-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
τα αρπάζουμε από αλλου μπορεί να σημαίνει και ιδιαίτερα και όχι κατά ανάγκη εγκληματική πράξη
Πχ ένα από παράδειγμα
παιρνες 20Κ από το μισθό σου στο δημόσιο
Εχεις και 1 σπίτι και παίρνεις 5Κ και 4 Κ από ιδιαίτερα. Αρα έχει το μισθό ενός στελέχους στον ιδιωτικό και αγοράζεις και το honda!ιδιαίτερα δεν θα μπορούσα να κάνω. Το δοκίμασα για πλάκα μία σεζόν το μακρινό '98... με 2...τελειωμένους(!) μαθητές που είχαν μείνει στην ίδια τάξη, είχα την ικανοποίηση ότι περάσαν την τάξη και τελείωσαν τελικά και το γυμνάσιο(!) απλά δεν με γέμιζε το όλο θέμα. Άσε που είχα οριακή υπομονή και ήθελα να τα πλακώσω...
Απλά δεν κάνω για την δουλειά.Δεν διαφωνώ πάντως με την λογική σου που άλλωστε πολλοί υιοθετούν)
(Τελικά με σώζει ένας πλούσιος γάμος...μετά θα πάρω φεράρι και θα γράφω στο αντίστοιχο τόπικ με τον sv2... )machbox..... για την ώρα
-
Ε, να μην συνεχίσω κι εγώ λίγο το off topic, έχω και...παρελθόν άλλωστε!
Λοιπον, επειδή κι εγώ υπήρξα δις καθηγητής (πληροφορικής), ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ δεν θέλω να χρειαστει να ξαναγίνω! Και κουραστικό είναι και φθείρει και δεν σου αφήνει τίποτε, παρά κάποια χρήματα...
Το ζήτημα δεν είναι να βγάζω 20Κ+5Κ αλλά να βγάζω 25Κ και να γουστάρω! Τέλος, το πρώτο σύστημα, ΠΑΝΤΑ θα σου αφήνει τα ίδια πάνω κάτω... Οντας μισθωτός και μάλιστα στο δημόσιο, οι αποδοχές σου θα αυξάνονται αργά... Οι γονείς μου είναι δημόσιοι υπάλληλοι και ξέρω την...γλύκα!Βέβαια, αν είσαι ανώτερος Δ.Υ., τα πραγματα είναι διαφορετικά... Αλλά ΟΚ, δεν μιλάμε με εξαιρέσεις τώρα...
Για μένα στόχος είναι (όχι το ...Civic Σπύρο! ) μια καλή ισορροπία χρημάτων, χρόνου, ποιότητας δουλειάς... Στο τελευταίο θα σταθώ αρχικά: σαν προγραμματιστής για μια βδομάδα ακόμη, είχα πάψει να ενδιαφέρομαι... Τώρα που πάω στις κατασκευές, είναι πραγματικά ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ! Γουστάρω! Θέλω δρόμους, γέφυρες, οπτικές ίνες και δίκτυα, control rooms!
Και όταν γουστάρεις, γίνεσαι καλύτερος. Κι όταν γίνεις καλύτερος, η εταιρεία ή σε ανταμείβει ή σε χάνει (όπως με χάνει η τωρινή... ).
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
τα αρπάζουμε από αλλου μπορεί να σημαίνει και ιδιαίτερα και όχι κατά ανάγκη εγκληματική πράξη
Πχ ένα από παράδειγμα
παιρνες 20Κ από το μισθό σου στο δημόσιο
Εχεις και 1 σπίτι και παίρνεις 5Κ και 4 Κ από ιδιαίτερα. Αρα έχει το μισθό ενός στελέχους στον ιδιωτικό και αγοράζεις και το honda!ιδιαίτερα δεν θα μπορούσα να κάνω. Το δοκίμασα για πλάκα μία σεζόν το μακρινό '98... με 2...τελειωμένους(!) μαθητές που είχαν μείνει στην ίδια τάξη, είχα την ικανοποίηση ότι περάσαν την τάξη και τελείωσαν τελικά και το γυμνάσιο(!) απλά δεν με γέμιζε το όλο θέμα. Άσε που είχα οριακή υπομονή και ήθελα να τα πλακώσω...
