-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Έχει κανείς ένα μαύρο με αριθμό ΝΗΗ 36..
Γιατί στον περιφερειακό θεσ/νικης την παρασκευή το πρωί** βρέθηκαν 3 civic στην σειρά.** Σαν παρέλαση.πώς έγινε αυτό?
ζευγαρώσανε
-
Όχι ρε παιδιά, απλά στον Περιφερειακό βρίσκεται κάθε μέρα όλη η πόλη, άρα και οι συνολικές πωλήσεις Civic στη Θεσσαλονίκη!
Το ότι βρέθηκαν στη σειρά ήταν τυχαίο. Να χαίρεστε που δεν συμμετείχαν και στις τακτικότατες καραμπόλες! Θα καταστρεφόταν όλο το θεσσαλονικιώτικο στοκ!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το ότι βρέθηκαν στη σειρά ήταν τυχαίο. Να χαίρεστε που δεν συμμετείχαν και στις τακτικότατες καραμπόλες! Θα καταστρεφόταν όλο το θεσσαλονικιώτικο στοκ!
-
Ο χρήστης gxaral έγραψε:
Εμένα πάντως μου είπανε '10.000 χιλ ή 1 χρόνο', ΟΧΙ 6 μήνες
6 μήνες έγραψες πρίν
Αυτό που παρέθεσα ήταν η απάντηση της HONDA, όχι η δική μου ενημέρωση από τον dealer όταν το αγόρασα. Το '6 μήνες' εμφανίσθηκε τώρα και έμεινα άφωνος.
Σωστά μερικοί λένε ότι έπρεπε να το ξεκαθαρίσω στην αγορά.
Αλλά θυμηθείτε πως ήταν την άνοιξη η αγορά του CIVIC. Οι αντιπροσωπείες δεν είχαν ούτε διαφημιστικά. Από το internet τυπώναν τα βασικά του αυτοκινήτου.
Άσε που δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορεί να υπάρχει αυτοκίνητο με εξάμηνο service.
Έχει κανείς ένα μαύρο με αριθμό ΝΗΗ 36..
Γιατί στον περιφερειακό θεσ/νικης την παρασκευή το πρωί βρέθηκαν 3 civic στην σειρά. Σαν παρέλαση.Πέρα από όλα αυτά θα ήταν καλό πιστεύω να αναφέρεις τα αρνητικά που βλέπεις για το αυτοκίνητο (καθώς βέβαια και εκείνα που σου έχουν κάνει θετική εντύπωση) μια και είσαι μάλλον εκείνος που έχει διανύσει τα περισσότερα χιλιόμετρα. Φυσικά επικροτώ το γεγονός ότι ανεβάζεις το κόστος του σέρβις για να έχουμε μέτρο σύγκρισης...
-
εγω πάντως έτυχε το ΣΚ να μπω σε πεντάθυρο για αρκετή ώρα και απλά δηλώνω...
Καμία σχέση με το παλιό αμάξι... Πατάει μιά χαρά και δεν αναπηδάει και τόσο... δηλαδή είναι σε λογικά πλαίσια οι αναπηδήσεις ...
Το δοκιμάσαμε στον Κηφισό ανεβαίνοντας που τις αναπηδήσεις τις ξέρω καλά... (για μετά τα ΚΤΕΛ αναφέρομαι όπου έχει 2-3 στροφές που όλα τα αμάξια χοροπηδάνε σαν κατσίκια)...
Με 140 -160 πάει πολύ καλά το αμάξι
-
4η μέρα συμβίωσης με το CIVIC και όλα μια χαρά.
Μια που οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουν – παρήγγειλαν το 5Θ ας παραθέσω μερικά ενδιαφέροντα κοινά στοιχεία με το δικό μου που είναι τετράθυρο. Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ. Διαμάντι. Με το ζόρι κρατάω το μοτέρ κάτω από τις 3500 στροφές. Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η κατανάλωση. Σήμερα έκανα το δεύτερο φουλάρισμα βενζίνη. Το κοντέρ έχει γράψει 500 ακριβώς χιλιόμετρα και γέμισα το ρεζερβουάρ (πριν αδειάσει τελείως) με 35 λίτρα. Αυτό σημαίνει 7.2 λίτρα / 100 Κm. Από τα 500 χιλιόμετρα μόνο τα 240 περίπου ήταν σε ταξίδι. Τα υπόλοιπα έγιναν εντός αστικών περιοχών. Το trip computer, λίγο πιο αισιόδοξο έδειχνε 7 λίτρα/100. Όταν μηδενίζεις το trip computer και στα πρώτα μέτρα η μέση κατανάλωση ξεκινάει με πολύ ψηλότερες ενδείξεις αλλά όσο γράφει χιλιόμετρα πέφτει, πέφτει, πέφτει…….
