-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Μόλις είδα στο Diecast International Forum μια Ferrari F430 Spider της BBR και με έκανε να αισθανθώ πολύ που κάθομαί και μιλάω στο forum για welly,maisto και burrago.
Εγώ πιστεύω οτι ειναι μεγάλη μ@λ@κι@ να αποκλείεις μοντέλα και εταιρίες γιατί είναι φθηνά ή φαίνονται φθηνά. Η συλλογή έχει και συναίσθημα και προσωπικό χρώμα. Δεν πιστεύω π.χ. οτι μία 430 hotwheels elite των 60 ευρώ είναι 4 φορές χειρότερη από την αντίστοιχη της BBR των 200+ ευρώ. Μεγάλη χαρά και ικανοποίηση μπορεί να λάβει κανείς αποκτώντας ένα maisto των 20 ευρώ (π.χ. Audi R8R crocodile), που έχει πολύ καλή βαφή και λεπτομέρεια με κινητήρα, εσωτερικό κλπ, χωρίς να χρειάζεται να δώσει π.χ. 400 για ένα πλαστικό τούβλο της MR, που δεν ανοίγει τίποτα και όλοι χαίρονται επειδή είναι ακριβό.
Την τάση αuτή βλέπω και στα διάφορα μοντελιστικά φόρα, ειδικά στο DIF που αναφέρεις, όπου νέοι κάτω των 20, κυρίως απο την Ασία και τις ΗΠΑ (χωρίς κάποια αυτοκινητιστική κουλτούρα πέρα από τα video games) κάνουν διαγωνισμό ποιός θα αγοράσει το ακριβότερο μοντέλο μόνο και μόνο επειδή είναι ακριβό, χωρίς να ξέρουν τι αντιπροσωπεύει το μοντέλο ή ο κατασκεστής. (χαρακτηριστικό παράδειγμα τύπος που κατέκρινε την 458 της Hotwheels για έλλειψη λεπτομέρειας στον κινητήρα δείχνοντας φωτογραφία από το μπροστινό χώρο αποσκευών!). Κι ενώ παλιότερα υπήρχε πολλή κουβέντα και κριτική για κάθε μοντέλο, τώρα είμαστε στο επίπεδο του συζήτησης (άρα μη συζήτησης) του facebook με wow, cool, hot, must have, etc,
O καθένας κάνει τις επιλογές του, αλλά δε χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό για να το ευχαριστηθείςΑκριβως αυτο!!!!!Ειχα 458spider της ΜR και την ''εστειλα'' και πηρα της Ηοtwheels την elite που ειναι μια χαρα
(Εγω εκανα την απιστευτη ανοησια να παρω μοντελο 330ε χωρις να ξερω οτι ειναι sealed body)
Βεβαια το εσωτερικο της ΜR ειχε φοβερη λεπτομερια (στα cabrio το εσωτερικο εχει κατα τη γνωμη μου ακομα μεγαλυτερη σημασια) αλλα δεν ανοιγε ΤΙΠΟΤΑ.ξενερωμα.
Elite λοιπον με 45Ε απο aution κι οχι ΜR 330ε!!!! -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Μόλις είδα στο Diecast International Forum μια Ferrari F430 Spider της BBR και με έκανε να αισθανθώ πολύ που κάθομαί και μιλάω στο forum για welly,maisto και burrago.
Εγώ πιστεύω οτι ειναι μεγάλη μ@λ@κι@ να αποκλείεις μοντέλα και εταιρίες γιατί είναι φθηνά ή φαίνονται φθηνά. Η συλλογή έχει και συναίσθημα και προσωπικό χρώμα. Δεν πιστεύω π.χ. οτι μία 430 hotwheels elite των 60 ευρώ είναι 4 φορές χειρότερη από την αντίστοιχη της BBR των 200+ ευρώ. Μεγάλη χαρά και ικανοποίηση μπορεί να λάβει κανείς αποκτώντας ένα maisto των 20 ευρώ (π.χ. Audi R8R crocodile), που έχει πολύ καλή βαφή και λεπτομέρεια με κινητήρα, εσωτερικό κλπ, χωρίς να χρειάζεται να δώσει π.χ. 400 για ένα πλαστικό τούβλο της MR, που δεν ανοίγει τίποτα και όλοι χαίρονται επειδή είναι ακριβό.
