-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο μόνος λόγος για πλυντήριο είναι ο καθαρισμός εσωτερικού. Μέχρι σήμερα πάντως το Astra δεν το έχει ακουμπήσει βούρτσα, το φροντίζω μόνος μου (εκτός του ότι είναι οικονομικό και καλό για το χρώμα είναι και καλή γυμναστική ). Μια φορά το μήνα είναι ΟΚ νομίζω.manos-san; με τον Μιγιάγκι δάσκαλο;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αν εχεις ηλεκτρικη σκουπα και κονφλερ ανετα το κανεις και μεσα μονος σου και κυριως το προσεχεις για να μην κανεις ζημια.
Εγω εχω να το πλυνω ενα μηνα ,απο παραμονες 15αυγουστου .Απο μαυρο εχει γινει ενα ασχημο γκριΕχμ... τι είναι κονφλερ???
Το δικό μου έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, δεν είναι τυχαίο ότι είμαι ο δημιουργός αυτού του τόπικ
ευτυχώς πρέπει να πάω σε γάμο το σάββατο και να συνοδέυσω καλοντυμένη κυρία, οπότε αναγκαστικά θα το πλύνω...
Κονφλερ=κομπρεσερ αερα
Αμα δεν ειναι ο δικος σου γαμος να το πλυνεις.Αν ειναι ο δικος σου πρεπει να βρεις Μερτσεντα
-
τωρα που ειπατε γαμος και πλυσιμο. πριν απο 5-6 χρονια, ενα καλοκαιρι ειμασταν στο χωριο, και μας ειχαν προσκαλεσει σε εναν γαμο(η οικογενεια του γαμπρου ). ο γαμος θα γινοταν σε ενα χωριο(το χωριο της νυφης) εξω απο την Καλαματα που λεγετε Σπερχογία (ή αλλιως Κουτσαούσι) λοιπον το Σιέρρα χρειαζοντα πλυσιμο, αλλα δεν ειχαμε σαπουνι για αυτοκινητα. τι να βαλουμε...... τι να βαλουμε........ βαζουμε ΑνΑ για τα πιατα. καθαρισε μπορω να πω, λιγο περιεργα βεβαια εμοιαζε το χρωμα, ειχε μια περιεργη αποχρωση, αλλα καθαρισε. τα πλαστικα παντος δεν καθαρισαν καλα (προφιλακτηρας κτλ)
το λαντα το εχω πλυνει με απορρυπαντικο για πλυσιμο στο χερι, και να σας πω την αληθεια καθαρισε .καλυτερα απ'οταν το ειχα πλυνει με σαπουνι για αυτοκινητα. εφυγε η μαυριλα και η βρωμα τοσων ετων που ειχε κολλησει επανω.
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
...
το λαντα το εχω πλυνει με απορρυπαντικο για πλυσιμο στο χερι, και να σας πω την αληθεια καθαρισε .καλυτερα απ'οταν το ειχα πλυνει με σαπουνι για αυτοκινητα. εφυγε η μαυριλα και η βρωμα τοσων ετων που ειχε κολλησει επανω.Για αυτο σου σκουριασε τωρα.Επρεπε να βαλεις υγρο σαπουνι για μαλλινα (woollite κατα προτιμηση)
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
...
το λαντα το εχω πλυνει με απορρυπαντικο για πλυσιμο στο χερι, και να σας πω την αληθεια καθαρισε .καλυτερα απ'οταν το ειχα πλυνει με σαπουνι για αυτοκινητα. εφυγε η μαυριλα και η βρωμα τοσων ετων που ειχε κολλησει επανω.Για αυτο σου σκουριασε τωρα.Επρεπε να βαλεις υγρο σαπουνι για μαλλινα (woollite κατα προτιμηση)
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
...
θα το εχω υπ'οψη μου για την επομενη φορα.
παντως πλακα πλακα το απορρυπαντικο για πλυσιμο στο χερι την εκανε την δουλεια του μετα και ενα κερωμα με turtle wax, και εβλεπα την μουτσουνα μου επανω στο καπο. -
Καθότι υπεροξοπλισμένος(πιεστικό,σκουπα,κομφλέρ) παίζει πλύσιμο μέσα έξω τουλάχιστον 2 φορές το μήνα με τα χεράκια μου.Πρίν αρχίσω βαρίεμαι αλλά αμα πιαστώ δεν τελείωνω....Συνήθως όταν το πλένω βρέχει.(όχι μετα κατα την διάρκεια,αφου ξεκινάω μεσημέρι με ηλιοφάνεια και τελείώνω έχουν ήδη μαζευτεί σλυννεφα και έχει σουρουπώσει).
