-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
έχουμε κι εδώ βρε
βέβαια σαν του 'ΝΕΟΝ' στην καλαμαριά δεν έχω φάει πουθενά(από θέμα για αυτοκίνητα το γυρίσαμε στις μπουγάτσες, α πα πα πα πια )
Σπύρος
Δεν έχει ξανασυμβεί ΠΟΤΕ να γυρίσει στο φαγητό ένα θέμα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
έχουμε κι εδώ βρε
βέβαια σαν του 'ΝΕΟΝ' στην καλαμαριά δεν έχω φάει πουθενά(από θέμα για αυτοκίνητα το γυρίσαμε στις μπουγάτσες, α πα πα πα πια )
Σπύρος
Δεν έχει ξανασυμβεί ΠΟΤΕ να γυρίσει στο φαγητό ένα θέμα
Άμα ζείς στη Σαλόνικα, τη γυρνάς όποτε θές την κουβέντα...
-
Ψιλοαπογοητεύτηκα για το C4, μετά τη δοκιμή των 4Τ πάντως.. ημιάκαμπτος πίσω; Σε Σιτροέν!!;; Δηλαδή ο Γερμανός ή ο Ιάπωνας τί θα πρέπει να βάλει, από τρακτέρ ή κάρο;; Και σου λέει ότι το 1.6 δεν πάει κιόλας..
Σε βόλτα στο Δάσος Χαϊδαρίου χθες πάντως, είδα ένα παρκαρισμένο C4 5d. Είναι κουκλί, πολύ πέρα από σχεδίαση σε σχέση με τα περισσότερα άλλα της κατηγορίας. Αλλά, δυστυχώς, μέχρι εκεί..
Και σόρρυ για το οφφ-τόπικ..
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Και σόρρυ για το οφφ-τόπικ..Πρόσεχε λίγο κι εσύ βρε παιδί μου! Χάλασες την κουβέντα περί τυρόπιτας και μπουγάτσας!
Επί του θέματός σου, προσωπικά το 5θυρο δεν μου αρέσει, μόνο το 3θυρο που θα ήθελα να ήταν η βάση για το 5θυρο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και σόρρυ για το οφφ-τόπικ..
Πρόσεχε λίγο κι εσύ βρε παιδί μου! Χάλασες την κουβέντα περί τυρόπιτας και μπουγάτσας!
Επί του θέματός σου, προσωπικά η 5θυρη δεν μου αρέσει, μόνο η 3θυρη.
Και για να συμπληρώσω, μπουγάτσα με κρέμα σαν του 'Θείου Βάνια', που έτρωγα στην Ορεστιάδα όταν ήμουν φαντάρος, δεν έχω ξανα-ματα-φάει πουθενά! Απλά, θεϊκή..
-
Ψιλοαπογοητεύτηκα για το C4, μετά τη δοκιμή των 4Τ πάντως.. ημιάκαμπτος πίσω; Σε Σιτροέν!!;; Δηλαδή ο Γερμανός ή ο Ιάπωνας τί θα πρέπει να βάλει, από τρακτέρ ή κάρο;; Και σου λέει ότι το 1.6 δεν πάει κιόλας.. -
Πάντως παιδιά, παρότι Ρενάκιας, παραδέχομαι ότι το 5άρι Γκολφ φαίνεται να είναι χωρίς αντίπαλο.. στους τελευταίους 4Τ σε τρεις (!) δοκιμές υπάρχει - άντε βγάλτε αυτήν του GTI. Και σε σχέση με το Φόκους ΙΙ, φαίνεται να πλεονεκτεί, αν εξαιρέσεις την αίσθηση του τιμονιού και τον λίγο πιο σπορτίφ χαρακτήρα του Φόκους.
Πολύ καλή και ενίοτε διασκεδαστική συμπεριφορά, ποιότητα εσωτερικού και προσεγμένη σχεδίαση, πολύ καλή μεταπώληση.. αν δεν υπάρχουν (ή διορθωθούν..) προβλήματα αξιοπιστίας (ουσιαστικά), τότε τί άλλο μπορεί να θέλει ο μέσος καθημερινός οδηγός;
Και για να εξηγήσω το συλλογισμό μου, πιο παλιά έλεγα ότι το αμάξι πρέπει να στρίβει και ας μη κάνει τίποτα άλλο.. ε, μετά από κάποια χρόνια δουλειάς, καθημερινού μποτιλιαρίσματος, επιστροφής στο σπίτι κουρασμένος.. άλλαξα γνώμη! Πλέον βάζω σαν πρώτη προτεραιότητα - μαζί με την συμπεριφορά - το εσωτερικό, σαν θέση οδήγησης, ποιότητα, σχεδίαση, ησυχία, ακόμη και ηχητική απόδοση! Περνάω που περνάω τόσες ώρες στο αυτοκίνητο, τουλάχιστον να βολεύομαι και να αισθάνομαι όσο καλύτερα γίνεται.
Και νομίζω ότι το Γκολφ σε αυτούς τους τομείς απλά δεν παίζεται... και όχι μόνο σε αυτή τη γενιά, ίσως σε όλες! Οι υπόλοιποι τώρα έχουν αρχίσει να το πιάνουν..
-
Και για να συμπληρώσω, μπουγάτσα με κρέμα σαν του 'Θείου Βάνια', που έτρωγα στην Ορεστιάδα όταν ήμουν φαντάρος, δεν έχω ξανα-ματα-φάει πουθενά!
???
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και για να συμπληρώσω, μπουγάτσα με κρέμα σαν του 'Θείου Βάνια', που έτρωγα στην Ορεστιάδα όταν ήμουν φαντάρος, δεν έχω ξανα-ματα-φάει πουθενά!
???
Αναφέρω, ΔΕΑ (ΔΒ).. ClioDriver(!!), διατάξτε - μάλιστα!!
-
Πάντως παιδιά, παρότι Ρενάκιας, παραδέχομαι ότι το 5άρι Γκολφ φαίνεται να είναι χωρίς αντίπαλο.. στους τελευταίους 4Τ σε τρεις (!) δοκιμές υπάρχει - άντε βγάλτε αυτήν του GTI. Και σε σχέση με το Φόκους ΙΙ, φαίνεται να πλεονεκτεί, αν εξαιρέσεις την αίσθηση του τιμονιού και τον λίγο πιο σπορτίφ χαρακτήρα του Φόκους.Πολύ καλή και ενίοτε διασκεδαστική συμπεριφορά, ποιότητα εσωτερικού και προσεγμένη σχεδίαση, πολύ καλή μεταπώληση.. αν δεν υπάρχουν (ή διορθωθούν..) προβλήματα αξιοπιστίας (ουσιαστικά), τότε τί άλλο μπορεί να θέλει ο μέσος καθημερινός οδηγός;
Και για να εξηγήσω το συλλογισμό μου, πιο παλιά έλεγα ότι το αμάξι πρέπει να στρίβει και ας μη κάνει τίποτα άλλο.. ε, μετά από κάποια χρόνια δουλειάς, καθημερινού μποτιλιαρίσματος, επιστροφής στο σπίτι κουρασμένος.. άλλαξα γνώμη! Πλέον βάζω σαν πρώτη προτεραιότητα - μαζί με την συμπεριφορά - το εσωτερικό, σαν θέση οδήγησης, ποιότητα, σχεδίαση, ησυχία, ακόμη και ηχητική απόδοση! Περνάω που περνάω τόσες ώρες στο αυτοκίνητο, τουλάχιστον να βολεύομαι και να αισθάνομαι όσο καλύτερα γίνεται.
Και νομίζω ότι το Γκολφ σε αυτούς τους τομείς απλά δεν παίζεται... και όχι μόνο σε αυτή τη γενιά, ίσως σε όλες! Οι υπόλοιποι τώρα έχουν αρχίσει να το πιάνουν..
μπες στο καινουργιο το φοκους και ισως να αλλαξεις γνωμη......
-
Αναφέρω:
Y.K.O.A. (Υπαξιωματικός Κίνησης - Οδηγός Αυτοκινήτου ) (ΤΘ)
311 Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων - Ορεστιάδα. -
Το φοκους δειχνει να ειναι λιγο μπροστα σε οδικη συμπεριφορα, ισως οχι τοσο σε αποτελεσματικοτητα, αλλα σε αισθηση.
