-
Φίλε nass ta 3000 Euros τα δικαιολογώ στο καλύτερο υλικό καμπίνας και στην εξαρχής σχεδίαση ενός αμαξώματος και στον καλύτερο εξοπλισμό συν το ότι έχει το αβαντάζ του κουπέ που πάντα σε όλες τις εταιρίες και σε όλα τα μοντέλα είναι λιγάκι πιο τσιμπημένο.
Φυσικά και δεν λέω πως μόνο η ποιότητα κάνει τα 3000 ευρώ!! διαφορά!!
Δεν δικαιολογουμε όταν συγκρίνω με ΤΤ 3ΚΟΥΠΕ κλπ!! Όπως είπα πρέπει όλα να πέσουν κατα 1,5-300 ευρώ και τα Άουντι και τα μπεμβέ και τα χάτσμπακ κλπ όχι μόνο η GT.
Aπλά όσο συμμετέχω στο φόρουμ των 4τροχών βλέπω 10 δημοσιεύσεις που λένε ότι η GT είναι υπερτιμημένη και μόνο μία για τα ΤΤ, 3κουπέ κλπ!! αλλά ακόμα και για 316, Α3, Golf, 147 κλπ!!! Και δεν καταλαβαίνω γιατί!! Αν υπήρχε ισσορροπία δεν θα το σχολίαζα
Ο χρήστης nass έγραψε:
Θα μου πεις 'κακό είναι' ? Ναι, πιστεύω πως, πολύ απλά, η θέση της Alfa Romeo στην αγορά δεν της επιτρέπει (ακόμα, μακάρι να αλλάξει αυτό) να τιμολογεί περίπου σαν BMW.
Mα δεν τιμολογεί όσο η BMW!!
BMW----------318CI (2.0 OLD) 143PS----36350Η GT 1.8 140PS έχει 28900 7450
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για να το πω διαφορετικά, αν η GT κόστιζε όσο και 156 (και η 156 ως μοντέλο που πάει για αντικατάσταση φτήναινε με τη σειρά της 3000), θα αγόραζε κανείς Celica ?
Πάντως η GT αν και δεν ήταν διαθέσιμη όλο το 2004 και η 1800 έκδοση ήρθε τον Ιούλιο-Αύγουστο και είχε το μειονέκτημα των 4-7 μηνων καθυστέρησης πούλησε 544 τεμάχια έναντι 97 Celica στην Ελλάδα!!
Αυτό μάλλον δείχνει ότι η Celica είναι υπερτιμημένη και πρέπει να πέσει για να πουλήσει!! Όσο για τους ανταγωνιστές:
MERCEDES CLK-SERIES------1122 *(3)
HYUNDAI COUPE----------------750 ---Όμως πολύ φθινότερο
Alfa Romeo GT-----------------544
MERCEDES C-SERIES Coupe--498
OPEL ASTRA---------------------102
MAZDA RX8----------------------541 *(1)
Nissan 350Z----------------------47 *(2)
ΑUDI TT--------------------------150 ---Παλιό μοντέλο αλλά κλασσικό!!*(1)Συνεχώς όμως καλύπτει έδαφος και το 2005 πέρασε καθαρά μπροστά από τους υπόλοιπου λόγω της εκλαίκευσης του challenge το οποίο είναι περίπου 5-6000 πιο φθηνό από την celica των 192 αλόγων!
*(2)Ακόμα και αν μια στις 10 GT ήταν 3.2=45000
-
[quote='Babbis'] *(2)Ακόμα και αν μια στις 10 GT ήταν 3.2=45000
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Aν δεχτούμε ότι την 316 και το Α4 1.6 που είναι Υπέρ-Υπέρ κοστολογημένα τα αγοράζουν για το πουλ μουρ τότε την GT που δεν δίνει τόσο πουλ-μουρ γιατί την αγοράζουν?Κατά την άποψή μου, με φθίνουσα σειρά:
Για ομορφιά (κορυφαίο)
Για πουλ-μουρ (αν και υπάρχουν καλύτερα, πχ. BMW)
Για όνομα-ιστορία (κορυφαίο)
Για 'στήσιμο' (αν και υπάρχουν καλύτερα, πχ. hot hatch του στυλ GTI, TypeR)Εσύ γιατί την πήρες ?