Υ.Γ:Αν έχετε σκοπό να βγείτε σημερα κατά τις 9 το βράδυ,παρτε ομπρέλλα.Θα αρχίσω το πλύσιμο σε κανα τεταρτάκι.
-
Οι γείτονες έχουν αρχίσει να μου λένε να το πλύνω. Αυτό είναι κακό; Αλλά δεν μπορείς να γράψεις επάνω γιατί η σκόνη έχει ξεραθεί!
Η ΕΜΥ είπε για βροχές σήμερα, αλλά δεν το βλέπω
-
Ο χρήστης jims192 έγραψε:
Υ.Γ:Αν έχετε σκοπό να βγείτε σημερα κατά τις 9 το βράδυ,παρτε ομπρέλλα.Θα αρχίσω το πλύσιμο σε κανα τεταρτάκι.Ευχαριστούμε για την προειδοποίηση.
Βέβαια τελικά έβρεξε το πρωϊ, αλλά κοντά έπεσες.
Οι γείτονες έχουν αρχίσει να μου λένε να το πλύνω. Αυτό είναι κακό; Αλλά δεν μπορείς να γράψεις επάνω γιατί η σκόνη έχει ξεραθεί!
Αστους τους γείτονες να λένε ό,τι θέλουν. Γείτονες είναι, υποτίθεται ότι δεν τούς δίνουμε πολλή σημασία.
Το μόνο που έχεις να σκέφτεσαι είναι μήπως χαλάσει καθόλου το χρώμα του αυτοκινήτου. Εγώ το έχω κάνει αυτό το ατόπημα, αφήνοντας κάτι κουτσουλιές στο καπώ για περισσότερο καιρό απ'ό,τι θα έπρεπε...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Υ.Γ:Αν έχετε σκοπό να βγείτε σημερα κατά τις 9 το βράδυ,παρτε ομπρέλλα.Θα αρχίσω το πλύσιμο σε κανα τεταρτάκι.
Ευχαριστούμε για την προειδοποίηση.
Βέβαια τελικά έβρεξε το πρωϊ, αλλά κοντά έπεσες.
Που?Στην Αθήνα?Για Αθήνα δεν ξέρω πάντως στη Λαρισα 9 ντάν αρχισε το μπουρίνι...(Μήπως είμαι ο Λεφάκης ή μπας κι είμαι ο Μητσοτάκης???)
-
Λοιπόν, αρχίσαμε τις περικοπές εδώ και καιρό, μιας και ο προϋπολογισμός δεν σηκώνει περιττά έξοδα.
Στο στόχαστρο απ' την αρχή είχαν μπεί τα 20 ευρώ που έδινα στον άνθρωπό μου, ο οποίος μου το καθάριζε (ομολογουμένως καλά).
Τώρα πλέον με ~10 ευρώ το πλένω στα Washpark, από κάτω από μέσα και από έξω. Το ψεκάζω και με νερό που περιέχει κερί και πραγματικά, μετά από μερικά πλυσίματα η όψη του χρώματος έχει βελτιωθεί (έχω διώξει και όλες τις λακουβίτσες... ).
Βέβαια έκανα και μια 'επένδυση' των 28 ευρώ αγοράζοντας κάποια αξεσουάρ (σπρέυ σιλικόνης, συνθετικό δέρμα, αφρό για τα καθίσματα, καθαριστικό ζαντών, κ.α.). Πιστεύω ότι αυτό το νεσεσέρ θα με πάει για περίπου ένα εξάμηνο (~7 πλυσίματα).Το είδος καθαρισμού το περιγράφω σε μια προηγούμενη σελίδα αυτού του post ( 6η; ).
Μετά τον καθαρισμό, ενδέχεται να βγάλω και αναμνηστική φωτογραφία με το κινητό μου από την χαρά μου.Το πλένω (όπως φαίνεται και πριν) κάθε 25 με 30 μέρες.
Από μέσα συχνά πυκνά συγυρίζω. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
...
Πλακα εχει. Πιο σοβαρα εδω δεν θα συνιστουσα σαπουνι για τα ρουχα η Woollite. Κανενα δεν ειναι κατασκευασμενο για το αυτοκινητο και την μπογια με το clearcoat. Εξαρταται απο το Ph και το ποσο δυνατα ειναι βγαζουν τα ελαια απο τα κερια και αλλα προστατευτικα που εχετε στην μπογια.
