θα συνεχίζουμε να τις κάνουμε γαργάρα εις δόξαν (και κονόμα...) των διοικούντων και των ημετέρων τους...
Αντώνης Δραγώνας
Υ.Γ. 1) Μήπως τα λέω όλα αυτά επειδή είμαι αποδεδειγμένα βλάκας και ανίκανος να μάθω μια διαδρομή με (σε) 4 περάσματα ;;; (με 70 km/ h ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ...)
Υ.Γ. 2) Κουίζ... Ο Loeb και ο Sordo και τα άλλα παιδιά μαθαίνουν τα αυτοκίνητά τους κινώντας τα με 70 km/ h ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ... Αλήθεια ή ψέματα ;;;
-
-
Ο χρήστης adragon έγραψε:
Υ.Γ. 2) Κουίζ... Ο Loeb και ο Sordo και τα άλλα παιδιά μαθαίνουν τα αυτοκίνητά τους κινώντας τα με 70 km/ h ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ... Αλήθεια ή ψέματα ;;;
ΑΓΑΠΗΤΕ adragon,
ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΑΣ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΣΑ ΘΙΓΟΜΕΝΟΙ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟ Υ.Γ. 2 ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ 70 Χ.Α.Ω. (ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ) Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΟΚΗ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ Δ Υ Ο ΜΟΝΟ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΟΣΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΕΙΡΟ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 'ΡΑΛΛΥ' ΑΓΑΠΗΤΕ adragon.
ΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ Ε.Δ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΒΑΣΗ!!!ΦΙΛΙΚΑ,
'ΕL-EM'
-
Αγαπητέ EL-EM
Ουσιαστικά έρχεσε στα λόγια μου (σχετικά με τους επαγγελματίες οδηγούς αγώνων)... πράγμα αυτονόητο άλλωστε...
Οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΔΗΓΟΙ έχουν διανύσει απίθανο αριθμό χιλιομέτρων σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΝΤΟΣ **ΚΑΙ **ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΩΝ και σε ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, γεγονός που τους επιτρέπει να είναι (σχεδόν) απόλυτοι γνώστες του συνδυασμού αυτοκίνητο + πλήρωμα + δρόμος + κλπ κλπ...
Ετσι εύκολα μπορούν να αποτυπώσουν τα (δικά τους) πάντα σε ελάχιστο αριθμό περασμάτων...
Αυτό, άλλωστε, ακριβώς ξεχωρίζει τον ολοκληρωμένο επαγγελματία σε όποιον τομέα δραστηριοποιείται (αναγνωρίζει και αποτυπώνει 'τα πάντα' με 'μια ματιά'...)Αυτό που ΔΕΝ αποτυπώνεται σε ΚΑΝΕΝΑ χαρτί είναι το πως θα συμπεριφερθεί ένα αυτοκίνητο κάτω από κάποια ακολουθία χειρισμών σε κάποιες συνθήκες !!!
Αυτό προκύπτει ΜΟΝΟ γράφοντας χιλιόμετρα σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ (δηλαδή στους εκάστοτε ΙΔΙΟΥΣ μ' αυτούς που θα κινούνται ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ (~99%) ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ την κάθε στιγμή κλπ κλπ)
Για να αναφέρω παράδειγμα από τον χώρο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας : Ολοι οι μεγάλοι κατασκευαστές Υλικού και Λογισμικού και Ολοκληρωμένων Πληροφορικών Δομών θεωρούν (και διδάσκουν) ότι στην περίπτωση διαδικασίας ανάλυσης - προσδιορισμού - επίλυσης θέματος/ σφάλματος το 70% της τοποθέτησής τους προκύπτει απο 'previous experience', δηλ. την απαιτητή ΠΡΟΤΕΡΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ...
Αυτήν την ταλαίπωρη εμπειρία, που οι δραχμοσυντήρητοι αγωνιζόμενοι **ΔΕΝ **μπορούν να προσκτήσουν !!!
