-
Ο χρήστης jar76 έγραψε:
Τέλος Μαΐου παρήγγειλα το Civic Sport 5d (Galaxy Grey) και μου είχαν πει για παράδοση σε 10 μήνες. Σήμερα χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπαν ότι ΗΡΘΕ!!!!!!
Μόλις σε 3 μήνες! Θαύμα! -
HiFi ειλικρινά δεν υπερβάλλω. Εάν ψάξεις στο thread 'επιλογή γρήγορου μικρομεσαίου' σελίδα 7 θα δεις την ανάλυση που έκανα μαζί με άλλους golfάκηδες, οι οποίοι όμως μου μιλούσαν για 22.365€ (ΤSI GT Sport sportline 5θ-με 140 άλογα, με μόνη διαφορά από το civic το ESP, τις 17'' ζάντες, 4 αντί για 7 χρόνια εγγύηση, χωρίς οδική βοήθεια) στα μέσα Αυγούστου και όχι όταν έδωσα παραγγελία (τέλη Ιανουαρίου 2007) όπου και θα μου κόστιζε το TSI πανάκριβα (περίπου 24κ). Επαναλαμβάνω οτι τον Ιανουάριο ήταν σαφώς ακριβότερο το TSI (140hp) απ'ότι προσφέρεται τώρα. Eπιπλέον, επειδή καλοκοιτούσα και το GT, όντως ξεκινούσε από τα 25.000€ ενώ αν δεις τις τωρινές του τιμές θα παρατηρήσεις πτώση κατά (περίπου) 1.000€. Στα τρίθυρα έχεις δίκιο, είναι (για να μην εκφραστώ στα 'γαλλικά').
Τελικά CivGr, με αναγκάζεις να αλλάξω γνώμη για τον Παπρά. Εκεί που σκόπευα να πάω για σέρβις, τώρα το σκέφτομαι. Σε ποιόν Παπρά πήγες? Νίκαια ή Μοσχάτο? -
Παντως ενημερωτικα με κατι παζαρια τον γεναρη απο σαρακακη γλυφαδας το εκλεισα 23000. προσπαθηστε το.
-
το sport με ηλιοροφη
-
[quote='ΔΙΟΝΥΣΗΣ']HiFi ειλικρινά δεν υπερβάλλω. Εάν ψάξεις στο thread 'επιλογή γρήγορου μικρομεσαίου' σελίδα 7 θα δεις την ανάλυση που έκανα μαζί με άλλους golfάκηδες, οι οποίοι όμως μου μιλούσαν για 22.365
-
CivGr είσαι από Νίκαια? Παρεπιπτώντος έμενα περιβολάκι (κοντά) για 23 χρόνια....
-
καλά ρε διονύση...σε φώτισε ο θεός και πήρες σιβικ και το σκέφτεσαι;;;Δηλαδή θεωρείς ότι θα ήταν καλύτερο το tsi και ότι επέλεξες σιβικ λόγω καλύτερης προσφοράς;;;
Σκέψου αρχικά ότι ήδη θα είχες ένα mini face lift ενώ σε λιγότερο από ενα χρόνο θα είχες και νέο μοντέλο. Πρόσθεσε σε αυτό τα όποια πλεονεκτήματα προανέφερα υπέρ του σιβικ και άσε τους ενδιασμούς στην άκρη.
Ειλικρινά απορώ γιατί το σκέφτεσαι...το γκολφ θα ήταν καλύτερη επιλογή ΜΟΝΟ εφόσον ήθελες περισσότερα γκάζια. -
Ο χρήστης ΔΙΟΝΥΣΗΣ έγραψε:
CivGr είσαι από Νίκαια? Παρεπιπτώντος έμενα περιβολάκι (κοντά) για 23 χρόνια....Νικαια γεννηθηκα (κοντα στο γηπεδο του Ιωνικου) και εμεινα για 30 χρονια
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Τέλος Μαΐου παρήγγειλα το Civic Sport 5d (Galaxy Grey) και μου είχαν πει για παράδοση σε 10 μήνες. Σήμερα χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπαν ότι ΗΡΘΕ!!!!!!