Επισης μαλλον ειναι πιο φθηνο.Ομως αν καποιος θελει κατι σβελτο σε αυτη τη κατηγορια πρεπει να ανεβει στις εκδοσεις με τα 2000κκ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αναφέρω:
Y.K.O.A. (Υπαξιωματικός Κίνησης - Οδηγός Αυτοκινήτου ) (ΤΘ)
311 Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων - Ορεστιάδα.Γειά σου ρε 'μαύρε'!!
-
Παιδιά, κρίνοντας από τις φωτογραφίες, το εσωτερικό του Φόκους δεν μου αρέσει, μου φαίνεται σαν προχειρο-σχεδιασμένο, σαν λίγο.. αταίριαστο. Ας πούμε, δεν μου πάει καθόλου ο συνδιασμός των οβάλ αεραγωγών με την τετράγωνη κονσόλα.. και αυτό το γυαλιστερό Sony.. ό,τι πρέπει για να μπει και κανένα μπλε λαμπάκι...
Ή τα στρογγυλά χειριστήρια του κλιματισμού με τις.. τετράγωνες ενδείξεις στο εσωτερικό τους.. σαν να το σχεδίασε επιτροπή του ελληνικού δημοσίου μου μοιάζει..
Άποψή μου: το Γκολφ (από αυτή τη μεριά) όχι σκάλες, ορόφους ανώτερο.
-
Μένω στην αρχικη μου άποψη ότι η εν λόγω σύγκριση Focus vs Golf είναι τελικός για την κατηγορία.
Όταν (πέρα από την προσωπική εμπειρία) οι 4Τ αναφέρουν σε κάθε συγκριτικό, για το ποιό είναι το κορυφαίο αυτοκίνητο της κατηγορίας (βλέπε Golf),
σε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε μοντέλο,
απαιτεί την προσοχή...Από εκεί και πέρα είναι θέμα κόστους & προτεραιοτήτων.
Σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς, στο πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο της κατηγορίας,
ίσως μόνο το Focus αντιπαρατάσσεται ευθέως με αξιώσεις..... -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Μένω στην αρχικη μου άποψη ότι η εν λόγω σύγκριση Focus vs Golf είναι τελικός για την κατηγορία.Όταν (πέρα από την προσωπική εμπειρία) οι 4Τ αναφέρουν σε κάθε συγκριτικό, για το ποιό είναι το κορυφαίο αυτοκίνητο της κατηγορίας (βλέπε Golf),
σε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε μοντέλο,
απαιτεί την προσοχή...Από εκεί και πέρα είναι θέμα κόστους & προτεραιοτήτων.
Σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς, στο πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο της κατηγορίας,
ίσως μόνο το Focus αντιπαρατάσσεται ευθέως με αξιώσεις.....Τα χουμε γράψει για τα συγκριτικά
Ξαναρωτάω, Golf 1.6 Sportline, Citroen C4 2.0, ή Mazda 3 2.0;
Περιμένετε να δούμε και τις τιμές του Focus
-
απο αυτα τα τρια χαλαρα mazda.........
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τα χουμε γράψει για τα συγκριτικάΞαναρωτάω, Golf 1.6 Sportline, Citroen C4 2.0, ή Mazda 3 2.0;
Περιμένετε να δούμε και τις τιμές του Focus
Δεν είναι τόσο απλό φίλε lkar. Αν βάλεις στα άλλα τον εξοπλισμό που έχει το Γκολφ, οι τιμές τους (για τις εκδόσεις των ίδιων κυβικών) ανεβαίνουν..
Και δεν μιλάω για ηλεκτρικούς καθρέπτες και ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, αλλά για ESP και ηλεκτρονικό κλιμαστισμό, πχ..
-
C4...τολμηρή σχεδίαση μέσα-έξω, 2λιτρο μοτέρ 180 αλόγων, εξοπλισμός, ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά και πιθανός μνηστήρας για το νέο Citroen WRC...
-
Δεν ισχύει τελικά η απόσυρση από το WRC των Γάλλων;
FORD FOCUS II vs VW GOLF