-
και εγώ αυτή την αίσθηση έχω. υπάρχει δίλημμα στην κυβέρνηση βέτο ή να πέσει.
τι θα διαλέξει δεν είμαι σίγουρος βέβαιαελπίζω τουλάχιστον, έστω και τελευταία ώρα, να μπορέσουν να φτιάξουν μια μικρή συμμαχία με τις χώρες που είναι αντίθετες στην αναγνώριση του Κοσόβου ώστε να μην φανούμε τελείως μόνοι όταν έρθει η ώρα για τα Σκόπια
-
Ρουμανία, Σλοβακία είναι 100% κατά της μονομερούς ανεξαρτησίας του Κοσόβου.
Η Βουλγαρία ήταν μέχρι πρότινος κατά κ αυτή. Τώρα θα δώσει την τελική της κρίση μετά την σύνοδο των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ.
Η πλάκα είναι ότι οι 'γραφιάδες' της ΕΕ ζητούν εναγωνίως μία κοινή στάση ...την άποψη των μεγάλων δηλ ...αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει.
Επι του θέματος ξέρει κανείς ποια κράτη δεν έχουν αναγνωρίσει καθόλου τα Σκόπια ως Μακεδονία;
-
Το θέμα, και το κυριότερο επιχείρημα, είναι η, 'ξαφνική', αίτηση της Οσετίας, Υπερδνειπερίας και Αμπχαζίας για αναγνώριση ανεξαρτησίας! Αυτό είναι το σημείο που θα κρίνει τα πράγματα.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Επι του θέματος ξέρει κανείς ποια κράτη δεν έχουν αναγνωρίσει καθόλου τα Σκόπια ως Μακεδονία;
http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_ ... 28FYROM.29
οι πηγες ειναι εγκυρες (ειναι απο τις ονομασιες που χρησιμοποιουν τα προξενεια των συγκεκριμενων χωρων)
-
Τουλάχιστον έχουν την υποστήριξη των Ρώσων (με το αζημίωτο βέβαια) ...οι Σέρβοι.
Κάτι είναι κ αυτό.Κι εμάς μας αφορούν αυτά...βλέπε τούρκικη & πομάκικη μειονότητα στην Θράκη.
Δεν είναι καλή η μονομερής ανεξαρτησία του Κοσσόβου...καθόλου καλή.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_ ... 28FYROM.29
οι πηγες ειναι εγκυρες (ειναι απο τις ονομασιες που χρησιμοποιουν τα προξενεια των συγκεκριμενων χωρων)
είδα καλά;;; Η Σερβία τους έχει αναγνωρίσει ως Μακεδονία;
θεία δίκη το Κόσσοβο...
-
Φαινεται οτι η ΕΕ δεν ειναι ακομα ετοιμη. Η Ισπανια ειπε οχι στην αναγνωριση του Κοσοβου.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Φαινεται οτι η ΕΕ δεν ειναι ακομα ετοιμη. Η Ισπανια ειπε οχι στην αναγνωριση του Κοσοβου.Νικος
όχι μόνο η Ισπανία.
και η Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Κύπρος, Ελλάδα...ενώ η Γερμανία αμφιταλαντεύεται (παίζει η καλή της σχέση με Ρωσία).
-
και ποιός τους ρωτάει ?
ΗΠΑ και Αγγλία την έκαναν αμέσως δεκτή............
επόμενο βήμα (κατά την άποψή μου) διχοτόμηση του Κοσόβου, το Αλβανόφωνο τμήμα θα ενωθεί με την μαμά Αλβανία και το υπόλοιπο με την Σερβία....... -
Και που να δείτε τι έχει να γίνει με τα Σκόπια...αντί να προσπαθούν να τα έχουν καλά μαζί μας, μας την μπαίνουν, δε βλέπουν το διαφαινόμενο κίνδυνο σε λίγα χρόνια να τους διχοτομήσουν, αν όχι προσαρτήσουν σε ένα αυτόνομο αλβανικό κρατίδιο. Νομίζω πως έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση δεν θα υπάρχουν Σκόπια για να μας απασχολούν σε λίγα χρόνια...αλλά ίσως κάτι χειρότερο... Ελπίζω μόνο να μην βγει η Κλίνγκον Πόσοι από 'δω μέσα γνωρίζουν πως έχει προγόνους αλβανικής καταγωγής? Γιατί νομίζετε επί Κλίντον του Μονικοπιμπούκιου τόση πρεμούρα με το Κόσοβο?
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
και ποιός τους ρωτάει ?
ΗΠΑ και Αγγλία την έκαναν αμέσως δεκτή............
