-
αφετερου σχεδον καθημερινα,πρεπει να παω μετα το πανεπιστημιο Πολιχνη...με φανταζεσαι να το κανω αυτο με λεωφορεια?
Σε φαντάζομαι. Η διαφορά με την Ευρωπαίο είναι ότι αυτός θα το έκανε. Θα έκοβε το λαιμό του και θα έπαιρνε λεωφορείο. Αλλά εμάς μας βολεύει το αυτοκινητάκι μας...
δεν ξερω,ισως καποιος θελει να φτασει στην αγνωστου με ασημαντου γωνια,ακριβως με το λεωφορειο η με το μετρο,χωρις να περπατησει 2 μετρα,για να πει οτι του αρκει..ομως τα πραγματα δεν ειναι ετσι..κ να περπατησεις 2 λεπτα δεν θα σου πεσουν τα οπισθια,ειδικα αν εισαι νεαρος..μια χαρα καλυπτουν την θεσσαλονικη οι λεοφωρειογραμμες..
Ακριβώς. Αν θες να πας στα πανεπιστήμια, δεν είναι υποχρεωτικό να πάρεις το λεωφορείο που σε κατεβάζει ακριβώς έξω από αυτά. Π.χ. αν από Σοφούλη σε βολεύει μόνο το 8, μπορείς από την Όλγας να πάρεις και οποιοδήποτε άλλο, να κατέβεις ΧΑΝΘ, και να περπατήσεις την Αγγελάκη με τα πόδια. 8 λεπτά το πολύ είναι η απόσταση ΧΑΝΘ-Πανεπιστήμιο. Και τα λεωφορεία που διέρχονται από τη Β. Όλγας/Γεωργίου γενικά πηγαίνουν πιο γρήγορα, λόγω λεωφορειολωρίδας και έλλειψης στροφών, οπότε κάποιο χρόνο τον κερδίζεις από εκεί (π.χ. από Δελφών είναι σχεδόν το ίδιο να πας στο ΑΠΘ με 33 ή 39 ή κατεβαίνοντας στην Όλγας και πέρνοντας 3, 5, 6, 78-αποβίβαση ΧΑΝΘ και περπάτημα, και με το 7, αποβίβαση Αγγελάκη/Συντριβάνι-στις δε δύσκολες μέρες, το 7 είναι σαφώς πιο αργή επιλογή έστω και αν σε αφήνει έξω από το ΑΠΘ).
-
Είμαι στο άνω μισό του πληθυσμού από πλευράς αντοχής. Περπατάω αρκετά και μεγάλες αποστάσεις, δεν νομίζω να ξέρεις κάποιον που να έκανε αερογέφυρα Σταυρούπολης - Κωνπολίτικα περπάτημα. Ναι, είμαι τόσο μ@λάκας. Το δε ποδήλατο με λιώνει στα γόνατα, αλλά είμαι τόσο σκύλος που δεν θα τα παρατούσα ΠΟΤΕ.
Το ποδήλατο είναι πιο κουραστικό σε ανηφορική διαδρομή από ό,τι τα πόδια και δυστυχώς όχι σημαντικά πιο σύντομος δρόμος. Στο κατέβα βέβαια, γλιτώνεις πολύ ώρα και έχει και περισσότερη πλάκα. Το πρόβλημα είναι ότι π.χ. με κουστούμι, δεν μπορείς να φας την ανηφόρα και τον ιδρώτα στη μάπα.
Για μένα, η καλύτερη επιλογή που έχει να κάνει κάποιος στην πόλη μας είναι συνδυασμός λεωφορείου και περπατήματος για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Τη Λαμπράκη/Λ.Στρατού π.χ. την περπατάς σαφώς ευκολότερα και γρηγορότερα από ό,τι κάθεσαι στο λεωφορείο! Από στροφή Τριανδρίας και ως Καμάρα τουλάχιστον, το λεωφορείο είναι πολύ καλύτερο.
