-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν ζουν εδώ, για αυτό δεν βλέπουν τα στραβά. Το αυτό και δι' ημάς που νομίζουμε ότι εκεί είναι καλύτερα.
Για τουρισμό όταν πηγαίνουμε κάπου, βλέπουμε μια πλευρά μόνο.
Δεν διαφωνώ αλλά μια βόλτα από την Βάρκιζα με τους φοίνικες, το Σούνιο, ακόμα ακόμα και το Σύνταγμα (για να μην μιλήσω για την Ακρόπολη ) σε κάνει και αναρρωτιέσαι αν έχουμε κάτι έστω και στο μισό τόσο όμορφο εδώ πάνω. Δεν έχω βρει να έχουμε... Και για να μην είμαι τόσο off topic: Έχεις δει τι δρόμους έχουν (και σε χάραξη και σε ποιότητα ασφαλτοτάπητα);
Έχει βέβαια και Ασωμάτων και Σταθμό και μέρη που ο μέσος Θεσσαλονικιός πιστεύει ότι υπάρχουν μόνο στο Μπαγκλαντές.
Και μένα μου αρέσει η Αθήνα και με έχουν γυρίσει σε πολύ ωραία μέρη. Αλλά όταν ακούσεις τους Αθηναίους να μιλάνε για τη μέρα τους (ναι, αυτή με τις 22 ώρες γιατί οι άλλες 2 είναι μέσα στο αυτοκίνητο - BMW πάντα) ή για τα μέρη τους, καταλαβαίνεις γιατί θεωρούν τη Θεσσαλονίκη ερωτική πόλη κλπ.
Στη Θεσσαλονίκη οι Αθηναίοι κάνουν βόλτα στην παραλία και στον Λευκό Πύργο, ψωνίζουν στην Τσιμισκή, στην Μητροπόλεως και πίνουν καφέ στην Αριστοτέλους. Βράδυ καμιά βόλτα στα Κάστρα, ποτάκι στα Λαδάδικα και πέρασμα από την μπουζουκλεωφόρο.
Ε, λες να μην τους αρέσει έτσι η Θεσσαλονίκη;
Δεν κάνουν Εύοσμο - Θέρμη κάθε μέρα από τον Περιφερειακό σε ώρες αιχμής, ούτε η δουλειά τους στέλνει στην Γιαννιτσών και πάρκινγκ στην Ολυμπιάδος!
Το ίδιο συζητούσαμε με ένα παλικάρι από ένα απίστευτα πανέμορφο και τουριστικό μέρος, που μου λέει 'ξέρεις πού θα ήθελα να είμαι τώρα; Πάνω στον Πύργο του ΟΤΕ (τον ΠΟΙΟΝ;) και να πίνω καφέ...'
...και το έλεγε λες και μιλούσε για Χαβάη με ελαφροντυμένες με λέι αυτόχθονες και καλλίπυγες κατοίκους!
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Εμενα μαρεσει παλι η Θεσσαλονικη και περναω καλαΜπορει και αντι για φωτια η σεισμο να γινει καμια μαζικη μεταναστευση απο ατομα που δν γουσταρουν να μενουν εδω ωστε να αδειασει λιγο η πολη
Βρε, όλοι περνάμε καλά, αλλιώς θα φεύγαμε. Οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα (στους περισσότερους από μας). Το ζήτημα είναι ότι η πόλη θα μπορούσε ακόμα και με μικρές παρεμβάσεις να γινόταν καλύτερη, αλλά ας πούμε ότι 'τρώει τα παιδιά της'. Με βάση τη θέση της θα μπορούσε να τα σπάει από ομορφιά.
Μας διώχνεις με ευκολία, εσύ όμως δεν μένεις μέσα στο κέντρο αν δεν κάνω λάθος... Άσχετο, μια που είσαι από την περιοχή, ξέρεις κανένα μαγαζάτορα Τσιγκρέλη επί της Μακεδονομάχων;
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Εμενα μαρεσει παλι η Θεσσαλονικη και περναω καλαΜπορει και αντι για φωτια η σεισμο να γινει καμια μαζικη μεταναστευση απο ατομα που δν γουσταρουν να μενουν εδω ωστε να αδειασει λιγο η πολη
Το πρόβλημα αυτό είναι για εμένα... Η μαζική μετανάστευση οικονομικών προσφύγων που δεν αφομοιώθηκαν. Υπάρχουν περιοχές στη Θεσσαλονίκη που δεν ακούς Ελληνικά. Και αυτά τα λέω χωρίς ίχνος ρατσισμού. Και μιλάμε για φυλές που δεν διεκδικούν τίτλους ομορφιάς ή ευγένειας ή καθαριότητας...
