-
Πού Λεωνίδα;
-
Στη Περιστερά, αλλά τώρα που το (ξανα)σκέφτομαι δεν είναι κάτι ιδιαίτερα καλό. Δηλαδή άλλες φορές είναι καλά και άλλες όχι.
-
-
Πραγματι η συγκεκριμενη διαδρομη ειναι για τρελα γουστα,ειδικα αν εχεις κ το καταλληλο οχημα!Την εχω κανει αρκετες φορες με το corsa(το καταλληλο οχημα που λεγαμε )μονος μου για να ξεδωσω!Στο κατεβασμα προς Πετροκερασα τα φρενα την ακουνε για τα καλα!Αν κανονιστει κατι ειμαι μεσα...
-
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
Πραγματι η συγκεκριμενη διαδρομη ειναι για τρελα γουστα,ειδικα αν εχεις κ το καταλληλο οχημα!Την εχω κανει αρκετες φορες με το corsa(το καταλληλο οχημα που λεγαμε )μονος μου για να ξεδωσω!Στο κατεβασμα προς Πετροκερασα τα φρενα την ακουνε για τα καλα!Αν κανονιστει κατι ειμαι μεσα...Εγω παλι γιατι δεν καταλαβα ποια ειναι αυτη η διαδρομη?
-
Αλήθεια πώς πάει κανείς προς τα κει;
Ανεβαίνοντας για Χορτιάτη έχει λίγο πριν μια φουρκέτα μια δεξία στροφή με ταμπέλα 'προσοχή - επικίνδυνη διαδρομή χωρίς σήμανση σε μήκος Χ χιλιομέτρων'.......
Δεν φαντάζομαι να μιλάτε για αυτήν;
-
Αν η ερώτηση είναι πώς πας για Λιβάδι-Πετροκέρασα, πρέπει να πάρεις το δρόμο προς Βασιλικά-Γαλάτιστα-Πολύγυρο και στο ύψος περίπου των Βασιλικών (λίγο πριν), υπάρχει μια αριστερή στροφή που λέει προς Περιστερά και Λιβάδι. Λίγα μέτρα πιο πριν θα έχεις δει δεξιά στροφή προς Σουρωτή.
Ανεβαίνοντας αυτόν το δρόμο μπορείς είτε να πας μέχρι την Περιστερά και μετά να συνεχίσεις προς Λιβάδι, είτε κατευθείαν στο Λιβάδι. Η ανάβαση κάπως χαλαρώνει από εκεί και πέρα, αλλά περνάς από μερικά πολύ όμορφα μέρη μέχρι τα Πετροκέρασα. Πολύ ενδιαφέρουσες οι φουρκέτες και αρκετά καλή ορατότητα (αν δεν βρέχει, δεν έχει ομίχλη και αν πας μέρα).
Το Πετροκέρασα - Ζαγκλιβέρι επίσης είναι ενδιαφέρουσα διαδρομή (9 χιλιόμετρα κατάβαση με 45 περίπου στροφές), αλλά μετά βαριέσαι τη ζωή σου μέχρι τον Άγιο Βασίλειο.
-
Ευχαριστώ funky! Δεν έχω πάει ποτέ, μου φαίνεται θα το δοκιμάσω...
Η διαδρομή είναι ασφάλτινη;
-
Προσοχή στον πάγο, έχει σε πάρα πολλά μέρη που δεν πέφτει ήλιος σ αυτή τη διαδρομή.
Τώρα το πως τα βλαμμένα χθες δεν πατησαν καθόλου χθες, ειδικά μέσα στην ομίχλη και το σκοτάδι, αυτό είναι άλλου funkyreverend ευαγγέλιο. -
Φουλ άσφαλτος, αν και δεν πρέπει να έχει πολύ καιρό (η νέα διαδρομή που περνάει μόνο για Λιβάδι), καθώς οι περισσότεροι χάρτες μου έχουν κομμάτια που λένε για χωματόδρομο. Επίσης, έχει πολλή και φρέσκια μπαριέρα ο απ'ευθείας δρόμος.
Τα βλαμμένα είναι αγωνιστικό τιμ υψηλών προδιαγραφών. Πλάκα πλάκα, πήγαινα τόσο σιγά σε μερικά σημεία που και πάγο να είχε, μυρωδιά δεν θα παίρναμε. Θα μας φρέναρε τελείως ακόμα και η αεροδυναμική τριβή από τους καθαριστήρες μου.
-
Είχες καλό πλοηγό με σημειώσεις.
-
Mας έρχονται χιόνια!