Ενδοσυνοικιακές μετακινήσεις θα ήθελα και δεν έπαιρνα αυτοκίνητο ή λεωφορείο ούτε για αστείο.
@Γιώργο
To ποδήλατο από τη Σοφούλη στο ΑΠΘ μια χαρά είναι, αν εξαιρέσεις το ανέβασμα στην Οδοντιατρική. Η Πολίχνη όμως δεν περνάει καν από το μυαλό μου. -
ε κοιτα...νομιζω τα παραλες..οχι μονο το 8 σε βολευει..γιατι μενουμε υπερβολικα κοντα κ εγω οταν ημουν ελλαδα,επαιρνα το 5-6 κ σταματουσα στο υψος της εκθεσης..απλως ναι..περπατουσα 5 λεπτα για να φτασω στην σχολη..σκεψου το,δεν ειναι κ τοσο τραγικο να περπατησεις κ λιγο..σκεψου το σαν ασκηση..κ αν δεν αντεχεις αυτα τα 5 λεπτα περπατημα,κανε σταση! η αλλαξε 2 λεωφορεια ωστε να βρεις αυτο που θα σε αφηνει ακριβως εξω απο την αιθουσα σου.. πλακα κανω..αλλα κ εγω οταν βρεχει κ δεν μπορω να παω με τα ποδια η με ποδηλατο,παιρνω λεωφορειο.κ πολλες φορες χρειαζεται να αλλαξω λεωφορειο μεχρι να φτασω στον προορισμο μου..
επισης μπορεις καλιστα να πας με το ποδηλατο παραλιακως κ να ανεβεις στο υψος του λευκου πυργου..τωρα για το θεμα της πολυχνης..αν δεν εχεις προβλημα χρονου,γυρνα παλι με λεωφορειο κ παρε το αυτοκινητο να φτασεις..η αλλιως ταξακι..οικονομικο,ταχυ,ανετο..αν κ στην περιπτωση σου ενα μικρο σκουτερακι θα ηταν οτι πρεπει..
οσο για τον φοβο περι των 2κυκλων..κ εγω τον ειχα(προκληθηκε απο τον φοβο των γονεων μου),αλλα τον ξεπερασα..κ αντιληφθηκα οτι συμφερει..κ πολυ μαλιστα..αροουζ,τωρα ειδα την απαντηση σου,+1,εκτος απο το θεμα της πολυχνης οπου μπορει ενας ξενος να μην επαιρνε το ποδηλατο κ να πηγαινε κ με σκουτερ-λεωφορειο(η κ με αυτοκινητο αν εχει..)
-
Ο χρήστης Black-eyed έγραψε:
Ποδηλατοδρόμοι: Άλλο ένα ανέκδοτο της Θεσσαλονίκης.
Όφελος για τη πόλη: κανένα
Όφελος για το κυκλοφοριακό: κανένα (εξαιτίας των ποδηλατοδρόμων θα γίνουμε ακόμη χειρότερα)
Όφελος για τον πολίτη: κανέναIMO είσαι υπερβολικά αρνητικός. Πραγματι οι ποδηλατόδρομοι δεν θα φέρουν τα πάνω κάτω από μόνοι τους -και ήδη έχω ενστάσεις για το πώς κατασκευάστηκαν μερικοί από αυτούς- αλλά είναι έστω ένα βήμα. Παρέχοντας τις ανάλογες υποδομές, απομακρύνεις όλο και περισσότερους ανθρώπους από τα αυτοκίνητα και αυτό είναι θετικό.
Το κέντρο είναι ήδη επιβαρυμένο, έχει μπουκώσει, είναι υποβαθμισμένο, βρώμικο και απωθεί όλο και πιο πολύ τους πολίτες από την αγορά (άθελα ή ηθελημένα τους στέλνει στο cosmos).