Μόλις σε 3 μήνες! Θαύμα!Καλοριζικο φιλε jar76
...Αλλα ρε παιδακι μου μη τα λες ετσι αποτομα και τρελαθει ο CivGr -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
καλά ρε διονύση...σε φώτισε ο θεός και πήρες σιβικ και το σκέφτεσαι;;;Δηλαδή θεωρείς ότι θα ήταν καλύτερο το tsi και ότι επέλεξες σιβικ λόγω καλύτερης προσφοράς;;;
Σκέψου αρχικά ότι ήδη θα είχες ένα mini face lift ενώ σε λιγότερο από ενα χρόνο θα είχες και νέο μοντέλο. Πρόσθεσε σε αυτό τα όποια πλεονεκτήματα προανέφερα υπέρ του σιβικ και άσε τους ενδιασμούς στην άκρη.
Ειλικρινά απορώ γιατί το σκέφτεσαι...το γκολφ θα ήταν καλύτερη επιλογή ΜΟΝΟ εφόσον ήθελες περισσότερα γκάζια.Πότε έγινε facelift; Εγώ ξέρω πως απλώς προστέθηκε στην γκάμα η έκδοση GT140 με διαφορετική μάσκα-προφυλακτήρα. Έχω χάσει επεισόδια;
Πάντως κι αυτός δεν είναι σοβαρός λόγος αποτροπής από την αγορά: αργά ή γρήγορα το facelift θα έλθει... Το καλό με τους γερμανούς είναι πως δεν κάνουν συνήθως ριζικά facelift σε αντίθεση πχ με τους Γάλλους που αλλάζουν εντελώς το εμπρός ή το πίσω μέρος, οπότε δεν αισθάνεσαι και φτωχός συγγενής εσύ που πήρες το...παλιο!
Τελικά ΜΟΝΟ τα γκάζια είπαμε είναι καλύτερα στο Golf; Γιατί όλο και μικραίνει η λίστα των πλεονεκτημάτων του βλέπω (και αυξάνει του Civic αντίστοιχα...)!Να στο θέσω απλά Σπύρο; Ξεκινάς με το Honda και με το TSI από Γιάννενα να πας πχ Λάρισα... Εγνατία ακόμη δεν υπάρχει ουσιαστικά, οπότε έχεις ενα στροφιλίκι μέχρι το Θεσσαλικό κάμπο... Νταλίκες, κίνηση... Ε, το Golf θα σε πάει ΠΙΟ ανετα και ΠΙΟ ασφαλή εκεί. Το Honda για να το ακολουθήσει θα πρέπει να το πηγαίνεις κόφτες στις προσπεράσεις και να κοπανιέσαι ασύστολα στις ανωμαλίες...Θα καίς και περισσότερο προφανώς..
Θα είναι ομορφότερο πάντως... -
Ο χρήστης jar76 έγραψε:
Μόλις σε 3 μήνες! Θαύμα!Όχι. Απλώς ακύρωση παραγγελίας κάποιου που βαρέθηκε να περιμένει
Παίδες, σόρι, αλλά 6 και 8 και 10 μήνες θα περίμενα μόνο για 911 και πάνω. 10μηνο για ένα οικογενειακό hatchback μαζικής παραγωγής;
-
Είδα ένα τρίθυρο κόκκινο civic. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!
-
@Spyros: Σπύρο, επειδή το τουτού το πηρα μαζί με τη σύζυγο αφήσαμε στην άκρη τα αισθήματα και είπαμε civic για το λόγο που είπες: δεν μας ενδιέφεραν τα γκάζια. Aρχικά όμως, τα είδαμε και τα δύο και προσπαθήσαμε αντικειμενικά να τα κρίνουμε (είμαστε και οι δύο οικονομολόγοι στο επάγγελμα χωρίς εμπειρία στα τουτού-οτι διαβάσουμε από internet και ότι ρωτήσουμε). Την ποιότητα, εξοπλισμό και άνεση τα είδαμε προσεκτικά και είχαμε μόνο δίλημμα για τις πίσω θέσεις (άνεση). Οδήγησα και τα δύο και προτίμησα τελικά το Honda. Έτσι, οι τιμές 'έπαιξαν' μόνο όταν αποφασίζαμε αν θα πάρουμε το civic sport ή το civic executive. Το ΤSI είχε ήδη 'καεί' πριν μιλήσουμε για τιμές. Για να πω την αλήθεια, αμέσως μετά το test drive του honda το παραγγείλαμε (είχαμε προηγουμένως κάνει TD στο golf). Και φυσικά δεν το έχω μετανοιώσει.
