-
Και δεν τους έσκισες?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Και δεν τους έσκισες?Το πήρα χαμπάρι μια εβδομάδα αργότερα... τους πήρα τηλέφωνο να πω οτι μου λείπουν πράγματα αλλά κάνανε τους κινέζους.
-
Ο χρήστης nikolai έγραψε:
JimClark 8υμαμαι πριν λιγο καιρο μετακομισες. Τωρα ηρ8ε η σειρα μου. Εχω βαλει γυρω στα 30 μοντελα στα κουτια τους κ αυτα σε κουτες. Καμια ιδεα για την μεταφορα των υπολοιπων που δεν εχουν κουτια? Ειναι γυρω στα 80..
Τύλιγμα με φυσαλίδα (bubble wrap), με μια βόλτα σε καταστήματα που πουλάνε παπούτσια μπορείς να βρείς αρκετά κουτιά σε σωστό μέγεθος.
Mε ενδιαφερει και εμενα το θεμα αυτο γιατι και εγω πολυ συντομα μετακομιζω.
πολλα απο τα μοντελα oμως εχουν κεραιες ( Evo VI WRC , porsche carrera cup 996 plain boby κτλ) αυτα υποθετω οτι τα περνεις ενα ενα με προσοχη στο χερι
εκτός αν μπορέσεις να βρείς κουτί αρκετά ψηλό... αν βρείς βάζεις χαρτί ή ειδικό αφρολέξ συσκευασίας για να μην μπορεί να κουνιέται ή να τουμπάρει και τσακίσει την κεραία.
Γενικά πάντως τέτοια πράγματα τα συσκευάζεις από πρίν και τα μετακομίζεις μόνος σου, αφού αν τα δουν μπορεί να βάλουν χέρι (έχασα πάνω από 300 μεταλλικά matchbox στην πρώτη μετακόμιση που είχα κάνει).Σε ευχαριστω πολυ!
Στην δικη μου την περιπτωση βεβαια μιλαμε το πολυ για 30 κοματια τα οποια εχω σκοπο στην κυριολεξια να τα βαλω ενα ενα πολυ προσεκτικα μεσα στο αμαξι στα πατακια και να τα παω μονος μου σιγα σιγα στο νεο σπιτι...δεν εχω εμπιστοσυνη σε κανεναν να μου τα παει διαφορετικα!
-
Και εγω την μετακομιση την εκανα με κουτια παπουτσιων. Ειναι πιστευω το καλυτερο.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Και εγω την μετακομιση την εκανα με κουτια παπουτσιων. Ειναι πιστευω το καλυτερο.Σωστο και αυτο. Μια αλλη λυση πιο 'extreme' και πολυ εξοδη ειναι... τα ταπερ στο size των μοντελων 1/18
Το καθε αμαξακι μεσα σε ενα ταπερ και δεν παθαινει τιποτα ( αρκει να μην εχει κεραια οπως ειπαμε
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Με γεια τα μοντελα σου!
Aπο Ελλαδα τα πηρες?
Οταν ειχε βγει το Ενο ΙΧ ρωτησα σε 5 μαγαζια με μοντελα για την Ralliart εκδοση κ ολοι με κοιτουσαν σα να ημουν τρελος απαντωντας με κλασσικη πλεον ατακα: 'Δεν υπαρχει τετοιο μοντελο'... Ο ενας μαλιστα με συμβουλεψε να μην πιστευω οτι βλεπω στο internet... Μετα απο μια εβδομαδα το ειχα στα χερια μου φυσικα (απο μοντελισσιμο).Η ΤΤ ειναι κιτρινη η γκρι?
Σου ζητω συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση μου ξεφυγε η δημοσιευση σου και δεν ειχα δει την ερωτηση
Το βρηκα στο Modelissimo απο γερμανια απο εκει που τα εχω παρει σχεδον ολα.
Η ΤΤ ειναι γκρι με κοκκινο-μπορνο εσωτερικο... απλα θεϊκη!!!
p.s. Η υπογραφη σου ειναι ολα τα λεφτα θα θελα την αδεια σου να την ιοθετησω και εγω παρακαλω!
-
Τhnx για την ιδεα.