Οι ίδιοι οι μαγαζάτορες του κέντρου είναι άξιοι της μοίρας τους όταν μέσω του εμπορικού τους συλλόγου πιέζουν τη δημοτική αστυνομία να είναι ελαστική στο παράνομο παρκάρισμα για να έρχεται ο κόσμος στο κέντρο και να ψωνίζει.
Όσο για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου, έχω σχετική εμπειρία καθώς έμενα στην Ολύμπου για μια δεκαετία, ενώ ακόμα μένουν στο κέντρο (στη γειτονιά του sv2) κοντινοί συγγενείς μου και είναι τζακποτ να βρεις θέση για αυτοκίνητο 4,72m λιγότερο από 750 μέτρα από το σπίτι...Πστ φίλος φραπεδούπολη
Τη πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ εννοεί βρε, το campus!
Εντάξει 8 λωρίδες ανα κατεύθυνση είναι υπερβολή(Ούτε στο αμέρικα δεν θα έχουν τέτοιο πράγμα). Αλλά 4 με χώρο στάθμευσης νομίζω είναι άκρως απαραίτητο.
Έχουν, και παραπάνω! 'In Houston, from the western suburb of Katy to downtown, I-10 is known as the 'Katy Freeway.' This section was recently widened to as much as* 26 lanes** (12 mainlanes, 4 lanes of access roads, and 4-6 mid-freeway HOT/HOV lanes, not counting access road turning lanes)[5] and will be one of the widest freeways in the world.'*
Για τον περιφερειακό χρειαζόμαστε επειγόντως να φύγουν τα φανάρια από την Ευκαρπία (και να γίνουν μερικές οδικές γέφυρες και πεζογέφυρες για να μην 'τεμαχιστεί' η πόλη εκεί) μέχρι το Καλοχώρι, να υπάρχει (αυστηρά αστυνομούμενη) ΛΕΑ παντού και 4 λωρίδες, τουλάχιστον από τη Νεάπολη μέχρι τη Τούμπα.
-
Όποτε θέλεις Γιώργο. Την Κυριακή έβγαλα την αλυσίδα από το ρεμέτζο και ησήχασα
Και του χρόνου με υγεία -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Είμαι στο άνω μισό του πληθυσμού από πλευράς αντοχής. Περπατάω αρκετά και μεγάλες αποστάσεις, δεν νομίζω να ξέρεις κάποιον που να έκανε αερογέφυρα Σταυρούπολης - Κωνπολίτικα περπάτημα. Ναι, είμαι τόσο μ@λάκας.Ρε μπας και είμαστε συγγενείς; Επί σχεδόν 1 χρόνο έκανα κάθε μέρα την διαδρομή Πυλαία - Βαρδάρη (δούλευα σε ένα γραφείο) με τα πόδια (1 ώρα) και γυρνούσα τρέχοντας (1/2 ώρα). Είχα λιώσει... Αργότερα ήρθε ο μηνίσκος και ησύχασα
-
Ειχε σημερα καποια συναυλια/αγωνα στο καυτατζογλειο???Τα αυτοκινητα ηταν ακινητοποιημενα μεχρι το παπαγεωργιου στον περιφερειακο...τετοιο χαμο πρωτη φορα βλεπω...
-
Ο χρήστης ExwFerrariEnzo έγραψε:
Ειχε σημερα καποια συναυλια/αγωνα στο καυτατζογλειο???Τα αυτοκινητα ηταν ακινητοποιημενα μεχρι το παπαγεωργιου στον περιφερειακο...τετοιο χαμο πρωτη φορα βλεπω...γΚαζαντζίδης (κλάψα και μιζέρια) και μΠασης ελλάντος αμα λάχει να ούμε
-
μηπως γνωρίζει κάποιος επαγγελματία που μπορεί να κάνει ραμπα για το parking?
εννοώ το μεταλλικό ή κατι άλλο υλικό που θα ενώνει της ασφαλτο με το πάνω μέρος του πεζοδρομίοου.το parking είναι περιοχή νεαπολη με αρκετα μεγαλη κλιση του δρόμου (είναι για μια συνάδελφο στη δουλεια
που μολις μετακόμισε εδώ κ ψάχνεται) -
Ο χρήστης ExwFerrariEnzo έγραψε:
Ειχε σημερα καποια συναυλια/αγωνα στο καυτατζογλειο???Τα αυτοκινητα ηταν ακινητοποιημενα μεχρι το παπαγεωργιου στον περιφερειακο...τετοιο χαμο πρωτη φορα βλεπω...ειλικρινά βούλιαξε το Καυτατζόγλειο...μποτιλιάρισμα μέχρι την Βούλγαρη...
ααα, και ΕΠΙΣΗΜΑ το τέλος των κολονακίων του ποδηλατόδρομου στην Αγ. Δημητρίου...γίναν όλα ΚΙΜΑΣ -
Ο χρήστης Dekouk έγραψε:
εννοώ το μεταλλικό ή κατι άλλο υλικό που θα ενώνει της ασφαλτο με το πάνω μέρος του πεζοδρομίοου.το parking είναι περιοχή νεαπολη με αρκετα μεγαλη κλιση του δρόμου (είναι για μια συνάδελφο στη δουλεια
που μολις μετακόμισε εδώ κ ψάχνεται)Μπορείς να τα πάρεις έτοιμα (για να γλιτώσεις τις ράμπες από μπετόν ή μέταλλο)
http://www.doorado.eu/rampes-pezodromion/ -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
ααα, και ΕΠΙΣΗΜΑ το τέλος των κολονακίων του ποδηλατόδρομου στην Αγ. Δημητρίου...γίναν όλα ΚΙΜΑΣΝταξ, ειμαστε τελικα και πολυ
Οι ποδηλατοδρομοι, οπως σχεδιαστηκαν και υλοποιουνται, εχουν πραγματι πολλα κουσουρια. Αλλα και η νοοτροπια μας να πηγαινουμε παντου με το ΙΧ και να το παρκαρουμε ΠΑΝΩ στο πεζοδρομιο, μην τυχει και περπατησουμε πανω απο 100 μ., ειναι αξιοθρηνητη.
Κατα τη γνωμη μου το ποδηλατο εχει μελλον στη Θεσσαλονικη, με βαση την παραλια. Πολυς κοσμος απο ανατολικα θα μπορουσε να το χρησιμοποιει ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ σαν μεταφορικο μεσο. Αλλα μαλλον ειμαι κι εγω αιθεροβαμων...
Τωρα βεβαια καταλαβα γιατι ο φτερωτος εβαλε προϋπολογισμο 1,5 μυριο για τους ποδηλατοδρομους. Εχει υπολογισει ποσες δεκαδες φορες θα πρεπει να ξαναμπουν τα κολωνακια, που θα ξηλωνουν οι ευγενεις οδηγοι, που στερηθηκαν τις θεσεις παρκινγκ στα πεζοδρομια...