@CivGr: Έμενα Επταλόφου (περιβολάκι). Πολύ ωραία χρόνια. Τώρα η Νίκαια κατάντησε Κυψέλλη.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ειλικρινά απορώ γιατί το σκέφτεσαι...το γκολφ θα ήταν καλύτερη επιλογή ΜΟΝΟ εφόσον ήθελες περισσότερα γκάζια.Πότε έγινε facelift; Εγώ ξέρω πως απλώς προστέθηκε στην γκάμα η έκδοση GT140 με διαφορετική μάσκα-προφυλακτήρα. Έχω χάσει επεισόδια;
Πάντως κι αυτός δεν είναι σοβαρός λόγος αποτροπής από την αγορά: αργά ή γρήγορα το facelift θα έλθει... Το καλό με τους γερμανούς είναι πως δεν κάνουν συνήθως ριζικά facelift σε αντίθεση πχ με τους Γάλλους που αλλάζουν εντελώς το εμπρός ή το πίσω μέρος, οπότε δεν αισθάνεσαι και φτωχός συγγενής εσύ που πήρες το...παλιο!
Τελικά ΜΟΝΟ τα γκάζια είπαμε είναι καλύτερα στο Golf; Γιατί όλο και μικραίνει η λίστα των πλεονεκτημάτων του βλέπω (και αυξάνει του Civic αντίστοιχα...)!Να στο θέσω απλά Σπύρο; Ξεκινάς με το Honda και με το TSI από Γιάννενα να πας πχ Λάρισα... Εγνατία ακόμη δεν υπάρχει ουσιαστικά, οπότε έχεις ενα στροφιλίκι μέχρι το Θεσσαλικό κάμπο... Νταλίκες, κίνηση... Ε, το Golf θα σε πάει ΠΙΟ ανετα και ΠΙΟ ασφαλή εκεί. Το Honda για να το ακολουθήσει θα πρέπει να το πηγαίνεις κόφτες στις προσπεράσεις και να κοπανιέσαι ασύστολα στις ανωμαλίες...Θα καίς και περισσότερο προφανώς..
Θα είναι ομορφότερο πάντως...είναι μινι facelift διότι άλλαξε ο εξοπλισμός, η μάσκα και μπήκαν σήματα από άλλη έκδοση.
Τώρα για το ταξίδι μέσω...Κατάρας κάτι ξέρω και εγώ από εκεί...Δεν ξέρω αν έχεις ακουστά το Μέτσοβο και τα άλλα βλαχοχώρια της περιοχής...
Δεν πιστεύω λοιπόν ότι οι διαφορές λόγω επιπλέον ροπής θα ήταν τόσο δραματικές υπέρ του γκολφ. Το αυτοκίνητο θα προσπερνούσε με άνεση απλά θα δούλευε με περισσότερες στροφές από το γκολφ. Το όποιο πλεονέκτημα θα είχε το γκολφ σε οικονομία στις στροφές θα το έχανε στη συνέχεια διότι το σιβικ με cc είναι τρελά οικονομικό . Αλήθεια αν η διαδρομή ήταν Αθήνα-Θεσ/νίκη μήπως κάποιος με αυτοκίνητο του λαού θα χρειαζόταν φουλάρισμα κάπου στο δρόμο;;; Λέω μήπως...με το σιβικ πάντως δεν θα είχε καν ανάψει λαμπάκι ακόαμ και αν το πηγαινες κόφτη...(Πέρα πάντως από πλάκα Γρηγόρη κατανοώ το επιχείρημα σου...έχοντας τούρμπο για πολλά χρόνια στο παρελθόν γνωρίζω τι γίνεται...ειδικά στην διαδρομή που ανέφερες με την χαμηλή θερμοκρασία το τούρμπο πετάει. Οδηγείς πραγματικά με μια σχέση πάνω...Βέβαια μόλις κατέβεις στον κάμπο και φας καμια σαρανταρα κελσίου δεν σε σώνει τίποτα και μουλαρώνει
Αυτό που με εντυπωσίασε με το σιβικ είναι ότι ανεβάζει με τέτοια ευκολία μέχρι τον κόφτη που απλά προσαρμόζεσαι σε μια οδήγηση με περισσότερες στροφές χωρίς να το πληρώνεις σε κατανάλωση. Στην αρχή νόμιζα ότι δεν 'πάει' αλλά μόλις το συνήθισα όλα καλά. Κάνε ένα td αν σου δωθεί η ευκαιρία και θα καταλάβεις τι λέω. Μέχρι τότε ας αφήσουμε την συζήτηση μας στην...ισοπαλία) -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είδα ένα τρίθυρο κόκκινο civic. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!Μάνο είναι καλό αλλά είναι πανάκριβο...επειδή δηλαδή του βάλανε σποιλεράκια και ένα ασημένιο type-s σήμα στην πόρτα αξίζει 2000+ παραπάνω από το πεντάθυρο;;; Φτάνεις επικίνδυνα το type-r μετά σε τιμή που φυσικά είναι καλύτερο. Εντάξει έχει λέει και σκληρότερα αμορτισέρ...(δηλαδή πλέον σου φεύγουν τα σφραγγίσματα... )
Προσωπικά ακόμα και τώρα πάλι το πεντάθυρο θα έπαιρνα... -
εξωτερικα ή εσωτερικα εχει διαφορες το 5θυρο απο το typeS?
Γενικα εχει καποιες διαφορες; γιατι απ οτι βλεπω ειναι πιο ακριβο -
τα τρίθυρα πάντως δε πουλιούνται τόσο εύκολα όσο το πεντράθυρο.
Ετσι έχω καταλάβει
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
τα τρίθυρα πάντως δε πουλιούνται τόσο εύκολα όσο το πεντράθυρο.Ετσι έχω καταλάβει
Το τρίθυρο είναι μία συνειδητή επιλογή για όποιον το αγοράσει καθώς είναι πιο δύσχρηστο αλλά από την άλλη πιο στιβαρό και πιο μαζεμένο χωρίς να έχει εσωτερικά απαραίτητα λιγότερους χώρους. Συνήθως δε είναι και πιο ελαφρύ οπότε έχει και πλεονέκτημα σε επιδόσεις και κατανάλωση.
Πάντως αντίθετα με ότι συνήθως συμβαίνει με τις αυτοκινητοβιομηχανίες η HONDA μας πουλά το S πιο ακριβά από το 5θυρο που το θεωρώ απαράδεκτο λαμβάνοντας υπόψη το πραγματικό κόστος για αυτήν.
Π.χ. Στην Ιταλία το Type S ξεκινά από τα 20,900 Ευρώ (υπολογίστε εκεί ότι τις μετρητοίς το όχημα μπορείτε να το πάρετε κάτω από 20k) και το μόνο extra είναι το μεταλλικό (420 Ευρώ). Το 5θυρο confort ξεκινά από 19,900 με το μεταλλικό εξτρά....
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
...ενώ παλιά ούτε το Civic το είχε...Για να μην κάνω παράθεση όλο το κείμενο, αναφέρεσαι στο mp3. Αυτό δε νομίζω ότι ισχύει. Που το άκουσες?
-
Θα συμφωνήσω με τη τελευταία θέση σου 'τι άλλο να περιμένει κανείς'. Δεν εργάζομαι στη Ηοnda Ελλάδος (το λέω έτσι γιατί ο Σαρακάκης δεν πιστεύω οτι την εκπροσωπεί επάξια), αλλά γνωρίζω έναν πωλητή που και ειλικρινά μου μίλησε από την αρχή και δεν μου απέκρυψε τα αδύναμα σημεία του civic (έχοντας πρότερα ενημερωθεί από το αγγλικό site αφιερωμένο στο Civic).
Προέρχομαι από αυτοκίνητο του VAG group (έχω το τελευταίο Ibiza) και ποιοτικά είμαι απογοητευμένος. Παρόλα αυτά, έκανα δοκιμή στο TSI ταυτόχρονα με το Civic, και οφείλω να πω οτι το golf έμοιαζε περισσότερο με στιβαρό αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς σε σχέση με το Civ. Το Honda μου έκανε εντύπωση για τη δυνατότητά του να ανεβάζει πολύ ψηλά και σχετικά γρήγορα (μετά τις 3.500) στροφές χωρίς τη βοήθεια turbo. Το μεν design του με άφησε άναυδο. Ποιοτικά όμως (εσωτερικά) είναι σαφώς κατώτερο του golf. Oδηγώ όμως τώρα το ιαπωνικό, διότι all around με κέρδισε. Είναι συνολικά καλύτερο το civic αναμφισβήτητα. Και ναι, πίσω είναι άβολο (έχοντας πίσω πεθερά και σύζυγο δεν είχα καλά σχόλια κατά την επίσκεψη εξοχικής ταβέρνας στην Ανατολική Αττική). Αλλά είναι αυτοκίνητο που πιάνω τον εαυτό μου να το χαζεύω κάθε φορά πριν κάτσω πίσω από το τιμόνι....Διονυση κατ 'αρχας μια μικρη παρενθεση
οταν γραφεις >(έχω το τελευταίο Ibiza) και ποιοτικά είμαι απογοητευμένος.