Τα πρωτα χωρις κουτια εφυγαν μεσα σε bubblewrap το ενα πανω στο αλλο κ με μερικα πλαστικα airbags που βρηκα (σαν κ αυτα: http://www.ocia.net/reviews/6600gt/bubblewrap.jpg) ενδιαμεσα τους.
Τα καλυτερα τα αφηνω για το τελος. Ορισμενα με κεραιουλες σκεφτομαι να τα βαλω σε κουτια παπουτσιων με bubblewrap γυρω γυρω κ να τ' αφησω ανοιχτα απο πανω, κ τελος αυτα με πλαστικους ή ευαισ8ητους μεταλικους κα8ρεπτες σκεφτομαι να τα στριμω3ω με τα κομματακια αφρολε3 που εχουν μεσα ορισμενα πακετα (απο μοντελισσιμο πχ.). -
**Tελικα λυση με βιτρινες βρηκαμε?
Καποιο καταστημα - μαστορα να εχει ετοιμα μετρα κτλ να μας φτιαξει μια ωραια βιτρινα με φωτα περιποιημενη δεν υπαρχει???**
-
AutoArt Mercedes-Benz 190 2.3-16 (1:18 )
Καταπληκτικό μοντέλο. Δυστυχώς την άσπρη την 220 ακόμα την περιμένω...
Μάλλον θα την παραγγείλω και εγώ απο έξω να τελειώνουμε! -
Πολύ ωραίο D-Jet.
Αν και η 1/18 δεν είναι το φόρτε μου δεν μπόρεσα να αντισταθώ μόλις την είδα:
Volvo Amazon της Revell
-
Mε κολλημενο πορτ-μπαγκαζ απ'οτι βλεπω. Δυστυχως γιατι η Revell εχει πολυ ομορφη γκαμα με κλασσικα.
Βιτρινα εγω κανω μια βιβλιοθηκη BILLY απο τα ΙΚΕΑ με πορτες ειναι 202*80 και παιρνει προσθετα ραφια. Συνολικα χωραει 10 ραφια περιπου, καθε ραφι μεχρι 6 (7 στριμωγμενα) μοντελακια. Συνολικο κοστος κατω απο 100 ευρά.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Mε κολλημενο πορτ-μπαγκαζ απ'οτι βλεπω. Δυστυχως γιατι η Revell εχει πολυ ομορφη γκαμα με κλασσικα.Βιτρινα εγω κανω μια βιβλιοθηκη BILLY απο τα ΙΚΕΑ με πορτες ειναι 202*80 και παιρνει προσθετα ραφια. Συνολικα χωραει 10 ραφια περιπου, καθε ραφι μεχρι 6 (7 στριμωγμενα) μοντελακια. Συνολικο κοστος κατω απο 100 ευρά.
¨
Όχι το πορτ μπαγκάζ ανοίγει, κι έχει μέσα ρεζέρβα που αφαιρείται.Αυτή η βιβλιοθήκη από το ΙΚΕΑ είχε και το τζάμι ή το πρόσθεσες εσύ;
Εγώ σκεπτόμουν να φτιάξω βιτρίνα για τα 1/43 μου από προφίλ αλουμινίου στο χρώμα της καρυδιάς με ανοιγώμενες πόρτες όπως τα παράθυρα στα σπίτια ή πιθανόν και συρόμενες. Πλάτη καθρέφτη και ραφάκια από τζάμι. Έτσι η προστασία από τη σκόνη θα πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή. Το έχω δώσει στον αλουμινά εδώ και μέρες κι ακόμα το σκέφτεται πώς θα το κάνει. Το βασικό πρόβλημα είναι το μεγάλο φάρδος των προφίλ που ίσως δημιουργήσει μεγάλο όγκο και πιθανόν το μεγάλο κόστος. -
Πόρτες εχει, οχι τζαμι
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εγώ για τα 1:43 χρησιμοποιώ τις βιτρίνες της AUTO ART.Είναι εξαιρετικές και δεν περνά καθόλου σκόνη.