Απλά δεν κάνω για την δουλειά.Δεν διαφωνώ πάντως με την λογική σου που άλλωστε πολλοί υιοθετούν)
(Τελικά με σώζει ένας πλούσιος γάμος...μετά θα πάρω φεράρι και θα γράφω στο αντίστοιχο τόπικ με τον sv2... )machbox..... για την ώρα
έχω οδηγήσει και στο ...κομπιούτερ! Έπαιζα testdrive μικρός και need for speed μεγάλος
-
δε ξέρω τι γουστάρετε.... πήρα το αμάξι αυτό γιατί δεν έχω μηχανάκι και ήθελα κάτι που να κάνει κάτι σαν μηχανάκι....
Μερικές φορές νομίζω ότι είναι δίχρονο...
Λετε να κοιτάξω μέσα στο καπό?
-
μπααα.. κοιτα πισω.. αν βλεπεις καπνο, τοτε ειναι διχρονο!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
μπααα.. κοιτα πισω.. αν βλεπεις καπνο, τοτε ειναι διχρονο!βάζω τους άλλους να κοιτάνε και τους ρωτάω στα φανάρια.... για να ξέρω αν βγάζει τίποτα στο σκίσιμο
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
δε ξέρω τι γουστάρετε.... πήρα το αμάξι αυτό γιατί δεν έχω μηχανάκι και ήθελα κάτι που να κάνει κάτι σαν μηχανάκι....Μερικές φορές νομίζω ότι είναι δίχρονο...
εδώ που τα λέμε κανένα άλλο πέρα από το τάπερ δεν μπορεί να σου δώσει την αίσθηση μηχανής που αναφέρεις.
-
δε ξέρω τι γουστάρετε.... πήρα το αμάξι αυτό γιατί δεν έχω μηχανάκι και ήθελα κάτι που να κάνει κάτι σαν μηχανάκι....
εδώ που τα λέμε κανένα άλλο πέρα από το τάπερ δεν μπορεί να σου δώσει την αίσθηση μηχανής που αναφέρεις.
S2000
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
S2000
ουπς...ναι έχεις δίκιο
-
@ spyros.s
Σε 5 χρόνια από τώρα δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κάτι άλλο πέρα από διάφοροι τύποι υβριδικής τεχνολογίας με κύριο το ΙΜΑ. Πέρα της Toyota το HSD ίσως να το δούμε σε κανένα Subaru & Scion.
Οπότε ΙΜΑ θα πάρεις (είτε Γαλλικό, Γερμανικό με diesel, otto, diesotto Atkinson, Miller και ότι άλλο θερμοδυναμικό κύκλο θέλεις).
@ τρίο (coyote-spyros.s-high fidelity)
Δεν μπόρεσα σήμερα να συμμετάσχω καθώς μόλις πριν από 30 λεπτά τελείωσα με τη δουλειά και ας έχω ως κύριους τροφοδότες ένα Ερευνητικό ίδρυμα (ΝΠΙΔ) και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΝΠΔΔ) που με κατατάσει de-facto στους Κρατικοδίαιτους.
Το μόνο αρνητικό είναι ότι α) είμαι με μπλοκ σε θέση Δημοσίου Υπαλλήλου και β) είμαι ωρομίσθιος.
Τα περί ιδιαιτέρων κάποια στιγμή δεν αξίζει για 20 ευρώ την ώρα να σκοτώνεις εγκεφαλικά κύταρα... Κόψε μία έξοδο την εβδομάδα ή μείνε σε δυάρι αντί για τριάρι.....
