-
To θέμα δεν είναι οι σχέσεις αλλά ποια σχέση θα έχεις στο κιβώτιο...
Δλδ τι να την κάνω την μέτρηση με 80 και 3η αν το αμάξι θα πηγαίνει με 4η σε αυτά τα χλμ και την 3η θα την έχω για κατεβάσματα...
Τέλος πάντων δεν ξέρω αν κάνει θόρυβο ή όχι αλλά όπως στις ρεπρίζ μετρούνται και με 6η ή 5η εκεί που τα 5ταχυτα έχουν 5η ή 4η το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται και με τον θόρυβο και ας μπαίνει η τιμή σε παρένθεση... -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Απο το πινακακι που παρεθεσε ο elteo εγω βλεπω οτι και στις 3 περιπτωσεις ειναι το πιο θορυβωδες.
Και οπως πολυ σωστα ειπε, η 6η δεν ειναι αλλοθι γιατι ο θορυβος δεν αφορα μονο το ταξιδι. Δειτε με 3η και 80km/h ποσο πιο θορυβωδες ειναι π.χ. απο το Astra (9 ολοκληρα dB). Μεγαλη διαφορα.Μαλλον δικιο εχουν ολα τα reviews που φωναζουν για αυτο.
πόση ώρα θα είσαι με 3η και 80 ή 110;
-
4Τ - τ.427 (Απρίλιος again)
[...]Θα χρειαστεί να πιέσεις αν θέλεις να κινηθείς γρήγορα, όμως με τον θόρυβο από τον κινητήρα μετά τις 4.000 σαλ να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Αιτία αυτού η ανεπαρκής μόνωση ανάμεσα στον χώρο του κινητήρα και την καμπίνα των επιβατών.[...]
Δεν είναι μόνο θορύβου του κινητήρα αλλά και ανεπαρκής μόνωσης...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
πόση ώρα θα είσαι με 3η και 80 ή 110;Με το Leon και οποιοδήποτε τουρμπάτο νομίζω ότι θα είμαι για περίπου 3 ή 4 sec με 3η και 80 μέχρι να φτάσω τα 110, το στομάχι στη θέση του, αλλά τα περιεχόμενα στο στόμα, οι εμπρός τροχοί να πατάνε στο δρόμο όσο πατάει η γάτα...οπότε μάλλον θα τη βάλω την 4η να ηρεμήσουμε λιγάκι...όχι ο θόρυβος σε ένα προσπέρασμα δεν με απασχολεί. Μόνο σε σταθερά 120/140 ή κάτι τέτοιο...
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Δειτε με 3η και 80km/h ποσο πιο θορυβωδες ειναι π.χ. απο το Astra (9 ολοκληρα dB).ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ..... ρε παιδιά κάτι δε πάει καλά
Οτι στροφές και να εχει το αμαξι είναι σχεδόν ίδιος με τη μεγιστη επιτάχυνση
Δηλαδη με 3η 75 (και ΜΕΓΙΣΤΗ 78)
ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ
5η και 140 78, και πληρη με επιταχυνση 78 επισης
Αρα από τα 140 μεχρι το τερμα γκάζι ο ίδιος θόρυβος???????Δουλευόμαστε, εντάξει δεν έχω μετ/κο στη φυσική αλλά πως γίνεται αυτό?
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μόνο σε σταθερά 120/140 ή κάτι τέτοιο...
Aυτό εννοείται...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Δειτε με 3η και 80km/h ποσο πιο θορυβωδες ειναι π.χ. απο το Astra (9 ολοκληρα dB).
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ..... ρε παιδιά κάτι δε πάει καλά
ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ
Αρα από τα 140 μεχρι το τερμα γκάζι ο ίδιος θόρυβος???????Δουλευόμαστε, εντάξει δεν έχω μετ/κο στη φυσική αλλά πως γίνεται αυτό?
Τα στοιχεία είναι από τους 4τ.
Μετά κάνεις ένα λάθος....θεωρείς τα 78 με τα 75 dB μικρή διαφορά!
ΛΑΘΟΣ!
Εάν δεις γράφω ότι κάθε 3 dB ο θόρυβος διπλασιάζεται!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Δειτε με 3η και 80km/h ποσο πιο θορυβωδες ειναι π.χ. απο το Astra (9 ολοκληρα dB).
ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ
στο θόρυβο παίζει ρόλο και το οδόστρωμα. Αν είναι τραχύ, φυσικά αυξάνεται, οπότε πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχουν μετρηθεί σε ίδιες συνθήκες. Αν το Civic μετρήθηκε Ελληνικό και το Astra παλαιότερα Θήβα, δεν έχει νόημα η συζήτηση, ειδικά στα πολλά χλμ.
Μήπως να διασπαστεί σε Θόρυβος-μετρήσεις; το σκίσαμε λίγο
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ
Τα στοιχεία είναι από τους 4τ.
Μετά κάνεις ένα λάθος....θεωρείς τα 78 με τα 75 dB μικρή διαφορά!
ΛΑΘΟΣ!
Εάν δεις γράφω ότι κάθε 3 dB ο θόρυβος διπλασιάζεται!
το ξέρω πολύ καλά αυτό. Λεω όμως ότι
'5η και 140 78, και πληρη με επιταχυνση 78 επισης
Αρα από τα 140 μεχρι το τερμα γκάζι ο ίδιος θόρυβος???'
Λοίπόν θα πάμε όλοι μαζί για ομαδικό τεστ drive.Oρίστε την μερα να μας κανονίσει ο borbos να πάμε όλοι μαζί να μας κάνει βόλτα τεσσερα τέσσερα άτομα
-
Πηγα και διάβασα τους τροχούς παλι
Το αρθρο με το 5θυρο είναι γραμμένο πολύ γρήγορα,
Παρατήρησα ότι το 4θυρο ειναι αθόρυβο!!!!
Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω. Εγω έχω οδηγήσει το 4θυρο και όντως δε μου φάνηκε να έχει πολύ θόρυβο (πήγα μέχρι 160-180) αλλα δεν έδωσα σημασία
Τωρα, οι μετρήσεις με 5η είναι τελείως διαφορετικές μεταξύ των 2 αυτοκινήτων.Επίσης όταν μετράμε το προσπέρασμα νταλίκας στο άρθρο με το mazda βάζουμε στο κιβώριο 6η στο civic και 5η στο mazda....
Φυσικά....
Αυτό παιδιά λέγεται πιστοποίηση μετρήσεων, δηλαδή όλα τα μετράμε με τον ίδιο τρόπο (αλλά στο θόρυβο όλα με 5η....)
Ο οδηγός δε θα προσπεράζει την νταλίκα με overdrive..... δηλαδή εγω στο jazz το αυτόματο θα προσπεράσω με 7η?????????? οχι θα κατεβάζω στο μανυαλ σε πέμπτηΤι θέλω να πώ, καλή η σελίδα με τις μετρήσεις αλλά να λέμε σε μία παρένθεση τι κάνει και οδηγός ή ποια είναι η τιμή τους προσπεράσματος με 5η στα αμάξια που έχουν 6 ταχύτητες για να μη δημιουργούμε εντυπώσεις...
Υπαρχει λοιπόν πρόβλημα σε 2 σημεία γενικά.
- θόρυβος με 5η ή 6η
- προσπέρασμα νταλίκα με 6ή και 5η...
και 2,5) το τετράθυρο έχει βαμβάκι και δε κάνει θόρυβο?
-
Αν μπορώ να βοηθήσω λίγο: Στο γερμανικό autozeitung έχει συγκριτικό για Civic 1.8, Focus 2.0 και Mazda3 2.0. To Focus είναι μακράν το πιο ήσυχο ενώ το civic είναι το ίδιο με το Mazda3. Απ' ότι κατάλαβα (δεν ξερω γερμανικά, με τα μεταφραστήρια) οι μετρήσεις έγιναν με τη μεγαλύτερη ταχύτητα στο κιβώτιο (εκτός από το ρελαντί φυσικά και εκεί που αναφέρει 50χλμ με 3η)
http://www.autozeitung.de/index.php?page=3er-vergleichstest&action=detail&id=1545&tb=8¤t=2
Επίσης υπάρχει συγκριτικό του civic 2.2 με πετρέλαιο με άλλα πετρέλαια όπου ο θόρυβος είναι σχεδόν ο ίδιος σε όλα
http://www.autozeitung.de/index.php?page=4er-vergleichstest&action=detail&id=1608&tb=8¤t=2
Ας μας βοηθήσει κάποιος γερμανομαθής plz
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
αν προσπερνάς νταλίκα με 5η ή 6η και λίγα χλμ. ο θόρυβος που θ'ακους θα 'ναι από τον Αγ. Πέτρο που σου χτυπάει
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
αν προσπερνάς νταλίκα με 5η ή 6η και λίγα χλμ. ο θόρυβος που θ'ακους θα 'ναι από τον Αγ. Πέτρο που σου χτυπάει
η γυναίκα μου που μου χτυπάει από καμία στην εθνική σε διαβεβαιώνω ότι δε μοιάζει με κανέναν Πέτρο
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Oρίστε την μερα να μας κανονίσει ο borbos να πάμε όλοι μαζί να μας κάνει βόλτα τεσσερα τέσσερα άτομα
ωραια θα κανουμε ομαδικο test drive,θα φερω και μπαγκαζιερα!!παω να βαλω κοτσαδορο!!!αλλα αφου εχεις Type r τι σε νοιαζει το νεο civic?παντως εμενα ο θορυβος δεν με ενοχλει καθολου!!ποσοι οταν πανε να αγορασουν αυτοκινητο κοιτανε ποσο θορυβο κανει?πιστευω 2 στους 10 το πολυ!!