-
Ο χρήστης Dekouk έγραψε:
που μολις μετακόμισε εδώ κ ψάχνεται)Αν παει σε έναν οποιοδήποτε σιδερά θα κάνει τη δουλειά της
-
βασικά μαλακία που τα εκανε πλαστικά απο την αρχή
έπρεπε να τα τα κάνει μεταλλικά και κοφτερά ετσι ώστε με το που τα ακουμπάς με το αμάξι να παθαίνεις μεγάλη ζημια
δεν ξέρω πάντως για το πόσο χρησιμοποιείται ο ποδηλατόδρομος της Αγίου Δημητρίου αλλά πέτυχα κάμποσους ποδηλάτες σε αυτούς της παραλίας (λιμάνι) και της Δωδεκανήσου
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
βασικά μαλακία που τα εκανε πλαστικά απο την αρχήέπρεπε να τα τα κάνει μεταλλικά και κοφτερά ετσι ώστε με το που τα ακουμπάς με το αμάξι να παθαίνεις μεγάλη ζημια
δεν ξέρω πάντως για το πόσο χρησιμοποιείται ο ποδηλατόδρομος της Αγίου Δημητρίου αλλά πέτυχα κάμποσους ποδηλάτες σε αυτούς της παραλίας (λιμάνι) και της Δωδεκανήσου
Σωστά και αμα πέφτει ένας ποδηλάτης ή ένας με μηχανή πάνω τους να καταλήγει με θανάσιμα τραύματα
Για το δεύτερο κομμάτι μακάρι να αποκτήσουμε κουλτούρα ποδηλάτη και στην Θεσσαλονίκη. -
Οι προσεκτικά σχεδιασμένοι ποδηλατόδρομοι...Ποιόν κοροϊδεύουν.
Τα κολονάκια στην Αγίου Δημητρίου πως δεν θα διαλυθούν όταν με την ανοχή των αρχών χθες μόνο για την συναυλία στο καυτατζόγλειο πάρκαραν 100άδες στα πεζοδρόμια (και από την άλλη που να παρκάρουν;). Και αυτό γίνεται κάθε μέρα.
Για να αποκτήσουμε κουλτούρα ποδηλάτη πρέπει και η τοπική αυτοδιοίκηση να αποκτήσει την ανάλογη κουλτούρα αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα.
Με έργα για το θεαθήναι δεν γίνεται δουλειά. -
Τί να αποκτήσουμε? Κουλτούρα ποδηλάτη???
Εδώ υπάρχει το βαλκανικό σύνδρομο της επιδειξιομανίας. Σιγά μην πάρει ο νεοέλληνας ποδήλατο. Χαζός είναι? Παίρνει το αμαξάκι του και κόβει βόλτες κυριλέ -
Δεν ξέρω να κάνω ποδήλατο, αλλά θέλω να μάθω, και αν τα καταφέρω είμαι σίγουρος ότι θα το χρησιμοποιώ μέσα στην πόλη για κάποιες αποστάσεις που διανύω τακτικά.
Κάποτε είχα δει ένα τρίκυκλο ποδήλατο (με δύο μεγάλες ρόδες πίσω και χώρο 'αποσκευών', όχι δίκυκλο με βοηθητικές) σε ένα μαγαζί στην Παπαναστασίου, τιμή 350 €. Αξίζει τον κόπο ή να κόψω το λαιμό μου να μάθω κανονικό δίκυκλο ποδήλατο; Τα ποδήλατα του makro με 70 € λένε τίποτα ή πρέπει κανείς να δώσει παραπάνω λεφτά; Προφανώς δεν ψάχνω αγωνιστικό ποδήλατο...
Η αλήθεια είναι ότι ψιλοφοβάμαι το θέμα τον πτώσεων...αλλά κάπως πρέπει να το ξεπεράσω.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Σωστά και αμα πέφτει ένας ποδηλάτης ή ένας με μηχανή πάνω τους να καταλήγει με θανάσιμα τραύματα
Για το δεύτερο κομμάτι μακάρι να αποκτήσουμε κουλτούρα ποδηλάτη και στην Θεσσαλονίκη.μη βλέπουμε το θάνατο ως κάτι κακο please
σκέψου οτι θα δημιουργηθεί μια θέση εργασίας, μια ακόμα θέση παρκινγκ, κάποιος αμαμητος θα μαμήσει τη χήρα και πολλά άλλα
βασικά ξέχασα να συμπληρώσω οτι στο μόνο σημείο που είχαν πρόβλημα οι ποδηλάτες ήταν στους κάδους αλλα λογικά θα τους πάνε ποιο μέσα
-
Posts προς Θεσσαλονικείς