Τέλος επίτρεψέ μου να σου πω ότι (κατά την άποψή μου) η έννοια του Rally ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ με το πόσα περάσματα θα κάνειςμέχρι να αποτυπώσεις (επιτυχώς κατά την άποψή του πληρώματος) την διαδρομή, αλλά με το γεγονός ότι :
1)ο δρόμος που χρησιμοποιείται έχει εναλλασσόμενη μορφολογία, ποιότητα και, κυρίως, ανηφόρες ΚΑΙ κατηφόρες, ποικιλία και πολυμορφία στροφών, μ' άλλα λόγια ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ και, ουσιαστικά, ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ
2)καλύπτεται μεγάλη συνολική απόσταση (με απειροπλάσια χρονομετρημένα χιλιόμετρα απο μιάς Ανάβασης) σε μεγάλο χρονικό διάστημα
3)υπάρχει ΠΛΗΡΩΜΑ σε συνεχή συνεργασία (για ασφαλή και ποιοτικά αποτελέσματα στον αγώνα), το οποίο πρέπει να μπορεί να διατηρήσει υψηλή απόδοση για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και σε μη σταθερές συνθήκες
4)Απαιτούνται συνειδητές δοκιμές (να τις πω αναγνωρίσεις;) στην διαδρομή του αγώνα
5)Απαιτείται προγραματισμός ενεργειών προ και κατά το διάστημα του αγώνα
6)...
7)...
κλπ
κλπΟλα τα παραπάνω τα αναφέρω ενημερωτικά, καθώς είναι δεδομένη η τεράστια εμπειρία σου σε κάθε είδους Rally
Αυτό που θέλω να πω
Και, κυρίως, χωρίς να κρύβομαι πίσω από τα κεράσια
είναι ότι
όταν μπορούσε κάποιος από τους κοινούς θνητούς
έπερνε το αυτοκίνητό του
ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ (πινακιδάτο με καθίσματα γιατί ΔΕΝ είχε 2ο ίδιο...)
και πήγαινε μια βόλτα (με τον συνοδηγό του ή χωρίς)
όποιο Σαββατοκύριακο (ή καθημερινή αν ήταν κοντά και άντεχε...)
σε κάποια/ ες από τις διαδρομές του επικείμενου αγώνα
όπου
ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΡΥΘΜΟ ΧΕΛΩΝΑΣ
ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ **ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ **ΣΗΜΕΙΑ
ΔΟΚΙΜΑΖΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ 'PREVIOUS EXPERIENCE' ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ !!!
Και, μάλιστα, μάθαινε ΚΑΙ διασκέδαζε (το πιό σημαντικό)
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ!!! (εκτός, φυσικά, από την τσέπη του)Για όλα αυτά, βέβαια, μπορούμε να μιλάμε χωρίς τέλος...
Αντώνης Δραγώνας
-
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝΤΩΝΙΕ (γνωστε κι ως αιωνιε φοιτητη) , ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΣΤΡΑΤΙΣΙΝΟ ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΕΑ , ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΒΛΑΚΕΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΙ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΚΟΜΑ , ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ !
ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΦΥΣΙΚΑ , ΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ , ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ , ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΣΕ ΑΝΑΒΑΣΗ , ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΑΝ Η ΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΒΟΥΡΩΘΕΙ , ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΣΑΣ ΑΓΩΝΕΣ .
ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΟΥΦΟ , ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΕ ΤΑ 4 ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ , ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΩΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΗΣ , ΑΠΟ 400 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ ,(ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ , ΟΤΙ ΑΝ ΚΙ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΡΙΣ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ , ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ , ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΕΝΔΡΟ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ , ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ) ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΑΝΥΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ , ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ .
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ , ΡΑΛΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ , ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΙΜΑ ΒΙΣΤΑ , ΕΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
-
Ο χρήστης adragon έγραψε:
Αγαπητέ EL-EMΟυσιαστικά έρχεσε στα λόγια μου (σχετικά με τους επαγγελματίες οδηγούς αγώνων)... πράγμα αυτονόητο άλλωστε...
Οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΔΗΓΟΙ έχουν διανύσει απίθανο αριθμό χιλιομέτρων σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΝΤΟΣ **ΚΑΙ **ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΩΝ και σε ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, γεγονός που τους επιτρέπει να είναι (σχεδόν) απόλυτοι γνώστες του συνδυασμού αυτοκίνητο + πλήρωμα + δρόμος + κλπ κλπ...
Ετσι εύκολα μπορούν να αποτυπώσουν τα (δικά τους) πάντα σε ελάχιστο αριθμό περασμάτων...
Αυτό, άλλωστε, ακριβώς ξεχωρίζει τον ολοκληρωμένο επαγγελματία σε όποιον τομέα δραστηριοποιείται (αναγνωρίζει και αποτυπώνει 'τα πάντα' με 'μια ματιά'...)Αυτό που ΔΕΝ αποτυπώνεται σε ΚΑΝΕΝΑ χαρτί είναι το πως θα συμπεριφερθεί ένα αυτοκίνητο κάτω από κάποια ακολουθία χειρισμών σε κάποιες συνθήκες !!!
Αυτό προκύπτει ΜΟΝΟ γράφοντας χιλιόμετρα σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ (δηλαδή στους εκάστοτε ΙΔΙΟΥΣ μ' αυτούς που θα κινούνται ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ (~99%) ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ την κάθε στιγμή κλπ κλπ)
Για να αναφέρω παράδειγμα από τον χώρο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας : Ολοι οι μεγάλοι κατασκευαστές Υλικού και Λογισμικού και Ολοκληρωμένων Πληροφορικών Δομών θεωρούν (και διδάσκουν) ότι στην περίπτωση διαδικασίας ανάλυσης - προσδιορισμού - επίλυσης θέματος/ σφάλματος το 70% της τοποθέτησής τους προκύπτει απο 'previous experience', δηλ. την απαιτητή ΠΡΟΤΕΡΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ...
Αυτήν την ταλαίπωρη εμπειρία, που οι δραχμοσυντήρητοι αγωνιζόμενοι **ΔΕΝ **μπορούν να προσκτήσουν !!!
Τέλος επίτρεψέ μου να σου πω ότι (κατά την άποψή μου) η έννοια του Rally ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ με το πόσα περάσματα θα κάνειςμέχρι να αποτυπώσεις (επιτυχώς κατά την άποψή του πληρώματος) την διαδρομή, αλλά με το γεγονός ότι :
1)ο δρόμος που χρησιμοποιείται έχει εναλλασσόμενη μορφολογία, ποιότητα και, κυρίως, ανηφόρες ΚΑΙ κατηφόρες, ποικιλία και πολυμορφία στροφών, μ' άλλα λόγια ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ και, ουσιαστικά, ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ
2)καλύπτεται μεγάλη συνολική απόσταση (με απειροπλάσια χρονομετρημένα χιλιόμετρα απο μιάς Ανάβασης) σε μεγάλο χρονικό διάστημα
3)υπάρχει ΠΛΗΡΩΜΑ σε συνεχή συνεργασία (για ασφαλή και ποιοτικά αποτελέσματα στον αγώνα), το οποίο πρέπει να μπορεί να διατηρήσει υψηλή απόδοση για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και σε μη σταθερές συνθήκες
4)Απαιτούνται συνειδητές δοκιμές (να τις πω αναγνωρίσεις;) στην διαδρομή του αγώνα
5)Απαιτείται προγραματισμός ενεργειών προ και κατά το διάστημα του αγώνα
6)...
7)...