Χαζοί είναι όλοι αυτοί!!
Δεν υπαινίχθηκα κάτι τέτοιο, ούτε βέβαια το είπα. Το ό,τι κατά την άποψή μου η GT είναι ακριβή σε σχέση με το τι ακριβώς είναι, δηλ. δεν έχει καλό λόγο τιμής προς απόδοση, δε σημαίνει πως και οι άλλοι έχουν την ίδια άποψη με μένα ή τα ίδια κριτήρια αξιολόγησης. Εγώ δεν θα αγόραζα ποτέ ούτε GT ούτε Celica ούτε καμία BMW εκτός της Μ3. Δε θεωρώ όμως χαζούς όσους το κάνουν, για όνομα...
-
[quote='syele'][quote='Babbis'] *(2)Ακόμα και αν μια στις 10 GT ήταν 3.2=45000
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Όμως υπερέβαλλα στην προσπάθειά μου να αμυνθώ της GT γιατί όπως την υποβιβάζουν και **λένε πως τα 5 και 6 χιλιάρικα διαφορά από BMW-AUDI είναι υπερβολικά λίγα και έπρεπε να είναι 10000+ ** παραγνωρίζοντας ότι και η ΤΟΥΟΤΑ και η NISSAN είναι σαφώς πιο κάτω από την ALFA ROMEO σε πρεστίζ αλλά το 350Ζ είναι ακριβότερο(και καλύτερο βέβαια) από την GT ενώ η celica στα ίδια με την GT!!Φίλε μου, τι σχέση έχει με την GT το 350Ζ και τα βάζεις όλα στο ίδιο σακί ?
Το λάθος που κάνεις είναι η φράση που έχω κάνει bold: και η GT και η σειρά 1 ή το Α3 είναι ακριβά αυτοκίνητα για αυτά που προσφέρουν. Δεν είπε κανείς νομίζω να πάει η GT στις 26000 και να μείνει η σειρά 1 εκεί που είναι
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Aν δεχτούμε ότι την 316 και το Α4 1.6 που είναι Υπέρ-Υπέρ κοστολογημένα τα αγοράζουν για το πουλ μουρ τότε την GT που δεν δίνει τόσο πουλ-μουρ γιατί την αγοράζουν?
Κατά την άποψή μου, με φθίνουσα σειρά:
Για ομορφιά (κορυφαίο)
Για 'στήσιμο' (αν και υπάρχουν καλύτερα, πχ. hot hatch του στυλ GTI, TypeR)Εσύ γιατί την πήρες ?
Χαζοί είναι όλοι αυτοί!!
Δεν υπαινίχθηκα κάτι τέτοιο, ούτε βέβαια το είπα. Το ό,τι κατά την άποψή μου η GT είναι ακριβή σε σχέση με το τι ακριβώς είναι, δηλ. δεν έχει καλό λόγο τιμής προς απόδοση, δε σημαίνει πως και οι άλλοι έχουν την ίδια άποψη με μένα ή τα ίδια κριτήρια αξιολόγησης. Εγώ δεν θα αγόραζα ποτέ ούτε GT ούτε Celica ούτε καμία BMW εκτός της Μ3. Δε θεωρώ όμως χαζούς όσους το κάνουν, για όνομα...
Αγαπητέ nass θα ήθελα να μου απαντήσεις αν θεωρείς ακριβή την GT επειδή είναι 3000 ακριβότερη από την αντίστοιχη 156!! ή επειδή και η 156 είναι πολύ ακριβή άρα μεταφέρεται το θέμα στην τιμολόγηση της 156!!
Εδώ μιλάμε για GT και όχι για 156. Δεν θεωρείς ότι μόνο το design που είναι πολύ ναώτερο της 156 είναι αρκετό για 3000 διαφορά!! Δεν έχει η GT καλύτερο εξοπλισμό από τη 156!! η οποί σημειωτέων αποσύρεται και άρα αν ήταν επίσης καινούρια θα είχε ακόμα μιοκρότερη των 3000 διαφορά.