Όσο για τα σέρβις, νομίζω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. 10.000 ή έξι μήνες τα λάδια και 20.000 ή χρόνο το μεγάλο σέρβις. Το γράφει στο βιβλίο συντήρησης. Προαιρετικά τα πρώτα λάδια αλλαγή στα 1500 χιλιόμετρα.
Τώρα δεν ξέρω αν θα εφαρμόζουν οι τοπικοί αντιπρόσωποι το χρονικό περιθώριο των 6 μηνών ή θα γίνονται τα σέρβις ανάλογα τα χιλιόμετρα και τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην εγγύηση. -
Ο χρήστης kastorianos έγραψε:
Όσο για τα σέρβις, νομίζω ότι **τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. 10.000 ή έξι μήνες τα λάδια και 20.000 ή χρόνο το μεγάλο σέρβις. Το γράφει στο βιβλίο συντήρησης.**Προαιρετικά τα πρώτα λάδια αλλαγή στα 1500 χιλιόμετρα.
Τώρα δεν ξέρω αν θα εφαρμόζουν οι τοπικοί αντιπρόσωποι το χρονικό περιθώριο των 6 μηνών ή θα γίνονται τα σέρβις ανάλογα τα χιλιόμετρα και τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην εγγύηση. -
είναι λογικό kastoriane...τα διαστήματα σερβις είναι αυτά που γράφεις και σου προτείνω να τα τηρείς σχολαστικά για να διατηρήσεις την εγγύηση σου...Σε διαβάζω ικανοποιημένο και πράγματι το 7,2 είναι καλή επίδοση για άστρωτο αυτοκίνητο...ελπίζω να επιτύχω κάτι ανάλογο
-
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
είναι λογικό kastoriane...τα διαστήματα σερβις είναι αυτά που γράφεις και σου προτείνω να τα τηρείς σχολαστικά για να διατηρήσεις την εγγύηση σου...Σε διαβάζω ικανοποιημένο και πράγματι το 7,2 είναι καλή επίδοση για άστρωτο αυτοκίνητο...ελπίζω να επιτύχω κάτι ανάλογοείναι λογικό;
και μιλάμε και για Ηonda...έτσι! (ανέκαθεν καλά μοτέρ)
-
Με τέτοιο σέρβις, ούτε εγώ ως 'ευρωπαϊκός' δεν θα χαλνούσα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με τέτοιο σέρβις, ούτε εγώ ως 'ευρωπαϊκός' δεν θα χαλνούσα. -
Θυμάμαι που άλλαζαν τα λάδια ανά εξάμηνο την εποχή που χρησιμοποιούνταν ορυκτέλαια με περιεκτικότητα 20% άμμο από τη Σ. Αραβία. Ρετρό και στο σέρβις;
-
Γιατί, είναι ρετρό το Enterprise; Έχουν μήπως και σεμεδάκια στην γέφυρα;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θυμάμαι που άλλαζαν τα λάδια ανά εξάμηνο την εποχή που χρησιμοποιούνταν ορυκτέλαια με περιεκτικότητα 20% άμμο από τη Σ. Αραβία. Ρετρό και στο σέρβις;μα καλα, τοση τεχνολογια της Honda στην F1 παει στραφι ρε γμτ...
ουπς ξεχασα, εδω μιλαει ο 'Σ' με το πριτσινωμενο σημα πισω.
-
Σπύρο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Νομίζω ότι έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή σε σχέση με τα αυτοκίνητα που είχα βάλει στόχο. Βέβαια πάντα βρίσκεις κάτι που δεν σου αρέσει ή θα το ήθελες λίγο διαφορετικό, αλλά το θέμα είναι ότι αυτό που θα επιλέξεις να καλύπτει τις ανάγκες σου και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τις υπερκαλύπτει θα έλεγα. Η ποιότητα είναι πανταχού παρούσα. Τα πάντα είναι προσεγμένα και δεν μπορώ να βρω κατασκευαστική ατέλεια.
Η οδήγηση την νύχτα είναι απολαυστικότατη. Δεν χορταίνεις να κοιτάς το ταμπλό. Σίγουρα το 5θυρο θα είναι ακόμα πιο όμορφο και σαφώς πιο επικίνδυνο μιας που πρέπει να προσπαθείς να ξεκολλήσεις τα μάτια από το ταμπλό και να κοιτάξεις τον δρόμο.