κλπ
κλπΟλα τα παραπάνω τα αναφέρω ενημερωτικά, καθώς είναι δεδομένη η τεράστια εμπειρία σου σε κάθε είδους Rally
Αυτό που θέλω να πω
Και, κυρίως, χωρίς να κρύβομαι πίσω από τα κεράσια
είναι ότι
όταν μπορούσε κάποιος από τους κοινούς θνητούς
έπερνε το αυτοκίνητό του
ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ (πινακιδάτο με καθίσματα γιατί ΔΕΝ είχε 2ο ίδιο...)
και πήγαινε μια βόλτα (με τον συνοδηγό του ή χωρίς)
όποιο Σαββατοκύριακο (ή καθημερινή αν ήταν κοντά και άντεχε...)
σε κάποια/ ες από τις διαδρομές του επικείμενου αγώνα
όπου
ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΡΥΘΜΟ ΧΕΛΩΝΑΣ
ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ **ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ **ΣΗΜΕΙΑ
ΔΟΚΙΜΑΖΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ 'PREVIOUS EXPERIENCE' ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ !!!
Και, μάλιστα, μάθαινε ΚΑΙ διασκέδαζε (το πιό σημαντικό)
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ!!! (εκτός, φυσικά, από την τσέπη του)Για όλα αυτά, βέβαια, μπορούμε να μιλάμε χωρίς τέλος...
Αντώνης Δραγώνας
AΓΑΠΗΤΕ adragon,
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΕΝΟΣ ΡΑΛΛΥ,ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΩ.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ 'PREVIOUS EXPERIENCE' ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ Η ΚΑΠΟΙΕΣ Ε.Δ. ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΓΩΝΑ,ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΒΑΣΗ.
ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΝΕΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΗΣΥΧΟ ΔΡΟΜΟ,ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ 'ΔΕΣΙΜΟ' ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΗΓΟ ΤΟΥ. ΑΝ,ΤΩΡΑ,ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ 'ΒΟΥΝΟ' ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΣΤΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ Ε.Δ.
ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ 'ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ' ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΣΕ ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΑΠ'ΟΤΙ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ. ΕΔΩ,ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ 'PREVIOUS EXPERIENCE',OXI OMΩΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ,ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
Y.Γ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΗΔΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ,ΘΑ ΕΒΓΑΖΑ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΠΕΡΝΑΓΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΟΡΙΟ ΤΑ 70 ΧΛΜ!!
-
Ειμαι υπερμαχος της ελευθεριας στον αριθμο περασματων ,αλλα και της κατα το δυνατον τηρησης του ΚΟΚ και των κανονων ασφαλειας στις δοκιμες, κι εχω επιχειρηματολογησει αρκετα επ αυτου.
Εμαθα ομως οτι οι παγκοσμιοι επαγγελματιες στελνουν 1-2 μηνες πριν τον αγωνα τα 'τσιρακια' τους, γραφουν τον αγωνα, τον μεταφερουν σε simulator και τον 'τρεχουν' 100 φορες. Αν αυτο ειναι αληθεια, αφ ενος λυνει πολλες αποριες κι αφ ετερου τους κατεβαζει απο τα ουρανια. Ειναι ετσι? Ρωταω...Σ.Σ. Στο θεμα του Στρατη που θιγει ο Αντωνης,δεν παιρνω θεση για 2 λογους αρχης:
- Γιατι δεν παιζω ποτε με το ψωμι του αλλου
- Δεν τον εχω εκλεξει, οποτε και δεν δικαιουμαι να τον κρινω δημοσια. Οταν με το καλο καταφερουμε να εκλεγουμε τους εκπροσωπους μας (αν και οταν καταστουμε ΙΚΑΝΟΙ γι αυτο-κι οχι δουλοπαροικοι οπως τωρα), τοτε θα δειτε κριτικη!
-
Ενταξει ναι στα ελευθερα περασματα μιας και κανενας δεν κανει 4 εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων..
αλλα αγαπητε adragon οχι οπως πηγαινετε εσεις δοκιμες με το ποδι στο πατωμα.....