εννοεις π.χ τα πλαστικα,τους τριγμους η γενικοτερα?Ο bro μου εχει ιμπιζακι 3μιση χρονια και τολμω να πω οτι για την χρονια σχεδιασμου του αλλα και για την σχεδον 4χρονη ταλαιπωρια που εχει υποστει(+ μια πλαγια συγκρουση) στεκει αξιοπρεπως.Περα απο τα γνωστα προβληματα με τα ηλεκτρονικα(απο κινητηρα μεχρι φωτιστικα σωματα) δεν εχει βγαλει κατι...τερατωδες.
Σε καθε περιπτωση δε σε κριτικαρω για την επιλογη σου(απλα εγω ειμαι λιγο παρανοικος)αλλα εγω δεν θα αγοραζα ποτε αυτοκινητο που θα με οδηγουσε σε απογοητευση σε οποιονδηποτε τομεα.Γνωριζω βεβαια οτι η καθε αγορα ειναι μια συνισταμενη πολλων συμβιβασμων και ποτε δεν μπορεις να χεις ΤΟ τελειο-ομως εκει εξω υπαρχουν διαμαντακια.και με αυτη τη λογικη ναι δε θα αγοραζα προσωπικα το ibiza.
Κλεινει η παρενθεση
Τωρα σχετικα με τη συζητηση που πιασατε περι Golf-εδω νομιζω οτι βρισκεται η μεγαλη διαφορα στην (τρεχουσα) νοοτροπια/σκοποθεσια των 2 εταιρειων. Η VW ξερει ποιες ειναι οι δυναμεις της,και ξερει οτι θα μπορει να πουλαει 1400ρια TSI μεχρι το τελος του κοσμου.
Απο οτι φαινεται γνωριζει και τις αδυναμιες της και γι αυτο θυσιαζει μιση(?) γενια Golf για να το βελτιωση δραματικα απο οτι ακουγεται σε 2 τομεις που πασχει εξοφθαλμα:design και ποιοτητα συναρμογης/κατασκευης.Για την εμφανιση 'κουτι' τι ναπω?Θυμαμαι ακομα φωτορεπορταζ γνωστου βρεττανικου περιοδικου που συγκρινε GTI και Type R.To golf ηταν σαν τοβ φτωχο συγγενη που κατεβηκε απο'το χωριο.Πολλα ακουγονται βεβαια και κραταω μικρο καλαθι μεχρι να δω το αποτελεσμα,αλλα οτι βηματα κι αν γινουν προς στην σωστη κατευθυνση θετικα θα ειναι.
Η Honda τωρα τι εκανε:
Πηρε μια γενια civic που το ευρυ κοινο κατετασσε στα premium(δεν θελω ουου!),και τη μικρυνε σε διαστασεις(!),εβαλε πισω ημιακαμπτο(WTF?) και γενικοτερα μπασταρδεψε τον σπορ χαρακτηρα στις πολιτικες εκδοσεις(με κατι ηλεκτρονικες πεταλουδες κτλ).Ριζοσπαστικη η εμφανιση,ευπροσδεκτο το εσωτερικο,σχετικα οικονομικο το συνολο(κοστος κτησης και συντηρησης για το 1.800) Αλλα συνολικα εχουμε ενα civic στην εποχη του καθωσπρεπισμου.Να μην πω για το ταπερ.Στην εποχη που η Hyundai ρισκαρει με νεους κινητηρες,με πισω κινηση,και μπλοκαδουρες ,ε κατι αλλο περιμενα απο την honda.Αν την νοιαζουν μονο τα charts των πωλησεων(γιατι κανεις δεν αμφισβητει οτι ειναι 'εμπορικο' το νεο civic) εχει καλως.Κι απο οτι βλεπω οταν ποσταρει ο Hunter κι ο καθε Hunter 'που θα βρω κανα civic/type r της προκοπης (sedan,διχως ημιακαμπτο) απο το εξωτερικο',δεν βλεπω και κανεναν να παρεξηγειται και να λεει :'καλα κι εμεις τι ειμαστε,γιδια? που πηραμε το Σαρακισιο?'
Ηonda Civic 2005