@ Ηοmo-Hepirotikus
Ρε ουστ... Παγουρό-Σκώτοι..... (αν και οι άγγλοι είναι οι πραγματικοί τσιγγούνηδες....). Αίντε πολλοί έχουμε γίνει.... (και εμού περιλαμβανομένου). Τώρα κατάλαβα δε και τα σεντόνια των τριών μας. Τέτοια χόντρο-ξεροκαύκαλα μόνον πάνω από την Νότια Άρτα και άνω... (εγώ προσωπικώς κατά το ήμισυ Δωδώνη και από το άλλο ήμισι καθαρό Καραγκουνιστάν (δηλ. Καρδίτσα...))
-
ειπα να βαλω σε ταξη τις σκεψεις μου και να καταθεσω μια αποκρυσταλλωμενη αποψη για το Civic,απο τη θεση ακομη και του υποψηφιου αγοραστη.
Σαν γενικη διαπιστωση,εχω να πω οτι το civic ειναι ενας κοσμος αντιθεσεων.Αντιθεσεις που μπορει να μην ειναι εξοφθαλμες αλλα τελικα διαμορφωνουν τον χαρακτηρα του αυτοκινητου.Και εξηγουμαι.
Πρωτοποριακη,πραματικα ρηξικελευθη εμφανιση μεσα & εξω που παραπεμπει ξεκαθαρα στην generetion Y,τα νεαρα ατομα που ασχολουνται με gadgets κτλ.Παρολ'αυτα προωθειται με οικογενειακο χαρακτηρα,εξ'αιτιας του επαρκους living space και της καλης εκμεταλλευσης των διαστασεων.Με τοση εμφαση ομως στον οικογενειακο χαρακτηρα θα περιμενε κανεις επιβεβλημενη την αυξηση των εξωτερικων διαστασεων σε σχεση με το προηγουμενο μοντελο.Κατι που δεν ισχυει.
Στο βωμο της εξοικονομησης χωρου για τις αποσκευες και τους πισω χωρους θυσιαστηκε,η λυση της ανεξαρτητης πισω αναρτησης και προτιμηθηξε ο ημιακαμπτος αξονας.Θυσιαστηκε ομως και η ανεση(για τους πισω επιβατες σε πρωτη φαση) κατι που ειναι ζητουμενο για ενα αμαξι που προοριζεται για οικογενεια.
Για powerplant επελεγη ενας ατμοσφαιρικος 1800ρης με 140 αλογα δινοντας ετσι εμφαση στις επιδοσεις και κατ'επεκταση στο σπορ χαρακτηρα.Ουτως η αλλως ολοκληρη εμφανιση(αεροδυναμικη σχεδιαση,κρυμμενες πισω χειρολαβες)αλλα και η αγωνιστικη κληρονομια της Honda,προβαλλουν θελοντας και μη εναν σπορ χαρακτηρα.Βλεποντας π.χ στο δρομο ενα i30 και ενα Civic,δεν τιθεται θεμα στο πιο θα χαρακτηρισει καποιος ως σπορ αμαξι.Δυσκολοτερο βεβαια ειναι να μαντεψει κανεις με επιτυχια ποιο απο τα 2 (δεν) εχει πισω ημιακαμπτο.Και φυσικα ο ημιακαμπτος δε συνδυαζεται με σπορ οδικη συμπεριφορα.Η λυση λοιπον ηταν οι πιο σφιχτες αναρτησεις,με κοστος βεβαια την ανεση-αλλο ενα πληγμα στον οικογενειακο χαρακτηρα.
Να επιστρεψουμε στον κινητηρα ομως.Ευστροφος,πολυστροφος στα προτυπα της ιαπωνικης εταιρειας,προσφερει επιδοσεις αλλα δεν πειθει για τα 140 αλογα του και σιγουρα δε βαζει φωτια στο δρομο.Ενδεικτικο ειναι το οτι το Leon TSI με 20 μονο παραπανω αλογα ειναι σχεδον μισο δευτερολεπτο πιο γρηγορο στην κουρσα των 0-100.Να φταιει η ηλεκτρονκη διαχειριση της πεταλουδας?Να φταει το κιβωτιο που αν και εξαρι δεν ειναι ιδαιτερα κοντο?Ισως απλα,να δοθηκε εμφαση στην οικονομια για να στηριξουμε τον οικογενειακο προυπολογισμο.Αλλη μια αντιθεση λοιπον.