-
Ακου τα Αντωνακηηηη
Δεν θα ξεχασες οτι περυσι στο Αττικο(νομιζω) σου γκρινιαξα κι εγω ,γιατι κατα την κριση μου 'δοκιμαζες' επικινδυνα.
Δυστυχως η λυση του προβληματος ειναι δυσκολη γιατι ολοι μας ειμαστε ξεροκεφαλοι και κ----μενοι.... -
Σαν νέος αγωνιζόμενος, έχοντας κάνει ράλι με 4 περάσματα δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο με τον κο Δραγώνα.
Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν τρόπο με τον οποίο ένας ερασιτέχνης μπορεί να κινηθεί γρήγορα και με ασφάλεια σε έναν δρόμο που περνάει για μόλις για 5η φορά στη ζωή του.
Θα πρέπει να υποχωρήσει στο ένα από τα δύο. Είτε θα πάει γρήγορα και θα κάνει λάθος, είτε με ασφάλεια και πολύ αργά.Θα ήθελα να ρωτήσω όμως τον κο ΕΛΕΜ πως είναι πρακτικά εφικτό αυτό που προτείνει, να κλείνουν το δρόμο οι ερασιτέχνες για να κάνουν δοκιμές.
Φαντάζομαι έχει να κάνει με 'προβλεπόμενο' κλείσιμο δηλαδή με άδειες από δήμους, νομαρχίες, αστυνομίες (???).
Πως όμως είναι εφικτό κάτι τέτοιο αν πχ πριν από κάθε Αττικό, ζητούν 100 πληρώματα άδεια να κλείσουν δημόσιο δρόμο για δοκιμές;Αν δεν μιλάμε για 'προβλεπόμενο' κλείσιμο δρόμου, τότε μάλλον κοροιδευόμαστε στα περί ασφάλειας, διότι ποια η διαφορά να μου απαγορεύεται να κάνω δοκιμές στην Χ ειδική διαδρομή του ράλι που θέλω να τρέξω (πχ Ριτσώνα) και κάνω ιδιωτικές δοκιμές αλλά με ανοιχτό δρόμο στο Μελετάκι. Δηλαδή στο Μελετάκι δεν είμαι επικίνδυνος για αυτό το 1 αγροτικό που θα περάσει, όποτε περάσει;
Σχετικά με τις πίστες κακά τα ψέματα, καμία σχέση με τις ειδικές, ενώ τα Μέγαρα τα οποία είναι και η μόνη 'άμεση' λύση για τους Αθηναίους προσφέρει ελάχιστες πληροφορίες για το πως θα συμπεριφερθεί το αυτοκίνητο σε μια ειδική.
-
Από την άλλη τα αυστηρά 4 περάσματα μπορεί να μάθουν από την αρχή ένα πλήρωμα να είναι γρήγορο στο γράψιμο του κ να μην απενεργοποιείται η δουλειά του συνοδηγού. Έτσι ίσως ο οδηγός να μάθει να εκτιμάει κ να γνωρίζει μια στροφή σύμφωνα με την δυσκολία της (χωρίς 50 περάσματα) κ έτσι να στηρίζεται σ αυτό που του λέει ο συνοδηγός του να εκτελέσει κ όχι να προσπαθεί να μάθει μονορούφι μια ειδική ολόκληρη για να πάει αεροπορία. Καλύτερα να μάθεις σιγά σιγά να πηγαίνεις γρήγορα με λίγα περάσματα, παρά να έχεις την σχεδόν τέλεια γνώση του δρόμου για να πας full τέζα από την αρχή.
Αυτά για τα rally.
Άσε που είναι κ πιο οικονομικά έτσι.!Στα σπριντάκια, που είναι (θεωρητικά τουλάχιστον) κ για την εκπαίδευση των νέων για τα rally, να υπάρχουν πολύ περισσότερες διελεύσεις πχ έως 10-15-20. Επίσης να βρεθεί λύση να επίτρεπονται κ 1-2 διελεύσεις με το αγωνιστικό την προηγούμενη του αγώνα.