Περιμένω την ημέρα που θα έχει στρώσει το μοτέρ και θα ανέβω εκεί ψηλά στα κόκκινα. Πάντως 3500 στροφές και 135 περίπου στο κοντέρ με έκτη δεν είναι καθόλου άσχημα. Η κατανάλωση πάντως πιστεύω ότι εύκολα μπορώ να την ρίξω πολύ κάτω από τα 7 λίτρα αν στρώσει το μοτέρ. Άλλωστε γνωστός μου με το ίδιο αμάξι στο trip έχει 6.3 λίτρα.
Όσο για το σέρβις προσωπικά εμένα δεν με απασχολεί το χρονοδιάγραμμα μιας και γράφω περισσότερα από 20000 χιλιόμετρα το χρόνο. Άρα πάλι μέσα είμαι. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Θυμάμαι που άλλαζαν τα λάδια ανά εξάμηνο την εποχή που χρησιμοποιούνταν ορυκτέλαια με περιεκτικότητα 20% άμμο από τη Σ. Αραβία. Ρετρό και στο σέρβις;
μα καλα, τοση τεχνολογια της Honda στην F1 παει στραφι ρε γμτ...
ουπς ξεχασα, εδω μιλαει ο 'Σ' με το πριτσινωμενο σημα πισω.
ναι στην Φ1 σκίζουν...κάνουνε διαγωνισμό με την ΜακΛάρεν ποιος θα σκάσει περισσότερα μοτέρ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ναι στην Φ1 σκίζουν...κάνουνε διαγωνισμό με την ΜακΛάρεν ποιος θα σκάσει περισσότερα μοτέρ...
ε δεν επιτρέπεται αλλαγή λαδιών στα μέσα του αγώνα
-
Στο προηγούμενο civic η αλλαγή γινόταν στα 7500 χλμ ή στο χρόνο.Που σήμαινε ότι με περίπου μέσο όρο 12000 χλμ το χρόνο άλλαζα λάδια περίπου στους 8 μήνες.Και γκρίνιαζα κιόλας!!!
Αν κάνεις βέβαια πάνω από 15000 χλμ το χρόνο το τωρινό συμφέρει... -
Ο χρήστης kastorianos έγραψε:
Σπύρο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Νομίζω ότι έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή σε σχέση με τα αυτοκίνητα που είχα βάλει στόχο. Βέβαια πάντα βρίσκεις κάτι που δεν σου αρέσει ή θα το ήθελες λίγο διαφορετικό, αλλά το θέμα είναι ότι αυτό που θα επιλέξεις να καλύπτει τις ανάγκες σου και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τις υπερκαλύπτει θα έλεγα. Η ποιότητα είναι πανταχού παρούσα. Τα πάντα είναι προσεγμένα και δεν μπορώ να βρω κατασκευαστική ατέλεια.
Η οδήγηση την νύχτα είναι απολαυστικότατη. Δεν χορταίνεις να κοιτάς το ταμπλό. Σίγουρα το 5θυρο θα είναι ακόμα πιο όμορφο και σαφώς πιο επικίνδυνο μιας που πρέπει να προσπαθείς να ξεκολλήσεις τα μάτια από το ταμπλό και να κοιτάξεις τον δρόμο.
Περιμένω την ημέρα που θα έχει στρώσει το μοτέρ και θα ανέβω εκεί ψηλά στα κόκκινα. Πάντως 3500 στροφές και 135 περίπου στο κοντέρ με έκτη δεν είναι καθόλου άσχημα. Η κατανάλωση πάντως πιστεύω ότι εύκολα μπορώ να την ρίξω πολύ κάτω από τα 7 λίτρα αν στρώσει το μοτέρ. Άλλωστε γνωστός μου με το ίδιο αμάξι στο trip έχει 6.3 λίτρα.
Όσο για το σέρβις προσωπικά εμένα δεν με απασχολεί το χρονοδιάγραμμα μιας και γράφω περισσότερα από 20000 χιλιόμετρα το χρόνο. Άρα πάλι μέσα είμαι.αυτό με το ταμπλό που λες το είχα πάθει στο test drive...πράγματι ξεχνιέσαι και με φοβάμαι μήπως κολλήσω πίσω σε κανέναν καμία φορά... Αν σκεφτείς ότι τα λάδια μπορείς να τα πας μόνος σου νομίζω ότι το κόστος πέφτει πολύ χαμηλά στις αλλαγές λαδιών. Φυσικά περιμένω και από εσένα την ανταλλαγή πληροφοριών για τα θετικά και αρνητικά που βρίσκεις στο αυτοκίνητο. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεις και από τα 2...εγώ σίγουρα θα βρω και θα σας τα μεταφέρω...
Ηonda Civic 2005