-
Σέ κάποιο προηγούμενο τόπικ,μού είχες ξεκαθαρίσει,ότι,γιά σένα είναι λάθος τό νά εστιάζουμε στόν παράγοντα 'οδήγηση',διότι αυτό είναι η 'δουλειά' γιά τήν οποία φτιάχτηκε τό αυτοκίνητο,ενώ εδώ παραπάνω,λές ότι ΔΕΝ τό βλέπεις σάν 'συσκευή παραγωγής συγκεκριμένου έργου'.
Σου είχα πει ότι είναι λάθος -κατά τη γνώμη μου- να εστιάζουμε αποκλειστικά και μόνο στην οδήγηση ενός αυτοκινήτου. Κατ' εμέ, αυτοκίνηση δε σημαίνει μόνο τρομερά κρατήματα, εκατοντάδες ίππων κτλ. Για να σου εξηγήσω, εγώ δεν μπορώ να θεωρήσω καλύτερο το Α από το Β αυτοκίνητο μόνο και μόνο γιατί το πρώτο κάνει τα Μέγαρα 0.7 δλ. γρηγορότερα... Συνεπώς στο προηγούμενό μου ποστ σου είχα πει πως για εμένα δεν πρέπει να εστιάζουμε στην οδήγηση και μόνο διότι η οδήγηση -είτε γρήγορη, είτε αργή, είτε στο Nurburgring, είτε στο κέντρο της Αθήνας- αποτελεί τον αυτοσκοπό αυτού που αγοράζει το αυτοκίνητο με κριτήρια ψυχρά, με μοναδικό σκοπό να το χρησιμοποιήσει.
Εδώ παραπάνω, όπως λες, λέω ότι εγώ ΔΕΝ βλέπω το αυτοκίνητο ως 'συσκευή παραγωγής συγκεκριμένου έργου', δηλαδή ΔΕΝ βλέπω το αυτοκίνητο σαν μηχανή οδήγησης και μόνο.
Το πόσο άλλαξαν οι απόψεις μου από το ένα ποστ μέχρι το άλλο, εσύ θα μου το πεις...
-
(...)θέλω νά μού πείς,άν γιά σένα τελικά η οδήγηση είναι μία 'δουλειά' καί τίποτα παραπάνω.
Φυσικά δεν είναι δουλειά η οδήγηση για εμένα. Το θέμα είναι το πως ιεραρχείς τα πράγματα... Αυτό που θέλω να πω είναι πως η έννοια της αυτοκίνησης δεν συνίσταται μόνο από την οδήγηση, τα κρατήματα, τα άλογα, τα φρένα κτλ. Για παράδειγμα αν δω/οδηγήσω ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο των 80 ίππων (π.χ. Stanguellini αν έχεις υπ' όψιν σου) θα με παθιάσει πολύ περισσότερο από το να δω/οδηγήσω μια Porsche των 400 ίππων. Ακούγεται λίγο υπερβολικό όλο αυτό, αλλά για μένα στην αυτοκίνηση παίζει ΠΟΛΥ το συναίσθημα, η ιστορία, το πάθος και πολύ λιγότερο τα G, η αδρεναλίνη και τα χρονόμετρα.
Αν ξεκινήσεις να μελετάς την ιστορία του αυτοκινήτου, τα ιδεώδη μερικών μικρών κατασκευαστών (από που να αρχίσω και που να τελειώσω...Abarth, Stanguellini, Ermini, Volpini, Taraschi...) οι οποίοι έκαναν αυτό που έκαναν με μόνιμο συνεργάτη το πάθος και το συναίσθημα και όχι τους γραβατωμένους του τμήματος μάρκετινγκ, τότε θα καταλάβεις τον τρόπο που σκέφτομαι...
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Μην ανησηχεις θα σκασουνε οπου να'ναι μυτη!!! Εχουν κανει κατι καλες επιδρομες κατα καιρους (topic ----> Honda NSX-R...).
Που ειναι ο OYZO αραγε???Kai pou eise akoma. Edo alaksa tous germanous. Mono mia fora xtipisa VTEC. Poulai h aderfh mou 2000 Golf 1.4L. Endiafereter kanhs? Mono problhma pou edei oti exei sta 80km pou ekana einai peftoun ta para8hra mesa sths portes.
Erxete se 1 mhna CTR sthn familia. Kai to kalokairi Pilot h Element. NA.
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
(...)θέλω νά μού πείς,άν γιά σένα τελικά η οδήγηση είναι μία 'δουλειά' καί τίποτα παραπάνω.