-
Ο χρήστης borbos έγραψε:
ποσοι οταν πανε να αγορασουν αυτοκινητο κοιτανε ποσο θορυβο κανει?πιστευω 2 στους 10 το πολυ!!όχι πλέον...
το θέμα της άνεσης (θόρυβος) απασχολεί πλέον και τον έλληνα ιδίως όταν μιλάμε για μικρομεσσαία.
-
ρε παιδία ... μήπως οι 17ρες ζάντες .. είναι υπευθυνες ... για τον 'πολύ' θόρυβο ???
και το 1.4 πχ 17ρες φοράει ?
αν ο θόρυβος είναι από το μοτερ... δεν με πολύ χαλάει ... αν όμως είναι απο το αμάξωμα τι να πω ....
τεστ drive το απόγευμα-βράδυ χωρίς πολύ κίνηση--- δοκιμή και βλέπουμε....
αν μετά το rallye πάω στο civic όσο θόρυβο και να λέτε ότι κάνει για μενά θα είναι πολύ ησυχο...
δηλώνω ακόμα αναποφάσιστος .... Focus 2.0 --- Civic 1.8
-
Οσο λιγότερος θόρυβος τόσο ξεκούραστα ταξίδια. Σε μικρές ηλικίες κανένα πρόβλημα και ελευθέρας να ειναι δεν χαμπαριάζουν τίποτα!!
-
ρε παιδια ξαναλεω.ας το οδηγησετε πρωτα και μετα ολοι οσοι λετε για θορυβους κτλ ας γραψουν αν οντως κανει θορυβο!!μην τρελαθουμε τελειως!!ετσι λεγατε και για τον αξονα πισω αλλα τελικα στριβει και παρα στριβει το αυτοκινηο!!οποτε οσοι λετε οτι κανει θορυβο και πραγματικα ενδιαφερεστε για το αυτοκινητο μπορειτε να το οδηγησετε και να μας πειτε τη γνωμη σας!!οπως λεει και ο johnkyr αν μετα το Rallye μπει σε civic θα νομιζει οτι δεν δουλευει το αυτοκινητο!!
-
borbos
δεν είναι όμως μέτρο σύγκρισης το rallye...στο θέμα του τεστ drive έχεις δίκιο αλλά εδώ κι ένα χρόνο έχω καινούριο αμάξι όπότε δεν ενδιαφέρομαι.
Απλά συζήτηση κάνουμε με τα δεδομένα που μας δίνονται. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
borbosδεν είναι όμως μέτρο σύγκρισης το rallye...στο θέμα του τεστ drive έχεις δίκιο αλλά εδώ κι ένα χρόνο έχω καινούριο αμάξι όπότε δεν ενδιαφέρομαι.
Απλά συζήτηση κάνουμε με τα δεδομένα που μας δίνονται.ενα παραδειγμα εφερα με το rallye,ο θορυβος για τον καθενα μπορει να ειναι ενοχλητικος και για καποιον αλλον να μην ειναι!!απλα σε πολλες ενοτητες στο forum κρινετε διαφορα πραγματα-αυτοκινητα μονο με τα test των περιοδικων και χωρις να το εχετε οδηγησει ή να εχετε μπει καν μεσα!!εγω εκει εξαγριονομαι!!δεν αναφερομαι μονο στο civic για να μην παρεξηγηθω!!!
Ηonda Civic 2005