-
Ο χρήστης STROF έγραψε:
Ποσο % επι της παγκοσμιας αγορας ειναι αυτες οι 40 ευρωπαικες χωρες;
Οτι πουλανε αυτες σε ενα χρονο το δινει η κινα μονο σε ενα μηνα.Στάλθηκε από το GT-P5110 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
0,000000000000001%
:whatever
-
Μόνο Corolla φτιάχνουν στην Τουρκία. Auris και λοιπά είναι από άλλες χώρες. Αγγλία κυρίως.
Οπότε δεν βλέπω ποια είναι η τούρκικη σαβούρα που μας σερβίρουν.Υπάρχει και πάντα η επιλογή να πάρεις κάποιο υβριδικό ή το GT86.
Άσχετη πληροφορία: In 1997, the Corolla became the best selling nameplate in the world, surpassing the Volkswagen Beetle.[2] Toyota reached the milestone of 40 million Corollas sold over eleven generations in July 2013.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ποσο % επι της παγκοσμιας αγορας ειναι αυτες οι 40 ευρωπαικες χωρες;
Οτι πουλανε αυτες σε ενα χρονο το δινει η κινα μονο σε ενα μηνα.Στάλθηκε από το GT-P5110 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
0,000000000000001%
:whatever
Οπότε η 'μόλις πρώτη θέση' δεν κερδίζεται από τις κατασκευές του συγκεκριμένου εργοστασίου. Ευτυχώς για την ΤΟΥΟΤΑ που είναι 0,00000000000000000001% και δεν μπορεί να την ρίξει από την πρώτη θέση.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μόνο Corolla φτιάχνουν στην Τουρκία. Auris και λοιπά είναι από άλλες χώρες. Αγγλία κυρίως.
Οπότε δεν βλέπω ποια είναι η τούρκικη σαβούρα που μας σερβίρουν.Υπάρχει και πάντα η επιλογή να πάρεις κάποιο υβριδικό ή το GT86.
Άσχετη πληροφορία: In 1997, the Corolla became the best selling nameplate in the world, surpassing the Volkswagen Beetle.[2] Toyota reached the milestone of 40 million Corollas sold over eleven generations in July 2013.
Στην Ελλάδα τα πρώτα auris που ήρθαν ήταν από την Αγγλία. Όλα τα υπόλοιπα είναι με φερετζέ.
-
Άλλο το προγενέστερο Auris και άλλο το σημερινό. Το παλιό ήταν από Τουρκία, το σημερινό από Αγγλία. Αντίστοιχα Corolla γνωστού προηγούμενη είναι από Ν. Αφρική ενώ η τωρινή έρχεται επίσης από Τουρκία.
-
Ξαναλέω ότι ό,τι γράφω είναι από την εμπειρία μου από το προηγούμενο f/l auris και όσων διάβασα λόγω των προβλημάτων που έβγαλε σε Ελληνικά και ξένα forum. Το καινούργιο μπορεί να είναι πραγματικά αξιόπιστο, εγώ όμως μετά από αυτά που είδα με το προηγούμενο, 20.000 € δεν θα εκταμίευα για το καινούργιο δημιούργημα των σχιστομάτιδων. (που έχει το ίδιο κινητήρα από το 2001)
-
ΔΕΝ έχει τον ίδιο από το 2001 και το είπαμε αυτό.
-
Σωστά, του έχουν αυξήσει ελάχιστα τη ροπή και του έβαλαν κουμπάκι start-stop. Την στιγμή που στα ίδια χρήματα ο ανταγωνισμός προσφέρει ολοκαίνουργια μοτέρ diesel 1,6 (bmw, alfa, renault-nissan-mercedes, opel, honda, citroen) με απόδοση 110-130 ps, προσφέρει πλήθος ηλεκτρονικών συστημάτων άνεσης και ενεργητικής- παθητικής ασφάλειας, δεν βρίσκω κανένα απολύτως λόγο να πάρω οποιοδήποτε TOYOTA.
Αν κάποια στιγμή εκσυγχρονιστεί και προσφέρει εξίσου αξιόλογα αυτοκίνητα, θα είμαι από τους πρώτους που θα τους τα ακουμπήσω. -
Για να καταλάβεις, και ο 1.5 της Renault βγαίνει επίσης από το 2001. Υπήρξε κατά καιρούς σε διάφορες εκδόσεις με μικρές αυξομειώσεις στην ιπποδύναμη. Ξεκίνησε από Euro 3, μετά έγινε 4 και τέλος 5. Αντίστοιχα έγινε και στον d-4d.