Όπως και αρκετοί Έλληνες βεβαίως βεβαίως, αλλά όχι σε αυτό το βαθμό.
-
Αιδεσιμότατε (την ευλογία σου αν και άθεος... ) κι εμένα 22 ώρες έχει η μέρα... 2 τις τρώω στο Ford πηγμένος στον περιφερειακό κάθε μέρα. Και παρ' όλα ταύτα τόσο όμρφα μέρη δεν έχω δει εδώ. Για ό,τι έχουμε, εκεί έχουν πάντα κάτι καλύτερο... και δύο και τρία! Και δεν το λέω επειδή ζηλεύω (σαλονικιός mode, για όλα φταίει η Αθήνα κι έτσι), απλά αυτό πιστεύω. Τα έχω δει τα χάλια κι εκεί. Απλά έχει και ωραία μέρη, πολύ πιο ωραία από ότι εδώ. Ίσως λόγω οικονομικών δυνατοτήτων (δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε φτωχομάνα και αυτό το παρατήρησε και μια Αθηναία όταν ήρθε πρώτη φορά και την ξενάγησα στην πόλη), ίσως λόγω νοοτροπίας.
-
Αθήνα έχει παλιό (έχω μείνει σε γνωστό σπίτι εκεί και ζαλίστηκα με την περιοχή και τα σπίτια) και νέο Ψυχικό, Εκάλη, Γλυφάδα(τί φάρδος έχουν οι δρόμοι εκεί ρε παιδιά στα στενα τους ), Βαρκιζα και πόσα άλλα ανάλογα. Εμείς εδώ έχουμε και καλά το Πανόραμα μη χέσω τώρα
Λογικό βέβαια όταν όλα τα χρήματα έχουν μαζευτεί εκεί λογικό είναι να υπάρχουν και ωραία μέρη. Ελλάδα = Αθήνα για μένα. Όλα τα άλλα είναι επαρχια και κακιά επαρχία. -
Ρε παιδια εδω γινεται ενα εργο...πχ νεα παραλια και με το που ανοιγει αρχιζουμε την μιρλα...και γιατι την καναμε και γιναμε μονακο(ειρωνικα) και ο δημαρχος τα εφαγε και το ενα και το αλλο...
Μιζεροπολη ειμαστε απο αποψη κοσμου...αν αγαπουσαμε την πολη μας κανονικα θα ηταν πολλα πραγματα καλυτερα...τη βρωμια και ολα αυτα που σε καποιες περιοχες ισχυουν εμεις την προκαλουμε για παραδειγμα
-
η αθηνα ειναι μια πολη 4 εκατ. κατοικων, πρωτευουσα και πολιτικη και οικονομικη
η θεσσαλονικη εχει ενα καλο και ενα κακο...τη νοοτροπια του 2ου...και δεν εχει φραγκο ουτε για ζητω..βασικα και μονο οι συγκρισεις που διαβαζω ειναι τυπου 4Τ φορουμ, spitfire vs f22, scoda fabia combi vs panamera κτλ κτλ...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
η αθηνα ειναι μια πολη 4 εκατ. κατοικων, πρωτευουσα και πολιτικη και οικονομικη
η θεσσαλονικη εχει ενα καλο και ενα κακο...τη νοοτροπια του 2ου...και δεν εχει φραγκο ουτε για ζητω..βασικα και μονο οι συγκρισεις που διαβαζω ειναι τυπου 4Τ φορουμ, spitfire vs f22, scoda fabia combi vs panamera κτλ κτλ...
Και PAOK vs Aris
-
Δυνατό τροχαίο λίγο πριν τις 20:00 αμέσως πριν το φανάρι της λαχαναγοράς (εσωτερικής περιφερειακής) στο ρεύμα εισόδου στην πόλη. Δεν ξέρω αν το ατύχημα προκλήθηκε από οχήματα που κινούνταν στον παράδρομο ή στην Ε.Ο.....πάντως το ένα είχε αναποδογυρίσει και το άλλο είχε κάτσει στο πλάι, διαλυμμένο (αναγνωριζόταν μόνο το καπώ, και περιέργως η μία λάμπα δούλευε ακόμη). Είχαν χτυπήσει-στραβώσει και την μεγάλη πινακίδα με οδηγίες κατεύθυνσης...
Έμαθε κανείς τίποτα; Έτσι οπώς είδα τα συντρίμμια φοβάμαι ότι σίγουρα κάποιος δεν την έβγαλε καθαρή.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αιδεσιμότατε (την ευλογία σου αν και άθεος... ) κι εμένα 22 ώρες έχει η μέρα... 2 τις τρώω στο Ford πηγμένος στον περιφερειακό κάθε μέρα. Και παρ' όλα ταύτα τόσο όμρφα μέρη δεν έχω δει εδώ. Για ό,τι έχουμε, εκεί έχουν πάντα κάτι καλύτερο... και δύο και τρία! Και δεν το λέω επειδή ζηλεύω (σαλονικιός mode, για όλα φταίει η Αθήνα κι έτσι), απλά αυτό πιστεύω. Τα έχω δει τα χάλια κι εκεί. Απλά έχει και ωραία μέρη, πολύ πιο ωραία από ότι εδώ. Ίσως λόγω οικονομικών δυνατοτήτων (δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε φτωχομάνα και αυτό το παρατήρησε και μια Αθηναία όταν ήρθε πρώτη φορά και την ξενάγησα στην πόλη), ίσως λόγω νοοτροπίας.Λιγότερα λεφτά, λιγότερη χαρά=απόλυτα λογικό. Και η διαφορά, αν το παρατηρήσετε εντοπίζεται περισσότερο στα μεγαλομεσαία εισοδήματα (σαν να λέμε επίπεδα 'έχω 2 BMW Μ3 και ψάχνω για Ζ4 Μ' , εδώ με Focus I 1.8 και θεωρείσαι έχων ). Οι φτωχοί είναι ίδιοι και οι 'πλούσιοι' επίσης ίδιοι. Μην τα βλέπετε όλα μαύρα όμως, γιατί σας λέω υπάρχουν οπτικές και οπτικές.
Δία, τέκνο μου, πάρε και κάναν άλλο δρόμο. 2 ώρες κάθε μέρα στην Περιφερειακή;
-
Όταν έχει μποτιλιάρισμα για Περαία - Ωραιόκαστρο, μία ώρα θέλω περίπου... και άλλο τόσο για να επιστρέψω.
-
Σήμερα το κέντρο της πόλης ήταν θαύμα...
Περαία-Ωραιόκαστρο; Για Κατερίνη γιατί δεν κοιτάς;
Πλάκα πλάκα, να ανοίξουμε μια δημοσκόπηση για το πόσοι μένουν από τη μια πλευρά και δουλεύουν στην άλλη, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη; Έχω βαρεθεί να ακούω αντιδιαμετρικές τοποθεσίες...
-
Λόγω Πολυτεχνείου φοβήθηκαν να πάρουν τα αυτοκίνητα; Όπως κι αν έχει, είχα να διασχίσω τόσο άνετα την πόλη από τον Αύγουστο. Το να μην βρίσκεσαι φρακαρισμένος στην κίνηση με το αυτοκίνητο έχει γίνει πια ευχάριστη έκπληξη.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
σαν να λέμε επίπεδα 'έχω 2 BMW Μ3 και ψάχνω για Ζ4 Μ' ,
Ο έχων 2 BMW να δίνει τη μία στον πλησίον!
εδώ με Focus I 1.8 και θεωρείσαι έχων
Εδώ με πολυμορφικό 1,8 θεωρείσαι έχων, ενώ με Mercedes Α150 όχι...
Δία, τέκνο μου, πάρε και κάναν άλλο δρόμο. 2 ώρες κάθε μέρα στην Περιφερειακή;
Έναν δρόμο έχει η ζωή του απ' ότι καταλαβαίνω...
Τον ίδιο που έχει η δική μου (Καλαμαριά μένω, Νέα Σάντα δουλεύω...)
-
Μεγάλη συνάντηση πριν λίγο σε μπαράκι με γνωστό μέλος του φόρουμ
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μεγάλη συνάντηση πριν λίγο σε μπαράκι με γνωστό μέλος του φόρουμνα πεσουν οι μασκες
-
κον.... σημερα εχει αποθηκη Γ.....
-
είμαι ψόφιος ρε συ
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
είμαι ψόφιος ρε συπρολογε
-
Ρε δεν την παλεύω. Αύριο πρωϊ δουλειά. Μετά γυμναστήριο, συνάντηση, έξοδο βράδυ μέχρι πρωϊας, Σάββατο τα ίδια. Πιάνω κόκκινα σου λέω και είμαι και κάποιας ηλικίας
Posts προς Θεσσαλονικείς