-
Γιατί, είχε ποτέ η ελλάδα αποτελεσματική εξωτερική πολιτική? (τα τελευταία 70 χρόνια, τουλάχιστον).
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Γιατί, είχε ποτέ η ελλάδα αποτελεσματική εξωτερική πολιτική? (τα τελευταία 70 χρόνια, τουλάχιστον).και βέβαια ΟΧΙ.....ένα μπάχαλο είναι.......
τώρα περιμένω να ξεσηκωθούν και οι Αλβανοί των Σκοπίων για αυτονομία......
πλάκα θα έχει.........να δώ τι θα κάνουν οι Σκοπιανοί, Αμερικανοί κλπ....... -
http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_(terminology)
http://en.wikipedia.org/wiki/FYROM
http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonian_languageη προπαγάντα των Σκοπίων, Αμερικανών κλπ
-
Εντάξει. Προσωπικά δεν πολυκοιτάω τη βικιπαιδεία. μια και ο καθένας μπορεί να ανεβάσει εκεί ότι ψείρες κατεβάζει η κούτρα του.
Το θέμα είναι (όπως είπα στο προηγούμενο ποστ και παρακαλώ, ας επέμβει ένας φιλίστωρ να με διορθώσει) ότι ορθολογική, συντεταγμένη, αποτελεσματική πολιτική δεν έχει καταφέρει να αρθρώσει η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.
Αν, λέω άν, υπηρχε κάτι τέτοιο, είμαι σίγουρος ότι θα υπήρχε και δυνατός αντίλογος σε οποιαδήποτε προπαγάνδα. -
Το ΚΚΕ με την Ε' Ολομέλειά του τι λέει;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το ΚΚΕ με την Ε' Ολομέλειά του τι λέει;κάτσε να συσταθεί πρώτα.... τώρα που αποκλείστηκε και ο Περισσός!
-
απο τα link που έδωσες αλλά και απο άλλα αυτό που μυο έχει κάνει εντύπωση είναοι οι εξής εικόνες
ancient Macedonia
ottoman period
δεν γνωρίζω ιδιαίτερα καλά το θέμα, και σε αυτό οφείλουν πολλά η αμφισβητούμενη ορθότητα των ιστορικών πηγών, αλλά και μόνο οι χάρτες είναι αρκετοί για να διεκδικούμε την αποκλειστική χρήση του ονόματος.
οπότε ήδη η ονομασία με συστατικό 'Μακεδονία' είναι σοβαρή υποχώρηση ΙΜΗΟδιάολε url στο www να διαλέξεις μετρά ποιος έχει κάνει πρώτος αίτηση και για ιστορικό όνομα περιοχής με εδαφικές διεκδικήσεις έχουμε προβληματισμό
-
Eπειδη πολλοι βλεπω οτι θεωρειτε σιγουρο το οτι η Ελλαδα ΔΕΝ θα αναγνωρισει το ανεξαρτητο Κοσοβο, σας παρακαλω να μου πειτε ΠΟΥ και ΠΟΤΕ εχει δηλωσει κατι τετοιο ειτε ο ανηψιος ειτε η κορη. Στον Εισαγγελατο χθες ο εκπροσωπος της νουδους αρνηθηκε πεισματικα να επιβεβαιωσει τη θεση μας (οτι ΔΕΝ θα ανγνωρισουμε).
Αυτα για να μην τρωτε παπά -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Eπειδη πολλοι βλεπω οτι θεωρειτε σιγουρο το οτι η Ελλαδα ΔΕΝ θα αναγνωρισει το ανεξαρτητο Κοσοβο, σας παρακαλω να μου πειτε ΠΟΥ και ΠΟΤΕ εχει δηλωσει κατι τετοιο ειτε ο ανηψιος ειτε η κορη. Στον Εισαγγελατο χθες ο εκπροσωπος της νουδους αρνηθηκε πεισματικα να επιβεβαιωσει τη θεση μας (οτι ΔΕΝ θα ανγνωρισουμε).
Αυτα για να μην τρωτε παπάλεγεται οτι η κυπρος οντως δεν σκοπευει να αναγνωρισει το κοσοβο.