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Από την άλλη τα αυστηρά 4 περάσματα μπορεί να μάθουν από την αρχή ένα πλήρωμα να είναι γρήγορο στο γράψιμο του κ να μην απενεργοποιείται η δουλειά του συνοδηγού. Έτσι ίσως ο οδηγός να μάθει να εκτιμάει κ να γνωρίζει μια στροφή σύμφωνα με την δυσκολία της (χωρίς 50 περάσματα) κ έτσι να στηρίζεται σ αυτό που του λέει ο συνοδηγός του να εκτελέσει κ όχι να προσπαθεί να μάθει μονορούφι μια ειδική ολόκληρη για να πάει αεροπορία. Καλύτερα να μάθεις σιγά σιγά να πηγαίνεις γρήγορα με λίγα περάσματα, παρά να έχεις την σχεδόν τέλεια γνώση του δρόμου για να πας full τέζα από την αρχή.
Αυτά για τα rally.
Άσε που είναι κ πιο οικονομικά έτσι.!Στα σπριντάκια, που είναι (θεωρητικά τουλάχιστον) κ για την εκπαίδευση των νέων για τα rally, να υπάρχουν πολύ περισσότερες διελεύσεις πχ έως 10-15-20. Επίσης να βρεθεί λύση να επίτρεπονται κ 1-2 διελεύσεις με το αγωνιστικό την προηγούμενη του αγώνα.
+1
Και επειδη τα ράλλυ δεν είναι ανάβαση που κατα 99% είναι καθαρός ο δρόμος, δε μπορείς να πας 20/20 επειδή ποτέ δεν ξέρεις άκριβώς τι μπορεί να βρείς μπροστά σου. Ριχνοτας μια ματια απο in-car πλάνα απο κορυφαίους οδηγούς έυκολα διπιστώνει κάποιος οτι δεν πανέ τον αγώνα στροφή-στροφή, αλλα αντιμετοπίζουν την ειδική στο συνολό της (ο αγώνας δεν είναι μόνο η στροφή που βλέπουμε μπροστά μας).
Επίσης άλλο μια ανάβαση ~3,5κμ που την κάνεις 4-5 φορές και ουσιαστικά την δουλεύεις σαν πίστα και άλλο μια διαδρομή 5-10 ή ακόμα 30 χιλιομέτρων (βλ. Καλάβρυτα/ΕΛΠΑ) με αστάθμητους παράγωντες (μια εξόδος προηγούμενου σε σημείο που δεν υπολογίζες να έχει χώματα απο μπούκα πχ. μπορεί να σε στείλει άνετα). Εκει δεν μαθαίνεις απ'έξω τις στροφές.... ακόμα και να τις μάθεις και να είσαι πολύ γρήγορος σε συγκεκριμένες ειδικές, στις άλλες που δεν τις ξέρεις σέρνεσαι....και αρχίζεις τις δικαιολογίες οτι δεν δουλευε το αμάξι και άλλα πολλά. Τετοιου είδους οδηγοι είναι ΚΟΥΛΟΙ, όχι στα χέρια μιας και μπορεί στο κοντρολ του αυτοκινήτου να είναι άψογοι, αλλα στο μυαλό
Το να κάνεις 'παπαγαλία' μια ειδική μου θυμήζει κάποιους 'βαθμοθήρες' συμμαθητές μου που γνώριζαν μέχρι και το τελευταίο γραμμα απο τις σελίδες που έπρεπε να διαβάσουμε, αλλα άμα κάτι πήγαινε στραβά και έχαναν την σειρά που τα ήξεραν, μπέρδευαν τα μπούτια τους και δεν μπορούσαν να πούνε τίποτα.....
-
Καλησπέρα με πολλους αγωνιστικούς χαιρετισμούς σ' όσους μας διαβάζουν και σ΄όσους λένε την άποψή τους (ευγενικά και τεκμηριωμένα)
Αγαπητέ gogonatie (???) και υπεργαπητέ Χρήστο (Πλατή)
Υπάρχει μια ελληνική παροιμία που λέει:
Πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση για νερό αλλά μία δε γυρίζει...
