-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Αντίθετα βγαίνουν μόνο τα ζώα για τις ποδοσφαιρικές ομάδες.
Αυτό ξαναπέστο
-
Οι Θεσαλονικείς είμαστε καλοί μόνο αν ο ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ κτλ, 'αδικηθούν', να φωνάζουμε και να πιέζουμε.
Όταν όμως έρθει η ώρα για κάτι σοβαρό, δεν μπορούμε που να αφήνεις τώρα το ακρογιάλι, να ντυθείς και να πας στην Θεσσαλονίκη, άσε που μπορεί και να σκοτωθείς στο δρόμο, μια χαρά είμαστε στο μπτισ μπαρ. -
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N14&aa=2
λάθος χάραξη; ανάποδες κλίσεις; μα γίνονται αυτά;
-
-
λάθος χάραξη; ανάποδες κλίσεις; μα γίνονται αυτά;
Βεβαίως και για αυτό όσοι έρθετε Θεσσαλονίκη στον Περιφερειακό παρακαλώ πολύ προσοχή, δεν ξέρεις από που θα σου έρθει η αναποδιά.
-
Ερχόμαστε συχνά και προσέχουμε
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Συγνώμη που το λέω αλλά ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ KAI KANENAΣ ΑΛΛΟΣ
1000%
Βρε παιδιά αν συνέβαινε μόνο στη πόλη σας αυτό τότε η λύση θα βρισκόταν πολύ πιο εύκολα.
Αλλά δυστηχώς συμβαίνει σε όλη τη χώρα, σε όλους μας.Ότι φταίμε το ξέρουμε. Τη λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα δε ξέρω πως θα καταφέρουμε να τη βρούμε.
Να τη βρούμε όλοι μαζί γιατί μόνο έτσι κάτι θα γίνει. Διαφορετικά το 'μια ζωή από κάτω' θα συνεχιστεί για πολύ. -
Ο δρόμος μια χαρά ειναι, εσείς οδηγάτε σαν παλαβοί.
-
mousatos
Ο δρόμος μια χαρά ειναι, εσείς οδηγάτε σαν παλαβοί.
Ξέρεις για ποιο δρόμο λέμε; αν ναι τότε πες μου τι θα γίνει αν μήνει ένα αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου.
Αν όχι τότε δεν μπορείς να καταλάβεις για τι μιλάμε. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ο δρόμος μια χαρά ειναι, εσείς οδηγάτε σαν παλαβοί.Παίζει ΚΑΙ αυτό αλλά ο δρόμος μια χαρά ΔΕΝ είναι.
-
O δρόμος είναι μια χαρά, ως κάποιες λογικές ταχύτητες (π.χ. μέχρι και 110 -120 σε μερικά δύσκολα σημεία-π.χ. τούνελ, ενώ στα εύκολα το κοντέρ μπορεί να γράψει παραπάνω χωρίς να αγχωθεί ο οδηγός)...Σίγουρα δεν είναι αυτοκινητόδρομος ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αλλά με σύνεση και λογική δεν κινδυνεύεις εύκολα. Αν τώρα κάποιος επιθυμεί να μπει με 160 στο τούνελ (ΤΤ cabrio τουμπαρισμένο μερικούς μήνες πριν, το είχα γράψει κιόλας) ή να δοκιμάζει βέλτιστες ταχύτητες εισόδου-εξόδου στις καμπές, σίγουρα δεν είναι πρόσφορο έδαφος η περιφερειακή.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ και κυρίως η έλλειψη ψύχραιμης οδήγησης (αυτό που λέει ο mousatos 'σαν παλαβοί') όταν κινείται η μισή πόλη σε αυτόν.
Προβλήματα σαν και αυτό που αναφέρει ο ATHEL, όπως και μερικές είσοδοι που είναι 'δύσκολες' όντως υπάρχουν, αλλά το κυριότερο είναι το πρόβλημα που έγραψα πιο πάνω. Στις ώρες χωρίς μεγάλη κίνηση, ειλικρινά δεν έχω νιώσει ποτέ ανασφάλεια και δεν έχω δει ατυχήματα. Ακόμα και το οδόστρωμα είναι αρκετά ανεκτό στα περισσότερα σημεία (τραγική εξαίρεση το τούνελ το οποίο μάλλον σκόπιμα ξέχασαν να ασφαλτοστρώσουν στην τελευταία τους εξόρμηση στην Ανατολική Περιφερειακή, με αποτέλεσμα σε ψιλόβροχο να ψάχνεις πρόσφυση στην είσοδό του). Τα λέω αυτά, με φουλ επίγνωση, μια και μόλις γύρισα από βόλτα σε ολόκληρο το μήκος του δρόμου (Καλαμαριά-Ε.Ο. ΠΑΘΕ).
Δυστυχώς όμως τα προβλήματα του δρόμου δεν είναι από αυτά που φτιάχνονται εύκολα. Ούτε η κίνηση μπορεί να περιοριστεί ούτε να προστεθούν ΛΕΑ ή να φτιαχτούν καλύτερα μερικές είσοδοι.
Αυτό που συζητάμε περί 'ύψωσης φωνής' είναι γενικό, όπως λέει και ο tazio, απλά στη Θεσσαλονίκη, λόγω κόσμου-νοοτροπίας-οικονομικού επιπέδου μερικά πράγματα ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν και όμως δεν νοιάζεται κανένας μας. Και φταίμε όλοι μας.
-
O δρόμος είναι μια χαρά, ως κάποιες λογικές ταχύτητεςO δρομος ομως ειναι σε καθε περιπτωση ΣΤΕΝΟΣ και με τρομακτικη την ελειψη βοηθητικης λωριδας. Ετσι οποτε καποιος 'μενει', αυτοματος μποτιλιαρει το συμπαν.
-
η χάραξη στην είσοδο του τούνελ από δυτικά είναι το χειρότερο απόλα τα σημεία
με την ασφαλτόστροση κάτι έγινε αλλά ακόμη θέλει πολύ δουλειά
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
η χάραξη στην είσοδο του τούνελ από δυτικά είναι το χειρότερο απόλα τα σημείαμε την ασφαλτόστροση κάτι έγινε αλλά ακόμη θέλει πολύ δουλειά
Η οποία ασφαλτόστρωση είναι υπόδειγματική! Επιπέδου Ράλυ Χιλίων Λιμνών και βάλε
-
Ο περιφεριακος ρε παιδια κατασκευάστηκε πριν απο 20τοσα χρονια. Δεν ειναι δρομος για την ποσοτητα των αυτοκινητων που κινουνται σημερα. Ειναι και στενος και δεν εχει βοηθητικη λωριδα ειναι και οι κλισεις αλλα έχει και κάτι μαλ...κες που ερχονται και κολλαν απο πισω σου λες και τους εβαλες βαζελινη στα οπισθια. σαν εναν με ενα πασατ 1.8Τ σημερα που πηγαινε με 170, και στο τελος στριψαμε μαζι για κων/τικα Παντως σημερα παλι την ειχαμε την καραμπολα μας και μια ουρα 3.5 χιλ.
-
Ο περιφεριακος ρε παιδια κατασκευάστηκε πριν απο 20τοσα χρονια. Δεν ειναι δρομος για την ποσοτητα των αυτοκινητων που κινουνται σημερα. Ειναι και στενος και δεν εχει βοηθητικη λωριδα ειναι και οι κλισεις αλλα έχει και κάτι μαλ...κες που ερχονται και κολλαν απο πισω σου λες και τους εβαλες βαζελινη στα οπισθια. σαν εναν με ενα πασατ 1.8Τ σημερα που πηγαινε με 170, και στο τελος στριψαμε μαζι για κων/τικα Παντως σημερα παλι την ειχαμε την καραμπολα μας και μια ουρα 3.5 χιλ.
-
Η χαραξη σε αρκετα σημεια ειναι προβληματικη (τουνελ, η επομενη δεξια κατηφορικη (πηγαινοντας προς δυτικα), η γεφυρα και η νεα διασταυρωση στο Παπαγεωργιου κ.ά.).
Η ασφαλτόστρωση επισης.
Η ελλειψη βοηθητικης λωριδας επισης.Αλλα το κυριοτερο προβλημα ειναι η μη τηρηση αποστασης απο τα προπορευομενα. Αυτο προκαλει τις συχνες καραμπολες, ακομα και με 90-100.
Εγω οταν εχει κινηση (πχ οταν επιστρεφω απο Χαλκιδικη) και εχω τα παιδια μεσα, προτιμω να παω απο την πολη (αν και δεν με βολευει καθολου) παρα να εχω τον καθε %#$@^% κολλημενο στα 50 cm πισω μου και πουθενα χωρο να τον αφησω να περασει... -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
O δρόμος είναι μια χαρά, ως κάποιες λογικές ταχύτητες
O δρομος ομως ειναι σε καθε περιπτωση ΣΤΕΝΟΣ και με τρομακτικη την ελειψη βοηθητικης λωριδας. Ετσι οποτε καποιος 'μενει', αυτοματος μποτιλιαρει το συμπαν.
Ναι, αυτό είπα και πριν, κάνοντας μια υποθετική ανάλυση ενός αυτοκινήτου. Αν ο δρόμος είναι πολύ χαλαρός σε κίνηση, η προβληματική χάραξη και τα λοιπά δεν ενοχλούν καθόλου. Όλα αρχίζουν και στραβώνουν με αυτούς τους οδηγούς, στις ώρες αιχμής...τότε φαίνονται όλα τα προβλήματα.
Για την ασφαλτόστρωση χιλίων λιμνών, που νομίζω ανέφερε ο hrdoukas, έχω να πω ότι χθες με φουλ βροχή, σε μεγάλο μήκος (ΟΛΟΥ) του δρόμου δεν σηκωνόταν καν σπρέι...πράγμα πολύ καλό. Στην Ανατολική Περιφερειακή έχει αρχίσει να χαλάει η άσφαλτος (όπου η ασφαλτόστρωση ήταν το 2004), αλλά ακόμα αντέχει σε καλά επίπεδα. Για τις χαράξεις πριν και μετά το τούνελ, ναι μεν δεν είναι και Hockenheim, αλλά για να ανακαλύψεις ότι δεν κρατάνε, μάλλον έχεις πολλά παραπάνω χιλιόμετρα...
Ο δρόμος είναι παλιός, δεν είχε σχεδιαστεί για τόση κίνηση και δυστυχώς δεν υπάρχει πολύς χώρος για διορθώσεις...
-
χθες με φουλ βροχή, σε μεγάλο μήκος (ΟΛΟΥ) του δρόμου δεν σηκωνόταν καν σπρέι...πράγμα πολύ καλό..
Σ'αυτό βοηθάει βέβαια και το γεγονός οτι στο μεγαλύτερο μήκος της η περιφεριακή έιναι ανηφορική/κατηφορική
Για τις 1000 λίμνες πάντως αναφερόμουν στο καινούργιο κομμάτι που στρώσανε μεταξύ κόμβων Τριανδρίας και Νεαπόλεως. Η ποιότητα της ασφάλτου φαίνεται να είναι καλή (αυτό έλειπε κιόλας) αλλά οι ανωμαλίες είναι αρκετα ενοχλητικές (για καινούργια ασφαλτόστρωση)
-
Κανονικά ο περιφερειακός ήταν σχεδιασμένος για 2 λωρίδες + την λεα, αλλά όταν κατάλαβαν ότι με 2 λωρίδες θα δημιουργείται πρόβλημα, έσφαξαν την λέα και την έκαναν 3η λωρίδα.
Posts προς Θεσσαλονικείς