Αυτές είναι πολύ ωραίες πράγματι, αλλά για να βάλω τα μοντέλακια μου θέλω 10 τέτοιες δηλ. 1000 ευρώ και να γεμίσω το σπίτι βιτρίνες. Γι'αυτό σκέφτομαι αυτή που θα φτιάξω να έχει 20-25 εκ. βάθος ώστε να παίρνει 2 σειρές μοντέλα, αλλά ταυτόχρονα να είναι αρκετά ρηχή ώστε να μου επιτρέψει να βάλω τα ράφια αρκετά πυκνά σε αποστάσεις των 15 εκ. χωρίς τα μοντέλα της πίσω σειράς να χάνονται κάτω από το ράφι που θα είναι από πάνω τους (ειδικά στα χαμηλά ράφια). Έτσι με διαστάσεις 165 εκ. ύψος (150 ωφέλιμο, δεδομένου ότι θα πατάει στο πάτωμα), 150 εκ. πλάτος και 20-25 βάθος και 10 γυάλινα ράφια θα πρέπει να έχω αρκετό χώρο για όλα και προσθήκες 1-2 ετών ακόμη.
-
GT3 RSR από την Minichamps αποκτήθηκε πρόσφατα και είναι κούκλα. Σύντομα θα ακολουθήσουν φωτογραφίες!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Εγώ για τα 1:43 χρησιμοποιώ τις βιτρίνες της AUTO ART.Είναι εξαιρετικές και δεν περνά καθόλου σκόνη.
Αυτές είναι πολύ ωραίες πράγματι, αλλά για να βάλω τα μοντέλακια μου θέλω 10 τέτοιες δηλ. 1000 ευρώ και να γεμίσω το σπίτι βιτρίνες. Γι'αυτό σκέφτομαι αυτή που θα φτιάξω να έχει 20-25 εκ. βάθος ώστε να παίρνει 2 σειρές μοντέλα, αλλά ταυτόχρονα να είναι αρκετά ρηχή ώστε να μου επιτρέψει να βάλω τα ράφια αρκετά πυκνά σε αποστάσεις των 15 εκ. χωρίς τα μοντέλα της πίσω σειράς να χάνονται κάτω από το ράφι που θα είναι από πάνω τους (ειδικά στα χαμηλά ράφια). Έτσι με διαστάσεις 165 εκ. ύψος (150 ωφέλιμο, δεδομένου ότι θα πατάει στο πάτωμα), 150 εκ. πλάτος και 20-25 βάθος και 10 γυάλινα ράφια θα πρέπει να έχω αρκετό χώρο για όλα και προσθήκες 1-2 ετών ακόμη.
Εγω εχω μια βιτρινα που η κανονικη χρηση της ειναι για ποτηρια και μπιμπελο.Υψος γυρω στο 1,80 και οι αλλες διαστασεις 30 χ 30,μια πλευρα ξυλινη,τρεις τζαμι.Ειχε 4 ξυλινα ραφια ,της εβαλα αλλα 4 γυαλινα και τωρα γεμισε με τα 100+ αγωνιστικα 1/43,ενα φορτηγο,ενα βαν με τρειλερ και ενα διοραμα.
Το προβλημα ειναι με τα κατω-κατω ραφια.Απο μακρυα φαινονται ολα ,αλλα απο κοντα πρεπει να κανεις επικυψεις για να τα δεις.Λυση;Απο καιρου εις καιρον αλλαγη,τα πανω κατω κυριολεκτικως.
Δυστυχως κοστος δεν ξερω μιας και μου την εκαναν δωρο (υπολογιζω κανα 250-300 ΕΥΡΩ ),οσο για φωτο,αδυνατω. -
-
-
Ο χρήστης Thodwris έγραψε:
Η ΤΤ ειναι γκρι με κοκκινο-μπορνο εσωτερικο... απλα θεϊκη!!!p.s. Η υπογραφη σου ειναι ολα τα λεφτα θα θελα την αδεια σου να την ιοθετησω και εγω παρακαλω!
+1 για την Turbo! Δεν την εχω αλλα αν επαιρνα τωρα αυτη 8α ηταν η επιλογη μου!
Feel free για την υιο8ετηση της υπογραφης μου.
-
CITROEN DS23 PALLAS 1/18 της NOREV:
Μεταλλικά και άλλα μοντέλα - Συλλογές