Σε όλα τα προιόντα παίζει ρόλο το design. Σκέψου δύο σπίτια από τα ίδια υλικά από τον ίδιο εργολάβο και το ίδιο γερα και στατικά, αλλά το ένα να έχει πολύ πιο ωραίο design. Δεν είναι λογικό να κοστίζει πιο πολύ από το άλλο σπίτι ίδια τεχνικής αξίας.
Πες μου ένα προιόν στο οποίο δεν ισχύει αυτό!
Ειδικά στο αυτοκίνητο το design παίζει ρόλο και άρα νομίζω ένα 10% αύξηση της τιμής της ολοκαίνουριας GT και καλύτερα εξοπλισμένης έναντι της γερασμένης 156 είναι πάρα πολύ δίκαιο!!
Προσοχή μην πάμε της συζήτηση στο αν η 156 έχει σωστή τιμή, ας το δεχτούμε!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Όμως υπερέβαλλα στην προσπάθειά μου να αμυνθώ της GT γιατί όπως την υποβιβάζουν και **λένε πως τα 5 και 6 χιλιάρικα διαφορά από BMW-AUDI είναι υπερβολικά λίγα και έπρεπε να είναι 10000+ ** παραγνωρίζοντας ότι και η ΤΟΥΟΤΑ και η NISSAN είναι σαφώς πιο κάτω από την ALFA ROMEO σε πρεστίζ αλλά το 350Ζ είναι ακριβότερο(και καλύτερο βέβαια) από την GT ενώ η celica στα ίδια με την GT!!
Φίλε μου, τι σχέση έχει με την GT το 350Ζ και τα βάζεις όλα στο ίδιο σακί ?
Το λάθος που κάνεις είναι η φράση που έχω κάνει bold: και η GT και η σειρά 1 ή το Α3 είναι ακριβά αυτοκίνητα για αυτά που προσφέρουν. Δεν είπε κανείς νομίζω να πάει η GT στις 26000 και να μείνει η σειρά 1 εκεί που είναι
Αγαπητέ nass ειπώθηκε πιο πριν σε αυτή την συζήτηση από τον jd αλλά νομίζω και από τον meco (ας με συγχωρέσει αν κάνω λάθος):
Μερικές από τις εταιρείες που αναφέρεις δίνουν μεγαλύτερη εγγύηση (Toyota, Opel) και κάποιες άλλες έχουν εδραιωθεί στη συνείδηση του Έλληνα ως πιο 'μουράτες' βλέπε Mercedes, Audi, BMW οι οποίες παρεπιπτόντως παρέχουν και σαφώς καλύτερη ποιότητα κατασκευής από τη GT. Για το RX8 δε συζητάω καθώς υπερτερεί σχεδόν παντού, εκτός ίσως από τους χώρους και την εμφάνιση (υποκειμενικός πράγοντας). Για τα υπόλοιπα Golf, Audi 1.6 (102ps) δε το συζητώ, ανήκουν σε άλλη κατηγορία και δεν είναι συγκρίσιμα με την GT. **Επιμένω ότι η τιμή που έπρεπε να πωλείται η GT 1.8 είναι στα 26Κ και όχι στα υπερβολικά 30+ που κοστίζει **τώρα.
-
Μήπως ο λόγος που τη θέλουμε πιο φτηνή είναι ότι υποσυνείδητα θέλουμε να την αγοράσουμε όλοι?
-
Ο χρήστης jd έγραψε:
Μήπως ο λόγος που τη θέλουμε πιο φτηνή είναι ότι υποσυνείδητα θέλουμε να την αγοράσουμε όλοι?Λες να ισχύει αυτό!!
Πειτε το μου ρε παιδιά να γραφώ κι εγώ ο φουκαράς!!