-
Αυτή η διαδρομή για **Λιβάδι **μου θυμίζει μια εμπειρία που ποτέ δεν έζησα...(ίσως το έχω ξαναγράψει όταν ήταν φρέσκο):
Ο δημοσιογράφος Σ.Μ. από Θεσσαλονίκη είχε μαζέψει βετεράνους βορειοελλαδίτες οδηγούς αγώνων (ενας εκ των οποίων συγγενής μου, γι'αυτό ήμουν κι εγώ εκεί) για ένα 'reunion' με την ευκαιρία μιας 156 GTA που είχε στη διάθεσή του. Η συνάντηση έγινε σε αντιπροσωπεία της Alfa Romeo και το επόμενο ραντεβού ήταν στο καφενείο στο Λιβάδι. Φτάσαμε πρώτοι εκεί αλλά οι υπόλοιποι δεν έλεγαν να έρθουν.
Η εξήγηση απλή... Καθώς ανέβαιναν για το χωριό, είπαν να το δώσουν στον πρώτο οδηγό που θα το δοκίμαζε (ονόματα δε λέμε, υπολείψεις δε θίγουμε) για να μη χάνεται χρόνος ... Να μην τα πολυλογώ, η GTA έφυγε εκτός (ήταν και βροχερή η μέρα),πήρε τουμπα και κατέληξε σε μια ήπια πλαγιά. Η δική μου βόλτα με το 'θηρίο' στα χέρια 'χερά' πήγε περίπατο! -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ανάβαση Περιστεράς-Λιβαδίου-Πετροκέρασα...Κατάβαση από Ζαγκλιβέρι και ανάβαση ξανά από Άγιο Βασίλειο...
Τώρα το ανακάλυψες; Τη διαδρομή μου τη σφύριξε συνάδερφος με Nissan Sylvia, εκεί να δεις γούστα...
Το περιπολικο κλεινει ολη την ραμπα τα σχολια δικας σας
Mπαίνεις μέσα, πιάνεις τον πρώτο ένστολο που βρίσκεις και του λες ότι λίγο παραπέρα υπάρχει παράνομα παρκαρισμένο αμάξι που κλείνει ράμπα ΑΜΕΑ. Μπορείς να το διανθίσεις με μια προσωπική νότα (περιμένει η γιαγιά μου με το καροτσάκι στη μέση του δρόμου γιατί δεν μπορούμε να την ανεβάσουμε στο πεζοδρόμιο) και αποσιωπείς το ότι η πινακίδα του αρχίζει από ΕΑ.
Βγαίνει έξω και παρακολουθείς τα μούτρα του...@ rocsta: I stand corrected για την αντιπροσωπεία της Alfa!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ανάβαση Περιστεράς-Λιβαδίου-Πετροκέρασα...
Κατάβαση από Ζαγκλιβέρι και ανάβαση ξανά από Άγιο Βασίλειο...
Τώρα το ανακάλυψες; Τη διαδρομή μου τη σφύριξε συνάδερφος με Nissan Sylvia, εκεί να δεις γούστα...
Όχι, απλά χθες την έκανα ξανά και δεν είχε καθόλου γούστα!
Το σκέτο Λιβάδι δεν το είχα κάνει ποτέ, μόνο με οδηγίες το επισκέφθηκα,
το Περιστερολίβαδο και μετά Πετροκέρασα το είχα κάνει με Corolla του '86 (δεν λέω ποια... ) και το Ζαγκλιβέρι το κάναμε παλιά τακτικά, για αυτό και θυμάμαι τις στροφές μία μία. Στον δε Άγιο Βασίλη είχαμε έξοδο και επειδή θα άφηνα τα κοκαλάκια μου εκεί, τον έχω μια αδυναμία!
1.3αρα, κίνηση στον μπρωστό άξονα και αχαλίνωτα ντριφτ του μπροστινού μέρους! -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
με Corolla του '86 (δεν λέω ποια... )
(...)
1.3αρα, κίνηση στον μπρωστό άξονα και αχαλίνωτα ντριφτ του μπροστινού μέρους!Έπρεπε να με αφήσεις να φαντάζομαι την άλλη Corolla του κοντού γιαπωνέζου με τη πράσινη φόρμα...
-
Ο Χάιτσι Τοκουγκάβα Τσουτσίγια δεν μπορούσε να φάει μαζί μας, νήστευε εκείνες τις μέρες!
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Αλήθεια πώς πάει κανείς προς τα κει;Ανεβαίνοντας για Χορτιάτη έχει λίγο πριν μια φουρκέτα μια δεξία στροφή με ταμπέλα 'προσοχή - επικίνδυνη διαδρομή χωρίς σήμανση σε μήκος Χ χιλιομέτρων'.......
Δεν φαντάζομαι να μιλάτε για αυτήν;
Αυτος που λες ισως να ειναι ο δρομος για Ζεπ Κισσο...
-
Κάθε φορά που λες ότι η κατάσταση έχει πιάσει πάτο, πάντα προκύπτει
κάτι νέο....Σήμερα νομίζω ότι μπορεί να ήταν και η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ μέρα του κέντρου της τελευταίας 10ετίας....και συνεχίζουμε.... -
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... 86#1100686
Posts προς Θεσσαλονικείς