Για να τραβγηξω μια παραλληλη με το προσωπικο μου φαβορι το Leon TSI,ειναι ενδιαφερον να δει κανεις ποσο πιο ξεκαθαρα πετυχαινει τα περισσοτερα απο τα ζητουμενα στο Civic,ειτε ακολουθωντας πιο συνθετες λυσεις(turbo,πολλαπλοι συνδεσμοι) ειτε πιο απλες(θεση οδηγησης,καθισμα οδηγου).Επιετυγχανοντας ετσι ανεση στους ελληνικους δρομους αλλα και το κατι παραπανω στην δυναμικη συμπεριφορα.
Για το θεμα κοστους κτησης του Civic,διαπιστωνω παλι καποιες αντιθεσεις.Με την πρωτη ματια ισως να φαινεται ακριβο.Αλλα εγω προσωπικα δεν το πιστευω.Κι οχι οτι εχει σουπερ εξτρα πληρη καταλογο εξοπλισμου για τον οποιο ολοι εδω μεσα υπερβαλλουν.Ακομα και τα 7 χρονια εγγυησης που δηθεν ενσωματωνονται στην τιμη,μεταφραζονται σε ομηρεια αυτου αγοαρστη απο την μαλλον κακοφημη ελληνικη αντιπροσωπεια.Την στιγμη ομως που ενα 1600ρη Astra GTC μπορει να ξεπερασει ανετα τα 20 χιλιαρικα,συμπεραινεει κανεις τον value for money χαρακτηρα του Civic.Για το μονο που εχω ενδοιασμους ειναι η μεταπωλητικη αξια.
Αντι επιλογου,να παρατηρησω οτι η Honda στην τελευταια γενια του Civic εκανε επιλογες που θα ικανοποιουσαν οσο το δυνατον περισσοτερους καταναλωτες:χωροι,επιδοσεις,εξοπλισμος,Και φυσικα το κυριως selling point ειναι κακα τα ψεμματα,η εμφανιση.Καπου εχασε την μπαλα βεβαια,αλλωστε ειναι δυσκολο να ισορροπησεις αναμεσα σε διαφορετικες απαιτησεις.Δεν πιστευω οτι η Honda δεν μπορουσε να φτιαξει ενα γρηγοροτερο και πιο απολαυστικο αυτοκινητο απο το Leon.Απλα κινηθηκε πιο εμπορικα.Ισως να ηθελε να διορθωσει τα λαθη της προηγουμενης γενιας και να παρει το αιμα τη πισω στις πωλησεις.Ισως να ακουγονται παραξενα και προκλητικα τα οσα γραφω,αλλα ειμαι σιγουρος πως οταν θα εχει κυκλοφορησει η επομενη γενια(που κατα τη γνωμη μου θα διορθωσει τα λαθη την τρεχουσας) θα δικαιωθω
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
Να επιστρεψουμε στον κινητηρα ομως.Ευστροφος,πολυστροφος στα προτυπα της ιαπωνικης εταιρειας,προσφερει επιδοσεις αλλα δεν πειθει για τα 140 αλογα του και σιγουρα δε βαζει φωτια στο δρομο.Ενδεικτικο ειναι το οτι το Leon TSI με 20 μονο παραπανω αλογα ειναι σχεδον μισο δευτερολεπτο πιο γρηγορο στην κουρσα των 0-100.Να φταιει η ηλεκτρονκη διαχειριση της πεταλουδας?Να φταει το κιβωτιο που αν και εξαρι δεν ειναι ιδαιτερα κοντο?Ισως απλα,να δοθηκε εμφαση στην οικονομια για να στηριξουμε τον οικογενειακο προυπολογισμο.Αλλη μια αντιθεση λοιπον.
Η διαφορά είναι 0.9 sec (8.0 και 8.9) υπέρ του LEON.