Και, όπως όλοι ξέρουμε, ο λαός είναι σοφός!!!Τώρα... πως μια στάμνα πάει δοκιμές με το πόδι στο πάτωμα 25 χρόνια χωρίς να γρατζουνίσει ούτε τους καθρέφτες της (μόνο να τους κλείσει...) ;;;;;;
Υποχρεώνομαι να συμπεράνω, ότι, μάλλον, ή είναι ΠΟΛΥ τυχερή ή το πιθανώτερο ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ...
Επίσης υπάρχει και μια διεθνής παροιμία που λέει πως ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΑΤΟΥΝ...
Εν ολίγοις στη στενούρα της Μαυροσ(κ)ουβάλας κινούμαι με 20 km/h
όταν στις φουρκέτες αλάνες του Διακοφτού με 100+ (και μ' αρέσει!!!)Επίσης ρωτήστε τον αγαπητό Νίκο (Αγγλούπα) για τη χαρά που κάναμε στα Τυριά του Ηπειρωτικού το '85, όταν την παραμονή του αγώνα, αλληλοείδαμε την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΟΥΡΗ του άλλου !!!!
Κεντραριστήκαμε (αυτό έδειχναν τα φαινόμενα... 100% αγωνιστικός ρυθμός, αλλά με 60km/h...) σε μια ορθή γωνία...
Εγώ είδα LANCIA κι ο Νίκος Autobianchi...
(ξεκεντραριστήκαμε και συνεχίσαμε ευτυχείς γι' αυτό που κάναμε)Φίλοι!!!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ τουτούλια σε (διασκεδαστικότατες) ΔΟΚΙΜΕΣ!!!! (ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ 2... έστω και ετεροχρονισμένα...)
'Πούναι τα χρόνια ωραία χρόνια πούχες λουλούδια μεσ' στην καρδιά...'
Από την άλλη το '99 είδα στους σαπουνόδρομους της Κρήτης έβλεπα τους συναθλητές με άθλια ενοικιαζόμενα να κάνουν γιουρούσια, για να εκτιμήσουν πως θα πηγαίνει την επόμενη μέρα το αγωνιστικό τους...
Διότι :
Τζιζ - κακά τα πινακιδάτα (κανονικά) αγωνιστικά τουτούλια στις δοκιμές...
Και για να κάνεις τη δουλειά σου (δηλ. την προετιμασία σου) φτιάχνεις ένα ίδιο χωρίς τις σιδεριές... α! και χωρίς ΜΠΑΡΑ ΘΟΛΩΝ...
Αγωνιστικό EVO + ΓιωταΧι EVO 200.000 € στο δρόμο
Αγωνιστικό Clio + ΓιωταΧι Clio 100.000 € στο δρόμο
κλπ + κλπ
Και η απλή βενζίνη στο 1,10 !!!
Σαν να την έχουμε χάσει τη μπάλλα σύντροφοι...Τι τα θέλετε...
Οσο διασκέδασα με τα αγωνιστικά μου (τα λέω έτσι γιατί την άλλη μέρα έτρεχα μ' αυτά)... το Autobianchi μου, το Yugo μου και το Suzuki μου στις δοκιμές ΔΕΝ διασκέδασα στους αγώνες...
Κι ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα τα Rally Sprint και διασκεδάζουμε...
Να είστε όλοι καλά και να κατορθώνετε να κάνετε αυτό που αγαπάτε!!!