Φυσικά δεν είναι δουλειά η οδήγηση για εμένα. Το θέμα είναι το πως ιεραρχείς τα πράγματα... Αυτό που θέλω να πω είναι πως η έννοια της αυτοκίνησης δεν συνίσταται μόνο από την οδήγηση, τα κρατήματα, τα άλογα, τα φρένα κτλ. Για παράδειγμα αν δω/οδηγήσω ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο των 80 ίππων (π.χ. Stanguellini αν έχεις υπ' όψιν σου) θα με παθιάσει πολύ περισσότερο από το να δω/οδηγήσω μια Porsche των 400 ίππων. Ακούγεται λίγο υπερβολικό όλο αυτό, αλλά για μένα στην αυτοκίνηση παίζει ΠΟΛΥ το συναίσθημα, η ιστορία, το πάθος και πολύ λιγότερο τα G, η αδρεναλίνη και τα χρονόμετρα.
Αν ξεκινήσεις να μελετάς την ιστορία του αυτοκινήτου, τα ιδεώδη μερικών μικρών κατασκευαστών (από που να αρχίσω και που να τελειώσω...Abarth, Stanguellini, Ermini, Volpini, Taraschi...) οι οποίοι έκαναν αυτό που έκαναν με μόνιμο συνεργάτη το πάθος και το συναίσθημα και όχι τους γραβατωμένους του τμήματος μάρκετινγκ, τότε θα καταλάβεις τον τρόπο που σκέφτομαι...
Υπάρχει καί ένας άλλος παράγοντας πού ίσως δέν τόν έχεις ψηλά στή λίστα σου AlfaRomeo.O παράγοντας τής ευχαρίστησης κατά τήν οδήγηση.
Είναι κάτι πού τό παραλείπεις ΠΑΝΤΑ από τίς δημοσιεύσεις σου(καί ΔΕΝ έχει σχέση μέ 'γκάζια' μέ 'τζί' καί μέ 0-100),καί αυτό μέ βάζει σέ σκέψεις.Αυτές οι σκέψεις,είναι οι εξής:Σκέψη πρώτη:
-Αυτό τό αυτοκίνητο πού οδηγείς (Alfa Romeo ισως; ),δέν σέ ευχαριστεί οδηγικά
Σκέψη Δεύτερη:
-Δέν έχεις οδηγήσει ποτέ σου,κάποιο οδηγικά ενδιαφέρον αυτοκίνητο
Σκέψη τρίτη:
-Δέν έχεις οδηγήσει ποτέ σου,οποιοδήποτε αυτοκίνητο
Σκέψη τέταρτη:
-Αξιολογείς τό αυτοκίνητο,σάν διακοσμητικό στοιχείο (κόσμημα ίσως;Αξεσουάρ;Δέν πολυκατάλαβα άλλωστε)
Αυτά,φυσικά είναι ψιλοάσχετα μέ τό θέμα,άμα θέλεις όμως,απάντησέ μου,νά ξέρω τόν τρόπο πού έχεις γιά νά αξιολογείς τά αυτοκίνητα.Σέ είχα ξαναρωτήσει τό ίδιο παλαιώτερα,δέν μού είχες απαντήσει τότε,καί μού φάνηκε ότι απέφυγες 'εντέχνως' (απάντησες μέ...ερώτηση!!! )Στό θέμα μας τώρα.Αυτό πού υπογράμμισα παραπάνω,από τη δημοσίευσή σου,σημαίνει γιά μένα ότι (άλλωστε έχεις καταλάβει καί ο ίδιος τήν υπερβολή σου) πληρείς τόν ορισμό τού 'κολλημένου' πού έδωσα παραπάνω (καί συμφώνησες καί ο ίδιος μάλιστα).Γνωρίζεις,λές,ότι,τό stanquellini θά σέ παθιάσει οδηγικά παραπάνω από τήν Porsche,ΧΩΡΙΣ νά έχεις οδηγήσει (υποθέτω) ούτε τό ένα,ούτε τό άλλο.
Αυτό (κατά τη γνώμη μου πάντα) δείχνει προκατάληψη,καθώς καί μία διάθεση νά μή δεχτείς ίσως τήν οδηγική απόλαυση πού θά σού χαρίσει η Porsche,φοβούμενος ίσως,τό νά αποδειχτείς ότι είσαι λάθος.
Δηλαδή,ΔΕΝ αφήνεις κανένα ενδεχόμενο νά συμβεί ακριβώς τό αντίθετο. -
Για να σε απαλλάξω οριστικά από τα χρέη ψυχολόγου ( ήταν όνειρό σου να γίνεις κάποτε; ) τα οποία καταφανώς έχεις επωμιστεί θα σου απαντήσω πως οδηγώ Άλφα 33 1.4, και έχει τύχει να οδηγήσω Seat Ibiza 1.0, VW Golf II, και προς μεγάλη μου τιμή Alfa Romeo GTV 2.0 (1971) μια δόση...
-Αξιολογείς τό αυτοκίνητο,σάν διακοσμητικό στοιχείο (κόσμημα ίσως;Αξεσουάρ;Δέν πολυκατάλαβα άλλωστε)
Και έτσι!!! Είναι τόσο παράξενο; Όμως όπως εγώ θεωρώ την έννοια του κοσμήματος, όχι όπως την εννοείς εσύ...
Στό θέμα μας τώρα.Αυτό πού υπογράμμισα παραπάνω,από τη δημοσίευσή σου,σημαίνει γιά μένα ότι (άλλωστε έχεις καταλάβει καί ο ίδιος τήν υπερβολή σου) πληρείς τόν ορισμό τού 'κολλημένου' πού έδωσα παραπάνω (καί συμφώνησες καί ο ίδιος μάλιστα).Γνωρίζεις,λές,ότι,τό stanquellini θά σέ παθιάσει οδηγικά παραπάνω από τήν Porsche,ΧΩΡΙΣ νά έχεις οδηγήσει (υποθέτω) ούτε τό ένα,ούτε τό άλλο.
Σωστά, δεν έχω οδηγήσει κανένα από τα δύο!!!
Και απ' ό,τι καταλαβαίνεις εκπέμπουμε σε πολύ διαφορετικά μήκη κύματος (αν και σε κάποια σημεία συναντώνται, για λίγο όμως...). Σου έχω τονίσει τη λέξη 'οδηγικά'. Τη χρησιμοποίησες χωρίς εγώ προηγουμένως να την έχω χρησιμοποιήσει ανεξάρτητη, είτε διότι δεν κατάλαβες αυτά που σου έλεγα, είτε διότι προσθέτοντας τη λέξη αυτή νόμιζες πως σε εξυπηρετούσε για να φτάσεις στους άκριτους/τυφλούς χαρακτηρισμούς στους οποίους και έφτασες...Εννούσα δηλαδή ότι θα με παθιάσει περισσότερο το Stanguellini ΟΧΙ οδηγικά -αφού για μένα το αυτοκίνητο δεν είναι ΜΟΝΟ οδήγηση, όπως είπα- αλλα με άλλους τρόπους τους οποίους δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις αν δεν ασχοληθείς λίγο με τα ΙΔΕΩΔΗ της αυτοκίνησης και όχι ΜΟΝΟ με τα αμορτισέρ της...
-
Εχεις αρχίσει νά γίνεσαι επιθετικός ή έτσι μου φαίνεται;
Μή χάνεις την ψυχραιμία σου,άμα θέλεις νά κάνουμε συζήτηση.
Οταν λές στή δημοσίευσή σου 'δώ/οδηγήσω',τί εννοείς;
Τόν ψυχολόγο πρέπει νά τόν 'παριστάνουμε' κάπου-κάπου,ειδικά όταν έχουμε απέναντί μας κάποιον πού λέει κάτι,καί δέν τό αντιλαμβανόμαστε.Αυτό προσπαθώ νά κάνω.Νά καταλάβω τό σκεπτικό σου,νά μπώ στό μήκος κύματός σου,γιά νά συνεχίσουμε τήν κουβέντα μας.
Δέν τό θέλεις΄εσύ;Ε τότε ούτε καί εγώ!!!
τέλος συζήτησης -
Εχεις αρχίσει νά γίνεσαι επιθετικός ή έτσι μου φαίνεται;
Μή χάνεις την ψυχραιμία σου,άμα θέλεις νά κάνουμε συζήτηση.Έτσι νομίζεις και για τα δυο, σε διαβεβαιώ. Και ποτέ δε χάνω την ψυχραιμία μου όταν έχω να κάνω με άνθρωπο που έχει ειρωνικές διαθέσεις. Σε άλλες περιπτώσεις χάνω την ψυχραιμία μου...
Την πρόταση να τελειώσει η συζήτηση την έκανες εσύ... Από εμένα αν θες προχώρα!
-
Την πρόταση να τελειώσει η συζήτηση την έκανες εσύ... Από εμένα αν θες προχώρα!Τό ότι θά συνεχίσω νά συζητάω εγώ,μάλλον σημαίνει ότι θά συνεχίσεις νά ειρωνεύεσαι (όνειρα ψυχολόγου,καί λοιπά),ενώ δέν αποκλείεται νά δώ καί κάποια υποκοριστικά (που συχνά-πυκνά χρησιμοποιείς,''γελάκια' κλπ) νομίζοντας ίσως,ότι σού δίνουν δίκαιο.
