-
Έχω την εξής απορία και θα ήθελα βοήθεια σας........
Όταν πατώ το πεντάλ του φρένου, μερικές φορές, ενώ φρενάρει το αμάξι κανονικά ,με το πεντάλ να σκληραίνει προοδευτικά, όταν ακινητοποιηθεί πλήρως, ξαφνικά το πεντάλ υποχωρεί λίγο ακόμα.
Φαντασθείτε να φρενάρετε κανονικά και περιμένετε στο φανάρι με το φρένο πατημένο....και ουπς..... το πεντάλ να υποχωρεί λίγο καθώς το έχεις πατημένο.
Αυτό μου το έκανε συνέχεια ένα Clio που είχα, και το παρατηρώ μερικές φορές και στο avensis ..... στο alto δεν το έχω παρατήρηση.
ΥΣ και στα 2 στην απόδοση τους δεν έχω πρόβλημα
Έχει κανείς καμία ιδέα τι μπορεί να είναι αυτό...???
-
Όταν πατώ το πεντάλ του φρένου, μερικές φορές, ενώ φρενάρει το αμάξι κανονικά ,με το πεντάλ να σκληραίνει προοδευτικά, όταν ακινητοποιηθεί πλήρως, ξαφνικά το πεντάλ υποχωρεί λίγο ακόμα.
Φαντασθείτε να φρενάρετε κανονικά και περιμένετε στο φανάρι με το φρένο πατημένο....και ουπς..... το πεντάλ να υποχωρεί λίγο καθώς το έχεις πατημένο.
Αυτό μου το έκανε συνέχεια ένα Clio που είχα, και το παρατηρώ μερικές φορές και στο avensis ..... στο alto δεν το έχω παρατήρηση.
-
-
Στο brake assist πρέπει να οφείλεται που υποβοηθάει το φρενάρισμα, αυξάνοντας την πίεση, ενώ όταν σταματήσει εντελώς το αυτοκίνητο, απελευθερώνει το κύκλωμα.
Δοκίμασε να δεις αν θα στο κάνει με ελαφρύ φρενάρισμα μέχρι να σταματήσει και με δυνατό 'πανικού'.
-
To κάνει πάντα ή μόνο όταν έχεις το air condition ανοιχτό.?????
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Στο brake assist πρέπει να οφείλεται που υποβοηθάει το φρενάρισμα, αυξάνοντας την πίεση, ενώ όταν σταματήσει εντελώς το αυτοκίνητο, απελευθερώνει το κύκλωμα.Δοκίμασε να δεις αν θα στο κάνει με ελαφρύ φρενάρισμα μέχρι να σταματήσει και με δυνατό 'πανικού'.
Δεν πρεπει να ειναι αυτό διοτι το clio δεν ειχε brake asist...
-
Ο χρήστης silvertommy έγραψε:
To κάνει πάντα ή μόνο όταν έχεις το air condition ανοιχτό.?????Αυτό δεν το ειχα σκεφτεί...λες να ειναι αυτό??
Γι' αυτό το alto που δεν εχει a/c δεν το κανει!!! -
Eχει να κάνει με την υποβοήθηση η οποία αυξάνεται όταν σβήνει το a/c.
Kατι τέτοι συμβαίνει. Αν είναι αυτό.
Τίποτα ανυσηχητικό.
-
Αλλιώς μπορεί να είναι πρόβλημα στην τρόμπα των φρένων στα δαχτυλίδια κλπ.
-
Τρυπια φουσκα του σεβρο;Ακουγεται σφυριγμα οταν πατας φρενο απο το σεβρο;
-
Το avensis ειναι κανουργειο μολις 6 μηνων με 10,000χλμ, οπως ειπα δεν υπαρχει το παραμικρο προβλημα,και ουτε θορυβος, στα φρενα ,λειτουργουν αψογα...
αυτο που ειπε ενας φιλος, αν συμβαινει οταν ειναι ανοιχτο το a/c , ισως ειναι η απαντηση οτι το προκαλεί οταν κομπλαρει ο κομπρεσσορας και αλλαζει την πιεση στην τρομπα των φρενων. -
Συμφωνώ και εγώ. Πρέπει να είναι από το a/c. Γίνεται και στο δικό μου αλλά όχι έτσι ακριβώς.
Βύθισμα πεντάλ φρένου...