Αντώνης Δραγώνας
Υ.Γ. 1) Κάθε φορά (και τα 25 χρόνια), που εντόπιζα στις δοκιμέςτον Δημήτρη τον Καραμήτρο, φρόντιζα στην επόμενη φορά που θα διασταυρωνόμαστε, αυτός επιστρέφοντας κι εγώ πηγαίνοντας με τη φορά του αγώνα, ΑΚΡΙΒΩΣ στο σημείο που θα συναντιόμαστε, να φαίνεται ότι πηγαίνω στα 101%... Ωστε στην επόμενη διασταύρωση μας να μου πει ο αγαπητός Δημήτρης το¨: 'πως πας έτσι ρε Αντώνη'
-
Είναι γνωστό πως έχουν γίνει δυστυχήματα με θύματα καθημερινούς οδηγούς και θύτες κάποιους από εμάς.
Η λύση είναι αυτονόητη: Χρειάζετε γεμάτο ρετιρέ για να κινηθείς γρήγορα στις τέλειες διαδρομές σου...
Και η τιμωρία ΠΡΕΠΕΙ να είναι αυτονόητη: άμα προκαλέσεις δυστύχημα ας χάνεις την αγωνιστική σου άδεια -
Εχει διαβάσει κανένας το άρθρο στους 4Τ για το EVO 8 και το Nissan 350Z ;;;;;
Εξαιρετικό άρθρο! ΤΕΛΕΙΟ
Ακόμα το διαβάζω και φαντασιώνομαι πως είμαι σ' ένα από αυτά τα 2 τερατάκια και πάω ΦΕΤΑ !!!!!!!
Ομως...
ΑΠΟΡΩ !!!!
Πως οι οδηγοί του ΤΕΣΤ γλίτωσαν από το Πειθαρχικό της ΕΘΕΑ ;;;;; -
Κουιζ : Ξέρετε γιατί οι ελέφαντες έχουν κόκκινα μάτια ;;;
-
-
ΑΝΤΩΝΙΕ , ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΟΥ ΜΕ ΞΕΤΡΕΛΑΝΑΝ , ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ , ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΑΛΑΟΥΡΟ .
ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΕΜΠ , ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ FIA ? EΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΜΑΝΤΙΚΕΣ? ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ , ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤ , ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑ : ΩΡΑΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ , ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΤΟ ΣΟΥΡΣΗΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΧΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΙΑΣΕΙ ΛΑΣΤΙΧΟ , ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΧΟΥΣ , ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ?
ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ , ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΦΙΑ , ΤΟ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΤΟΥΣ .....
ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟΥΠΩΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΣΤ ΟΘΕΩΡΙΕΣ , ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ , ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΑΝ , ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ , ΟΤΙ ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ .ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΦΙΛΕ ΑΝΤΩΝΗ , ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ , ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΕΦΙ , ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΣ ΤΟ , ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ .
-
[quote='APR']ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝΤΩΝΙΕ (γνωστε κι ως αιωνιε φοιτητη) , ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΣΤΡΑΤΙΣΙΝΟ ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΕΑ , ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΒΛΑΚΕΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΙ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΚΟΜΑ , ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ !
ΑΝ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΩ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ,ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ελα βρε Λου Μου μου , ο μοναδικος συνοδηγος της Ελλαδας εισαι και το πηρες προσωπικα ? η σαν προεδρος των συνοδηγων , αντιδρας ?
Δεν βαριεσαι , σιγα σιγα , κατι θα καταλαβεις και εσυ , οπως πολλοι αλλοι εκαναν στην πορεια
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Ελα βρε Λου Μου μου , ο μοναδικος συνοδηγος της Ελλαδας εισαι και το πηρες προσωπικα ? η σαν προεδρος των συνοδηγων , αντιδρας ?Δεν βαριεσαι , σιγα σιγα , κατι θα καταλαβεις και εσυ , οπως πολλοι αλλοι εκαναν στην πορεια
ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΝΟΔΗΓΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΑΛΛΑ ΗΜΟΥΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ POST ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ.
ΚΑΙ ΣIΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥΣ 'ΒΛΆΚΕΣ' ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΞΟΥΔΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΜΦΟΤΕΡΟΥΣ