-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Απλά να μου πεις που υπερέχει -πέρα από την οδική συμπεριφορά που εκθειάζουν οι πάντες σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Σε σχεδίαση;
Σε ποιότητα;
Σε δύναμη κινητήρα;
Σε ποιότητα εσωτερικού;
Σε αξιοπιστία;
Σε κιβώτιο;
Σε άνεση;Ας σταματήσω...ο νωον νοειτο
πουθενά δεν είναι καλύτερο το Λεόν
είναι στην άνεση και το δίλιτρο fsi σε δύναμη κινητήρα στα άλλα δεν είναι καλύτερο σίγουρα
-
coyote.... ελπίζω να μην είσαι άνθρωπος που κρατάει κακίες.... ένα παράπονο που έκανα έφτασε σε σημείο να αντιπαθήσουμε ο ένας τον άλλον.... Τουλάχιστον από την μεριά μου δεν ισχύει κάτι τέτοιο...
Ελπίζω να το έχεις ξεπεράσει και εσυ...
Πες πως ήμουνα λίγο τσαντισμένος από την αργοπορία του Civic μου..
Περασμένα ξεχασμένα... τουλάχιστον από την δική μου πλευρά...
άσε που τώρα που θα ακυρώσω το CIVIC και θα πάω να πάρω τον κουβά Daihatsu Terios θα σε πετύχω στα φανάρια και θα σου φωνάζω... 13 πόντους coyote.... 13 πόντους
και μετά θα φεύγω σφαίρα με τα 0-100 στα 13 sec
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Ε καλά, μην τα παραλέμε...φυσικά και σου κάνει αίσθηση η ροπή, και αρκετό χρόνο μετά.
Καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω....
Οδηγούσα για αρκετό καιρό ένα SEAT Ibiza FR
Στην αρχή που το πήρα ... ένιωθα ένα χαμόγελο στα χείλι μου .... μετά από ένα μήνα όμως δεν μου έκανε αίσθηση... περισσότερο κοίταγα τα άσχημα πλαστικά στο εσωτερικό και το δυσκοίλιο design... να εκμεταλλευτώ την extra ροπή μέσα στην Αθήνα δεν μπορούσα και το χαμόγελο γινότανε κλάμα όταν έβλεπα κάθε πότε έπρεπε να πηγαίνω στο βενζινάδικο της γειτονιάς...
Θέλω να σου πω είναι ωραία τα γρήγορα αμάξια... αλλά πλέον είμαστε και σε μία ηλικία που δεν μας νοιάζουν οι extreme καταστάσεις....
Εγώ θέλω πολιτισμένη δύναμη στον κινητήρα και να μην νιώθω ότι το αμάξι δεν τραβάει.... πράγμα που με το honda δεν θα το νιώσεις ποτέ. Αρκεί να μπορείς να κάνεις με άνεση ένα προσπέρασμα στην εθνική. Εγώ πάντως στις 6 ώρες που έκανα test drive το Honda δεν ένιωσα ποτέ το αμάξι να κολλώνει....
Άλλοστε για αυτό και η honda σου δίνει το αμάξι να φύγεις ΜΟΝΟΣ σου για Test Drive... γιατί ξέρει πως ένας κινητήρας Honda θα σε κερδίσει άνετα....
σε μένα είχε καθησει ο πωλητής στο πίσω κάθισμα και μου είπε...κάντου ότι θέλεις...και εγώ του έκανα ότι μπορούσε να πάθει αλλά σε μισή ώρα όχι παραπάνω...τυχερέ...
Εγώ έκλεισα τηλεφωνικός για test drive... και μου ζήτησαν και ταυτότητα...
πήγα εκεί και μου λέει
την ταυτότητα την κρατάω εγώ....
το δίπλωμα εσείς για το Test driveεκεί σκέφτηκα... κοίτα να δεις ότι θα μου πει να πάω μέχρι την επόμενη γωνία και να γυρίσω...
Και ξαφνικά μου λέει
δεν σε περιορίζω στα χιλιόμετρα... πήγαινε όπου θέλεις...
Δηλαδή πόσην ώρα....
σε 3 1/2 ώρες είναι άλλος για test drive...
Περιττό να σου πω ότι δοκιμάσαμε τα πάντα... μέχρι και τέρμα φρένο πάνω σε σαμαράκι
την ημέρα που το έκλεισα έκανα άλλες 2 1/2 ώρες test drive
-
Ο χρήστης solaris2k6 έγραψε:
θα σου φωνάζω... 13 πόντους coyote.... 13 πόντουςξέρεις έτσι.... με 13 πόντους δε κάνουμε δουλειά....