Εγώ λέω να ξεκινήσουμε πόλεμο ενάντια την τιμολογική πολιτική της Ferrari!!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Aν δεχτούμε ότι την 316 και το Α4 1.6 που είναι Υπέρ-Υπέρ κοστολογημένα τα αγοράζουν για το πουλ μουρ τότε την GT που δεν δίνει τόσο πουλ-μουρ γιατί την αγοράζουν?
Κατά την άποψή μου, με φθίνουσα σειρά:
Για ομορφιά (κορυφαίο)
Χαζοί είναι όλοι αυτοί!!
Αγαπητέ nass θα ήθελα να μου απαντήσεις αν θεωρείς ακριβή την GT επειδή είναι 3000 ακριβότερη από την αντίστοιχη 156!! ή επειδή και η 156 είναι πολύ ακριβή άρα μεταφέρεται το θέμα στην τιμολόγηση της 156!!
Δεν μου απάντησες εσύ γιατί αγόρασες τη GT
Δεν έχεις πάντως καταλάβει το σκεπτικό μου: δε μιλάω τόσο για την τιμή της GT 'αυτόνομα' αλλά γνωρίζοντας πως πρόκειται για μια κουπέ 156 με τους μοντέρνους κινητήρες της Alfa, ταμπλό 147 και πολύ καλή ποιότητα και εξαιρετική ομορφιά.
Με βάση αυτά είμαι περισσότερο έτοιμος να δικαιολογήσω την υψηλή τιμή της σειράς 1 (τελείως καινούργιο πλαίσιο) παρά της GT. Δηλ. ξέρω πως η BMW έφτιαξε ένα καινούργιο μοντέλο και το πουλάει πολύ ακριβά ενώ η Alfa 'πακετάρισε' διαφορετικά την 156 και την πουλάει ακόμα πιο ακριβά σε σχέση όχι με το πόσο καλό είναι (που είναι μια χαρά αυτοκίνητο) αλλά σε σχέση με το πόσο πραγματικά της κόστισε. Και αυτό με ενοχλεί. Οπως με ενοχλεί το να πωλείται το Leon CupraR (ταχύτερο και ικανότερο αυτοκίνητο βασισμένο στο ίδιο πλαίσιο) 33000 και το Audi S3 40000. Διότι ξέρω πως οι 7000 της διαφοράς είναι αποκλειστικά κέρδος στην τσέπη της VAG και όχι ουσιαστικά καλύτερο αυτοκίνητο.
-
Αγαπητέ nass μου αρλεσει η αντιπαράθεσή μας αλλά π΄ρεπει να βγώ από το φόρουμ! Μάλλον θα είμαι αύριο υο μεσημέρι on-line
Σύντομα θα σου απαντήσω:
η 1 σειρά όσο καλή η κακή και αν είναι είναι χατσμπακ και για μένα τα χατσμπακ όλων των εταιριών είναι υπερ-υπερ-υπερ κοστολογημένα ιδιαίτερα τα golf-147-a3-1σειρά αλλά την υπερκοστολόγηση την διαμορφώνει ο νόμος της αγοράς. Άρα πρέπει να είναι φθινότερη από την gt στα ίδια άλογα
Την gt την αγόρασα από έρωτα 70% και για τους λόγους που αναφέρω στο 'Περι Κύρους και ποιότητας της ΆLFA ROMEO' στην δεύτερη σελίδα όπου και την χαρακτηρίζω σε κάθε τομέα!!
Λοιπόν σας αφήνω για τώρα, ελπίζω να συνέχίσουμε αύριο nass!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
...Οπως με ενοχλεί το να πωλείται το Leon CupraR (ταχύτερο και ικανότερο αυτοκίνητο βασισμένο στο ίδιο πλαίσιο) 33000 και το** Audi S3** 40000. Διότι ξέρω πως οι 7000 της διαφοράς είναι αποκλειστικά κέρδος στην τσέπη της VAG και όχι ουσιαστικά καλύτερο αυτοκίνητο.
