-
Διαθεση για πλακιτσα εχουμε αλλα μονο με τους φιλους μας πολυ απλα...
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Διαθεση για πλακιτσα εχουμε αλλα μονο με τους φιλους μας πολυ απλα...Δηλαδή, εσύ όταν κάποιος άγνωστος λέει κάνα ανέκδοτο, κλείνεις τ'αυτιά σου;
-
Δεν ξερω τι λέτε για λάδια κλπ κλπ, αλλά εγώ έκλεισα την Τετάρτη test-drive με το TypeR!
Καιρό το ήθελα, ελπίζω να μην το ερωτευτώ κεραυνοβόλα!Βέβαια τι θα καταλάβω μέσα σε μισή ωρίτσα δε ξέρω, αλλά το σίγουρο είναι πως μια μυρωδιά θα πάρουμε..
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δλδ αυτος που εγραψε οτι του εκαψε λαδι λεει ψεμματα;Παιδιά εγώ είμαι αυτός που είπε ότι 'πρόσθεσε' 1,5 λίτρο λάδι. Δεν θυμάμαι να είπα ότι το έκαψε? Τώρα το γιατί έγινε θα το βρούμε στο service των 70.000 χλμ.
Πάντως γύρισα από Ρουμανία (1700) χιλ και δεν άναψε κανένα λαμπάκι, δεν έκαψε τίποτα μετά από οπτικό έλεγχο. Και μια και έκανα την διαδρομή Σκόπια-Σερβία-Ρουμανία, να σας πω ότι τα πράγματα είναι πλέον ασφαλή.
Δίπλωμα οδήγησης δεν ζήτησαν πουθενά, μόνο πράσινη κάρτα. Φουλάρισμα πριν από την έξοδο για Σκόπια και μετά περνάμε τα Σκόπια καρφί. Έχουν πολλά διόδια και κάνουν έργα με πολλές καθυστερήσεις. Αν δεν αλλάξετε euro στα σύνορα μπορείτε να πληρώσετε με αυτά αλλά θα προσπαθήσουν να σας κλέψουν. Ψιλοκρατάμε τα όρια ταχύτητας. Όταν περάσετε στην Σερβία και βρείτε την autostrata τότε όλα μπαίνουν σε ρέγουλα. Σταματάτε σε ΕΚΟ ή ΕΛΠ και πληρώνετε σε euro και παίρνεται τα ρέστα σε euro και η απόδειξη γράφει euro. Το ίδιο και στα διόδια. Και μάλιστα συμφέρει να πληρώνετε σε euro γιατί βγαίνει λίγο λιγότερο.
Αυτά θα τα πούμε σε λίγες μέρες μετά το service. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Δεν ξερω τι λέτε για λάδια κλπ κλπ, αλλά εγώ έκλεισα την Τετάρτη test-drive με το TypeR!
Καιρό το ήθελα, ελπίζω να μην το ερωτευτώ κεραυνοβόλα!Βέβαια τι θα καταλάβω μέσα σε μισή ωρίτσα δε ξέρω, αλλά το σίγουρο είναι πως μια μυρωδιά θα πάρουμε..
θα κολησεις ασχημα με το αμαξι,το μονο κακο ειναι οτι θελει προσοχη στις λακουβες γιατι κοπαναει λιγο αγαρμπα,εγω το εχω 8 μηνες και αν μου λεγανε να το ξαναπαρω θα το ξαναπερνα με κλειστα τα ματια,επιδοσεις,ηχος,πρακτικοτητα,χωροι,εσωτερικο και εμφανιση θα σε κανουν να μην θες να βγεις απο αυτο το αμαξι,στην αρχη μετανοιωσα που το πηρα γιατι ειχα τον καθε μαλακα στον δρομο να μου κολαει οταν ημουνα κουρασμενος,τον κα8ε ζιλιαρη να μου κανει μαλακιες οταν το εβλεπε παρκαρισμενο καπου,μεχρι και ροχαλες βρηκα πανω του....
-
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
Δλδ αυτος που εγραψε οτι του εκαψε λαδι λεει ψεμματα;
Παιδιά εγώ είμαι αυτός που είπε ότι 'πρόσθεσε' 1,5 λίτρο λάδι. Δεν θυμάμαι να είπα ότι το έκαψε? Τώρα το γιατί έγινε θα το βρούμε στο service των 70.000 χλμ.
Πάντως γύρισα από Ρουμανία (1700) χιλ και δεν άναψε κανένα λαμπάκι, δεν έκαψε τίποτα μετά από οπτικό έλεγχο.Τους είπα και για τα λάδια που είχε κάψει (το μισό λίτρο και όλοι λέγατε ότι δεν μπορεί να ανάβει το λαμπάκι στο μισό λίτρο και είχατε δίκιο) και τελικά συμπλήρωσαν άλλο 1 (ένα!!!!!!) λίτρο. Σύνολο 1,5 λίτρα.!!!!!!!!!! Και το κακό είναι ότι ετοιμάζομαι να ξεκινήσω την Δευτέρα για το ταξίδι με το αυτοκίνητο που έλεγα. Με τι καρδία να ξεκινήσω. Μάλλον θα πάρω και κανένα λίτρο λαδιού μαζί μου (έχτρα παρθένο).
Στα προηγούμενα ξανά, έκαψε 1,5 λίτρο σε 8.200 χιλ (68200). Εκτός και αν δεν είχαν συμπληρώσει σωστά το λάδι στο τελευταίο service. Σε ότι αφορά το λάδι, που ρωτήσατε προηγουμένως είναι φουλ συνθετικό, το HELIX 10-50. Γαμώ την ατυχία μου.
Αυτά.Eγω αυτο το ποστ θυμομουν και γιαυτο εγραψα 'εκαψε λαδι'.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Eγω αυτο το ποστ θυμομουν και γιαυτο εγραψα 'εκαψε λαδι'.Επειδή οι κινητήρες έχουν την κακή τάση να συνεχίζουν ότι πάει στραβά (καίει λάδι ---> θα καίει λάδι, χάνει λάδι ---> θα χάνει λάδι ως ότου να επισκευαστεί η βλάβη) αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τη διάγνωση του συνεργείου.
Πάντως να κάψει λάδι 1.5 λίτρα στα 8000 και μετά τίποτα δεν στέκει εκτός και αν αντί για λάδι του έχουν βάλει πετιμέζι οπότε σε αυτή την περίπτωση κλάφτα Χαράλαμπε.
gxaral μήπως σου είχαν βάλει κάτι πολύ λεπτόρευστο την προηγούμενη φορά????
-
Οι καινούριοι κινητήρες μπορεί να καίνε λάδι, μετά σταματάνε.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Παιδιά εγώ είμαι αυτός που είπε ότι 'πρόσθεσε' 1,5 λίτρο λάδι. Δεν θυμάμαι να είπα ότι το έκαψε? Τώρα το γιατί έγινε θα το βρούμε στο service των 70.000 χλμ.
Πάντως γύρισα από Ρουμανία (1700) χιλ και δεν άναψε κανένα λαμπάκι, δεν έκαψε τίποτα μετά από οπτικό έλεγχο.Τους είπα και για τα λάδια που είχε κάψει (το μισό λίτρο και όλοι λέγατε ότι δεν μπορεί να ανάβει το λαμπάκι στο μισό λίτρο και είχατε δίκιο) και τελικά συμπλήρωσαν άλλο 1 (ένα!!!!!!) λίτρο. Σύνολο 1,5 λίτρα.!!!!!!!!!! Και το κακό είναι ότι ετοιμάζομαι να ξεκινήσω την Δευτέρα για το ταξίδι με το αυτοκίνητο που έλεγα. Με τι καρδία να ξεκινήσω. Μάλλον θα πάρω και κανένα λίτρο λαδιού μαζί μου (έχτρα παρθένο).
Στα προηγούμενα ξανά, έκαψε 1,5 λίτρο σε 8.200 χιλ (68200). Εκτός και αν δεν είχαν συμπληρώσει σωστά το λάδι στο τελευταίο service. Σε ότι αφορά το λάδι, που ρωτήσατε προηγουμένως είναι φουλ συνθετικό, το HELIX 10-50. Γαμώ την ατυχία μου.
Έχεις δίκαιο. Αυτά έγραψα. Αλλά μάλλον αυτό θα έγραφε κάποιος, αν του έλειπε 1,5 λτ λάδι σύμφωνα με τα λεγόμενά τους. Ελπίζω όλα να ξεκαθαριστούν με την επίσκεψη για το service. Πάντως όλα μου φαίνονται περίεργα. Δεν μπορεί μια μηχανή που μέχρι τώρα δεν είχε κανένα πρόβλημα, ξαφνικά να ρουφάει το λάδι σαν το παλιό alfasud. Υπομονή και θα δούμε.
-
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
Έχεις δίκαιο. Αυτά έγραψα. Αλλά μάλλον αυτό θα έγραφε κάποιος, αν του έλειπε 1,5 λτ λάδι σύμφωνα με τα λεγόμενά τους. Ελπίζω όλα να ξεκαθαριστούν με την επίσκεψη για το service. Πάντως όλα μου φαίνονται περίεργα. Δεν μπορεί μια μηχανή που μέχρι τώρα δεν είχε κανένα πρόβλημα, ξαφνικά να ρουφάει το λάδι σαν το παλιό alfasud. Υπομονή και θα δούμε.
Εγω παντως για να εχω ησυχο το κεφαλι μου οταν παιρνω το αμαξι απο το συνεργειο και δεν εχω δει τι εχουν κανει ,παντα κοιταω αν εχουν συμπληρωσει σωστα τα λαδια και τα αλλα υγρα.Επειδη πολλα γινονται....
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι καινούριοι κινητήρες μπορεί να καίνε λάδι, μετά σταματάνε.Στην αρχή για λόγους ανοχών σε κάποιες εταιρείες ίσως. Σε ένα όχημα με 60k χιλιόμετρα έχει λογική???
-
Έχεις δίκιο, νόμιζα ότι το αμάξι ήταν καινούριο.
Πρέπει να το έγραψα κι άλλη φορά, αν άρχισε ξαφνικά να καίει λάδια πρώτα αλλάζεις τη βαλβίδα PCV (φυσικά έχεις ελέγξει για διαρροές - φαίνονται).
Η βαλβίδα είναι φτηνή (μερικά ευρώ) και είναι πολύ πιθανότερο να έχει χαλάσει ένα πλαστικό εξάρτημα παρά ο κινητήρας. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχεις δίκιο, νόμιζα ότι το αμάξι ήταν καινούριο.Πρέπει να το έγραψα κι άλλη φορά, αν άρχισε ξαφνικά να καίει λάδια πρώτα αλλάζεις τη βαλβίδα PCV (φυσικά έχεις ελέγξει για διαρροές - φαίνονται).
Η βαλβίδα είναι φτηνή (μερικά ευρώ) και είναι πολύ πιθανότερο να έχει χαλάσει ένα πλαστικό εξάρτημα παρά ο κινητήρας.Ευχαριστώ για την συμβουλή. Όταν θα πάω στο service θα το συζητήσω.
-
που είναι οι σιβικάδες στο 4τ; Στο civinfo υπάρχουμε και μόνο πλέον;
-
παραλία
-
Τώρα να μιλάμε για FL στο 4θυρό δεν λέει και πολύ. Πρακτικά κάποια στιγμή το συγκεκριμένο thread θα πέσει στη λήθη του FORUM.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
παραλίαΚαι όχι μόνο...
-
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
παραλία
Και όχι μόνο...
Μια και το ρίξατε όλοι στα μπάνια, να σας ενημερώσω για τo service. Μετά λοιπόν από 3000 χιλ. αφού συμπλήρωσα λάδια το πήγα στο συνεργείο. Εκεί 'αποφασίσαμε' ότι δεν έκαψε τίποτα. Αντικαταστήσαμε τα λάδια και βάλαμε 10-40 (με ετικέτες HONDA). Τέλος καλό, όλα καλά; Τι έγινε την προηγούμενη φορά ένας θεός ξέρει?
Αυτά και όσοι ξεκινούν τώρα διακοπές καλό καλοκαίρι.
-
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
παραλία
Και όχι μόνο...
Μια και το ρίξατε όλοι στα μπάνια, να σας ενημερώσω για τo service. Μετά λοιπόν από 3000 χιλ. αφού συμπλήρωσα λάδια το πήγα στο συνεργείο. Εκεί 'αποφασίσαμε' ότι δεν έκαψε τίποτα. Αντικαταστήσαμε τα λάδια και βάλαμε 10-40 (με ετικέτες HONDA). Τέλος καλό, όλα καλά; Τι έγινε την προηγούμενη φορά ένας θεός ξέρει?
Αυτά και όσοι ξεκινούν τώρα διακοπές καλό καλοκαίρι.
Πόσο πλήρωσες τα 10W-40?? Τελικά τι θεωρείς ότι συνέβη?? Είχαν ξεχάσει να βάλουν λάδι ή απλά είχαν ξεχάσει να σφίξουν την τάπα και έχανε??? Έγινε έλεγχος στο κύκλωμα ψύξης μην τυχόν και είχαμε κανένα παρατράγουδο....
Καλό καλοκαίρι.....
-
γεια σας παιδιά...
σκέφτομαι να αγορ'ασω το 5θυρο civic με το οποίο είμαι ερωτευμένος
αλλά το μπάτζετ φτάνει μέχρι 19000 ευρώ..(actually πιο λίγο αλλά λέω να κάνω την υπέρβαση γι' αυτό το αμάξι)..δηλαδή μπορώ να πάρω μόνο την 1.4 λ βερσιον η οποία βγάζει μόνο 83 άλογα πράγμα που με ξενίζει ιδιαίτερα...θέλω να ρωτήσω σε όσους έχουν το συγκεκριμένο όχημα αν τσουλάει στο δρόμο ή όχι γιατί τα άλογα παραείναι λίγα μου φαίνεται..κ η τιμή αρκετά υψηλή..επίσης θα είναι το πρώτο αμάξι που αγοράζω γενικά κ θέλω να μάθω κατά πόσο θα με ενοχλήσει η ορατότητα προς τα πίσω για την οποία γίνεται λόγος καθώς κ το πόσο φιλικό γενικότερα είναι το αμάξι για έναν σχετικά νέο οδηγό..τέλος αν έχετε κάποια άλλη πρόταση σε αυτά τα χρήματα περίπου που πιστεύετε ότι αξίζει περισσότερο...
Ηonda Civic 2005