επόμενο βήμα (κατά την άποψή μου) διχοτόμηση του Κοσόβου, το Αλβανόφωνο τμήμα θα ενωθεί με την μαμά Αλβανία και το υπόλοιπο με την Σερβία.......εάν υπάρξει -που θα υπάρξει- βέτο από Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν πρόκειται ποτέ να επικυρωθεί όσοι και να το αναγνωρίσουν. Κάτι σαν το ψευδοκράτος στην Κύπρο.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Κάτι σαν το ψευδοκράτος στην Κύπρο.και μετά λένε το Κόσοβο είναι ειδική/μοναδική περίπτωση
δεν ξέρω αν η Κλίντον έχει καταγωγή ή όχι, ξέρω όμως οτι το περιβάλλον της έχει κάποια ατζέντα σχετική με τα Βαλκανια, και όλοι ξέρουμε τι γίνεται όταν οι Αμερικανοί έχουν σχέδια.
γιαυτό δαγκωτό στο μαυρούκο, ορίστε που ήρθε η ώρα και για το λόμπυ -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Κάτι σαν το ψευδοκράτος στην Κύπρο.
και μετά λένε το Κόσοβο είναι ειδική/μοναδική περίπτωση
δεν ξέρω αν η Κλίντον έχει καταγωγή ή όχι, ξέρω όμως οτι το περιβάλλον της έχει κάποια ατζέντα σχετική με τα Βαλκανια, και όλοι ξέρουμε τι γίνεται όταν οι Αμερικανοί έχουν σχέδια.
γιαυτό δαγκωτό στο μαυρούκο, ορίστε που ήρθε η ώρα και για το λόμπυδεν νομίζω ότι αν βγεί ο Ομπάμα θα αλλάξει η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.....
-
Ναι, και επιτέλους οι ομογενείς να ξεκολλήσουν από τους μαλάκες τους ρεπουμπλικάνους.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ναι, και επιτέλους οι ομογενείς να ξεκολλήσουν από τους μαλάκες τους ρεπουμπλικάνους.Είναι λανθασμένη η εντύπωση που είχα, ότι δηλαδή οι ομογενείς είναι με τους Δημοκρατικούς?
-
Δυστυχώς ναι. Το μεγαλύτερο μέρος τους είναι με τους ρεπουμπλικάνους. Κι εγώ νόμιζα ότι είναι δημοκρατικοί, αλλά οι πιο πολλοί είναι πιστοί ψηφοφόροι του ρεπουμπλικανικού κόμματος.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Ναι, και επιτέλους οι ομογενείς να ξεκολλήσουν από τους μαλάκες τους ρεπουμπλικάνους.
Είναι λανθασμένη η εντύπωση που είχα, ότι δηλαδή οι ομογενείς είναι με τους Δημοκρατικούς?
πιστεύεται ότι οι ομογενείς μπορεί να επηρεάσουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ υπέρ της Ελλάδας ασχέτως αν είναι Δημοκρατικοί η Ρεμπουμπλικανοί ?
-
Μάλιστα. Είχα, φαίνεται, μείνει στην εποχή Doukakis.....
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Είναι λανθασμένη η εντύπωση που είχα, ότι δηλαδή οι ομογενείς είναι με τους Δημοκρατικούς?
πιστεύεται ότι οι ομογενείς μπορεί να επηρεάσουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ υπέρ της Ελλάδας ασχέτως αν είναι Δημοκρατικοί η Ρεμπουμπλικανοί ?
όχι με την έννοια να πάεν στο πρόεδρο και να του πούνε κάνε αυτό και εκείνο όσον αφορά την Ελλάδα, αλλά τουλάχισον να υποστηρίξουν (και μάλιστα τη στιγμή που μπορεί όντως να κάνει τη διαφορά) τον υποψήφιο εκείνο που ξέρουμε οτι δεν είναι εναντίον των συμφερόντων μας, των δίκαιων μπορώ να πω
έρχεται και η αγαπούλα ο Νίμιτσς σήμερα
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
όχι με την έννοια να πάεν στο πρόεδρο και να του πούνε κάνε αυτό και εκείνο όσον αφορά την Ελλάδα, αλλά τουλάχισον να υποστηρίξουν (και μάλιστα τη στιγμή που μπορεί όντως να κάνει τη διαφορά) τον υποψήφιο εκείνο που ξέρουμε οτι δεν είναι εναντίον των συμφερόντων μας, των δίκαιων μπορώ να πω
έρχεται και η αγαπούλα ο Νίμιτσς σήμερα
εντάξει την προσπάθεια την κάνουν, αλλά η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ποτέ δεν ήταν υπέρ των δικών μας θέσεων.....
Αιφνίδια αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της Μακεδονίας