-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
:lol: Ετσι όπως πάς...δεν θα το γλυτώσεις!!!!
Ευχαριστώ για το κουράγιο βρε!
Δεν φταίω εγω...οι προτιμήσεις σου τα φταίνε!!!
-
Σωστοοοός! Και σωστά το έθεσες, προτιμήσεις!
-
Πάντως όλη τη βδομάδα σε Ιταλία και Ισπανία αναμένονται θερμοκρασίες πολύ κοντά ή και κάτω από το μηδέν.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πάντως όλη τη βδομάδα σε Ιταλία και Ισπανία αναμένονται θερμοκρασίες πολύ κοντά ή και κάτω από το μηδέν.Καλύτερα... Μπας και γλυτώσει κανένα μοτέρ (ξέρετε από εκείνα που φέρουν το σήμα της Mercedes).
Αν και δεν νομίζω να επηρεάζεται η θερμοκρασία ενός μοτέρ (σε μεγάλο βαθμό) από την θερμοκρασία περιβάλλοντος... Έτσι δεν είναι;
-
Αρχισε ξανα η αγωνιστικη δραση στην πιστα της Valencia σημερα με τον Pizzonia να σημειωνει τον ταχυτερο χρονο και μαλιστα να ειναι 0,9 γρηγοροτερος απο τον Heidfeld.Αυτη η εβδομαδα θα ειναι η πιο καθοριστικη για τους 2 πιλοτους,αφου την Δευτερα θα γινει η επισημη παρουσιαση.Αν συνεχισει να ειναι πιο γρηγορος ο Βραζιλιανος απο τον Γερμανο,εμενα προσωπικα κατι μου ''μυριζει'' εδω...
http://www.pitpass.com/fes_php/pitpass_news_item.php?fes_art_id=23359 -
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Αν και δεν νομίζω να επηρεάζεται η θερμοκρασία ενός μοτέρ (σε μεγάλο βαθμό) από την θερμοκρασία περιβάλλοντος... Έτσι δεν είναι;
Σε μερικες πιστες επηρεαζεται και μαλιστα σε μεγαλο βαθμο,βλεπε Sepang,εκει που η υγρασια συμβαλλει σε μεγαλο βαθμο στην καταπονηση του κινητηρα.
-
Ο χρήστης Fanis F1 έγραψε:
Σε μερικες πιστες επηρεαζεται και μαλιστα σε μεγαλο βαθμο,βλεπε Sepang,εκει που η υγρασια συμβαλλει σε μεγαλο βαθμο στην καταπονηση του κινητηρα.
Αυτό που θέλω να πω Φάνη είναι αν επηρεάζεται η κατάσταση ενός μοτέρ ΜΟΝΟ από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
Αν π.χ. ενας κινητήρας καταπονείται περισσότερο με 10 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία απ'ότι με 30 βαθμούς, με ακριβώς ίδιες λοιπές συνθήκες.
Αυτή η επιρροή, αν υπάρχει, είναι μεγάλη ή όχι;
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Αυτό που θέλω να πω Φάνη είναι αν επηρεάζεται η κατάσταση ενός μοτέρ ΜΟΝΟ από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
...
Αυτή η επιρροή, αν υπάρχει, είναι μεγάλη ή όχι;Και βέβαια επηρεάζεται, όπως κάθε θερμική μηχανή, με ευνοϊκότερη κατάσταση αυτή της χαμηλότερης θερμοκρασίας (σε ό,τι έχει να κάνει με βαθμό απόδοσης, ψύξη τουλάχιστον). Τώρα μεταξύ 10 και 30 μην περιμένεις, παρά κάτι ψιλά.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Και βέβαια επηρεάζεται, όπως κάθε θερμική μηχανή, με ευνοϊκότερη κατάσταση αυτή της χαμηλότερης θερμοκρασίας (σε ό,τι έχει να κάνει με βαθμό απόδοσης, ψύξη τουλάχιστον). Τώρα μεταξύ 10 και 30 μην περιμένεις, παρά κάτι ψιλά.Αυτό ήθελα να ξέρω...
-
Βασικά αν δει κανείς τις διαμορφώσεις των πλαινών για ψύξη σε ένα κρύο αγώνα και σε ένα 'καυτό'΄θα πόσο διαφορετικές είναι. Αυτό δείχνει πόσο υπολογίζουν τη μεγάλη θερμοκρασία σαν εχθρό του κινητήρα.
Πέραν τούτου, με μικρή θερμοκρασία αυξάνεται και η απόδοση του κινητήρα.
-
Πέραν τούτου, με μικρή θερμοκρασία αυξάνεται και η απόδοση του κινητήρα.H απόδοση αυξάνεται υποθέτω σε επίπεδο αξιοπιστίας, σωστά?
-
Όχι, αυξάνεται και η ιπποδύναμη του. Φυσικά, ακριβώς επειδή δε χρειάζονται τόσα ανοίγματα βελτιώνεται και η αεροδυναμική, οπότε εν μέρει εκεί οφείλονται και οι πολλές φορές 'απίστευτοι' χρόνοι του χειμώνα.
-
Όχι, αυξάνεται και η ιπποδύναμη του. Φυσικά, ακριβώς επειδή δε χρειάζονται τόσα ανοίγματα βελτιώνεται και η αεροδυναμική, οπότε εν μέρει εκεί οφείλονται και οι πολλές φορές 'απίστευτοι' χρόνοι του χειμώνα.Ώστε αυξάνεται και η ιπποδύναμη ε? Δεν το ήξερα! Η λογική λέει για αξιοπιστία.
-
Ο κρύος αέρας έχει μεγαλύτερη πυκνότητα οπότε το χειμώνα εισέρχεται περισσότερος αέρας στο θάλαμο καύσης. Κάτι σαν φυσικό Intercooler.
-
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Ο κρύος αέρας έχει μεγαλύτερη πυκνότητα οπότε το χειμώνα εισέρχεται περισσότερος αέρας στο θάλαμο καύσης. Κάτι σαν φυσικό Intercooler.Σωστά! Παλαιές γνώσεις λυκείου...
-
Σημερινοι χρονοι απο την πιστα της Valencia.
http://www.pitpass.com/fes_php/pitpass_news_item.php?fes_art_id=23365 -
Τώρα ο HeidFeld μπροστά από τον Pizzonia! Άντε να δούμε ποιος θα πάρει τη θέση!
-
Τώρα ο HeidFeld μπροστά από τον Pizzonia! Άντε να δούμε ποιος θα πάρει τη θέση!Αναμφιβολα θα γινει μεγαλη μαχη...
Δεν ξερω,αλλα κατι μου λεει πως τελικα θα παρουν τον Pizzonia για 2ο πιλοτο...Ευχομαι να κανω λαθος -
Ο χρήστης Fanis F1 έγραψε:
Τώρα ο HeidFeld μπροστά από τον Pizzonia! Άντε να δούμε ποιος θα πάρει τη θέση!
Αναμφιβολα θα γινει μεγαλη μαχη...
Δεν ξερω,αλλα κατι μου λεει πως τελικα θα παρουν τον Pizzonia για 2ο πιλοτο...Ευχομαι να κανω λαθοςΗ πλάκα είναι ότι και σε μένα υπάρχει αυτή η αίσθηση. Πάντως ως τώρα αν δεν απατώμαι στις περισσότερες δοκιμές έρχεται 1ος ο Γερμανός, άρα λογικά θα έχει προβάδισμα...
-
Η πλάκα είναι ότι και σε μένα υπάρχει αυτή η αίσθηση. Πάντως ως τώρα αν δεν απατώμαι στις περισσότερες δοκιμές έρχεται 1ος ο Γερμανός, άρα λογικά θα έχει προβάδισμα...
Προβαδισμα μου φαινεται πως εχει μονο η αποψη του Sir Frank...
Χειμερινές δοκιμές 2005