-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Και ποιοι είναι οι παράμετροι εκείνοι οι οποίοι χαρακτηρίζουν ένα αυτοκίνητο 'κακό'?
Μερικα παραδειγματα:
- Ποιοτητα κυλισης
- Ανεση αναρτησης
- Ηχομονωση
- Εργονομια
- Καθισματα
- Ασφαλεια (παθητικη)
- Προβλεψιμοτητα αντιδρασεων/ομαλη συμπεριφορα στον δρομο
8 ) Τσιγγουνιες στην συναρμολογηση και στο φινιρισμα
just to name a few... Χαρακτηριστικα με τα οποια ζεις καθημερινως, τα οποια αλλα σε μεγαλυτερο, αλλα σε μικροτερο βαθμο επηρεαζουν την αντιληψη που εχει κανεις για ενα αμαξι. Το δεν σπαει, δεν χαλαει σιγουρα δεν φτανει εν ετη 2006.
Η αποψη μου σχετικα με το Huyndai Accent.... σχετικα τιμιο αν και περιμενα κατι λιγο καλυτερο και ας ηταν και λιγο ακριβοτερο.
Συμφωνώ ότι για να χαρακτηριστεί ένα αυτοκίνητο κακό θα πρέπει σε όλα τα παραπάνω να παίρνει πολύ χαμηλές βαθμολογίες. Είναι τελικά τέτοιο αυτοκίνητο ώστε να χαρακτηρισθεί ως 'κακό' το Accent?
Δηλ. το Accent έχει χάλια ποιότητα κυλισης, ανεση αναρτησης, ηχομονωση, εργονομια, καθισματα, ασφαλεια (παθητικη), προβλεψιμοτητα αντιδρασεων/ομαλη συμπεριφορα στον δρομο, τσιγγουνιες στην συναρμολογηση και στο φινιρισμα?Συγνώμη αλλά τόσο πολύ 'μαυρίλα' δεν ήταν ούτε το τρίτροχο τρακτεράκι που είχε ο παπούς μου στο νησί το 1970 που δεν είχε ούτε καν ανάρτηση!!
υ.γ. όσο για την τιμή νομίζω ότι σε 6 με 8 μήνες θα πέσει η τιμή (όπως πάντα) στα 10.000euro (ή 9990euro...)
-
Το αρκετά καλύτερο και κάπως ακριβότερο το παίρνεις με το νέο accent.
-
''Τώρα αν έρθει ένας 20άχρονος ή 30άχρονος και μου πει πως εγώ αγοράζω αυτοκίνητο ανεξάρτητα από το τι αρέσει στην κοπέλα μου ή στην κοπέλα που θα ήθελα να έχω''
εκει πραγματικα διαφερουμε εγω ειμαι φοιτητης και μενω αμπελοκηπους. εγω προσωπικα δε θα ανεχομουνα να μου πει η γκομενα τι αμαξι να παρω,αυτο μου αρεσει και αυτο παιρνω. αλλοι θα σε ελεγαν και μ@υνοδουλο και ακομα χειροτερα ,οκ εκει ισως ειναι αλλιως τα πραγματα.
παντως για το προηγουνενο αξεντ που λες... ηθελε αμαξι η μανα μου και θα επερνε το 206 1.4 ή το αξεντ και εγω επεμενα παρα πολυ και της ειπα να παρει το αξεντ γιατι εχει μεγαλυτερους χωρους και εχει κινητηρα. μετα απο 5 χρονια και 70000χλμ ειναι πολυ ευχαριστημενη και μπορω και γω να το παω καμια βολτα και μπορω να ανεβω και βουνο με γεματο αμαξι. και δεν ειναι οτι δε μπορεις να ευχαριστηθεις οδηγηση.εγω παντως μια χαρα το πηγαινω, το χω μαθει και με ευχαριστει και οδηγικα μεχρι ενος σημειου.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
**Επίσης, γιατί είμαι ακραίος; **Ούτως ή άλλως αναγνωρίζω πως και η Hyundai μπορεί να κάνει καλά αυτοκίνητα... Απλά οι άλλοι κάνουν καλύτερα. Λογικά, αν αλλάξει και το Atos, όλα τα αυτοκίνητά της θα είναι τουλάχιστον αξιοπρεπή και θα στέκονται με αξιώσεις... Αλλά προς το παρόν τουλάχιστον, υπάρχουν αλλού πορτοκαλιές με καλύτερα πορτοκάλια... Στο μέλλον μπορεί ν' αγοράσω κι εγώ Hyundai, όπως και πολλοί που δεν συμπαθούσαν τα ιαπωνικά αγοράζουν Impreza και Evo... Αυτή τη στιγμή όμως, μιας και δεν μού αρέσουν τα Coupe δεν θ' αγόραζα... Βλέπεις εσύ κάτι ακραίο σ' αυτή τη συμπεριφορά;Mα εσύ χαρακτηρίζεις (συνέχεια) ένα αυτοκίνητο (το προηγούμενο ACCENT) ως 'κακό' και 'χάλια' χωρίς να λες γιατί ...
Τώρα θυμήθηκα που πριν πάρω το Pinin πολλοί 'καλοπροαίρετοι' κάτι τέτοια μου έλεγαν :
- χάλια οδική συμπεριφορά,
- το TopGear του έχει δώσει δύο αστέρια! οι 4troxoi το θάβουν!!! το autotriti το ξεσκίζει!!!
- έχει μεγάλη κατανάλωση
- δεν έχει χώρους! δεν θα χωράς!
- καθόλου καλή ανάρτηση!
- δεν στρίβει!
- δεν πάει ευθεία! είναι ευαίσθητο!
- γέρνει στις στροφές!
- είναι απότομο!
- είναι παλιό, με λιτό εσωτερικό!
- είναι με σκληρά πλαστικά ... δεν είναι σύγχρονο!
... και τώρα ψάχνω να βρω που είναι όλα αυτά τα αρνητικά στο Pinin μου ???
... και όπως έγραψα και στο ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ... περί ορέξεως σπανακόπιτα και όλες οι απόψεις δεκτές ... Και όπως έκανα και εγώ ... η λύση είναι το test drive ...
-
Μου κάνει εντύπωση ότι οι γυναικες βλέπουν τόσο αρνητικά τα Hyundai
(για κάποιους εδω μέσα) και ότι δεν θα μπαίναν μέσα ή οτι δεν γουσταρουν αυτούς που οδηγούν
Ειμαι 32 χρονών και έχω οδηγήσει διάφορα αυτοκίνητα για μεγάλο χρονικό διάσυημα (τζιπ,καμπριολέ,μικρά γρήγορα) και όντως η γυναικεία συμπεριφορά αλλάζει ανάλογα την ρόδα.
Αλλα ο άνδρας δεν μετράει απο το τιμόνι και αν μετράει αυτό θα είναι για 6 μήνες(και ferrari να οδηγάει αμα δεν κελαηδάει τότε αντε γεια.)
Μετά θα βρεί άντρα με καλύτερο κελάιδισμα και ας έχει παπί 50cc.Το ίδιο είναι για τις γυναίκες,την ομορφότερη να εχεις αμα είναι ψυγείο πόσο θα κάτσεις;
Και για την ιστορία είχα παλιότερα hyundai coupe και ήταν μια χαρά,και τώρα έχω skoda octavia είναι μια χαρά
-
Βρε, ας με πουν και μ
νόδουλο, δεν με νοιάζει! Το γκομενάκι να είναι καλό και no prob! Ρίξε μου ό,τι χαρακτηρισμό θέλεις!νόδουλος θα μείνεις; Μπορείς και καλύτερα...
Το 206 το έχεις οδηγήσει; Με τα 75 αλογάκια του πηγαίνει τέλεια, έχω οδηγήσει το 1.1 και είναι μια χαρά για την πολη και κοντινά ταξιδάκια, το 1.4 είναι σουπερ. Σίγουρα καλύτερο από το Accent που λες, σε επιδόσεις, μειονεκτεί σε χώρους αποσκευών και μόνο. Οδηγικά είναι σούπερ, φοβερά άνετο και με καλό κράτημα, το κάνεις ό,τι θέλεις. Πριν το οδηγήσω δεν μου έλεγε πολλά κι εγώ έλεγα πως θα σέρνεται, αλλά δεν είναι έτσι.
Αλλά συγνώμη που διακόπτω το συλλογισμό σου, για πες κι άλλα για την πάρτη μου, μόνο στο μ -
Ο χρήστης skodapegasus έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση ότι οι γυναικες βλέπουν τόσο αρνητικά τα Hyundai
(για κάποιους εδω μέσα) και ότι δεν θα μπαίναν μέσα ή οτι δεν γουσταρουν αυτούς που οδηγούν
Ειμαι 32 χρονών και έχω οδηγήσει διάφορα αυτοκίνητα για μεγάλο χρονικό διάσυημα (τζιπ,καμπριολέ,μικρά γρήγορα) και όντως η γυναικεία συμπεριφορά αλλάζει ανάλογα την ρόδα.
Αλλα ο άνδρας δεν μετράει απο το τιμόνι και αν μετράει αυτό θα είναι για 6 μήνες(και ferrari να οδηγάει αμα δεν κελαηδάει τότε αντε γεια.)