Ενα καλης ποιοτητας σαπουνι αυτοκινητου θα βοηθησει πολυ. Μετα αν εχετε την υπομονη πρεπει να προετοιμασετε την μπογια(καθαρισμα και μετα γυαλισμα και μετα με ενα κερι η αν σχεδιαζετε να μην το κανετε συχνα ενα τεχνητο sealant). Μετα ενα περασμα με ενα σπρει quick detail καθε μερικες μερες βοηθαει πολυ. Αν σχεδιαζετε να σκεπασετε με καλυμα βεβαιωθειτε οτι το καλυμα δεν κτυπαει πανω κατω με τον αερα και το εσωτερικο να μην γρατζουναει την μπογια.
Φιλικα
Νικος
-
Κι εμένα το Polo σπάνια παίρνει το φυσικό του χρώμα, αλλά από μέσα είανι πάντα καθαρό και χωρίς τίποτα που να κινείται όταν στρίβεις (Παναγιά Κανάλα στον καθρέπτη κλπ. Άσχετο αλλά με νευριάζουν αφάνταστα)
Ήθελα όμως να κάνω μία παρατήρηση γι' αυτό που ανέφεραν πολλοί. Ότι δηλαδή 'όποτε το πλένω βρέχει'.
Με δεδομένο ότι ζούμε σε μία χώρα με 300+ ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, είτε έχουν μαζευτεί εδώ όλοι οι γκαντέμηδες και καταραμμένοι απ' το Θεό, είτε λέμε όλοι ψέμματα και απλά βαριόμαστε να τα πλύνουμε!
-
Ο χρήστης gio_lam έγραψε:
Ήθελα όμως να κάνω μία παρατήρηση γι' αυτό που ανέφεραν πολλοί. Ότι δηλαδή 'όποτε το πλένω βρέχει'......είτε λέμε όλοι ψέμματα ...Εγώ είμαι ειλικρινής αλλά λέω το αντίθετο.... 'όποτε βρέχει πλένεται'...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ήθελα όμως να κάνω μία παρατήρηση γι' αυτό που ανέφεραν πολλοί. Ότι δηλαδή 'όποτε το πλένω βρέχει'......είτε λέμε όλοι ψέμματα ...
Εγώ είμαι ειλικρινής αλλά λέω το αντίθετο.... 'όποτε βρέχει πλένεται'...
+1
Έχω παρατηρήσει οτι κάθε τρεις, περίπου, μήνες επανέρχεται σε μια 'αποδεκτή' κατάσταση...κάτι σαν τον εντεκαετή κύκλο του ήλιου που έλεγαν κάτι φίλοι σε άλλο τόπικ... -
Η αλήθεια ειναι οτι οταν το αφησεις να βρωμισει και το πλυνεις μοιαζει να εχεις νεο αμαξι... Ανανεωνεσαι βρε παιδί μου...
(Εγω πλεον το πλενω μια φορα στο τοοοοοοοσο*)
*όπου τοοοοοοοσο βαλτε 2-3 μηνες....
-
Δεν ξέρω αν ταιριάζει με το θέμα αλλά έχω μπει σε αυτοκίνητο φίλου, GOLF για την ακρίβεια, που στο χώμα που είχαν τα πατάκια είχε φυτρώσει και φυτό!
Και δεν έκανε τον κόπο να το τινάξει έξω!Αυτό θα πει οικολογική συνείδηση
-
Σε λίγο θα το πάθω και εγώ αυτό! (εντάξει, υπερβάλλω). Το αυτοκίνητο είναι μέσα στη βρώμα και θέλει επειγόντως καθάρισμα!! Μέσα- έξω. Όλο λέω ότι θα το κάνω, αλλά με τόσο κρύο δεν βρίσκω το κουράγιο να τσαλαβουτήσω στα νερά.
Οπότε θα το πάω στο βενζινάδικο που με 10 ευρώ θα μου το καθαρίσουν αξιοπρεπώς (εγώ πάντως το καθαρίζω καλύτερα!)
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Σε λίγο θα το πάθω και εγώ αυτό! (εντάξει, υπερβάλλω). Το αυτοκίνητο είναι μέσα στη βρώμα και θέλει επειγόντως καθάρισμα!! Μέσα- έξω. Όλο λέω ότι θα το κάνω, αλλά με τόσο κρύο δεν βρίσκω το κουράγιο να τσαλαβουτήσω στα νερά.Οπότε θα το πάω στο βενζινάδικο που με 10 ευρώ θα μου το καθαρίσουν αξιοπρεπώς (εγώ πάντως το καθαρίζω καλύτερα!)
να κι ένα κορίτσι γι' αυτοκίνητο κι όχι για σπίτι
-
Πόσο... βρώμικο αυτοκίνητο οδηγείτε???