Για βάρος στα 1300 κιλά (1299 με 1320) η διαφορά είναι μικρή. Τα 160 άλογα του TFSi (όχι και TSI, μακρυά από εμάς τα διαφημιστικά τρυκ) είναι ολίγον μούφα (είναι παραπάνω) οπότε η διαφορά δικαιολογείται.
Με υγεία το LEON...
-
Η θάλασσα μέσα μου......
Γεια, καιρό είχα να επικοινωνήσω. Παρακολουθώ όμως το forum και χαίρομαι να βλέπω ότι νέοι φίλοι αποκτούν το 'πολύτιμο' τους.
Χθες μετά από τις βροχές στην Θεσ/νίκη, βγήκαμε μια βόλτα το απόγευμα. Σε κάθε φρενάρισμα και αντίστοιχα ξεκίνημα, ακούγονταν ένας θόρυβος σαν να μετακινείται νερό από τα πίσω καθίσματα. Ξεκίνησα να βρίζω την κόρη μου ότι πετάει όλα τα μισοάδεια μπουκάλια νερού μέσα στο αυτοκίνητο. Στάση λοιπόν και καθάρισμα. Ξεκίνημα ξανά και ξανά τα κύματα να πάνε και να έρχονται. Στάση ξανά και έλεγχος. Αποτέλεσμα. Η πόρτα πίσω από τον οδηγό είχε μέσα νερό. Βγάλσιμο ταπών και άδειασμα. Ξεφτίλα. Ούτε Alfa Romeo της προηγούμενης 20ετίας. Μάλλον τα λάστιχα στου παραθύρου ξεράθηκαν ή χαλάρωσαν. Ποιος την ακούει τώρα την γυναίκα μου που το πήρε μετά από δική μου επιμονή.
Έχουμε και λέμε μέχρι τώρα.....
Στα 55.000 χιλ (1,5 χρόνος) έχω δώσει άπειρα χρήματα για αλλαγή λαδιών και service. Το ντουλαπάκι του συνοδηγού αντικαταστάθηκε και μάλλον πρέπει να πάω και για αλλαγή στα λάστιχα του πίσω παραθύρου. Χάσιμο χρόνου, απουσία από την δουλειά, ψυχική οδύνη, άστα. Κάτι τέτοιες λεπτομέρειες σε πικραίνουν και σε παγώνουν.Αυτά και καλημέρα.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@ Ηοmo-Hepirotikus
Ρε ουστ... Παγουρό-Σκώτοι..... (αν και οι άγγλοι είναι οι πραγματικοί τσιγγούνηδες....). Αίντε πολλοί έχουμε γίνει.... (και εμού περιλαμβανομένου). Τώρα κατάλαβα δε και τα σεντόνια των τριών μας. Τέτοια χόντρο-ξεροκαύκαλα μόνον πάνω από την Νότια Άρτα και άνω... (εγώ προσωπικώς κατά το ήμισυ Δωδώνη και από το άλλο ήμισι καθαρό Καραγκουνιστάν (δηλ. Καρδίτσα...))
Το διάβασα και γελάω...πραγματικά οι κάτοικοι των περιοχών αυτών -ιδιαίτερα οι ορεινοί ή οι βλάχοι όπως εγώ- έχουν μια σχεδόν έμφυτη ξεροκεφαλιά ενώ διαθέτουν και το διάσημο μεγάλο μέτωπο που βελτιώνει αισθητά την αεροδυναμική καθώς τρέχεις.
Πιστεύω ότι είναι κατάλοιπο του νομαδικού χαρακτήρα των κτηνοτρόφων και της σχετικής απομόνωσης των συγκεκριμένων πληθυσμών μέχρι τουλάχιστον μισό αιώνα πριν που τους έκανε καχύποπτους με τους άλλους και ίσως και κουτοπόνηρους. Για μένα η συγκεκριμένη συμπεριφορά χαρακτηρίζει ακόμα και σήμερα όλους τους άνω των 50 ετών πατριώτες μου ενώ μέσα από την οικογένεια το κουβαλάμε σε ένα βαθμό και οι νεώτεροι παρόλο που γεννηθήκαμε αλλού. Τουλάχιστον -λένε- και παρατηρώ διατηρούμε την μανία με τα γράμματα και είμαστε καλοί οικογενειάρχες(*)(*) Το άκουσες αυτό πλούσια νύφη που θα μου πάρεις φερράρι;;;
-
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
Η θάλασσα μέσα μου......