-
Χαίρομαι που εκατέρωθεν έχετε το επίπεδο να μην αφήσετε μικρές αντιθέσεις να χαλάσουν το ωραίο κλίμα που έχουμε στο φόρουμ...
Με κάνετε λοιπόν να χαίρομαι που έγραψα απαντώντας στον Κωνσταντίνο προχθές ότι...
'εγώ είμαι χαρούμενος και περήφανος στον βαθμό που μου αναλογεί που αποτελώ μέρος του φόρουμ αυτού αλλά και που συνομιλώ καθημερινά με άτομα που κρίνω τουλάχιστον ενδιαφέροντα.'(Κωνσταντίνε μακάρι πάντως να αλλάξεις γνώμη στο θέμα του civic...ο Γενάρης είναι κοντά... )
Υ.Γ. Εσύ τελικά θα έχεις 13 πόντους το Terios...εμείς με το σιβίκ θα έχουμε 4 πόντους...διάμετρο!!!
-
Περιμένω μέχρι 15 Γενάρη ώπου θα πάρω ξανά τηλέφωνο ... Αν μου πουν τρέλες ... δεν ξέρω τι θα κάνω....
-
Περιμένω μέχρι 15 Γενάρη ώπου θα πάρω ξανά τηλέφωνο ... Αν μου πουν τρέλες ... δεν ξέρω τι θα κάνω.......και δίκιο θα έχεις!!!
-
Χριστουγεννα ερχονται κι ειπα μες στο κλιμα των ημερων να επισκεφτω το αγαπημενο μου τοπικ για να πω τα (εγκαθετα) καλαντα
Αλλα βλεπω κατηφεις φατσες,πελατες σε αγωνια & αναμονη και δε μοπυ παει να αρχισω τα γνωστα ανοστα αστεια μου του τυπου
'Αντε ρε παιδια Δεκεμβρης ερχεται,κανεις με νεο civic?Κανεις? Εσυ εκει στο βαθος δε σηκωνεις χερι?Οχι? Καλα...Αντε με το νεο ετος'
Οποτε θα πω:'Υπομονη',ετσι απλα
Btw ειδα στη γειτονια μου ενα καινουργιο σε μαυρο μεταλλικο,προφιλκαι μπορω να πω οτι μου καλοαρεσε.Μηπως με πιανει το πνευμα των Χριστουγεννων?Η απλα δε φαινοταν ο ημιακαμπτος απο κει που ημουν?
-
Βέβαια θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι δεν υπάρχει στο civic μαύρο μεταλλικό... αυτό που είδες ήταν περλέ
-
Βέβαια θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι δεν υπάρχει στο civic μαύρο μεταλλικό... αυτό που είδες ήταν περλέδε βλέπει έτσι κι αλλιως καλά.... Υποθέσεις κάνει
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
Χριστουγεννα ερχονται κι ειπα μες στο κλιμα των ημερων να επισκεφτω το αγαπημενο μου τοπικ για να πω τα (εγκαθετα) καλανταΑλλα βλεπω κατηφεις φατσες,πελατες σε αγωνια & αναμονη και δε μοπυ παει να αρχισω τα γνωστα ανοστα αστεια μου του τυπου
'Αντε ρε παιδια Δεκεμβρης ερχεται,κανεις με νεο civic?Κανεις? Εσυ εκει στο βαθος δε σηκωνεις χερι?Οχι? Καλα...Αντε με το νεο ετος'
Οποτε θα πω:'Υπομονη',ετσι απλα
Btw ειδα στη γειτονια μου ενα καινουργιο σε μαυρο μεταλλικο,προφιλκαι μπορω να πω οτι μου καλοαρεσε.Μηπως με πιανει το πνευμα των Χριστουγεννων?Η απλα δε φαινοταν ο ημιακαμπτος απο κει που ημουν?
μας έλειψες ρε Ο3...welcome back!!!
Θέλω την γνώμη σου σε κάτι...αν βάψω σε 'έντονο φοσφοριζέ χρώμα τον ημιάκαμπτο για να κάνει αντίθεση το βράδυ λες να δείχνει; -
Καλημέρα...
Πάντως έχει γίνει πολύ σάλος με τον ημιάκαμπτο άξονα
Εγώ τι να σας πω.... 6 ωρες Test-Drive έκανα
σε δρομάκια, σε Αττική Οδό, σε χαλικάκια, με χειρόφρενο, σαμαράκια, ΦΡΕΝΟ ΠΑΝΩ σε σαμαράκια κτλ και δεν με ενόχλησε .... δεν ένιωσα κάτι το ασυνήθιστο ... Ίσα ίσα που συμπεριφερόταν και πολύ καλά.... Τώρα εαν καθόμουνα πίσω δεν ξέρω πως θα ένιωθα
-
Καλημέρα...Πάντως έχει γίνει πολύ σάλος με τον ημιάκαμπτο άξονα
σε δρομάκια, σε Αττική Οδό, σε χαλικάκια, με χειρόφρενο, σαμαράκια, ΦΡΕΝΟ ΠΑΝΩ σε σαμαράκια κτλ και δεν με ενόχλησε .... δεν ένιωσα κάτι το ασυνήθιστο ... Ίσα ίσα που συμπεριφερόταν και πολύ καλά.... Τώρα εαν καθόμουνα πίσω δεν ξέρω πως θα ένιωθα
δεν είπε κανείς ότι είναι επικίνδυνος απλά ότι προσφέρει μειωμένη άνεση και είναι λιγότερο αποτελεσματικός από ένα σύστημα πολλαπλών συνδέσμων για το οποίο ούτως ή άλλως η χόντα διαθέτει την τεχνογνωσία. Κάποιοι επικριτές υποστήριξαν ότι τα 225 λάστιχα είναι εκεί για να μειώσουν τις αντιδράσεις του στο δρόμο...
Εγώ από την άλλη σκέφτομαι ότι αυτοκίνητα με άριστη οδική συμπεριφορά όπως το 306 ή το megane rs στηρίζονται σε εξέλιξη της τεχνολογίας αυτής οπότε δεν με αγχώνει...Το μέγιστο αρνητικό σημείο του σιβικ είναι η εξωφρενική αναμονή...τα άλλα τα συνηθίζεις αυτό πονάει πολύ... -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Καλημέρα...
δεν είπε κανείς ότι είναι επικίνδυνος απλά ότι προσφέρει μειωμένη άνεση και είναι λιγότερο αποτελεσματικός από ένα σύστημα πολλαπλών συνδέσμων για το οποίο ούτως ή άλλως η χόντα διαθέτει την τεχνογνωσία. Κάποιοι επικριτές υποστήριξαν ότι τα 225 λάστιχα είναι εκεί για να μειώσουν τις αντιδράσεις του στο δρόμο...
Εγώ από την άλλη σκέφτομαι ότι αυτοκίνητα με άριστη οδική συμπεριφορά όπως το 306 ή το megane rs στηρίζονται σε εξέλιξη της τεχνολογίας αυτής οπότε δεν με αγχώνει...Το μέγιστο αρνητικό σημείο του σιβικ είναι η εξωφρενική αναμονή...τα άλλα τα συνηθίζεις αυτό πονάει πολύ...Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι είναι επικίνδυνος... ίσα ίσα που το 'ξέσκισα' το αμάξι.... σε slalom με και χωρίς ESP και κρατούσε απίστευτα ... άλλωστε το CIVIC σύμφωνα και με περιοδικά κρατάει καλύτερα και από το GOLF σε διαδρομές με στροφές...
Εγώ είπα ότι παρόλα αυτά που του έκανα ..και στους κλασικούς Ελληνικούς δρόμους που πήγα.... δεν με χάλασε σε θέμα άνεσης ... ίσως να ένιωθα κάτι αν καθόμουνα πίσω
-
[...]Καλά εσύ μια με τα καλύτερα φρένα, μία με την καλύτερη κατανάλωση, τώρα με το κράτημα...
φιρί φιρί το πάς ψήνεσαι για αντιπαραθέσεις
Να αναφέρεις και την απαιτούμενη ποιότητα βενζίνης των TSI γιατί νομίζω εκεί κάνουν trigger τα φίλτρα τους ...
BTW 0 ίδια διάσταση ελαστικών δεν φοράει και το GT;
BTW 1 δεν ξέρω αν οι λιμενικοί έχουν επηρεάσει τις παραδόσεις των civic, αλλά μια Renault που έχω απέναντι από τη δουλειά δεν την έχω δει να επηρεάζεται καθόλου... 1-2 trailer τη βδομάδα ξεφορτώνουν, και πριν και μετά την απεργία των λιμενικών....
-
αυτο μηπως λεει οτι τα γαλλικα, π.χ. δεν ερχονται με παπορια?
-
Καλημέρα...
Εγώ από την άλλη σκέφτομαι ότι αυτοκίνητα με άριστη οδική συμπεριφορά όπως το 306 ή το megane rs στηρίζονται σε εξέλιξη της τεχνολογίας αυτής οπότε δεν με αγχώνει...Το μέγιστο αρνητικό σημείο του σιβικ είναι η εξωφρενική αναμονή...τα άλλα τα συνηθίζεις αυτό πονάει πολύ...Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι είναι επικίνδυνος... ίσα ίσα που το 'ξέσκισα' το αμάξι.... σε slalom με και χωρίς ESP και κρατούσε απίστευτα ... άλλωστε το CIVIC σύμφωνα και με περιοδικά κρατάει καλύτερα και από το GOLF σε διαδρομές με στροφές...
Εγώ είπα ότι παρόλα αυτά που του έκανα ..και στους κλασικούς Ελληνικούς δρόμους που πήγα.... δεν με χάλασε σε θέμα άνεσης ... ίσως να ένιωθα κάτι αν καθόμουνα πίσω
εγώ φυσικά και συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν ξέρω αν κρατάει καλύτερα από γκολφ διότι δεν έχω οδηγήσει gt&tsi παρά μόνο τα απλά 1.6 fsi. Από εκείνα πάντως είναι ανώτερο για τα άλλα επιφυλάσσομαι μέχρι να τα οδηγήσω. Η άνεση πάντως μου είχε φανεί καλύτερη στο γκολφ...Βέβαια το πρόβλημα στο σιβικ έχει να κάνει με το γεγονός ότι εντυπωσιάζεσαι από τον πίνακα οργάνων και κοιτάς μονίμως εκεί και δεν ασχολήσε με θέματα άνεσης...ελπίζω να μην το κολλήσω πουθενά καμιά μέρα
Αναφορικά με τις παραδόσεις θα ασχοληθώ πάλι με το νέο έτος διότι αλλιώς θα το σκέφτομαι και δεν θα περάσω καλές γιορτές...του χρόνου λοιπόν βλέπουμε -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[...]
Καλά εσύ μια με τα καλύτερα φρένα, μία με την καλύτερη κατανάλωση, τώρα με το κράτημα...
Να αναφέρεις και την απαιτούμενη ποιότητα βενζίνης των TSI γιατί νομίζω εκεί κάνουν trigger τα φίλτρα τους ...
BTW 1 δεν ξέρω αν οι λιμενικοί έχουν επηρεάσει τις παραδόσεις των civic, αλλά μια Renault που έχω απέναντι από τη δουλειά δεν την έχω δει να επηρεάζεται καθόλου... 1-2 trailer τη βδομάδα ξεφορτώνουν, και πριν και μετά την απεργία των λιμενικών....
Φίλε μου εγώ δεν είμαι ειδικός... απλά γράφω ότι διαβάζω στα περιοδικά και από την δική μου πείρα στις 6 ώρες test drive... (Σύμφωνα πάντα με τις δικές μου απαιτήσεις και στυλ οδήγησης )
To Civic λένε ότι είναι καλύτερο στις στροφές γιατί έχει καλύτερο και πιό άμεσο τιμόνι. Άλλοστε ο ημιάκαμπτος άξονας δεν είπε κανείς ότι δεν έχει καλά κρατήματα... απλά είναι λιγότερο άνετος σε εγκάρσιες ανωμαλίες
Ναι το GT 170Hp φοράει 225/45/17'
Το TSi 140Hp (που είναι στην κατηγορία του CIVIC) φοράει 205/55/16' -
[...]πλάκα κάνω προφανώς... απλώς είχαν παίξει ορισμένες αντιπαραθέσεις επ' αυτών με πολλά και και , γι'αυτό το έγραψα.
Για το Renault, πιθανότατα κάτι τέτοιο συμβαίνει. Αλλά fact remains ότι υπάρχουν λύσεις για να αποφευχθεί ο Πειραιάς προκειμένου να εξασφαλιστούν οι παραδόσεις.
-
[...]
Καλά εσύ μια με τα καλύτερα φρένα, μία με την καλύτερη κατανάλωση, τώρα με το κράτημα...
Φίλε μου εγώ δεν είμαι ειδικός... απλά γράφω ότι διαβάζω στα περιοδικά και από την δική μου πείρα στις 6 ώρες test drive... (Σύμφωνα πάντα με τις δικές μου απαιτήσεις και στυλ οδήγησης )
To Civic λένε ότι είναι καλύτερο στις στροφές γιατί έχει καλύτερο και πιό άμεσο τιμόνι. Άλλοστε ο ημιάκαμπτος άξονας δεν είπε κανείς ότι δεν έχει καλά κρατήματα... απλά είναι λιγότερο άνετος σε εγκάρσιες ανωμαλίες
Ναι το GT 170Hp φοράει 225/45/17'
Το TSi 140Hp (που είναι στην κατηγορία του CIVIC) φοράει 205/55/16'μην ξεχνατε ότι αυτά τα λάστιχα είναι ακριβά και τα πάιρνει κάποιος μέσα στην τιμή
Ηonda Civic 2005