Την τάση αuτή βλέπω και στα διάφορα μοντελιστικά φόρα, ειδικά στο DIF που αναφέρεις, όπου νέοι κάτω των 20, κυρίως απο την Ασία και τις ΗΠΑ (χωρίς κάποια αυτοκινητιστική κουλτούρα πέρα από τα video games) κάνουν διαγωνισμό ποιός θα αγοράσει το ακριβότερο μοντέλο μόνο και μόνο επειδή είναι ακριβό, χωρίς να ξέρουν τι αντιπροσωπεύει το μοντέλο ή ο κατασκεστής. (χαρακτηριστικό παράδειγμα τύπος που κατέκρινε την 458 της Hotwheels για έλλειψη λεπτομέρειας στον κινητήρα δείχνοντας φωτογραφία από το μπροστινό χώρο αποσκευών!). Κι ενώ παλιότερα υπήρχε πολλή κουβέντα και κριτική για κάθε μοντέλο, τώρα είμαστε στο επίπεδο του συζήτησης (άρα μη συζήτησης) του facebook με wow, cool, hot, must have, etc,
O καθένας κάνει τις επιλογές του, αλλά δε χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό για να το ευχαριστηθείςΔε νομιζώ οτι θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.
Η πρώτη ενύπωση που σου δημιουργηται παρακολουθώντας δημοσιευσεις/σχόλια σε DIF και Diecastxchange(που ειναι και οι πιο δημοφιλεις κοινοτητες στον χώρο)ειναι οτι η ηλικια των μέλων στη πλειοφηφια τους δε πρεπει να ξεπερνάει τα 18 χρόνια.Και αυτομάτως σου λυνεται η απορια που ειχες μέχρι τότε για το πως στο διαολο η Αutoart σταμάτησε/περιορισε δραματικα την παραγωγή rally cars, group c αγωνιστικων κτλ και βγάζει πλέον κατι ηλιθιες Lamborghini,αυτοκινητα(?)βγαλμένα απο video games(red bull x1)και γενικοτερα οποια συγχρονη τετράτροχη μαλακια έχει απο δέκα εκατομμύρια views και πάνω στο youtube.
Απαντώνται επισης κι άλλα ερωτηματικα όπως για παράδειγμα πως γινεται να επιβιωνουν εταιρειες σαν την ΜR,γιατι η ΒΒR το 'γύρισε'' στις ρητινες..Δυστυχώς αυτοι οι τύποι διαμορφώνουν τα δεδομένα της αγοράς,δεχόμενοι αβασανιστα ό,τι ηλιθιοτητα τους πλασάρεται,σε οποιαδήποτε τιμη.
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
O καθένας κάνει τις επιλογές του, αλλά δε χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό για να το ευχαριστηθείςσυμφωνο και εγω απολυτα.αν εισαι λιγο μερακλης μπορεις να αναβαθμισεις ενα φτηνο μοντελο και να μην εχει να ζηλεψη κατι το ιδιαιτερο οπως εχω κανει σε αρκετα και εχεις και την χαρα τις διμιουργειας.ειχα το 430 elite και πραγματικα περα απο την μοκετα στο πατωμα δεν ειχε να ζηλεψη τιποτα απο κορυφαιες εταιριες.ειχα μπει πολες φορες στον πειρασμο να του βαλω μοκετα αλλα στο μπεζ χρωμα που ειταν ειναι το μονο χρωμα που δεν κυκλοφωραει σε βελουτε χαρτι.
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Εγώ πιστεύω οτι ειναι μεγάλη μ@λ@κι@ να αποκλείεις μοντέλα και εταιρίες γιατί είναι φθηνά ή φαίνονται φθηνά. Η συλλογή έχει και συναίσθημα και προσωπικό χρώμα. .....