Μετά θα βρεί άντρα με καλύτερο κελάιδισμα και ας έχει παπί 50cc.Το ίδιο είναι για τις γυναίκες,την ομορφότερη να εχεις αμα είναι ψυγείο πόσο θα κάτσεις;
Και για την ιστορία είχα παλιότερα hyundai coupe και ήταν μια χαρά,και τώρα έχω skoda octavia είναι μια χαρά
Πολύ σωστός ...
Και προσθέτω ότι κάποιες γυναικες ίσως βλέπουν αρνητικά τα Hyundai
και ότι δεν θα μπαίναν μέσα ή οτι δεν γουσταρουν αυτούς που οδηγούν γιατί ίσως είναι 'καλομαθημένες' ...Και αντιγράφω ...
Ένα σκάφος για τη Δήμητρα!
Ο αγαπημένος της Δήμητρας Ματσούκα και γνωστός επιχειρηματίας, Αχιλλέας Βιγκόπουλος, θέλησε να κάνει ένα δώρο στην αγαπημένη του... Ο επιχειρηματίας γνωρίζοντας την αγάπη της Δήμητρας για τη θάλασσα και το όνειρό της να αποκτήσει σκάφος, αποφάσισε να της χαρίσει ο ίδιος ένα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αχιλλέας Βιγκόπουλος έχει επισκεφτεί γνωστή εταιρεία κατασκευής σκαφών για να παραγγείλει το δώρο της αγαπημένης του. Μάλιστα σκεφτηκε να του δώσει και το όνομά της. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να δείξε την αγάπη του προς εκείνη.
Πηγή: http://www.myday.gr/, 9/8/2006 -
Δεν είπα πως μετράει ο άντρας από τη ρόδα, είπα απλώς πως αν σε δουν κάποιες με κάποια Hyundai, θα την κάνουν με ελαφρά... Ε και είναι κρίμα δηλαδή... Γιατί να μην έχεις περισσότερες επιλογές;
-
πολλοι εδω περα(αθηνα) θα σε ελεγαν ετσι ειπα. το δεχομαι οτι οι καταστασεις αλλαζουν απο περιοχη σε περιοχη. αυτη η συμπεριφορα στο δικο μου περιβαλλον αυτη την απαντηση συχνα προκαλει , δεν εχω σκοπο να σε θιξω και να σου επιτεθω.
εχουν μεγαλη διαφορα στις επιδοσεις,δε λεω το 206 στριβει πιο ομορφα αλλα τι να το κανεις χωρις κινητηρα?(αποψη μου)
ενα αντιστοιχο παραδειγμα.φιλος εχει το sportka φοβερο κρατημα αλλα μονο 95 αλογα.θα μπορουσε να χει 150.ενας καλος κινητηρας μετραει πολυ για μενα κιας γερνει.''Ιt's a Focus-sized saloon or five-door hatch, yours for Fiesta money. There is a big reason why though, and that's because it's not as good, refined, dynamic or clever''
μα δε διαφωνησε κανεις με αυτο -
Δεν ξέρω αν το δήμος Αθηναίων έχει διαφορετική αντιμετώπιση από τον δήμο Αλίμου στην αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων... Και δεν εννοώ την δημοτική αρχή! Εγώ τα έχω ακούσει παντού αυτά, στα Γιάννενα επίσης απ' όπου κατάγομαι, αλλά και στην Πάτρα που σπούδασα και τώρα τ' ακούω και στην...περιοχή των Αθηνών που έχω εγκατασταθεί... Και ξαναλέω, δεν έχω πρόβλημα να με χαρακτηρίσεις όπως θέλεις εσύ, δεν έχω να χάσω τίποτε, αν με χαρακτηρίσει όμως το γκομενάκι που γουστάρω έτσι....εεεεε έχω πρόβλημα! Γιατί θα την πάρει άλλος! Και πριν πεταχτεί κάποιος και με πει πεινάλα....δεν έμεινα από κοπέλα, ευχαριστώ πολύ, είμαι ευτυχισμένος μ' αυτή που είμαι!
Το TopGear δεν έγραψε μόνον αυτά, σε μια εκπομπή του 2004 που δοκίμαζαν το Accent και το Rio, είχαν πέσει κάτω από τα γέλια με το πόσο κακά και αδιάφορα ήταν και τα δύο! Μονομαχούσαν κιόλας ποιο είναι το...χειρότερο! Εγώ σε όσα έχω οδηγήσει, συμφωνώ απολύτως μαζί τους και δεν εξαιρώ ούτε αυτά που έχουμε στην οικογένεια...