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου
-
Σωστά! Και τώρα μετά από τόσα χρόνια έβγαλαν τον 1,6 για να τον αντικαταστήσουν. Και η Opel είχαν επί χρόνια τους 1,3- 1,7 και 2,0. Τώρα έβγαλε τον 1,6. Και η bmw είχε επί χρόνια τον 2,0 για μικρό. Τώρα έχει τον 1,6. Η TOYOTA;
Το να κάνεις ένα μικρό facelift στον κινητήρα αλλάζοντας τουρμπίνα ή λογισμικό για να έχει λιγότερους ρύπους ή και να αποδίδει λίγο περισσότερο, δεν σημαίνει ότι έχεις καινούργιο κινητήρα.
Και να το πάμε κι αλλιώς. Πληρώνοντας ένα opel ας πούμε, γνωρίζεις ότι ένα μέρος του ποσού αντιστοιχεί στα χρήματα που δόθηκαν για να δημιουργηθεί από το μηδέν ο καινούργιος κινητήρας, ένα άλλο μέρος για τις μελέτες που έγιναν ώστε να μπουν όλα τα συστήματα που έχουν, να μπορέσουν να δουλέψουν όλα μαζί αλλά και το κόστος του ίδιου του συστήματος.
Μέχρι το 2007 έδινες τα ίδια χρήματα για να πάρεις TOYOTA γνωρίζοντας πως δεν έχει ούτε καινούργιο κινητήρα, ούτε πολύπλοκα συστήματα. Τα έδινες όμως αγοράζοντας αξιοπιστία. Τώρα τί ακριβώς αγοράζεις για 20.000€; -
Ποιος αντικαταστάθηκε;;;
Καμία σχέση. Παράλληλα βγαίνουν και οι 2. Ο 1.5 με χαμηλότερη ιπποδύναμη.Ναι, η toyota για ποιο μεγάλο έχει τον 2λιτρο και μετά τον 2.2 με τα 180 άλογα που είναι ασύμφοροι, αλλά όπου να'ναι θα φορέσει τον 1.6 της BMW.
-
Παράλληλα βγαίνει για τιμολογιακές πολιτικές. Σε λίγο καιρό θα αντικατασταθεί πλήρως ή θα χρησιμοποιείται από την DACIA μόνο.
Και ο 2,0 και πόσω μάλλον ο 2,2 είναι αρχαίοι κινητήρες.
Έστω, αν πάρει τον 1,6 της bmw, τουλάχιστον θα έχει να λέει ο αγοραστής ότι ένα μέρος των χρημάτων του έχει πάει για να καλύψει η TOYOTA τα χρήματα που δαπάνησε για να χρησιμοποιήσει τον κινητήρα. Στην παρούσα φάση όμως, πάνω από 13.000 € δεν δικαιολογεί κανένα AURIS. -
Πολλά βάζεις.
11.000 μαξ και δώρο ένα GT86. -
Εντάξει, έχεις κολλήσει με βάση την αρνητική εμπειρία που είχες και τα βλέπεις όλα ίδια με το παλιό auris. Άποψή σου, και λογικό είναι να μην αγοράσεις/συστήνεις τογιότα ποτέ. Αλλά το να λες ότι δεν αξίζει παραπάνω από 13.000 ένα αμάξι της μικρομεσαίας κατηγορίας, τιμή που έχουν τα φθηνά supermini είναι λιγάκι υπερβολικό νομίζω.
-
Πολλά βάζεις.
11.000 μαξ και δώρο ένα GT86.Αυτο ηταν ο,τι ποιο εξυπνο μπορουσες να γραψεις;
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Εντάξει, έχεις κολλήσει με βάση την αρνητική εμπειρία που είχες και τα βλέπεις όλα ίδια με το παλιό auris. Άποψή σου, και λογικό είναι να μην αγοράσεις/συστήνεις τογιότα ποτέ. Αλλά το να λες ότι δεν αξίζει παραπάνω από 13.000 ένα αμάξι της μικρομεσαίας κατηγορίας, τιμή που έχουν τα φθηνά supermini είναι λιγάκι υπερβολικό νομίζω.Λεγοντας 13.000 εννοω πχ οτι δεν αξιζει ουτε € παραπανω απο ενα ceed ή ενα i30. Τωρα η τιμη του πλησιαζει αυτη των golf, focus, astra που οπως εξηγησα παραπανω ειναι τουλαχιστον μια δεκαετια μπροστα.
-
Το φαντάστηκα ότι αυτό εννοείς. Δες πόσο έχουν τα i 30 1.4 diesel όμως. Αρχική τιμή κοντά στα 16.
-
Ο χρήστης STROF έγραψε:
Πολλά βάζεις.
Όχι.
Απλά ήθελα να γράψω κάτι που θα το καταλάβεις και εσύ.Τo Astra πηγαίνοντας μια δεκαετία μπροστά ξέχασε τον ημιάκαμπτο.
-
Πολλά βάζεις.
Όχι.
Απλά ήθελα να γράψω κάτι που θα το καταλάβεις και εσύ.Τo Astra πηγαίνοντας μια δεκαετία μπροστά ξέχασε τον ημιάκαμπτο.
Βλεπω και σε αλλα thread αντιμετωπιζεις το ιδιο προβλημα. Δεν πας να γραψεις στο disney-forum που δεν θα χρειαζεται να γραφεις κατι διαφορετικο απο αυτο που σκεφτεσαι; πες μας τι αυτοκινητο οδηγει ο μπαμπας σου και πηγαινε εκει να γραψεις για τα ποδηλατα σου.
Την εξωγηινη τεχνολογια των διπλων ψαλιδιων η toyota την βαζει μονο στα υβριδικα και στο 1.6. Αν το εβαζε στο 1.4d θα το πουλουσε οσο την 320 η bmw.Το φαντάστηκα ότι αυτό εννοείς. Δες πόσο έχουν τα i 30 1.4 diesel όμως. Αρχική τιμή κοντά στα 16.
Ναι ρε Μαρκο, αυτο λεω. Με 16000 αγοραζω το i30 με ολοφρεσκο κινητηρα και 5 χρονια εργοστασιακη εγγυηση.
Τελος παντων. Ειμαι υπερβολικος, εχασα ομως 5000 σε δυο χρονια με το auris. Αν με ρωτουσες πριν 3 χρονια θα ελεγα εντελως διαφορετικα πραγματα.
-
Ο χρήστης STROF έγραψε:
Πολλά βάζεις.
Όχι.
Βλεπω και σε αλλα thread αντιμετωπιζεις το ιδιο προβλημα. Δεν πας να γραψεις στο disney-forum που δεν θα χρειαζεται να γραφεις κατι διαφορετικο απο αυτο που σκεφτεσαι; πες μας τι αυτοκινητο οδηγει ο μπαμπας σου και πηγαινε εκει να γραψεις για τα ποδηλατα σου.
Την εξωγηινη τεχνολογια των διπλων ψαλιδιων η toyota την βαζει μονο στα υβριδικα και στο 1.6. Αν το εβαζε στο 1.4d θα το πουλουσε οσο την 320 η bmw.
Το φαντάστηκα ότι αυτό εννοείς. Δες πόσο έχουν τα i 30 1.4 diesel όμως. Αρχική τιμή κοντά στα 16.
Ναι ρε Μαρκο, αυτο λεω. Με 16000 αγοραζω το i30 με ολοφρεσκο κινητηρα και 5 χρονια εργοστασιακη εγγυηση.
Τελος παντων. Ειμαι υπερβολικος, εχασα ομως 5000 σε δυο χρονια με το auris. Αν με ρωτουσες πριν 3 χρονια θα ελεγα εντελως διαφορετικα πραγματα.
Προτιμώ να είμαι εδώ και να διασκεδάζω με κάποιους σαν και εσένα.
Ο πατέρας μου έχει RAV4 αν και δεν βλέπω τι σχέση έχει αυτό. Ο δικός σου?
Το τελευταίο δικό μου πάντως ήταν ένα Fiat Punto. Αν και ούτε αυτό έχει σημασία απλά για να μην ρωτάς σε περίπτωση που ενδιαφερθείς.
Δυστυχώς ποδήλατο δεν έχω αλλά θέλω να πάρω κάποια στιγμή. Όταν χρειαστεί θα σε ρωτήσω. Φαίνεσαι γνώστης.Τουλάχιστον κάπου βάζει και ψαλίδια. Το 10 χρόνια μπροστά Astra τα περιμένει ακόμα. Ίσως πήγε πολύ μπροστά και τα προσπέρασε.
Το i30 με το φρέσκο κινητήρα είναι και πιο αργό από το Auris και καίει και περισσότερο.
Αλλά εντάξει είναι ολόφρεσκο και μετράει αυτό.
TOYOTA FORUM