Πάνε και μερικά στην τσέπη της Haldex
Δεν 'σ'ενοχλεί' καθόλου που το CupraR φτάνει τόσα; ενώ το GTI είναι περίπου 4Κ πιο κάτω; (νέο πλαίσιο, κινητήρες R&D , πολύ λιγότερα αντίτυπα so far κλπ )
Για την GT τα χουμε ξαναγράψει κι επειδή κάπου έγινε η ερώτηση για το αν το design αξίζει 3Κ περισσότερα, η απάντηση (φυσικά ) είναι όχι. Προσφέρει σε επιδόσεις κάτι το design; σε οδική συμπεριφορά; στα φρένα; Αντίστοιχα δεν έχουν νόημα -για μένα- τα 5Κ επιπλέον του Α3 TFSI DSG έναντι του GTI DSG, που για μένα είναι χειρότερο το Α3 (πιο ακριβό, πιο βαρύ, πιο αργό)
Αντίστοιχα και η 'πχοιότητα' του 147 εσωτερικού προσφέρει κάτι;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πάνε και μερικά στην τσέπη της HaldexΑντίστοιχα στο CupraR πάνε μερικά στην τσέπη της Brembo κοκ.
Δεν 'σ'ενοχλεί' καθόλου που το CupraR φτάνει τόσα; ενώ το GTI είναι περίπου 4Κ πιο κάτω; (νέο πλαίσιο, κινητήρες R&D , πολύ λιγότερα αντίτυπα so far κλπ )
Ναι φυσικά, απλά ήθελα να κάνω μια σύγκριση με ίδια 'πλαίσια'.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πάνε και μερικά στην τσέπη της Haldex
Αντίστοιχα στο CupraR πάνε μερικά στην τσέπη της Brembo κοκ.
Ναι φυσικά, απλά ήθελα να κάνω μια σύγκριση με ίδια 'πλαίσια'.
και στα υπόλοιπα πάνε στην Brembo, απλώς με άλλους δίσκους/δαγκάνες
-
παντος μεταξυ μας ξερετε ποσο μου στοιχισε η ολοκαινουργια ALFA GT 2.0 JTS Progression???
24900 σσσσσσσσσσσ.
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
παντος μεταξυ μας ξερετε ποσο μου στοιχισε η ολοκαινουργια ALFA GT 2.0 JTS Progression???24900 σσσσσσσσσσσ.
Θα μπορούσες να μας εξηγήσεις πως συνέβει αυτο?
-
Ο χρήστης jd έγραψε:
παντος μεταξυ μας ξερετε ποσο μου στοιχισε η ολοκαινουργια ALFA GT 2.0 JTS Progression???
24900 σσσσσσσσσσσ.
Θα μπορούσες να μας εξηγήσεις πως συνέβει αυτο?
εκμεταλευτηκα την εκπτωση ενος εκ των 5 αυτοκινητων που δικαιουται ετησιως για τον εαυτο του και τα ''συγγενικα'' του προσωπα ενα υψηλοβαθμο στελεχος της fiat hellas.
-
Σωστός.
Άρα να υποθέσω ότι αυτή είναι και η τιμή κόστους για την FAH της GT 2.0 ισως και λίγο πιο χαμηλά? Πάντως 7-8Κ κέρδος (ίσως και περισσότερα) μάλλον υπερβολικά μου φαίνονται. Ούτε το εργοστάσιο δε θα βγάζει τόσο κέρδος/μονάδα. Μάλλον έτσι εξηγούνται όλα για την τιμή της GT.
-
Ο χρήστης jd έγραψε:
Σωστός.Άρα να υποθέσω ότι αυτή είναι και η τιμή κόστους για την FAH της GT 2.0 ισως και λίγο πιο χαμηλά? Πάντως 7-8Κ κέρδος (ίσως και περισσότερα) μάλλον υπερβολικά μου φαίνονται. Ούτε το εργοστάσιο δε θα βγάζει τόσο κέρδος/μονάδα. Μάλλον έτσι εξηγούνται όλα για την τιμή της GT.
6000 ευρω χαμηλώτερα την πήρα. Την είχα κλείσει βλέπεις 1 μέρα πριν την αύξηση Λογικά χονδρική θα την πήρα
Alfa Romeo GT