Το 206 δεν έχει τους καλύτερους κινητήρες, ούτε το Accent επίσης (παλιά τουλάχιστον, δεν ξέρω για τον καινούριο...). Αλλά αργό δεν είναι το 206, και σίγουρα δεν υστερεί από το Accent. Μιλάω πάντα για τα παλιά... Τώρα και το 206 έχει περισσότερα άλογα και καλύτερο εξοπλισμό και το Accent έχει αλλάξει τελείως. -
Πολύ υψηλή πιστότητα και high society έπεσε
-
καιρος να αλλαξεις κυκλους και ατομα με τα οποια κανεις παρεα...
-
Αχού τοοοο! Τι εξυπνάδα που είπε αυτό εδώ; Αν ξέρεις τι σημαίνει το HF, τότε θα το πιάσεις... Τα περι high society από που τα συμπέρανες, ο θεός και η ψυχή σου! Βοήθειά μας!
-
Και να κάνω παρέα με...σας; Μπαααααα
-
Παντως σιγα το αμαξι που πηρες ρε μεγαλε που ειναι και μουρη... Λαντσια Υ ελεφαντινο σαν να λεμε Πορσε...
Αφου γουσταρεις ετσι και τη βρισκεις, ο LKar θα σου φαει τη γκομενα, γιατι εχει ΓΚΟΛΦΩ και μαλιστα GTI!!!!!!Οποτε αν εχεις γκομενες που σε κοιτανε για το Υ, μαλλον θα βρουνε καποια στιγμη λιγο καλυτερο τουτου και θα κοιταξουν αλλου...
-
ρε συ μου βαζεις ψυλους στα αυτια ενα γκομενακι που κυνηγαγα παλια εκανε παρεες στο ψυχικο,λες να βρηκε κανεναν με τσεροκι?
ειναι πολυ πιθανο ,σοβαρα!!!!!!!!τες πα καταλαβαινω τι λες
-
Είπα εγώ πως βγάζω γκόμενα με το Υ; Μην τρελαθούμε κιόλας! Είπα απλώς ότι δεν την...διώχνω! Πήρα απλώς ένα γουστόζικο αυτοκινητάκι που δεν έκανε ένα σκασμό λεφτά, να κάνω τη δουλειά μου και παράλληλα να ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ κανέναν και ΚΥΡΙΩΣ καμία! Σε κάποιες αρέσει κιόλας... Αλλά σίγουρα ΔΕΝ τις ρίχνει! Ελάχιστα εξάλλου το καταφέρνουν αυτό και έχουν πολύ παραπάνω. Ίσως το Golf να είναι μεταξύ τους, αν βοηθάει λίγο και ο LKar, γιατί όχι; Αρκεί να μην πετάει κοτσάνες, κατά τ' άλλα το αυτοκίνητο είναι μια χαρά!
-
Audi έπρεπε να πάρω καλύτερα όμως 316
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πολύ υψηλή πιστότητα και high society έπεσεεσύ κύριος τα ξέχασες ? (διάλογος με κάποια φίλη σου εάν θυμάμαι καλά)
'πόσο το πήρες το Golf?'
'28 χιλιάρικα'
'σοβαρά μιλάς?...και δεν έπαιρνες μία BMW?!!!'
α! και τα ZASTAVA είναι μία χαρά! Το YUGO που είχα ήταν μία χαρά εργαλείο για τα λεφτά που το αγόρασα ...
πέσμου ότι έδωσες λεφτά για να πάρεις YUGO... ...έπρεπε να σε πληρώσουν όχι να τους πληρώσεις...!
-
Μπα, μία η άλλη είναι... Δεν έπαιρνες ένα Elantra καλύτερα; Να κάνεις την δουλειά σου... Ή 2-3 Accent, να έχεις ν' αλλάζεις... Σε διάφορα χρώματα εννοείται... Αλλά ως γνωστόν, άλλα λέει η θειά αλλά ακούν τ' αφτιά μου που λέει κι ο σοφός λαός... Εγώ γράφω για το τι διώχνει και κάποιοι ακούν για το τι φέρνει... Καμία σχέση, αλλά στην τελική , πλάκα έχει! Για πες ρε Lkar κανένα από τα ωραία σου, ξέρεις εσύ, κι ας μην έχεις 316...Ούτε καν Audi...πω πω...
Πέρα από την πλάκα, αν μιλάμε για το καινούριο GTI πρέπει να είναι καταπληκτικό αν κρίνω από το GT που οδήγησα πρόσφατα... Και δεν θα διαφωνήσουν ούτε τα γκομενάκια επ' αυτού...[/img]
Hyundai Accent 2006