η ελλαδα πιστευω οτι θα προσπαθησει να το καθυστερησει οσο γινεται, αλλα τελικα θα το αναγνωρισει. θελοντας ή μη.ο πουτιν παντως εφερε σαν παραδειγμα την κυπρο για να πει οτι οι δυτικοι ειναι υποκριτες και οτι τηρουν δυο μετρα και δυο σταθμα, που εσπευσαν να αναγνωρισουν το κοσοβο..
-
Ο Πουτιν δινει για παραδειγμα την Κυπρο ενω σε μας η κορη του χαφιέ γλυφει το μ&^%$ της Κοντο-λυσσας
-
Φαίνεται ελπίζει σε πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή ένεκα Σκοπιανού για να βγει εκείνη.
-
καλώς ή κακώς το Σκοπιανό το έχει χρεωθεί στη συνείδηση του κόσμου το Μητσοτακέικο εξολοκλήρου.
δεν βλέπω πως μια άσχημη εξέλιξη στον συγκεκριμένο τομέα θα βοηθούσε αποκλειστικά τη Ντόρα, μάλλον κατά της θα ήταν και του γιου του μπιρπμιλομάτητο ρημαδό ΓιουΚει πως και δεν φοβάται τις δικές του αμαρτίες?
-
Άμα έχεις αεροπλανοφόρα, πυρηνικά, οικονομική ευρωστία και το ακαταλόγιστο στους διεθνείς οργανισμούς, δεν φοβάσαι τίποτα.
-
σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί ολο το μητσοτακέικο δεν το εχουμε κάψει εξω απο τη βουλή
πραγματικά εχω το προαίσθημα οτι αν πεθάνουν αυτοί και ειδικά ο επίτιμος η ελλάδα θα αρχίσει να πάει καλυτερα
-
Αυτός ξέχασέ το, δεν θα κλείσει τα μάτια αν δε δει τη Ντόρα πρωθυπουργό.
-
και τον κουλη ΥΠεξ
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί ολο το μητσοτακέικο δεν το εχουμε κάψει εξω απο τη βουλήπραγματικά εχω το προαίσθημα οτι αν πεθάνουν αυτοί και ειδικά ο επίτιμος η ελλάδα θα αρχίσει να πάει καλυτερα
Εδώ δεν κάψαμε εδώ και δεκαετίες άλλο -έικο να γλυτώσουμε, στον επίτιμο θα κολλήσουμε.
Κάτι άκουσα για εισβολή Σκοπιανών στο ελληνικό προξενείο? Χμμμ...αιτία ακόμα και πολέμου ίσως? Να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή πριν μπούνε σε ΝΑΤΟ κλπ? Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά μου είπε φίλος εκ των έσω για θέμα 'επέμβασής' μας: 'Πρωί ξεκινάε, 12 η ώρα πίνουμε καφέ στην κεντρική τους πλατεία.' Αλλά είπαμε... σε δυο τρία χρόνια θα κυνηγιούνται με τους Κοσοβάρους και θα μας παρακαλάνε. Δεν κοιτάνε που αν πούμε να κάνουμε ένα έμπα τους αφανίσαμε και με ένα έβγα (οικονομικά) λιμοκτονήσανε... Άλλωστε οι Αμερικάνοι πιο πολύ φλερτάρουν με τους αλβανόφωνους παρά με τα Σκόπια. Δεν τα μοιραζόμαστε στη μέση με τους Κοσοβάρους, να μην πηγαίνουν τσάμπα και τα συνθήματα περί νεοελληνικού ιμπεριαλισμού από κάποιους αριστερούς?....
-
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Βγαίνουν οι δικοί μας επιχειρηματίες, μπαίνουν αμέσως οι αμερικάνοι.
-
Και ξέρεις ποια βιομηχανία έχει μείνει αμερικάνικη...αυτή των όπλων... Επίσης δεν είναι τόσο απλό να σκάσουν ουρανοκατέβατοι οι Αμερικάνοι...εκτός αν είναι να τους...σώσουν
-
Το πολύ-πολύ να ορμήσουν οι ουτσεκάδες κατά των Σκοπίων, να τα κάνουν όλα γης Μαδιάμ, να μπουν μέσα οι αμερικάνοι, να μπούμε κι εμείς και να προσπαθήσουμε να πουλήσουμε εκδούλευση και να τα κάνουμε προτεκτοράτο μας με τις ευλογίες του μπάρμπα-Σαμ...
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας