-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αν δεν δω μετροπόντικα, δεν το πιστεύω.
Γιατί τρύπες έχουμε ξαναδεί!Εξακολουθώ να επιμένω πως Μετρό που έχει σχεδιαστεί είναι επιεικώς γελοίο, αλλά τέλος πάντων...
Ίδωμεν!
ti ennoeis oti einai geleio?
An ennoeis avto pou fantazomai, viazesai...panta ta metro etsi ksekinane....olo to pswmi einai oi epektaseis....prwta tha erthei i Kalamaria kai i Stavroupoli, meta to Kordelio, meta i Syndos kai meta to aerodromio....etsi ginetai pantou....na sou thimisw apla to metro tis Athinas pou ksekinise san eno MMM synoikiako kai meta apo polla xronia kai synexeis epektaseis, twra arxizei na einai ikanopoiitiko... -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Αν δεν δω μετροπόντικα, δεν το πιστεύω.
Γιατί τρύπες έχουμε ξαναδεί!Εξακολουθώ να επιμένω πως Μετρό που έχει σχεδιαστεί είναι επιεικώς γελοίο, αλλά τέλος πάντων...
Ίδωμεν!
ti ennoeis oti einai geleio?
An ennoeis avto pou fantazomai, viazesai...panta ta metro etsi ksekinane....olo to pswmi einai oi epektaseis....prwta tha erthei i Kalamaria kai i Stavroupoli, meta to Kordelio, meta i Syndos kai meta to aerodromio....etsi ginetai pantou....na sou thimisw apla to metro tis Athinas pou ksekinise san eno MMM synoikiako kai meta apo polla xronia kai synexeis epektaseis, twra arxizei na einai ikanopoiitiko...Έχω την εντύπωση πως ΔΕΝ υπάρχουν σχέδια για μελλοντικές επεκτάσεις. Αυτό είναι το πρόβλημα!
Αν γίνεται γράφε με ελληνικά, γιατί βγαινουν τα ματακια μας!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Γερή στούκα χθες κατά τα μεσάνυχτα στο σημείο όπου ενώνεται ο δρόμος της Χαλκιδικής με την Περιφερειακή προς Δυτικά...ο πατέρας φίλου μου οδηγεί μπορντώ Cayenne turbo
μπόρεσες να συγκρατήσεις πινακίδες;
αν ναι, pm me please. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Έχω την εντύπωση πως ΔΕΝ υπάρχουν σχέδια για μελλοντικές επεκτάσεις. Αυτό είναι το πρόβλημα!
Πέρισυ στη ΔΕΘ (στο περίπτερο του ΥΠΕΧΩΔΕ νομίζω) ο 'περιπτεράς' μου είπε πει οτι σε αντίθεση με την πρακτική που ακολουθήθηκε στο Αττικό Μετρό, κατα την ολοκλήρωση της πρώτης γραμμής, στην αφετηρία και στο τέρμα θα δημιουργούνται οι απαραίτητες τεχνικές υποδομές ωστε να μπορεί να γίνει πιο γρήγορα και πιο οικονομικά κάποια μελλοντική επέκταση...
-
Η πρώτη γραμμή δεν είναι για Σταθμό - Αεροδρόμιο;
-
-
αυτο το μετρο και αυτος ο μεγαλωιδεατισμος (κυριως του δημαρχου) θα μας φαει σε αυτη την πολη.......
-
Ναι, πες μου οτι οι Θεσσαλονικείς προτιμούν να μη γίνει το Μετρό...
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ναι, πες μου οτι οι Θεσσαλονικείς προτιμούν να μη γίνει το Μετρό...πιστεψε με, τους θεσσαλονικεις τους νοιαζει οταν γυρνανε σπιτι , να βρισκουν μια θεση για να παρκαρουν......
χεστηκαν για το μετρο.....
-
Πάντως όσο καιρό δεν γινόταν αποτελούσε το κεντρικό επιχείρημα κατα του 'Αθηνοκεντρικού κράτους'
-
Πάντως όσο καιρό δεν γινόταν αποτελούσε το κεντρικό επιχείρημα κατα του 'Αθηνοκεντρικού κράτους'δεν νομιζω οτι αυτο ηταν το προβλημα..... το οτι δεν εχει μετρο η θεσσαλονικη δηλαδη....
πολιτισμος δεν ειναι , ουτε το μετρο αλλα ουτε και η υποθαλασσια....
οι θεσσαλονικεις κακως παραπονιουνταν.... θελοντως και μη η αθηνα ειχε αναλαβει τους ολυμπιακους και επρεπε να ανταπεξελθει σε αυτο το δυσκολο εργο.... ηταν απολυτα λογικο ολες οι υπολοιπες πολεις να μεινουν στην απεξω...
τεσπα ανοιγουμε αλλη συζητηση και θα το χαλασουμε.
-
Μα γιατι; posts προς Θεσσαλονικείς είναι κι αυτά.
Πάντως έχεις δίκιο οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το πάρκινγκ, και το Μετρό είναι μόνο για το θεαθήναι (γ***μέναι ο ΠΑΟΚ δεν πεθαίνε)
Στους σταθμούς που θα κατασκευαστούν υπάρχει πρόβλεψη για υπόγεια πάρκινγκ?Αυτό που δεν καταλαβαίνω πάντως είναι αυτό που λένε μερικοί οτι για τη Θεσσαλονίκη είναι πιο κατάλληλο το τραμ από το μετρό. Δηλαδή το τραμ απο που θα περάσει;
-
Aπο την παραλία(πεζοδρομο της Μ Αλεξάνδρου μέχρι το λιμάνι). Αυτό τουλάχιστον λέγανε οι υποστηρικτές του τραμ
-
To tram san lysi exei aporrifthei 100% kai den exei sxesi me emmoni me to metro...fysika einai pio oikonomiko kai ftiaxnetai pio grigora, alla i Thessaloniki exei toso stenous kai yperfwrtomenous dromous pou estw kai misi lwrida na kopseis apo kentriko dromo, tha dimiourgiseis katastrofiko provlima....
Ennoeitai oti tha ginoun epektaseis pantou, allwste dilwsan kai apo to Attiko Metro oti alliws den exei noima kai den symferei....Idi dilwsan pws psaxnoun tropous na kanoun epektaseis ekei pou pragmatika yparxei pikonokatoikisi , px i Toumpa tous endiaferei para poly giati tha tous ferei ekatontades xilades pelates
-
Πάντως όσο καιρό δεν γινόταν αποτελούσε το κεντρικό επιχείρημα κατα του 'Αθηνοκεντρικού κράτους'Και τωρα το αθηνοκεντρικο κρατος φταιει, που ειναι τοσο μικρη η γραμμη!
Στα σοβαρα: Το εχουμε ξανασυζητησει, η Θεσσαλονικη ειναι πολυ πιο καταλληλη απο την Αθηνα για Μετρο, γιατι εκτεινεται σε διαμηκη αξονα. Ετσι με μια κεντρικη γραμμη (αυτη που σχεδιαστηκε) καλυπτεται μεγαλο ποσοστο των μετακινησεων και με σχετικα μικρες επεκτασεις (καθετα και διαγωνια) θα καλυφθουν στο μελλον οι λοιπες περιοχες.
Για την υποθαλασσια πιστευω κι εγω οτι ειναι μπαρουφα. Τα δυο εργα δεν συγκρινονται.
Εμενα σαν Θεσσαλονικιο δεν με ενδιαφερει οταν γυρναω να βρισκω θεση να παρκαρω, αλλα να μπορω να πηγαινω και να επιστρεφω απο τη δουλεια μου γρηγορα και οικονομικα.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Πάντως όσο καιρό δεν γινόταν αποτελούσε το κεντρικό επιχείρημα κατα του 'Αθηνοκεντρικού κράτους'
δεν νομιζω οτι αυτο ηταν το προβλημα..... το οτι δεν εχει μετρο η θεσσαλονικη δηλαδη....
πολιτισμος δεν ειναι , ουτε το μετρο αλλα ουτε και η υποθαλασσια....
οι θεσσαλονικεις κακως παραπονιουνταν.... θελοντως και μη η αθηνα ειχε αναλαβει τους ολυμπιακους και επρεπε να ανταπεξελθει σε αυτο το δυσκολο εργο.... ηταν απολυτα λογικο ολες οι υπολοιπες πολεις να μεινουν στην απεξω...
τεσπα ανοιγουμε αλλη συζητηση και θα το χαλασουμε.
Δεν είναι ζήτημα πολιτισμού αλλά εξυπηρέτησης των πολιτών με αξιόπιστα και γρήγορα ΜΜΜ. Σίγουρα η υπάρχουσα γραμμή δεν είναι κάτι το ουαου αλλά δεν είναι και κερδοφόρα οπότε το ζήτημα των επεκτάσεων σε περιοχές με μεγάλη ζήτηση θα τρέξει και μάλιστα γρήγορα από όσο μπορώ να ξέρω.Η υποθαλλάσια είναι αμφιλεγόμενο έργο και πολλοί συγκοινωνιολόγοι εκφράζουν αμφιβολίες για το κατα πόσο χρήσιμη είναι. Ο χρόνος θα δείξει....
Όσο για το τραμ....δεν νομίζω οτι ταιριάζει στην Ελληνική πραγματικότητα τουλάχιστον αυτό έδειξε η εφαρμογή του στην Αθήνα. -
εχεις θεση για παρκινγκ απο οτι φαινεται , γιαυτο....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
πιστεψε με, τους θεσσαλονικεις τους νοιαζει οταν γυρνανε σπιτι , να βρισκουν μια θεση για να παρκαρουν......
Να πάρουν τα ΜΜΜ για να μη χρειάζεται να ψάχνουν να παρκάρουν. Το μετρό θα βοηθήσει σε αυτό.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
πιστεψε με, τους θεσσαλονικεις τους νοιαζει οταν γυρνανε σπιτι , να βρισκουν μια θεση για να παρκαρουν......
Να πάρουν τα ΜΜΜ για να μη χρειάζεται να ψάχνουν να παρκάρουν. Το μετρό θα βοηθήσει σε αυτό.
Συμφωνώ απολύτως
-
Από την Κυριακή το βράδυ, μέχρι εχτές την Τρίτη το βράδυ δύο ατυχήματα μετά το Τούνελ προς Φοίνικα.
Σχεδόν στο ίδιο σημείο, αυτό το μέρος πρέπει να είναι καταραμένο, η άσφαλτος είναι καινούργια, ορατότητα υπάρχει, όχι ότι είναι και τέλειος δρόμος, αλλά τα ατυχήματα σε συτό το μέρος είναι υπερβολικά, κα΄τι πρεπει να γίνει.
Posts προς Θεσσαλονικείς