Γεια, καιρό είχα να επικοινωνήσω. Παρακολουθώ όμως το forum και χαίρομαι να βλέπω ότι νέοι φίλοι αποκτούν το 'πολύτιμο' τους.
Χθες μετά από τις βροχές στην Θεσ/νίκη, βγήκαμε μια βόλτα το απόγευμα. Σε κάθε φρενάρισμα και αντίστοιχα ξεκίνημα, ακούγονταν ένας θόρυβος σαν να μετακινείται νερό από τα πίσω καθίσματα. Ξεκίνησα να βρίζω την κόρη μου ότι πετάει όλα τα μισοάδεια μπουκάλια νερού μέσα στο αυτοκίνητο. Στάση λοιπόν και καθάρισμα. Ξεκίνημα ξανά και ξανά τα κύματα να πάνε και να έρχονται. Στάση ξανά και έλεγχος. Αποτέλεσμα. Η πόρτα πίσω από τον οδηγό είχε μέσα νερό. Βγάλσιμο ταπών και άδειασμα. Ξεφτίλα. Ούτε Alfa Romeo της προηγούμενης 20ετίας. Μάλλον τα λάστιχα στου παραθύρου ξεράθηκαν ή χαλάρωσαν. Ποιος την ακούει τώρα την γυναίκα μου που το πήρε μετά από δική μου επιμονή.
Στα 55.000 χιλ (1,5 χρόνος) έχω δώσει άπειρα χρήματα για αλλαγή λαδιών και service. Το ντουλαπάκι του συνοδηγού αντικαταστάθηκε και μάλλον πρέπει να πάω και για αλλαγή στα λάστιχα του πίσω παραθύρου. Χάσιμο χρόνου, απουσία από την δουλειά, ψυχική οδύνη, άστα. Κάτι τέτοιες λεπτομέρειες σε πικραίνουν και σε παγώνουν.Αυτά και καλημέρα.
Αν δεν μου έγραφες τι είναι θα σου έλεγα τα καύσιμα από το ρεζερβουάρ που βρίσκεται κάτω από τα μπροστινά καθίσματα. Δυστυχώς έχει τύχει και σε Άγγλους αυτό που γράφεις σε σιβικ 06. Έχεις εγγύηση και φυσικά η ζημιά θ' αποκατασταθεί αλλά είναι κρίμα σε καινούριο αυτοκίνητο τέτοια προβλήματα. Θα ήθελα να μας ενημερώσεις κατά την επισκευή πόσο καιρό σου κρατήσανε το αυτοκίνητο αλλά και για την όποια επάρκεια των ανταλλακτικών. Εύχομαι να είναι τυχαία όσα σου συνέβησαν και να είσαι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
-
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
Η θάλασσα μέσα μου......
Καταρχήν περαστικα!
Κατά δεύτερον, χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, πρέπει να πας να λύσεις το πρόβλημα το συντομότερο. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν σκουριάζουν στο αμάξωμα, αλλά το εσωτερικό της πόρτας έχει διάφορους μηχανισμούς που μπορεί να σκουριάσουν. Η κλειδαριά, ή άκομη ακόμη κάποιο σημείο της πόρτας αν δεν είναι γαλβανισμένη ή έχει ξεφύγει καποιο σημείο στη βαφή...
Τέλος, βρες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, από που μπαίνει το νερό! Πολλές φορές δεν θα είναι εύκολο, αλλά πήγαινε στην αντιπροσωπεία και υποχρέωσέ τους να ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ που ήταν το πρόβλημα (αλλιώς θα βάλουν πχ λίγη σιλικόνη κάπου και μετά 'αν στο ξανακάνει, ξαναέλα, έχουμε κι άλλη σιλικόνη'...