O καθένας κάνει τις επιλογές του, αλλά δε χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό για να το ευχαριστηθείςΚι εμένα με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Η λεπτομέρεια είναι πολύ σημαντική αλλά δεν είναι το παν. Εγώ που συλλέγω βασικά κλασικά μοντέλα, τα τελευταια χρόνια το είχα ρίξει στα φτηνά 1/43 της κατηγορίας 7-10 ευρώ γιατί τα θεωρώ πολύ value for money και γιατί με ενδιαφέρει να έχω γρήγορα και φτηνά μία αρκετά αντιπροσωπευτική γκάμα της Ευρωπαϊκής μεταπολεμικής αυτοκινητιστικής ιστορίας. Επίσης μου αρέσουν πάρα πολύ κάποια πάμφτηνα Cararama (ή Schuco στη Γερμανία) 1/72, που ουσιαστικά δεν απευθύνονται σε συλλέκτες αλλά και τα 1/87 που η κλίμακά τους δεν επιτρέπει πολλή λεπτομέρεια. Αν δε μπορούσα να βρω Ελληνικά πλαστικά Joy Toy που ήταν αναλώσιμα φτηνά παιχνίδια θα τρελλαινόμουν....
-
Στην περιπτωση της F430 συμφωνω οτι το μοντέλο της BBR δεν τόσο ανωτερο απο το αντιστοιχο της Ηotwheels ετσι ώστε να δικαιολογειται αυτή η διαφορα στην τιμη.Πιο κραυγαλέα παραδειγματα όμως πάνω σ'αυτο το θέμα ειναι η 599GTO-XX,F12 απο Ηotwheels elite και τα αντιστοιχα απο MR-BBR.Η διαφορά στη σχεση ποιοτητας/τιμης γι'αυτά τα μοντέλα μεταξύ των τριων εταιρειων ειναι συντριπτικη υπέρ της πρώτης.
-
Ο χρήστης le man έγραψε:
Στην περιπτωση της F430 συμφωνω οτι το μοντέλο της BBR δεν τόσο ανωτερο απο το αντιστοιχο της Ηotwheels ετσι ώστε να δικαιολογειται αυτή η διαφορα στην τιμη.Πιο κραυγαλέα παραδειγματα όμως πάνω σ'αυτο το θέμα ειναι η 599GTO-XX,F12 απο Ηotwheels elite και τα αντιστοιχα απο MR-BBR.Η διαφορά στη σχεση ποιοτητας/τιμης γι'αυτά τα μοντέλα μεταξύ των τριων εταιρειων ειναι συντριπτικη υπέρ της πρώτης.Στην δευτερη περπτωση συμφωνω, αλλα στην περιπτωση της 430 οχι.Τυχαινει να εχω και τις δυο και αυτη της ΒΒR ειναι πολυ ανωτερη, σε λεπτομερια, σε εξωτερικο βαψιμο, κ.α. ενω η hot wheels σ'αυτο το μοντελο δεν εδωσε και τον καλυτερο εαυτο της. Πηρα την elite 75ε (οταν κυκλοφρησε) και ετυχε να δω αυτην της BBR σε μαγαζι στην Πετρουπολη και επαθα πλακα (δεν ειχα σκοπο να την παρω αφου ειχα την elite)Tην ερωτευτικα και την πηρα, πουλωντας την elite. Δεν το μετανιωσα ποτε.Αντιθετα στην 458, elite και παλι elite, μακρια απο ΜR, και τα αλλα ρητινωειδη...
-
Σαφως και η BBR F430 ειναι ανώτερη σε όλα τα επιπεδα αλλα όχι τόσο για να στοιχιζει 3 και 4 φορές παραπάνω απ'την elite.Ο Ντινος στην έδωσε σε πολύ καλή τιμή πάντως
-
Παιδια θα παρω την 1:18 Mercedes 190E evo2 autoart, για πειτε γνωμες για το χρωμα, μπορντω,μαυρο η ασημι? Στην αρχη ελεγα μπορντω, αλλα τωρα λεω μαλλον μαυρο.