Αυτό θά τό αποφύγω τώρα,πρίν φτάσουμε εκεί.Δέν είμαι στό φόρουμ γιά νά παίζω παιχνίδια συμπεριφοράς.Μόνο γιά συζήτηση μπαίνω. -
. Και ποτέ δε χάνω την ψυχραιμία μου όταν έχω να κάνω με άνθρωπο που έχει ειρωνικές διαθέσεις. !Εχεις ψιλοξεφύγει έ;
-
Μίλα εσύ και άσε εμένα να ειρωνεύομαι. Εκτός κι αν σε επηρεάζω...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
. Και ποτέ δε χάνω την ψυχραιμία μου όταν έχω να κάνω με άνθρωπο που έχει ειρωνικές διαθέσεις. !
Εχεις ψιλοξεφύγει έ;
Δεν αναφέρομαι σε 'σένα... Τέλος πάντων...
-
Μίλα εσύ και άσε εμένα να ειρωνεύομαι. Εκτός κι αν σε επηρεάζω...Τό βρίσκεις αυτό σωστό;
Καί φυσικά καί μέ επηρεάζει αυτό.Δέν γίνεται νά μιλάω σοβαρά,καί νά αντιμετωπίζω ειρωνεία!!!Εσύ θά τό δεχόσουνα; -
Εντάξει λοιπόν, σταματάω να ειρωνεύομαι. Συνέχισε εσύ να ειρ... εεε, να μιλάς ήθελα να πω...
-
Εντάξει λοιπόν, σταματάω να ειρωνεύομαι. Συνέχισε εσύ να ειρ... εεε, να μιλάς ήθελα να πω...Σόρρυ,αλλά αυτό ήταν καί τό τελευταίο πόστ μου,πού σού απαντάει σέ κάτι.
-
Excuse me?
-
Ακούγεται λίγο υπερβολικό όλο αυτό, αλλά για μένα στην αυτοκίνηση παίζει ΠΟΛΥ το συναίσθημα, η ιστορία, το πάθος και πολύ λιγότερο τα G, η αδρεναλίνη και τα χρονόμετρα.Συγγνωμη που ενοχλω αλλα τι σχεση εχει η ιστορια μιας εταιριας??
Ειναι αυτο επιχειρημα στη συγκριση αυτοκινητων?
Εμενα πιο πολυ μου ακουγεται σαν λογος να λυπηθω μια εταιρια και να 'ψωνισω' κατι απο 'κει λογω της μεγαλης ιστοριας της.
Δεν εχω ειρωνικη διαθεση ουτε διαθεση για καβγα αν απαντησει καποιος πολυτισμενα μονο!! -
Ανάλογα πως βλέπεις το αυτοκίνητο.... Σαν συσκευή (η οποία εκτός των άλλων χαλάει κιόλας) ή σαν κάτι άλλο. Γνώμες είναι αυτές. Δεν πιάσαμε κανέναν από το λαιμό!
-
Κ για μενα η ιστορια παιζει σημαντικο ρολο αλλα οχι περισσοτερο απο το που βρισκεται η εταιρια αυτη τη στιγμη.
Παραδειγμα η Porsche που εχει 'γραψει' ιστορια τοσο στους αγωνες, οσο κ στα αυτοκινητα δρομου, κ παρ'ολα αυτα συνεχιζει κ γραφει ιστορια..
Το αντι8ετο συμβαινει πιστευω με τις Αλφα Ρομεο, που κουβαλουν πολλη ιστορια στην πλατη τους, αλλα τα αυτοκινητα της την τελευταια δεκαετεια δε φαινονταν να ανταποκρινονται σ'αυτη.. Τωρα νομιζω πως επανερχονται στο προσκηνειο δυναμικα..Αυτη ειναι η αποψη μου. Τα παραδειγματα δεν ειναι τυχαια, αλλα δεν εχουν κ σκοπο τη δημιουργια νεας διαμαχης.
-
Κάποιος είπε πως η Porsche γράφει ιστορία...
Porsche Boxster: Reliability Index = 214
Μέσος όρος ηλικίας = 3.7 έτη
Μέσο κόστος επισκευών = £631.54 -
Συμφωνω οτι ο καθενας εχει τη γνωμη του.
Αλλα ισως δεν εγινε κατανοητη η ερωτηση μου..Νοειται ως επιχειρημα στη συγκριση αυτοκινητων η ιστορια μιας εταιριας??Υ.Γ. Δε βλεπω το αυτοκινητο σαν συσκευή η οποία εκτός των άλλων χαλάει.
Περί "κολλημάτων"....