Μην σκας πάντως τόσο, είναι κάτι απλό και μπορεί να συμβεί...
Για τα λάδια πάντως, γιατί έχεις πληρώσει πολλά; Εσύ επειδή κανεις πολλά χιλιόμετρα, δεν αλλάζεις ανά εξάμηνο, αλλά νωρίτερα να υποθέσω... Πόσα έχεις πληρώσει; -
@ο3:Σύμφωνώ σε όσα γράφεις για την άνεση και προσθέτω ότι στον κινητήρα του σιβικ υπάρχουν τεχνολογίες που δεν γνωρίζεις με γνώμονα την οικονομία και παράλληλα τις σπορ επιδόσεις. Είναι ο πιο γρήγορος ατμοσφαιρικός κινητήρας στα 1.8 αυτή την στιγμή ενώ έχει οικονομία σχεδόν 1.4. Νομίζω ότι είναι καλός. Τώρα για την άδικη σύγκριση με το λεόν που στα ίδια κυβικά και με την χρήση τούρμπο φτάνει 160(ας πούμε τουλάχιστον) άλογα θα σου πω ότι υστερεί σε ροπή μέχρι τις 4 αλλά μετά είναι υπεραρκετό μέχρι τον κόφτη στις 7.
Σου έχω ξαναγράψει ότι τα βασικά 'κουσούρια' του σιβίκ είναι η άνεση(πράγματι χειρότερη του ανταγωνισμού) και ο θόρυβος στις μεσαίες στροφές. Στα υπόλοιπα είναι άνω του μέσου όρου του ανταγωνισμού και σε πολλά είναι πρώτο. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Η θάλασσα μέσα μου......
Καταρχήν περαστικα!
Κατά δεύτερον, χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, πρέπει να πας να λύσεις το πρόβλημα το συντομότερο. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν σκουριάζουν στο αμάξωμα, αλλά το εσωτερικό της πόρτας έχει διάφορους μηχανισμούς που μπορεί να σκουριάσουν. Η κλειδαριά, ή άκομη ακόμη κάποιο σημείο της πόρτας αν δεν είναι γαλβανισμένη ή έχει ξεφύγει καποιο σημείο στη βαφή...
Τέλος, βρες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, από που μπαίνει το νερό! Πολλές φορές δεν θα είναι εύκολο, αλλά πήγαινε στην αντιπροσωπεία και υποχρέωσέ τους να ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ που ήταν το πρόβλημα (αλλιώς θα βάλουν πχ λίγη σιλικόνη κάπου και μετά 'αν στο ξανακάνει, ξαναέλα, έχουμε κι άλλη σιλικόνη'...
Μην σκας πάντως τόσο, είναι κάτι απλό και μπορεί να συμβεί...
Για τα λάδια πάντως, γιατί έχεις πληρώσει πολλά; Εσύ επειδή κανεις πολλά χιλιόμετρα, δεν αλλάζεις ανά εξάμηνο, αλλά νωρίτερα να υποθέσω... Πόσα έχεις πληρώσει;Σίγουρα θα το κοιτάξω. Σε ότι αφορά τα λάδια τώρα. Η αλήθεια είναι ότι πλήρωσα πολλά λεφτά γιατί τα διάφορα service γίνανε σε περιφερειακές αντιπροσωπίες όπου εκτός από τα λάδια όλο και κάτι παραπάνω 'αλλάζανε'. Έτσι έβγαινε μια καλή σούμα. Μία φορά που άλλαξα στην Θεσ/νικη μου πήρανε μόνο 55
-
και σε πολλά είναι πρώτο.Σε ποια;
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
και σε πολλά είναι πρώτο.
Σε ποια;
Πάλι;
Οι χώροι, η εγγύηση, το ιδιαίτερο σχέδιο, η οικονομία του μοτερ είναι εκεί που ξεχωρίζει το Civic.
Ηonda Civic 2005