-
Ο χρήστης Χριστος Τσικο έγραψε:
Παιδια θα παρω την 1:18 Mercedes 190E evo2 autoart, για πειτε γνωμες για το χρωμα, μπορντω,μαυρο η ασημι? Στην αρχη ελεγα μπορντω, αλλα τωρα λεω μαλλον μαυρο.Και εγω μάυρο λεώ.Σε photo είναι το καλύτερο χρώμα που εχώ δεί πάνω στην συγκεκριμένη mercedes.
-
Ξέρει κανείς ανυπάρχει BMW 318i ή 328i touring σε 1/18;
-
Και για να κλαψουν μανούλες.....την παρασκευη πουληθηκε Autoart Imprza 22B στην Ελλαδα απο χρυση ευκαιρίια!!
ΥΓ#1. Οχι δεν το τσάκωσα εγω.....
-
Παιδια θα παρω την 1:18 Mercedes 190E evo2 autoart, για πειτε γνωμες για το χρωμα, μπορντω,μαυρο η ασημι? Στην αρχη ελεγα μπορντω, αλλα τωρα λεω μαλλον μαυρο.χριστο το ειχα σε ανθακι μηπως αυτο ενοεις;οπως και ναχει μαυρο λεω και εγω.
-
Ο χρήστης sexyspiros έγραψε:
Ξέρει κανείς ανυπάρχει BMW 318i ή 328i touring σε 1/18;E46;
-
Ο χρήστης bomber21 έγραψε:
E46;
Ναι.Αν μπορείς πές μου και για την προηγούμενη γενία
-
Παιδια θα παρω την 1:18 Mercedes 190E evo2 autoart, για πειτε γνωμες για το χρωμα, μπορντω,μαυρο η ασημι? Στην αρχη ελεγα μπορντω, αλλα τωρα λεω μαλλον μαυρο.Eννοειται μαυρο...Απορω γιατι η Αutoart το έβγαλε και στα υπολοιπα χρώματα.Βιασου γιατι θα γινει αναρπαστο πολύ συντομα και οι τιμες θα ξαναπάνε στο Θεό
-
Ο χρήστης sexyspiros έγραψε:
E46;
Ναι.Αν μπορείς πές μου και για την προηγούμενη γενία
Εννοείς 318 touring και 328 touring ή 318 απλή; Γιατί touring δε βρήκα σε 1/18.
-
OK.Ευχαρίστω,αλλά ψάχνω την touring
-
Kouiz: Στη μηχανη ποιου πολιτικου αυτοκινητου (οχι αγωνιστικου) χρησιμοποιηθηκε για πρωτη φορα turbo
(υπαρχει βεβαια και σε 1:18)
-
Kouiz: Στη μηχανη ποιου πολιτικου αυτοκινητου (οχι αγωνιστικου) χρησιμοποιηθηκε για πρωτη φορα turbo(υπαρχει βεβαια και σε 1:18)
Προφανώς δεν είναι η απάντηση που περιμένεις, αλλά η σωστή απάντηση είναι Chevrolet Corvair από το 1962
Ως 1/18 έχει βγει από την Yatming και την Sunstar αλλά έχω μία επιφύλαξη εάν έβγαλαν την turbo έκδοση -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Kouiz: Στη μηχανη ποιου πολιτικου αυτοκινητου (οχι αγωνιστικου) χρησιμοποιηθηκε για πρωτη φορα turbo
(υπαρχει βεβαια και σε 1:18)
Προφανώς δεν είναι η απάντηση που περιμένεις, αλλά η σωστή απάντηση είναι Chevrolet Corvair από το 1962
Ως 1/18 έχει βγει από την Yatming και την Sunstar αλλά έχω μία επιφύλαξη εάν έβγαλαν την turbo έκδοσηΗ απαντηση που περιμενα ηταν η BMW 2002 turbo το 1973 που υπαρχει βεβαια σε 1¨18 και απο την kyosho την autoart και την anson. Ηταν ομως τελικα το 3ο αυτοκινητο παραγωγης με turbo, μετα τη Chevrolet Corvair Monza spider (που υπαρχει σε 1¨18) οπως σωστα αναφερεις (2η σε σειρα) και την ...........
Μεταλλικά και άλλα μοντέλα - Συλλογές